Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Χανιά: Έκρηξη με μία τραυματία - Προκλήθηκε πανικός

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγω για έκρηξη φιάλης υγραερίου.

Μια γυναίκα ηλικίας 50 ετών - σύμφωνα με τις πρώτες... εκτιμήσεις- τραυματίστηκε σε έκρηξη που σημειώθηκε στην παλιά πόλη των Χανίων πριν από λίγη ώρα.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγω για έκρηξη φιάλης υγραερίου, ενώ η γυναίκα είναι καθ' οδόν προς το νοσοκομείο Χανίων.

Στο σημείο έσπευσε η πυροσβετική αλλά δεν εκδηλώθηκε πυρκαγιά.

Κάτοικοι εξέφρασαν τις έντονες διαμαρτυρίες τους προς τα "Χ.Ν." καθώς λόγω των αλυσίδων που έχουν τοποθετηθεί στην παλιά πόλη καθυστέρησε η πυροσβεστική αλλά και το ασθενοφόρο.
cretalive.gr

Χορήγηση προσωρινής σύνταξης και σε υγιή ταμεία πέραν του ΙΚΑ

Προτείνει με παρέμβασή του ο Λευτέρης Αυγενάκης

Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση, ο Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης επισημαίνει τη δυνατότητα χορήγησης προσωρινής σύνταξης με την αναγνώριση πλασματικών χρόνων και σε άλλα υγιή ταμεία, όπως συμβαίνει στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ..

Όπως αναφέρει στην παρέμβασή του, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον αρμόδιο Υπουργό: «από τον Νοέμβριο του 2012, το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ (Σ00/87/16-11-2012) προβλέπει τη χορήγηση προσωρινής σύνταξης στους υποψήφιους συνταξιούχους του ΙΚΑ για τους οποίους έχουν εκδοθεί αποφάσεις αναγνώρισης πλασματικών χρόνων για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος και η εξόφληση της οφειλής δεν γίνεται εφάπαξ, αλλά παρακρατείται από τη μηνιαία σύνταξη».

Πάνω από 300.000 συνταξιούχοι, παραμένουν σε αναμονή έως δυόμισι χρόνων, στα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας  και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εξ αιτίας της εξαιρετικά μεγάλης καθυστέρησης στην απονομή των κύριων και επικουρικών συντάξεων. Το πρόβλημα αυτό, οδηγεί τους ασφαλισμένους με αίτημα συνταξιοδότησης σε οικονομικό αδιέξοδο και πολύ συχνά στη φτώχεια και την εξαθλίωση

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα ισχύοντα (παρ 5 του άρθρου 38 του Ν. 3996/2011) δεν  προβλέπεται η έκδοση αποφάσεων  προσωρινής σύνταξης, στις περιπτώσεις που είναι απαραίτητη η προηγούμενη αναγνώριση χρόνων ασφάλισης για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Ακόμη προβλέπεται η παρακράτηση  του 1/3 από το μηνιαίως καταβαλλόμενο  ποσό προσωρινής σύνταξης του ποσού  που αντιστοιχεί στην εξαγορά χρόνου στρατιωτικής υπηρεσίας και του 1/4 στην περίπτωση της εξαγοράς λοιπών πλασματικών χρόνων, όπως αυτά έχουν προσδιοριστεί στη σχετική απόφαση αναγνώρισης.

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης επισημαίνει στο έγγραφό του ότι: «η χορήγηση της προσωρινής σύνταξης από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, η οποία είναι προς όφελος των ασφαλισμένων χωρίς να επηρεάζει τα ταμειακά υπόλοιπα των ταμείων, αφού γίνεται παρακράτηση για το χρόνο εξαγοράς μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλα υγιή ταμεία, όπως το Ταμείο Υγείας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (Τ.Υ.Δ.Κ.Υ.)» και ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ένα προτίθεται να προβεί στη χορήγηση προσωρινής σύνταξης και σε άλλα υγιή ταμεία και πιο συγκεκριμένα όπως το Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. που διαθέτει ένα υγιές αποθεματικό.

Φωτιά σε κοσμηματοπωλείο στο Ρέθυμνο

Πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, προκάλεσε υλικές ζημιές σε κοσμηματοπωλείο στην οδό Αρκαδίου.


Η άμεση κινητοποίηση τριών πυροσβεστικών οχημάτων αποσόβησε τον κίνδυνο επέκτασης της φωτιάς σε διπλανά σπίτια και κτίρια, δεδομένου και της ιδιομορφίας της περιοχής μέσα στα στενά της παλιάς πόλης.

