Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: 65χρονος διατηρούσε σχέση με 14χρονη

Με ιδιαίτερη προσοχή ερευνούν τις τελευταίες ημέρες οι αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου την καταγγελία μίας μητέρας ότι ένας 65χρονος άνδρας “ξεμυάλισε” την 14χρονη κόρη της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγγελία της μητέρας έγινε σε Αστυνομικό Τμήμα στην ενδοχώρα του νομού. Η γυναίκα φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι ο 65χρονος, χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους,  όπως προσφορά δώρων, γλυκόλογα και άλλα συναφή, κατάφερε να αποπλανήσει την κόρη της, 14 ετών σήμερα και να συνάψει σχέση μαζί της.

Ο άνδρας, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες , προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα , προκειμένου να δώσει εξηγήσεις, ωστόσο δεν συνελήφθη, καθώς η υπόθεση δεν υπόκειται στην αυτόφωρη διαδικασία.

Σε βάρος του 65χρονου, που οι πληροφορίες τον θέλουν να είναι και παντρεμένος, σχηματίζεται πάντως δικογραφία που θα υποβληθεί αρμοδίως.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη “ανάρμοστη σχέση”, που έχει δημιουργήσει αίσθηση στην ευρύτερη περιοχή φέρεται να διαρκεί περίπου ένα χρόνο τώρα.

Πηγή: cretalive.gr

“Ναυάγησε” το έργο της επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων


“Ταφόπλακα” στο έργο επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων μετά από τόσους μήνες προσπάθειας από τους τοπικούς φορείς. 

Με την υπ’ αριθμ. 679/2012 απόφασή του, η οποία έχει καθαρογραφεί, θεωρηθεί και βρίσκεται στο στάδιο των υπογραφών και με βάση το διατακτικό της, το ΣτΕ απορρίπτει κατά το μέρος που αναλογεί την ένσταση της ΑΚΤΩΡ που στρέφεται κατά της ΕΚΤΕΡ, δέχεται κατά μέρος την παρέμβαση της ΕΚΤΕΡ, δέχεται την παρέμβαση της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ κατά το μέρος που στρέφεται κατά της ΝΕΜΕΣΙΣ, αναστέλλει την εκτέλεση της απόφασης του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Σταύρου Καλογιάννη περί του διαγωνισμού από τις 23 Αυγ 2012, διατάσσει τη μη κατακύρωση του διαγωνισμού και τη μη υπογραφή της σύμβασης με τη ΝΕΜΕΣΙΣ ΑΤΕ και απορρίπτει την παρέμβαση της ΝΕΜΕΣΙΣ.

Η απόφαση, που ουσιαστικά δικαιώνει την ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, εκδόθηκε από χθες από το Συμβούλιο της Επικρατείας και πλέον βάζει πιθανώς οριστικό τέλος για το έργο της επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είχε αναβληθεί δύο φορές στο ΣτΕ, ενώ στην τελευταία αναβολή είχε αλλάξει και ο εισηγητής.

Τελικά, η υπόθεση εκδικάστηκε στις 12 του μηνός.

Ωστόσο, το ζήτημα της επέκτασης είχε περάσει από “χίλια μύρια κύματα”, καθώς δόθηκε αγώνας για να εξασφαλιστεί το “ναι” της ευρωπαϊκής επιτροπής ανταγωνισμού και να προκηρυχθεί ο μειοδοτικός διαγωνισμός, από τον οποίο αναδείχθηκε η κυπριακή ΝΕΜΕΣΙΣ Α.Τ.Ε.

Από τη στιγμή εκείνη ξεκίνησε και ο δικαστικός αγώνας από πλευράς του δεύτερου μειοδότη, με διαδοχικές καταθέσεις ασφαλιστικών μέτρων, που κατέληξε στη σημερινή απόφαση του ΣτΕ.

Άγνωστο είναι πλέον αν θα επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την επέκταση και βέβαια για το αν και κατά πόσο θα είναι διαθέσιμα τα ευρωπαϊκά κονδύλια, που είχαν δεσμευτεί για το έργο στην παρούσα φάση.



flashnews

ΡΕΘΥΜΝΟ: Διώξη σε βαθμό κακουργήματος στον Ειδικό Φρουρό που προσπάθησε να βιάσει 27χρονη

Δίωξη για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και απόπειρα βιασμού σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στον Ειδικό Φρουρό που κατηγορείται ότι τα ξημερώματα της Τετάρτης εισέβαλε στο σπίτι 27χρονης στην Κρήτη και προσπάθησε να τη βιάσει.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, ο Εισαγγελέας Ρεθύμνου απήγγειλε στον 29χρονο διώξεις για διατάραξη οικιακής ειρήνης και μέθη και παραπέμφθηκε στον ανακριτή για να απολογηθεί το Σάββατο στις 12:30 το μεσημέρι.

