Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Κρήτη: Νέα ένταση για τις άδειες των ταξί!


Άλλη μία συνάντηση, γεμάτη ένταση, για το γνωστό θέμα των αδειών ταξί έγινε σήμερα στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης μεταξύ εκπροσώπων των ιδιοκτητών ταξί και του ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Γ. Δεικτάκη.

Μόνο που αυτή τη φορά, η ένταση, φαίνεται ότι οδηγείται και στο εσωτερικό της ΝΔ! Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Οι διαπληκτισμοί δεν έλειψαν από το σημερινό νέο ραντεβού όταν ο πρόεδρος της ΔΕ της ΝΔ Μαλίων, κ. Μιχάλης Μαυριτσάκης, είδε την πόρτα της ... εξόδου από τον κ. Δεικτάκη και δεν έδωσε το "παρών"...

Τα "αίματα" άναψαν.. Ακολούθησε ένταση ενώ η παρέμβαση του αντιπεριφερειάρχη, κ. Ε. Κουκιαδάκης έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά αφού ο ίδιος κατέθεσε νέα συμβιβαστική πρόταση αλλά ούτε αυτήν δέχθηκε να εξετάσει ο κ. Δεικτάκης.

Οι διαπληκτισμοί συνεχίστηκαν ενώ θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι κάποια στελέχη της ΝΔ θα φέρουν το θέμα στα κεντρικά της ΝΔ, δίνοντας πολιτικά χαρακτηριστικά σε αυτή την αντιπαράθεση!
cretalive.gr

Πριν λίγο: Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22.05, στην Κρήτη.


Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 106 χλμ. νότια του Ηρακλείου, ενώ το εστιακό βάθος στα 10 χλμ.


Διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρεις Κρήτης


Νέα διανομή τροφίμων πραγματοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης μέσω του Κοινωνικού της Παντοπωλείου, με την υποστήριξη... του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, και της αρμόδιας Αντιπεριφερειάρχη για θέματα κοινωνικής πολιτικής Θεανώς Βρέντζου Σκορδαλάκη.
Η διήμερη διανομή τροφίμων θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 20 Ιουνίου και Παρασκευή 21 Ιουνίου στην οδό Καζαντζάκη 6-8 (πάροδος Γιαμαλάκη) από τις 9:30 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι στο Ηράκλειο. Επίσης την Παρασκευή 21 Ιουνίου στις Μοίρες η διανομή θα γίνει από τις 8:30 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στο γραφείο Αγροτικής Οικονομίας Μοιρών (Ρήγα Φεραίου 30).

Οι δικαιούχοι έχουν ειδοποιηθεί τηλεφωνικά από τους κοινωνικούς λειτουργούς της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ για να παραλάβουν τα τρόφιμα πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα.

Βιολογικός Αγίας Πελαγίας: Ένα όνειρο ζωής, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης


Εγκρίθηκε από τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σταύρο Καλογιάννη η δημοπράτηση με τη διαδικασία μελέτη – κατασκευή, του υψίστης σημασίας  έργου της δημιουργίας μονάδας βιολογικού καθαρισμού στην Αγία Πελαγία.

Μετά από αυτή την εξέλιξη και με δεδομένη τη δέσμευση του Περιφερειάρχη κ. Στ. Αρναουτάκη (ο οποίος από την πρώτη στιγμή αντελήφθη την αναγκαιότητα και τη σπουδαιότητα της μονάδας) να εντάξει το έργο στο ΕΣΠΑ, ο πλήρης φάκελος υπεβλήθη και το έργο προϋπολογισμού 14 εκ. ευρώ, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

