Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Επεισοδιακή σύλληψη 42χρονου που είχε κλέψει βενζίνη από μοτοσικλέτα


Επεισοδιακή ήταν η σύλληψη δύο ατόμων στον Άγιο Νικόλαο που εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ ενώ είχαν κλέψει βενζίνη από σταθμευμένη μοτοσικλέτα.

Οι δύο δράστες, ηλικίας 20 και 42 ετών, αφαίρεσαν τη βενζίνη από το όχημα ενός 61χρονου ωστόσο λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς.

Όταν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ τους εντόπισαν και προσπάθησαν να τους συλλάβουν ο 42χρονος έκανε ότι μπορούσε για να αποφύγει τη σύλληψη, προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση, υβρίζοντας και απειλώντας τους αστυνομικούς.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε, η ποσότητα βενζίνης που είχε αφαιρεθεί.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.


flashnews.gr

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: 352 κεριά στη μνήμη των θυμάτων από τροχαία

Με 352 κεριά, που άναψαν απόψε Ηρακλειώτες έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης στην πλατεία Ελευθέριας και τα οποία αντιστοιχούν στους νεκρούς από τροχαία στην Κρήτη από την 1η Ιανουαρίου 2009 συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με φορείς του νησιού, για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Ατυχημάτων.Την ίδια ώρα τα στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν για τα τροχαία από το 2000 μέχρι σήμερα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά αφού οι νεκροί στον βωμό της ασφάλτου στην Κρήτη ανέρχονται σε 1339 και οι τραυματίες σε 22.000.

Οι σημερινές εκδηλώσεις περιλάμβαναν επιμνημόσυνη δέηση από τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο στον 'Αγιο Τίτο, το άπλωμα ζευγαριών παπουτσιών, συμβολίζοντας τα θύματα της ασφάλτου, διανομή έντυπου υλικού και αυτοκόλλητων στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες του νησιού, ανάρτηση αφισών και παροχή ενημέρωσης στους πολίτες.

Επίσης έγινε προβολή της εκπομπής «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη με θέμα τα τροχαία δυστυχήματα στην αίθουσα «Καστελάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Η Περιφέρεια Κρήτης με συγκεκριμένες δράσεις πρωτοβουλίες και έργα για την οδική ασφάλεια του εθνικού και επαρχιακού δικτύου και με στοχευμένες καμπάνιες ευαισθητοποίησης που στηρίζουν κοινωνικοί φορείς και ομάδες, επιχειρεί να περιορίσει τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα.

Η καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από την Περιφέρεια με θέμα «Ασφαλής Κρήτη», εγκαινιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2012, και στο πλαίσιο της ήταν και οι σημερινές εκδηλώσεις με τίτλο «Ένα αυτοκόλλητο, που ενώνει τις φωνές μας: ΟΧΙ άλλο αίμα στην άσφαλτο».
Enhanced by Zemanta

"Έβρεξε" προβλήματα στο Ηράκλειο -Δρόμοι "ποτάμια" και διακοπές στην ηλεκτροδότηση - Video

Πολλά τα προβλήματα χθες στο Ηράκλειο, εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής που μετέτρεψε τους δρόμους σε... ορμητικούς χειμάρρους!

Προβλήματα καταγράφηκαν στη λεωφόρο Ικάρου όπου τα νερά "έτρεχαν" ορμητικά...ενώ πολλές ήταν οι διαμαρτυρίες για τα φρεάτια, παρά τη πολύ μεγάλη κινητοποίηση της ΔΕΥΑΗ.

Όπως γράφει το cretalive.gr προβλήματα παρατηρήθηκαν και στο κέντρο του Ηρακλείου, στην περιοχή της Όασης ενώ υπήρξαν πλημμυρισμένα υπόγεια και ισόγεια σπιτιών και καταστημάτων στη λεωφόρο Κνωσού, στο ύψος του σούπερ μάρκετ "Μαρινόπουλος".