Ο 29χρονος ειδικός φρουρός, συνελήφθη χθες τα ξημερώματα κατηγορούμενος για την απόπειρα βιασμού και τον άγριο ξυλοδαρμό μιας 27χρονης.

Αναστολή των κινητοποιήσεων στους δήμους των Χανίων


Tην απόφαση να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, που πλέον περιορίζονται μόνο σε καταλήψεις του γραφείου προσωπικού των δήμων, πήραν σήμερα οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νομού Χανίων, κατά τη διάρκεια της γενικής τους συνέλευσης.

Έτσι από την Παρασκευή οι δήμοι θα λειτουργούν κανονικά ενώ από το απόγευμα έχει αρχίσει και η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Παράλληλα, την Παρασκευή θα λειτουργήσουν και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, ωστόσο οι γονείς θα πρέπει να επικοινωνούν με τους υπεύθυνους των σταθμών δεδομένου ότι για τη λειτουργία τους απαιτείται πρώτα να καθαριστούν οι χώροι και να γίνει η τροφοδοσία.

Με την Δημοτική Αρχή Δήμου Φαιστού και φορείς της Μεσαράς την Παρασκευή ο Κεφαλογιάννης

Το Σάββατο με την ΟΝΝΕΔ στο σύνδεσμο γυναικείων σωματείων για η δράση «ΣΤΗΡΙΖΩ»


Συνεχίζοντας τις επαφές του με φορείς και κατοίκους του νομού ο Γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης αύριο Παρασκευή πρωί θα επισκεφτεί τον Δήμο Φαιστού όπου θα έχει συνεργασία με την Δημοτική Αρχή και τοπικούς φορείς της περιοχής ενώ στη συνέχεια θα παραχωρήσει συνέντευξη στις Μοίρες στα τοπικά ΜΜΕ της Μεσαράς.

Το Σάββατο ο κ. Κεφαλογιάννης θα συνοδεύσει τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ Ηρακλείου στην παράδοση μέρος του ρουχισμού που συλλέχθηκε από την πρωτοβουλία «ΣΤΗΡΙΖΩ» της ΟΝΝΕΔ που θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωϊ στα γραφεία του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων, για τον Ξενώνα κακοποιημένης γυναίκας και παιδιού.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ένα άλλος μέρος του ρουχισμού παραδόθηκε στον πολιτιστικό Σύλλογο Δειλινών για τους άπορους της περιοχής.

Από αυτή την παραπάνω πρωτοβουλία συνελέγησαν 21.000 ρούχα, τα οποία μοιράζονται σε όλη την Ελλάδα, στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες. Αυτές οι δράσεις θα συνεχιστούν με εκδηλώσεις που θα αφορούν τα θέματα της ανεργίας, τη συλλογή φαρμάκων, καθώς και άλλες πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης.

Επί ποδός οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κρήτη λόγω του νοτιά - Δύο φωτιές σε εξέλιξη


Τρέχουν και δε φτάνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σήμερα καθώς η παραμικρή εστία φωτιάς γίνεται εξαιρετικά επικίνδυνη λόγω και των ισχυρών νοτιάδων.

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Μούλια στη Μεσσαρά ενώ στο σημείο έχει σπεύσει ένα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η φωτιά είναι σε ψηλό σημείο και φαίνεται από όλη σχεδόν τη Μεσσαρά.

Επίσης, φωτιά εκδηλώθηκε σε γεωργική έκταση, στις 3 μετά το μεσημέρι, στην περιοχή Μεσκλά του νομού Χανίων. Στην πυροσβεστική υπηρεσία σήμανε συναγερμός καθώς στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι, δυσκολεύοντας
το έργο των πυροσβεστών.

Επί τόπου βρίσκονται 6 οχήματα της πυροσβεστικής με 12 άντρες.


cretalive.gr

Δικάζεται ο 25χρονος για την άγρια δολοφονία της γιαγιάς του

Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη Τρίτη η εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας της 85χρονης Μαρίας Λεφάκη, μέσα στο σπίτι της στην οδό Τσιμισκή στον Πόρο, στο Ηράκλειο, τον Δεκέμβριο του 2011.