Πρόκειται για ένα οραματικό έργο, από τα σημαντικότερα στο Μαλεβίζι, που αναμένεται να καλύψει πολλές ανεπτυγμένες τουριστικά περιοχές και να λύσει άπαξ και διαπαντός το πρόβλημα της διάθεση των λυμάτων κατοικιών, επιχειρήσεων και ξενοδοχειακών μονάδων. Με τη λειτουργία, η πιο τουριστική περιοχή του Μαλεβιζίου, αποκτά την περιβαλλοντική αναβάθμιση που ήταν απαραίτητη, ενώ παράλληλα, αναβαθμίζεται και το αίσθημα της περιβαλλοντικής προστασίας των περιοχών αυτών, που αποτελούν κατά γενική ομολογία, περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε την εξέλιξη αυτή. Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, ο συγκεκριμένος βιολογικός σταθμός ήταν στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας. Έπειτα από μεγάλο και επίμονο αγώνα πολλών μηνών, βρισκόμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να καταθέτουμε προς χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ, ένα σημαντικότατο έργο για το τουριστικό Μαλεβίζι. Με πόρους του δήμου μας καταφέραμε και καλύψαμε μέρος από τα υψηλότατα κόστη των απαιτούμενων μελετών και αναμένουμε πλέον την ένταξή του σε πρόγραμμα χρηματοδότησης. Θα ήθελα δημόσια να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος συμμερίζεται τις ανησυχίες μας, κατανοεί την σπουδαιότητα του έργου και έχει δεσμευτεί για την ένταξή του στο ΕΣΠΑ. Να ευχαριστήσω επίσης τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γιώργο Δεικτάκη και τον βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη για την σημαντική βοήθειά τους, τον Υπουργό κ. Καλογιάννη για την καθοριστική παρέμβασή του και τον Δ/ντη της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. Γ. Κουγιουμουτζάκη για την πολύ καλή δουλειά που έκανε».

Ηράκλειο: Αρχίζει την Παρασκευή το διεθνές «Matala Beach Festival 2013»

Το «Matala Beach Festival 2013», που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης και ο δήμος Φαιστού, πραγματοποιείται φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Πρόκειται για ένα μοναδικό στο είδος του φεστιβάλ, το οποίο έχει προσελκύσει σχεδόν 100.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο την τελευταία διετία. Θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 21 έως τη Δευτέρα 24 Ιουνίου, υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Στο φετινό Φεστιβάλ των Ματάλων θα πάρουν μέρος πάνω από 200 καλλιτέχνες, με live DJ, ζωντανές συναυλίες από το απόγευμα και beach parties, ενώ καλλιτεχνικές ομάδες θα προσφέρουν δημιουργικότητα με δραστηριότητες και εργαστήρια.

Το «Matala Beach Festival» όπως ανακοινώθηκε, θα γιορτάσει επίσης τα 40 χρόνια του ιστορικού άλμπουμ «Dark Side of the Moon» από τους Pink Floyd με ένα μοναδικό play back του άλμπουμ και μια μοναδική ζωντανή συναυλία των «Kings of Floyd» Tribute Band. Θα συμμετέχει και το συγκρότημα Locomondo με το νέο άλμπουμ «Οδύσσεια».

Το φεστιβάλ σύμφωνα με τους διοργανωτές, συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή της ευρύτερης περιοχής του δήμου Φαιστού ενώ τα Μάταλα έχουν αποκτήσει άλλο «χρώμα» και είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών το τετραήμερο του Αγίου Πνεύματος.

«Είναι μια γιορτή- θεσμός, μια γιορτή της μουσικής, των «παιδιών των λουλουδιών», των χίπις, που και φέτος θα ταξιδέψουν από όλο τον κόσμο για να πάρουν μέρος στο φεστιβάλ, αλλά και για τους Έλληνες που είχαν "γευτεί" το πνεύμα της εποχής» δήλωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης και η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη, προσθέτοντας ότι «η γιορτή αυτή αναδεικνύει τα Μάταλα, το Ηράκλειο, την Κρήτη, αλλά και την Ελλάδα ευρύτερα, σε ολόκληρο τον κόσμο».
Enhanced by Zemanta

Χανιά: «Πόλη 12 αστέρων». Διεθνής διάκριση από το Συμβούλιο της Ευρώπης

Την τιμητική διάκριση και το βραβείο της «Πόλης 12 Αστέρων - 12 Star City», απένειμε για δεύτερη συνεχή χρονιά στον δήμο Χανίων το Συμβούλιο της Ευρώπης, με αφορμή την επιτυχημένη συμμετοχή του δήμου, το περασμένο έτος, στις πανευρωπαϊκές εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας.

