Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Σχολή Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας στο Ρέθυμνο

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ρεθύμνου (Ι.Ο.Ρ.), ανακοινώνει την έναρξη της νέας Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας με πρώτο θεωρητικό και πρακτικό μάθημα Ιστιοπλοΐας το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013. 

Μετά τις εξετάσεις οι επιτυχόντες θα αποκτήσουν πτυχία διεθνούς ισχύος, που καλύπτουν ιστιοφόρα μέχρι 20 μέτρα μήκος.

Εγγραφές θα γίνονται μέχρι την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013. Για εγγραφές και πληροφορίες oι ενδιαφερόμενοι μπορούν επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ομίλου www.ior.gr ή να απευθύνονται στο γραφείο του Ομίλου κάθε Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή 20:00 – 22:00.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 2831050450 και 6974588624.

Στο στόχαστρο 20 Κρητικοί με χρέη χιλιάδων ευρώ στο δημόσιο

Στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών βρίσκονται 20 Κρητικοί οι οποίοι εμφανίζονται να χρωστάνε δεκάδες ως εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στο δημόσιο.

Οι λίστες των Οικονομικών Εισαγγελέων που περιλαμβάνουν όλα τα ονόματα μεγαλοοφειλετών του δημοσίου βρίσκονται πλέον στα χέρια της αστυνομίας και στη διάρκεια του 2013 θα δοθεί ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στη σύλληψη όλων εκείνων που φοροδιαφεύγουν και χρωστούν μεγάλα ποσά αποφεύγοντας να προχωρήσουν σε ρύθμιση.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα ''Πατρις'' θα πρέπει άμεσα να κινηθούν για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των κρητικών που βρίσκονται στη λίστα του Οικονομικου εισαγγελέα, διενερχόντας στοχευμένους ελέγχους.

Θα πρέπει ωστόσο να διευκρινιστει ότι οι διαδικασίες που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σαφείς για την αποφυγή λαθών του παρελθόντος. Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται η σύλληψη να γίνεται σε ώρες λειτουγίας των εφοριών ώστε να υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης της οφειλής και διασταύρωσης των στοιχείων του οφειλέτη.

Μέσα στο 2012 οι διωκτικές αρχές του νησιού προχώρησαν στη σύλληψη δεκάδων κρητικών ανάμεσά τους και γνωστοί επιχειρηματίες για οφειλές προς το δημόσιο με οφειλές από μισό ως 2,5 εκ. ευρω ενώ υπάρχουν και αρκετοί που δεν εντοπίστηκαν και εξακολουθούν να καταζητούνται.

Παιδάκια έδωσαν τα λεφτά από τα Κάλαντα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Μαλεβιζίου

Ένα μήνυμα ανθρωπιάς έστειλαν τα παιδιά που επέλεξαν να δώσουν τα χρήματα που μάζεψαν από τα κάλαντα, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Μαλεβιζίου.

Το συγκινητικό ποδαρικό, έγινε σήμερα από τα παιδιά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Μαλεβιζίου.

Όπως διαβάζουμε στο σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου, η Φωτεινή, η Αντιγόνη, ο Μανόλης, η Μαρίνα και η Στέλλα, έδωσαν όλα τα χρήματα που συγκέντρωσαν από τα κάλαντα για να βοηθήσουν τους ανθρώπους που παίρνουν τα απαραίτητα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο...

Στο χειρουργείο το Σαββατοκύριακο ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Σε χειρουργική επέμβαση στο ισχίο θα υποβληθεί, πιθανότατα το Σαββατοκύριακο, ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του ιδιωτικού θεραπευτηρίου Υγεια, όπου νοσηλεύεται.

Ο κ. Μητσοτάκης εισήχθη στο Υγεία αφότου υπέστη κάταγμα στο ισχίο λόγω ατυχήματος που είχε στα Χανιά, όπου βρισκόταν για την περίοδο των εορτών.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν ο κ. Μητσοτάκης είναι σε καλή κατάσταση.

Πλημμύρισαν τα Χανιά


Αγωγός νερού έσπασε σήμερα το πρωί επί των οδών Υψηλαντών και Μυλωνογιάννη στο κέντρο της πόλης των Χανίων. Ήδη τα νερά έχουν φτάσει μέχρι την οδό Σκαλίδη κατακλύοντας 2-3 οικοδομικά τετράγωνα στο κέντρο της πόλης. 

Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΧ είναι αρκετή ώρα στο σημείο, ωστόσο οι εργασίες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα καθότι αναζητούνται από την Δημοτική Αστυνομία οι οδηγοί των αυτοκινήτων που έχουν παρκάρει στο σημείο προκειμένου να τα μετακινήσουν.

Πηγή: flashnews.gr

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ νοτίως της Κρήτης

Σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατεγράφη στις 10:39 το πρωί, σε μεγάλη ευτυχώς απόσταση, στην θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης. 

Tο επίκεντρο του σεισμού ήταν σε απόσταση 115 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του Τυμπακίου ή 116 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας.

Το εστιακό βάθος του σεισμού εκτιμάται στα 40 χιλιόμετρα από το Ευρομεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο και στα 27 χιλιόμετρα από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Ε.Π.Κ.Κ : "Δεν είναι νόμιμη η παρακράτηση του επιδόματος ανεργίας από τις Τράπεζες"

Μετά από αρκετά τηλεφωνήματα (ερωτήσεις) των καταναλωτών αλλά και γραπτές καταγγελίες, για παρακράτηση του επιδόματος  ανεργίας από  τις Τράπεζες,  για οφειλές προς αυτές, η ' Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, επί των καταγγελλομένων, ενημερώνει  τους καταναλωτές μέλη της ή μη, επί των δικαιωμάτων τους ,αλλά  και  ιδιαίτερα ,εφιστά  την προσοχή των Τραπεζών,  επί των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με το ακατάσχετο του επιδόματος ανεργίας, ώστε να αποφεύγονται οι μη νόμιμες πρακτικές εκ μέρους τους.


"Σύμφωνα με το άρ.5 του Ν. 3552/04-04-07 όπως ισχύει σε συνέχεια: του ν.δ. 2961/1954 αρ.11-38, ν.1545/85 αρ.3-8, ν.1836/89 αρ. 15-24, ν. 1892/1990 αρ. 37 Το επίδομα ανεργίας είναι ανεκχώρητο και ακατάσχετο"

¨Τέλος ,  Η  Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης αφού ευχηθεί σε όλους , μια καλή χρονιά, καλεί κάθε άνεργο που του έχει γίνει η παρακράτηση, σαν πρώτο βήμα να επικοινωνήσει με την Τράπεζα που του παρακράτησε το επίδομα και να αιτήσει την επιστροφή των χρημάτων και σε δεύτερο βήμα να προβεί σε καταγγελία είτε στην ΄Ενωση στα τηλέφωνα 2821092666, 2821092306 Χανιά, και 2842020140 Ιεράπετρα   είτε στο 1520  Γενική Γραμματεία  Καταναλωτή .-

                                      Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

                                                                                       Ιωάννα    Μελάκη

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...