Κατηγορούμενος ο 25χρονος εγγονός της που φέρεται να σκότωσε τη γιαγιά του, με πάνω από 15 μαχαιριές με δύο μαχαίρια, την ώρα που η άτυχη ηλικιωμένη πήγαινε να ξαπλώσει. Ο νεαρός, μάλιστα, επιχείρησε να βάλει φωτιά στο σπίτι για να εξαφανίσει κάθε ενοχοποιητικό στοιχείο, ωστόσο δεν κατάφερε να ... ξεφύγει. Κι όσο κι αν αρχικά επέμεινε σε ένα σενάριο που είχε "πλάσει", τελικά λύγισε και παραδέχτηκε την αποτρόπαιη πράξη του.

Ο νεαρός κρατείται από τον περασμένο Δεκέμβριο στο ψυχιατρείο Κορυδαλλού, αφού παραδέχτηκε ότι μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη γιαγιά του αλλά και ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και πως είναι χρήστης ναρκωτικών. Στους αστυνομικούς όταν ομολόγησε την πράξη του φέρεται να είπε ότι σκότωσε τη γιαγιά του γιατί του έκανε μάγια και τον καταριόταν. Ο ίδιος φέρεται να ανέφερε ότι η ηλικιωμένη γυναίκα τού «δημιουργούσε προβλήματα και του έλεγε διάφορες κουβέντες» επειδή ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών.

Ο 25χρονος φοιτητής του ΤΕΙ και γιος της κόρης του θύματος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν την αστυνομία για υποθέσεις ναρκωτικών


cretalive.gr

Οι νέοι πρέπει να στηριχτούν στο ξεκίνημα της ζωής τους


Με συντονισμένες παρεμβάσεις  ο Λευτέρης Αυγενάκης διεκδικεί  μείωση επιπλέον εισιτηρίων σε φοιτητές και σε ανέργους

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία έχει επηρεάσει σχεδόν όλους τους Έλληνες. Σε αυτούς τους καιρούς είναι χρέος της Πολιτείας, να εξασφαλίσει στις κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, την όσο το δυνατό μεγαλύτερη ελάφρυνσή τους. Στον τομέα των συγκοινωνιών τα τελευταία χρόνια έχουν προκύψει μια σειρά από αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων καθιστώντας τις μετακινήσεις ιδιαίτερα υψηλού κόστους υπηρεσίες.

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, με μια σειρά από δράσεις, διεκδικεί την περαιτέρω αύξηση της έκπτωσης σε όλες τις συγκοινωνίες, για τους δοκιμαζόμενους νέους, άνεργους και φοιτητές. Στα πλαίσια των δράσεων αυτών, ο Λευτέρης Αυγενάκης προχώρησε σε επιπλέον κοινοβουλευτική παρέμβαση για περαιτέρω αύξηση της φοιτητικής έκπτωσης για όλες τις συγκοινωνίες. Όπως αναφέρει «…είναι πολύ σημαντικό να ελαφρυνθούν οι ενεργοί φοιτητές και οι οικογένειές τους, που στερούνται για να λάβουν τα παιδιά τους πανεπιστημιακή εκπαίδευση».

Αναφέρουμε ακόμη, ότι εχθές, Τρίτη, 27 Νοεμβρίου ο κ. Αυγενάκης πραγματοποίησε συνάντηση-συνεργασία με τον Υφυπουργό Εργασίας κ.Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών κ. Καλλέργο Βουλγαράκη αλλά και τα μέλη της διοίκησης του ΔΣ, για σειρά θεμάτων που αφορούν τα ΑΜΕΑ, τους πολύτεκνους καθώς και το μείζον θέμα της μείωσης των εισιτηρίων των Αστικών Συγκοινωνιών για τους ανέργους..

Αφορμή για τη συνάντηση ήταν η Κοινοβουλευτική παρέμβαση  του κ. Λευτέρη Αυγενάκη, μια εβδομάδα πριν. Στην συνάντηση συζητήθηκε η παροχή μειωμένων και δωρεάν υπηρεσιών από τις Αστικές Συγκοινωνίες για τους ανέργους και τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και όπως ανέφερε ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος «υπάρχει σχεδιασμός για ένα ενιαίο σχέδιο για την αντιμετώπιση της φτώχειας το οποίο θα “ακουμπά” σε κοινοτικά κονδύλια».

Αξίζει να αναφερθεί πως είναι συγκινητική η ανταπόκριση των ιδιοκτητών αστικών λεωφορείων για το θέμα της στήριξης των νέων, που είτε φοιτούν είτε είναι άνεργοι..