Ο δήμος Χανίων πραγματοποίησε, από τις 15 έως τις 21 Οκτωβρίου 2012, μια σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις σχετικές με το κεντρικό θέμα της διοργάνωσης, που ήταν «Τα ανθρώπινα δικαιώματα εδραιώνουν περισσότερο ενσωματωμένες κοινότητες».

Το εν λόγω βραβείο πήραν εκτός από τα Χανιά και άλλες 16 πόλεις απ' όλη την Ευρώπη σε σύνολο 130 και πλέον συμμετεχόντων φορέων και οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σχολιάζοντας τη διάκριση που έλαβε η πόλη των Χανίων, ο γενικός γραμματέας του δήμου και συντονιστής των δράσεων που οργανώθηκαν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας, Γαβριήλ Κουρής, επισημαίνει πως «η διάκριση που έλαβε ο δήμος μας για δεύτερη συνεχή χρονιά από το Συμβούλιο της Ευρώπης αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τα Χανιά και ταυτόχρονα μια αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλλονται για την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής».

Σύμφωνα με τον κ. Κουρή, «κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας, πολίτες των Χανίων είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν δράσεις σχετικές με την προστασία και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Όπως επισημαίνει ο γενικός γραμματέας του δήμου, «πολύ σημαντικό στοιχείο που αξιολογήθηκε θετικά από το Συμβούλιο της Ευρώπης ήταν ότι ο δήμος Χανίων, σχεδιάζει και υλοποιεί νέα έργα και δράσεις που συμβάλλουν έμπρακτα στην αντιμετώπιση και αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού και στην προώθηση των κοινωνικών δικαιωμάτων και της ισότητας των φύλων».

«Άφρισε» συντριβάνι στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου

Κάποιο του έριξαν απορρυπαντικό, γεγονός που καθιστά το οδόστρωμα ιδιαίτερα ολισθηρό 

Για μια ακόμη φορά είχαν κάποιοι την... μοναδική ιδέα να ρίξουν στο συντριβάνι στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου Κρήτης απορρυπαντικό, με αποτέλεσμα να βγάλει... αφρούς! 

Το συντριβάνι πρόσφατα βελτιώθηκε μετά από παρέμβαση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) και αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς στο Ηράκλειο.

Μάλιστα οι άνθρωποι του Οργανισμού είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι από αυτή την κατάσταση και δεν έχουν την πρόθεση να το αφήσουν έτσι, καθώς -εκτός από τη ζημιά που προκαλείται στο συντριβάνι- το απορρυπαντικό κάνει το οδόστρωμα ιδιαίτερα ολισθηρό, γεγονός ιδιαίτερα επικίνδυνο για πεζούς και οχήματα.


Πηγή: flashnews.gr

Ερώτηση Μιχελογιαννάκη για την πορεία των μέτρων στήριξης των αστέγων


Ερώτηση στους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Εσωτερικών και Υγείας σχετικά με την εφαρμογή και την πορεία των μέτρων στήριξης των αστέγων.

Ο βουλευτής Ηρακλείου Ιωάννης Μιχελογιαννάκης κατέθεσε ερώτηση στους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Εσωτερικών και Υγείας σχετικά με την εφαρμογή και την πορεία των μέτρων στήριξης των αστέγων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο ερώτησης.