«Στο κοσμηματοπωλείο λειτουργούσε και εργαστήριο και κάποιο από τα μηχανήματα του πιθανόν από βραχυκύκλωμα πήρε φωτιά με αποτέλεσμα την καταστροφή αυτού αλλά και του κλιματισμού της επιχείρησης. Το σοβαρότερο όλων ήταν ο καπνός στην περιοχή αλλά και ο κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς. Περιοχή η οποία αποτελείται από παλιά σπίτια με ξύλινα πατώματα, το ένα σπίτι δίπλα στο άλλο και με πολλά από αυτά να επικοινωνούν μεταξύ τους», δήλωσε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιώργος Μαρκουλάκης ενώ το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Ρεθύμνου ερευνά τα αίτια για την πρόκληση της πυρκαγιάς.

Ε.Π.Κ.Κ: " Το Ειρηνοδικείο Χανίων, έδωσε ανάσα σε χρεωμένο ζευγάρι , Ιδ.Υπαλλήλων"

Η υπαρ.377/2012 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων,"προβλημάτισε" Οικογένεια χρεωμένων Ιδιωτικών υπαλλήλων από τα Χανιά οι οποίοι εργάζονται στην ίδια Ιδ.Επιχείρηση, καθώς η αίτηση της συζύγου απορρίφτηκε, ως ουσιαστικά αβάσιμη ουσίας, από το Δικαστήριο, με την αιτιολογία ότι η δανειολήπτρια αίτησε ρύθμιση "επιλεκτικά "σε ορισμένες Τράπεζες και ορισμένα χρέη,ακόμα ,

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,  που μεσολάβησε στο ζευγάρι όπως ο νόμος ορίζει, ( άρθρο 2 του Ν.3869/2010) ,τόσο στην εξωδικαστική προσπάθεια(με τα ενημερωτικά σεμινάρια , την ψυχολογική στήριξη , την βοήθεια του Οικονομοτεχνικού Τμήματος για την σύνταξη της αίτησης προς τις Τράπεζες )αλλά και την δικαστική όδευση  των αιτήσεων του ζευγαριού, μέσω συνεργαζόμενου με αυτήν δικηγόρου των Χανίων ,

Επί της ουσίας της υπόθεσης:
¨Πρόκειται για ΄ένα ζευγάρι έγγαμο, με δύο ανήλικα παιδιά, που  εργάζονται και οι δύο στην ίδια Ιδιωτική Επιχείρηση στα Χανιά  ως υπάλληλοι.
 Το δικαστήριο  έκρινε ξεχωριστά την υποβληθείσα αίτηση (κατά άτομο) ,εκδίδοντας  όμως κοινή απόφαση για το ζευγάρι , για την οικονομία χρόνου και εξόδων
1) Για τον σύζυγο ο οποίος είναι 41 ετών,  έχει μηνιαίο μισθό 1087,34 ΕΥΡΏ, όμως δεν διαθέτει  κατοικία, αντίθετα μισθώνει κατοικία για εκείνον και την οικογένεια του, στο ποσό των 370 Ευρώ/μήνα, έχει στην κυριότητα του ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο μάρκας FIAT ¨έτος κυκλ 2002 , άλλα περιουσιακά στοιχεία δεν διαθέτει .Έχει χρέος σε τρεις Τράπεζες με πέντε πιστωτικά προϊόντα(καταναλωτικό δάνειο, πιστωτικές κάρτες) συνολικού  ποσού που  φθάνει  30.000 Ευρώ.
 Το Ειρηνοδικείο Χανίων, ΄εκανε δεκτή την αίτηση του  δανειολήπτη, ρυθμίζοντας το χρέος ,  με μηνιαίες καταβολές  προς τις δύο πιστώτριες του για μια τετραετία (εκτός  τα χρέη μίας) καλώντας τον να καταβάλλει  500 Ευρώ χ48 =24.000 Ευρώ δηλ .  του "κουρεύεται " από το χρέος περίπου 6.000 Ευρώ.Το βασικό σαυτή την απόφαση  είναι ότι ρύθμισε το χρέος του κατά την δική του πρόταση και "δυνατότητα" και μετά από την τετραετία θα μπορέσει να αρχίσει μια νέα οικονομική και κοινωνική ζωή και βεβαίως εάν τηρήσει την ρύθμιση.-