Το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πήρε "φωτιά". Συνολικά η Πυροσβεστική κλήθηκε σε 20 περιπτώσεις για απάντληση υδάτων, ενώ άνδρες της ΕΜΑΚ προχώρησαν στον απεγκλωβισμό ενός ατόμου από το αυτοκίνητο του στην περιοχή των Λινοπεραμάτων.



Στο μεταξύ, σημειώθηκαν και διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές του Ηρακλείου, όπως στον Αϊ Γιάννη Χωστό αλλά και στη λεωφόρο Παπανδρέου. Σημειώνεται ότι χωρίς ρεύμα είναι, από χθες το βράδυ πολλά νοικοκυριά στις Βούτες ενώ περισσότερα από 20 άτομα, από το προσωπικό της ΔΕΥΑΗ βρίσκονταν καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας επί ποδός για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Μόνον χθες, εντοπίστηκαν δυσλειτουργίες σε 15 περιπτώσεις με βουλωμένα φρεάτια με πάσης φύσεως υλικά που η βροχή "κατέβασε", σύμφωνα με τον πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης, κ. Γ. Στειακάκη.

Μάζεψαν 10.000 σακούλες με σκουπίδια μόνο από τις εισόδους των πόλεων!

Απίστευτο νούμερο! Δέκα χιλιάδες σακούλες απορρίμματα συγκεντρώθηκαν στην πρώτη εργολαβία καθαριότητας που έγινε για να ευπρεπιστούν οι κόμβοι των μεγάλων πόλεων της Κρήτης-επί της εθνικής οδού.

Η κατάσταση βελτιώθηκε, αλλά και πάλι χρειάζεται συνεχής αποκομιδή λες και η εθνική οδός  είναι...χωματερή! Μπροστά σε αυτή τη νέα πραγματικότητα τώρα ετοιμάζεται και άλλη,μεγαλύτερη εργολαβία που θα περιλάβει μεγαλύτερο μερος της εθνικής οδού και αναμένεται τριπλάσια ποσότητα απορριμμάτων!

Οι 10.000 σακούλες με σκουπίδια που μαζεύτηκαν από τις...παρυφές των 4 πόλεων της Κρήτης επί του βόρειου οδικού άξονα  δείχνει ίσως και το πόσο οι ίδιοι οι πολίτες δεν σεβόμαστε το περιβάλλον.
 
Τα σκουπίδια άλλωστε που συγκεντρώθηκαν δεν ήταν φύλλα και κλαδιά, οργανικά, αλλά μπουκάλια, χαρτιά, σακούλες, τσιγαρόκουτα ακόμη και...οικιακά είδη που ορισμένοι τα πετούν στο δρόμο!
 
«Δυστυχώς η ποσότητα των σκουπιδιών είναι πολύ μεγάλη και γι αυτό θα συνεχίσουμε. Και μιλάμε μόνο για τις παρυφές των πόλεων, τις εισόδους και τις εξόδους. Συνολικά 10.000 σακούλες» τονίζει ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών κ.Γιώργος Παπαδάκης που προαναγγέλλει και μεγαλύτερη εργολαβία.
 
Όπως τονίζει ο κ.Παπαδάκης η πρώτη εργολαβία ήταν συνολικής αξίας 60.000 ευρώ και είναι Κάτι που έγινε τώρα και δεν έχει ξαναγίνει σε επίπεδο περιφέρειας.
 
«Εμείς δεν μπορούμε να αφήσουμε έτσι το δίκτυο. Βλέπουμε ήδη τη διαφορά και γι αυτό και είναι θέση του περιφερειάρχη κ.Αρναουτάκη να κρατήσουμε σε ευπρεπή κατάσταση το νέο τουλάχιστον εθνικό δίκτυο του νησιού», ανέφερε.
 
Τώρα ο εργολάβος μάζεψε τα πολλά σκουπίδια , αλλά μετά τις 10.000 σακούλες ακολουθεί και κάθε μηνα αποκομιδή των απορριμμάτων.
 