«Κύριοι Υπουργοί,

Ως γνωστόν, η πρώτη ενέργεια για την επίλυση ενός προβλήματος είναι η καταγραφή των δεδομένων του προβλήματος. Δυστυχώς στη χώρα μας, για το μεγάλο πρόβλημα των αστέγων, υπάρχουν μόνο ασαφείς εκτιμήσεις και όχι στοιχεία που έπρεπε να μας είναι γνωστά τα οποία θα μας βοηθήσουν στη λύση του προβλήματος.

Δεν γνωρίζουμε καν ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των αστέγων στη χώρα μας, και ας είναι ένας συνεχώς διωκόμενος και διογκούμενος πληθυσμός. Μπορεί τα κοινωνικά προγράμματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και της εκκλησίας, τα συσσίτια, οι ξενώνες, τα κοινωνικά παντοπωλεία και φαρμακεία να εκφράζουν έμπρακτα την κοινωνική αλληλεγγύη, ωστόσο δεν προσφέρουν κανενός είδους προοπτική. Εξασφαλίζουν μόνο ότι μια συγκεκριμένη μέρα δεν θα πεινάσει ο άστεγος δεν τον βοηθούν να βγει από το πρόβλημα. Αν αναλογιστούμε ότι, σύμφωνα με μελέτες, ένας άστεγος γίνεται καταθλιπτικός σε έξι εβδομάδες, ενώ σε έξι μήνες η ψυχοπαθολογία του είναι μη αναστρέψιμη, μπορούμε να καταλάβουμε και μια άλλη πλευρά της σημαντικότητας του προβλήματος.

Σοκ επίσης προκαλούν και τα ευρήματα μια μικρής έρευνας που διενήργησε η ΜΚΟ «Κλίμακα» για το προφίλ των αστέγων την χρόνια που μας πέρασε. Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα, το 63,8% των αστέγων κοιμάται μόνο σε υπαίθριο χώρο τον τελευταίο ένα χρόνο, το 10,5% βρίσκει καταφύγιο στο αυτοκίνητο, ενώ το 14,3% έχει πάει τουλάχιστον μία φορά στο νοσοκομείο για να περάσει τη νύχτα του. Για περισσότερους από τους μισούς (52,4%) η εξασφάλιση τροφής δεν αποτελεί καθημερινό πρόβλημα, ενώ αντίστοιχα δεν αποτελεί πρόβλημα για το 47,1% η ένδυση. Για το 41% πρόβλημα είναι η εύρεση χώρου για να κάνουν μπάνιο. Ως σημαντικότερες ανάγκες κατατάσσουν τη στέγαση (85,6%), την ιατρική περίθαλψη (83,1%), την εργασία (76,5%) και τη φροντίδα υγιεινής (75%). Οι μισοί από αυτούς ζουν με 0-20 ευρώ το μήνα, ενώ το 63,5% των οικογενειών είναι ενήμερες για την κατάσταση του άστεγου ατόμου και κατά 67,5% είναι εχθρικές ή αδιάφορες. Το 45,2% δηλώνει ότι δεν έχει κανένα φίλο και το 18,1% έχει αποπειραθεί τουλάχιστον μία φορά να αυτοκτονήσει. Ωστόσο, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των αστέγων (79,8%) πιστεύει ότι η κατάσταση μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο.

Επειδή είναι αναγκαία η πολιτική βούληση και η αλλαγή θεσμών για την αντιμετώπιση του φαινομένου των αστέγων.

Ερωτάσθε κύριοι Υπουργοί,

1. Τι έχει γίνει έως σήμερα για την καταγραφή των αστέγων ; Ποιος ο αριθμός τους ανά περιφέρεια και Δήμο ;

2. Ποια τα αποτελέσματα και η πορεία των δομών και των σχετικών έργων που έχουν δημιουργηθεί και εκπονηθεί έως σήμερα, σύμφωνα με τις απαντήσεις σας σε ερωτήσεις συναδέλφων βουλευτών ;»

"Βράζει" η γή νότια της Κρήτης-Επτά σεισμοί τα ξημερώματα


"Νυχτερινός τύπος" φαίνεται πως είναι ο Εγκέλαδος που ταρακουνά τα έγκατα της γής στην θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης απο το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου.