2)Στην περίπτωση της συζύγου ,που εργάζεται και  έχει μισθό1209,54 Ευρώ,  και συμμετέχει εμφανώς στα έξοδα της οικογένειας της , διότι  και ο σύζυγος αλλά και η ίδια προβάλλουν προβλήματα υγείας  και το ένα τους παιδί αντιμετωπίζει το πρόβλημα της δυσλεξίας (χρειαζόμενο ειδική εκπαίδευση) πλην όμως στο δικόγραφο της αίτησης δεν νομιμοποιήτο  να αναφέρει επιλεκτικά ορισμένες πιστώτριες της και ορισμένα χρέη της και να  παραλείπει άλλα. Ειδικότερα όπως αναφέρει η απόφαση " δεν περιλαμβάνει στις πιστώτριες της την "......." και στα χρέη της το καταναλωτικό δάνειο, με το οποίο αυτή χρηματοδοτήθηκε για την αγορά αυτοκινήτου  με παρακράτηση της κυριότητας και για την εξυπηρέτηση του οποίου καταβάλλει 173 Ευρώ μηνιαίως.

  Και το δικαστήριο ορθώς έκρινε σύμφωνα με τον ίδιο το Νόμο και την ερμηνεία αυτού.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ : H ως άνω αναφερόμενη απόφαση μας διδάσκει τα εξής:

α) Τα Ειρηνοδικεία, μας θέλουν ειλικρινείς,

β) Αιτούμε ρύθμιση, για όλους τους πιστωτές μας και για όλα μας τα χρέη

γ) Ο νόμος δεν αναγνωρίζει στον οφειλέτη την ευχέρεια να επιλέξει ορισμένα χρέη  τα οποία θέλει να εξυπηρετήσει και άλλα να ρυθμίσει


  Τέλος, ως Ενωση Προστασίας  Καταναλωτών Κρήτης,  καλούμε για μια ακόμα φορά, τους δανειολήπτες,να εμπιστευθούν τον Ν.3869/2010, τους Κρητικούς δικαστές ,που με τις αποφάσεις τους" σταθμός" σώζουν δανειολήπτες, από τις κακές διαχειριστικές των Τραπεζών
                                                                         

                                                    Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης


                                                                                           Ιωάννα  Μελάκη

Ο Αυγενάκης στη Βουλή για τα τροχαία και το επίδομα των ξενοδοχοϋπαλλήλων


Την Τρίτη 29 Ιανουαρίου στις 6:00 απογευματινή, θα συζητηθεί η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τους Υπουργούς Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ.κ. Ν. Δένδια και Κ. Χατζηδάκη για τις επικίνδυνες κακοτεχνίες στο οδόστρωμα και τα «σημεία παγίδες» στο οδικό δίκτυο της Κρήτης, με αφορμή την έξαρση των θανατηφόρων τροχαίων.

Η Επίκαιρη Ερώτηση για την περικοπή του επιδόματος ανεργίας στους εποχιακά απασχολούμενους ξενοδοχοϋπαλλήλους, που κατέθεσε ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση, θα συζητηθεί την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου στις 9:30 πρωινή.

Ηράκλειο: Πρωτοφανές κύμα συμπαράστασης στα δύο παιδιά που τραυματίστηκαν στη μοιραία καταδίωξη


Τυχεροί μέσα στην μεγάλη ατυχία τους αισθάνονται τα μέλη των οικογενειών των δύο αγοριών που τραυματίστηκαν σοβαρά στην καταδίωξη από αστυνομικούς την περασμένη Τετάρτη στο Ηράκλειο.

Τυχεροί, από την μία πλευρά γιατί τα παιδιά φαίνεται να πηγαίνουν καλύτερα, παρά το γεγονός ότι εξακολουθούν να νοσηλεύονται διασωληνωμένα στην εντατική, έχοντας ωστόσο ξεπεράσει τα πρώτα κρίσιμα 24ωρα.

Και από την άλλη πλευρά γιατί βιώνουν ένα πρωτόγνωρο, όπως λένε και οι ίδιοι, κύμα συμπαράστασης από ανθρώπους κάθε ηλικίας, γνωστούς και αγνώστους.

Όπως γράφει το cretalive ενδεικτικό είναι ότι δεκάδες αγόρια και κορίτσια, αλλά και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας σπεύδουν καθημερινά στο νοσοκομείο για να εκφράσουν τις ευχές τους για ταχεία ανάρρωση στον 19χρονο και τον 16χρονο, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν πώς δεν μπορούν να τους δουν..

Κάποια από τα παιδιά αυτά, όπως λένε οι οικογένειες, δεν γνωρίζουν καν τους τραυματίες, αισθάνονται όμως την ανάγκη να δηλώσουν την παρουσία τους ..

