Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

“Ναυάγησε” το έργο της επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων


“Ταφόπλακα” στο έργο επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων μετά από τόσους μήνες προσπάθειας από τους τοπικούς φορείς. 

Με την υπ’ αριθμ. 679/2012 απόφασή του, η οποία έχει καθαρογραφεί, θεωρηθεί και βρίσκεται στο στάδιο των υπογραφών και με βάση το διατακτικό της, το ΣτΕ απορρίπτει κατά το μέρος που αναλογεί την ένσταση της ΑΚΤΩΡ που στρέφεται κατά της ΕΚΤΕΡ, δέχεται κατά μέρος την παρέμβαση της ΕΚΤΕΡ, δέχεται την παρέμβαση της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ κατά το μέρος που στρέφεται κατά της ΝΕΜΕΣΙΣ, αναστέλλει την εκτέλεση της απόφασης του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Σταύρου Καλογιάννη περί του διαγωνισμού από τις 23 Αυγ 2012, διατάσσει τη μη κατακύρωση του διαγωνισμού και τη μη υπογραφή της σύμβασης με τη ΝΕΜΕΣΙΣ ΑΤΕ και απορρίπτει την παρέμβαση της ΝΕΜΕΣΙΣ.

Η απόφαση, που ουσιαστικά δικαιώνει την ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, εκδόθηκε από χθες από το Συμβούλιο της Επικρατείας και πλέον βάζει πιθανώς οριστικό τέλος για το έργο της επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είχε αναβληθεί δύο φορές στο ΣτΕ, ενώ στην τελευταία αναβολή είχε αλλάξει και ο εισηγητής.

Τελικά, η υπόθεση εκδικάστηκε στις 12 του μηνός.

Ωστόσο, το ζήτημα της επέκτασης είχε περάσει από “χίλια μύρια κύματα”, καθώς δόθηκε αγώνας για να εξασφαλιστεί το “ναι” της ευρωπαϊκής επιτροπής ανταγωνισμού και να προκηρυχθεί ο μειοδοτικός διαγωνισμός, από τον οποίο αναδείχθηκε η κυπριακή ΝΕΜΕΣΙΣ Α.Τ.Ε.

Από τη στιγμή εκείνη ξεκίνησε και ο δικαστικός αγώνας από πλευράς του δεύτερου μειοδότη, με διαδοχικές καταθέσεις ασφαλιστικών μέτρων, που κατέληξε στη σημερινή απόφαση του ΣτΕ.

Άγνωστο είναι πλέον αν θα επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την επέκταση και βέβαια για το αν και κατά πόσο θα είναι διαθέσιμα τα ευρωπαϊκά κονδύλια, που είχαν δεσμευτεί για το έργο στην παρούσα φάση.



flashnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...