Την νύχτα της Τετάρτης - για άλλη μια φορά - υπήρξε έντονη δραστηριότητα καθώς απο τα μεσάνυχτα μέχρι τα ξημερώματα καταγράφησαν επτά σεισμικές δονήσεις με μεγέθη απο 4,6 έως 3,2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, όλες στο ίδιο επίκεντρο, σε απόσταση 70 έως 90 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά απο το Τυμπάκι.

Αναλυτικότερα και με χρονολογική σειρά, οι πρώτες σεισμικές δονήσεις της σημερινής ημέρας έχουν ως εξής :

1:27 πμ : 4,6 (mb) Ρίχτερ - 79 χιλιόμετρα ΝΑ Τυμπακίου - Εστιακό βάθος 40 χιλιομέτρων

1:33 πμ : 3,5 Ρίχτερ - 73 χιλ. ΝΑ Τυμπακίου - Εστιακό βάθος 10 χιλ.

1:39 πμ : 3,2 Ρίχτερ - 81 χιλ. ΝΑ Τυμπακίου - Εστιακό βάθος 10 χιλ.

2:15 πμ : 3,5 Ρίχτερ - 75 χιλ. ΝΑ Τυμπακίου - Εστιακό βάθος 5 χιλ.

2:46 πμ : 3,2 Ρίχτερ - 88 χιλ. ΝΑ Τυμπακίου - Εστιακό βάθος 2 χιλ.

3:00 πμ : 4,0 (mb) Ρίχτερ - 79 χιλ. ΝΑ Τυμπακίου - Εστιακό βάθος 10 χιλ.

7:32 πμ : 3,4 Ρίχτερ - 92 χιλιόμετρα ΝΑ Τυμπακίου - Εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.



flashnews.gr

Σεισμός στη νότια Κρήτη

Σεισμική δόνηση 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο θαλάσσιο χώρο νότια της Κρήτης, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ενώ άλλα Ινστιτούτα κατέγραφαν την ένταση του σεισμού από 4,3 μέχρι και 4,5 Ρίχτερ.

Η δόνηση σημειώθηκε στις 01:27 και μέχρι τις 7:30 το πρωί είχαν καταγραφεί άλλες 8 μετασεισμικές δονήσεις από 3,3 έως και 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Δανειολήπτη, καμιά Τράπεζα δεν έχει το δικαίωμα, να σου επιβάλλει την δικιά της ασφάλεια"


Επειδή πολλές Τραπεζικές Εταιρείες ,προβαίνουν "καταχρηστικώς" στην... πώληση ασφαλιστικού προϊόντος ,(ασφάλεια ) στους πελάτες τους (δανειολήπτες), παραπλανώντας τους ότι πρέπει οπωσδήποτε να ασφαλιστούν στην προτεινόμενη από αυτές ασφαλιστική εταιρεία, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,εκτιμώντας την ενέργεια αυτή, ως μη νόμιμη και επιτρεπτή, αντιθέτως καταχρηστική , δημιουργώντας σύγχυση στους καταναλωτές, παραθέτει σχετικές διευκρινήσεις επί του θέματος ,όπως αυτές ανακοινώθηκαν από την αρμόδια Αρχή ,με σχετική εγκύκλιο της

ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΉ ΈΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΉΣΕ ΤΑ, ΑΠΌΒΑΛΕ ΤΟΝ ΦΌΒΟ