Χαρακτηριστικό του κλίματος συμπαράστασης είναι και το γεγονός ότι υπήρξε μεγάλη προσφορά από τράπεζες αίματος, για τις ανάγκες των τραυματιών

Την ίδια ώρα οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, στο ίντερνετ κατακλύζονται από μηνύματα για τους τραυματίες , ενώ ήδη η συζήτηση έχει ανοίξει για τη γιορτή που θα γίνει όταν με το καλό επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Τα πολλά «γιατί» των οικογενειών

Την ίδια ώρα, και περιμένοντας ακόμα τα παιδιά τους να ξεπεράσουν τον κίνδυνο, οι δύο οικογένειες προσπαθούν με πιο «ψύχραιμη ματιά» να καταλάβουν τί ήταν αυτό που οδήγησε στην δραματική κατάληξη της βόλτας των παιδιών στους δρόμους του Ηρακλείου
Όλοι μιλάνε για δύο συνεσταλμένα αγόρια, που δεν είχαν δώσει δικαίωμα στους δικούς τους να ανησυχούν για τις δραστηριότητες τους, πέρα από τα όποια προβλήματα δημιουργεί η εφηβική ανησυχία.

Στο κυρίαρχο ερώτημα «γιατί δεν σταμάτησαν στον έλεγχο», επισημαίνουν ότι το δίκυκλο διέθετε και άδεια κυκλοφορίας και ασφάλιση. Το πρόβλημα ήταν ότι ο 19χρονος δεν είχε ακόμα δίπλωμα οδήγησης , είχε ξεκινήσει αυτό το διάστημα τη σχετική διαδικασία και πιθανότατα φοβήθηκε ότι μπορεί κάποιο πρόστιμο να περιέπλεκε την κατάσταση.

Πιθανότατα επίσης, όπως λένε πάντα οι δύο οικογένειες, τα παιδιά να φοβήθηκαν γιατί δεν είχαν κάνει γνωστή στους δικούς τους την πρόθεση τους να κάνουν βόλτα στο Ηράκλειο..

Όπως και να έχει, η πλευρά των οικογενειών επιμένει ότι η πινακίδα κυκλοφορίας του οχήματος είχε «βιδωθεί» από τον πατέρα του 19χρονου με τέτοιο τρόπο που και αν ήθελε ο τελευταίος να την αφαιρέσει, θα έπρεπε να αφαιρέσει ταυτόχρονα και μεγάλο τμήμα του μοτοποδηλάτου, γεγονός που θα το καθιστούσε αυτομάτως δύσκολο να οδηγηθεί ..

Στο μεταξύ προκαλεί, όπως λένε, εντύπωση το γεγονός ότι ήταν γνωστή σε πολλούς οδηγούς δικύκλων με τους οποίους συνομιλούν , η "πρακτική" της ...κλωτσιάς από την πλευρά αστυνομικών προκειμένου να σταματήσουν καταδιωκόμενο όχημα.

Όπως επισημαίνεται, άσχετα αν συνέβη κάτι τέτοιο στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι απορίας άξιο γιατί η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, επέτρεπε - αν είναι σε γνώση της- να γίνεται κάτι τέτοιο . "Θα έπρεπε να φτάσουμε σε σημείο να χαροπαλεύουν δύο νέοι για να σταματήσει αυτό" , αναρωτιούνται...

Xανιά: Του επιτέθηκε με μαχαίρι και έγινε άφαντη


Τα ίχνη μιας γυναίκας προσπαθούν να εντοπίσουν οι αστυνομικές αρχές στα Χανιά από το βράδυ του Σαββάτου,  η οποία επιτέθηκε με μαχαίρι σε έναν 63χρονο άντρα τραυματίζοντας τον με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Χανίων.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr,  περίπου στις 22:30 το βράδυ ο 63χρονος ενώ κινούνταν πεζός στην περιοχή του Αγίου Νούφριου στο Ακρωτήρι Χανίων δεχτηκε, κάτω από συνθήκες οι οποίες διερευνώνται, απρόκλητη επίθεση από τη γυναίκα η οποία του κατάφερε μαχαιριές στο σώμα, ρίχνοντάς τον αιμόφυρτο στο οδόστρωμα.

Στη συνέχεια εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση ενώ ο 63χρονος, ο οποίος διατηρούσε τις αισθήσεις του, κάλεσε με το κινητό του για βοήθεια.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και παρέλαβε τον τραυματία καθώς και η αστυνομία.

Ο 63χρονος έδωσε προφορικά στοιχεία στους αστυνομικούς για τα χαρακτηριστικά της γυναίκας και από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό της.

Ο τραυματισμένος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Χανίων και σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr δεν διατρέχει κίνδυνο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...