Το θέμα παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον ιδιαίτερα μετά τις πολλές επιστολές και email νέων ανθρώπων που ζητούν τη συνέχιση αυτής της προσπάθειας

Μαθητές μουσικών σχολείων Κρήτης στους δρόμους

Ραντεβού στους δρόμους δίνουν σήμερα οι μαθητές των μουσικών σχολείων Κρήτης που απαιτούν το αυτονόητο. Καθηγητές για τις σπουδές τους.

Μπορεί να μοιάζει απίστευτο αλλά είναι αληθινό. Δυόμιση μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς τα τεράστια κενά σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όχι μόνο δεν έχουν καλυφθεί, αλλά σχολεία με ιδιαίτερο πρόγραμμα σπουδών, παραμένουν χωρίς εκπαιδευτικούς βασικών ειδικοτήτων.

Στην Κρήτη, μουσικά σχολεία παραμένουν χωρίς μουσικούς ενώ καλλιτεχνικά σχολεία λειτουργούν χωρίς εξειδικευμένους καθηγητές. Ουσιαστικά δηλαδή υπολειτουργούν.

Σύσσωμη η σχολική κοινότητα του μουσικού σχολείου Ηρακλείου εκφράζει την οργή της για την απαξίωση της πολιτείας στις σπουδές τους και μαθητές, γονείς και καθηγητές βγαίνουν στους δρόμους για να διεκδικήσουν το αυτονόητο.

Το ραντεβού της κινητοποίησης δόθηκε για σήμερα το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας.

Στο πλευρό των μαθητών και η ΕΛΜΕ Ηρακλείου κήρυξε για αύριο δίωρη στάση εργασίας, από τις 12.00 έως τις 14.00 προκειμένου η εκπαιδευτική κοινότητα να δώσει το παρόν στο συλλαλητήριο.

Δύο ληστείες, μία σύλληψη στο Ηράκλειο


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τεσσάρων δραστών ληστείας, σε βάρος ημεδαπού στο Ηράκλειο. 

Πιο αναλυτικά, χθες (σημ.28-11-2012) το απόγευμα,στο Ηράκλειο, τέσσερις άγνωστοι δράστες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισήλθαν σε επιχείρηση ιδιοκτησίας 37χρονου ημεδαπού, όπου με την απειλή όπλου, ακινητοποίησαν αυτόν και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των πεντακοσίων ευρώ.

Έρευνες διεξάγονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με ενημέρωση της Αστυνομίας, συνελήφθη, χθες (σημ. 28-11-2012) το απόγευμα, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, 30χρονος ημεδαπός για κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας από 44χρονο παθόντα.

Κρήτη: Ρωσίδες εναντίον θεολόγου-''Μας έφερε στην Ελλάδα με παγίδα''!

Μια περίεργη ιστορία με πρωταγωνιστή έναν Θεολόγο από το Ρέθυμνο κατήγγειλαν στο Υπουργείο Παιδείας δυο Ρωσίδες οι οποίες μεταξύ άλλων υποστηρίζουν ότι ο εκπαιδευτικός καταχράστηκε την εκπαιδευτική του ιδιότητα για να τις φέρει στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε τον περασμένο Αύγουστο οι δυο γυναίκες αναφέρουν οτι ο εκπαιδευτικός της προσκάλεσε στην Ελλάδα υποβάλλοντας ανάμεσα στα δικαιολογητικά, έγγραφο με την σφραγίδα του σχολείου στο οποίο εργαζόταν.

Oι δυο γυναίκες ανέφεραν ότι ο εκπαιδευτικός τους συστήθηκε ως γιατρός και τους είπε ότι η σύζυγος του έχει πεθάνει, ενώ στην πραγματικότητα είναι παντρεμένος και έχει παιδιά.

Η υπόθεση έχει οδηγήσει σε πειθαρχικό έλεγχο τον Θεολόγο σε βάρος του οποίου διενεργείται ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν θεσμικές ευθύνες. Όπως ανέφερε στον prismanews.gr ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Απόστολος Κλινάκης η υπόθεση είναι υπο διερεύνηση ενώ ο ίδιος βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ρεθύμνου για την εξέλιξη της.

Ο κ. Κλινάκης θα βρεθεί τη Δευτέρα στο Ρέθυμνο και ένα απο τα θέματα που θα διαχειριστεί είναι και η εν λόγω υπόθεση ωστόσο για την ώρα όπως ο ίδιος τόνισε δεν έχουν ολοκληρωθεί η διαδικασίες.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...