Σημαντικές διευκρινίσεις

Με την Εγκύκλιο 462/14-05-2013 της Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΔΕΙΑ) της Τράπεζας της Ελλάδος, επισημαίνονται οι βασικές αρχές που διέπουν την προώθηση προς δανειολήπτες προϊόντων ασφάλισης τα οποία σχετίζονται με χορηγούμενα από τα πιστωτικά ιδρύματα δάνεια.
Ειδικότερα,

Ο δανειολήπτης:

Δεν δεσμεύεται από τη δανειακή σύμβαση να ασφαλιστεί στη συνεργαζόμενη με το πιστωτικό ίδρυμα ασφαλιστική εταιρία.
Μπορεί να προσκομίσει ασφαλιστήριο συμβόλαιο με εταιρία δικής του επιλογής το οποίο αφού πληροί τις καλύψεις της σύμβασης πρέπει να γίνει αμέσως δεκτό από την Τράπεζα.¨Οι Τραπεζικές Εταιρείες

Απαγορεύεται να παραπέμπουν τον καταναλωτή σε συνεργαζόμενο ασφαλιστικό διαμεσολαβητή.
Απαγορεύεται να προβαίνουν σε κάθε μορφής παραπλανητική πώληση δημιουργώντας τη ψευδή εντύπωση πως μόνο το ασφαλιστήριο από το ίδιο το πιστωτικό ίδρυμα πληροί τις προϋποθέσεις της δανειακής σύμβασης.
Υποχρεούνται να παρέχουν γραπτή προ συμβατική ενημέρωση στο δανειολήπτη και να λαμβάνουν επιβεβαίωση της σχετικής ενημέρωσης.
Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρητης
Ιωάννα Μελάκη

Έτοιμο για... κρουαζιέρα το αεροδρόμιο Ηρακλείου!


Ξεχωριστή υποδομή για κρουαζιέρες αποκτά το αεροδρόμιο Ηρακλείου! Ήταν μια ιδέα που ξεκίνησε δειλά δειλά από τον ΟΛΗ και τώρα παίρνει σάρκα και οστά! Το σχέδιο για cruise terminal στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου εγκρίθηκε απο την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας!

Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η Μελέτη που εκπόνησε ο Οργανισμός Λιμενος Ηρακλείου για επέκταση του κτιρίου του Αεροδρομίου προς ανατολικά με την κατασκευή διοροφου μεταλικου κτιρίου χωρητικότητας 400 ατόμων, που θα χρησιμοποιηθεί κατα κύριο λόγο για τους επισκέπτες που θα πραγματοποιούν κρουαζιέρα με εταιρείες που θα έχουν σαν home port το Λιμάνι Ηρακλείου.

Η Μελέτη χαρακτηρίστηκε απο τα στελέχη της ΥΠΑ πολυ καλή και πλήρης στην σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα και τέθηκε χρονοδιάγραμμα ενός μηνός για την παράδοση απο τον ΟΛΗ και της μελέτης εφαρμογής ώστε να εγκριθεί απο το αρμόδιο τεχνικό συμβούλιο, ωστε στην συνέχεια να μπορούν να εξευρεθούν (περίπου 2 εκ ευρώ) και να δημοπρατηθεί το έργο το οποίο θα ειναι πρωτοποριακό οχι μονο για τα Ελληνικά δεδομένα αλλα και τα διεθνή και βέβαια αλλάζει σημαντικά τα δεδομένα στο χώρο της Κρουαζιέρας στην Μεσόγειο.
“Πραγματικά έχουμε κάνει βήματα μπροστά για να υλοποιηθεί το σχέδιο , το όραμά μας” είπε ο Γιάννης Μπρας που επεσήμανε επίσης ότι το όλο project και οι μέχρι σήμερα ενέργειες, καταδεικνύουν τις άριστες σχέσεις ανάμεσα σε Λιμάνι και Αεροδρόμιο και βέβαια προωθήθηκε τάχιστα και λόγω των προσπαθειών του Αερολιμεναρχη κ. Πλιάκα
cretalive.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...