Η νέα εργολαβία θα έχει ως αντικείμενο την καθαριότητα του εθνικού δικτύου και στην ενδοχώρα και σε μεγαλύτερη χιλιομετρική απόσταση από τις μεγάλες πόλεις.

cretalive.gr

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Έριξε μετανάστες στη θάλασσα

Πλοιάριο με μετανάστες προσέγγισε νότια του Ηρακλείου. Ένας αλλοδαπός που επέβαινε στο πλοιάριο, που είχε ξεκινήσει από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, μπήκε τα μεσάνυχτα σε καφενείο στον Κερατόκαμπο ζητώντας βοήθεια.

Ο ιδιοκτήτης του καφενείου, κάλεσε τις αρχές και ο αλλοδαπός συνελήφθη όπως προβλέπεται από το νόμο ενώ δήλωσε στις λιμενικές αρχές ότι όταν το πλοιάριο είχε προσεγγίσει το Καστρί, νότια της Βιάννου, ο “κυβερνήτης” του δουλεμπορικού έριξε στη θάλασσα τους δεκαπέντε περίπου επιβάτες και στη συνέχεια το πλοίο απομακρύνθηκε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στο λιμενικό σήμανε συναγερμός και αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη επιχείρηση, από αέρος και θαλάσσης για τον εντοπισμό του πλοιαρίου.

Στις έρευνες παίρνουν μέρος πλωτά σκάφη του λιμενικού, ένα σκάφος έρευνας και διάσωσης του Παγκρήτιου Ομίλου Φουσκωτών ενώ από αέρος συνδράμει στις έρευνες ένα Super Puma.

Πηγή: flashnews.gr
Enhanced by Zemanta

Χανιά: Συγκέντρωση για το παλιό νοσοκομείο

Συγκέντρωση των κατοίκων που οργάνωσε ο δήμος Χανίων έγινε σήμερα το μεσημέρι έξω από το παλιό νοσοκομείο, με αίτημα να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την κατεδάφιση του παλιού νοσοκομείου της πόλης.

Στόχος της συγκέντρωσης ήταν να ενημερωθούν οι πολίτες για τις καθυστερήσεις και τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν στην υλοποίηση της κατεδάφισης με κίνδυνο, όπως υποστήριξε ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, την πιθανή ματαίωση του έργου, το οποίο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 4,5 εκ. ευρώ.

Για να προχωρήσει η κατεδάφιση, το Συμβούλιο της Επικρατείας θα πρέπει να εγκρίνει την αλλαγή των όρων δόμησης και χρήσης, ωστόσο οι μέχρι σήμερα αναβολές στην συζήτηση του θέματος έχουν θέσει σε κίνδυνο το έργο.

Στη σημερινή συγκέντρωση ο δήμαρχος Χανίων έκανε γνωστό ότι το θέμα θα συζητηθεί την Τρίτη 20 Νοεμβρίου αλλά επεσήμανε ότι αν αυτό δεν γίνει, το έργο κινδυνεύει με απένταξη από το ΕΣΠΑ.

Παράλληλα με την κατεδάφιση έχει αποφασιστεί να δημιουργηθεί, πέραν του χώρου πρασίνου, ένα Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, το οποίο θα προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες και στο Νοσοκομείο Χανίων καθώς θα αποσυμφορηθούν τα εξωτερικά του ιατρεία.

Ο δήμαρχος Χανίων ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσει στο έργο κατεδάφισης του παλαιού Νοσοκομείου έστω και με ιδίους πόρους του δήμου Χανίων, γιατί αυτό όπως τόνισε, αποτελεί αίτημα της Χανιώτικης κοινωνίας.

Την κατεδάφιση του παλιού νοσοκομείου καθώς όπως είπε πρόκειται για θέμα που αφορά την ποιότητα ζωής των κατοίκων, ζήτησε και ο πρόεδρος της επιτροπής αγώνα Γιάννης Βαβουράκης.

Οι όποιες εξελίξεις θα συζητηθούν την Πέμπτη στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...