Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Ψάχνουν παντού τους αδίστακτους ληστές του 64χρονου Ρεθυμνιώτη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της ληστείας που σημειώθηκε... τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής στο σπίτι 64χρονου Ρεθυμνιώτη.

Οι αστυνομικοί αξιοποιούν όλα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη των δυο δραστών που δε δίστασαν να εισβάλλουν στο σπίτι του ζευγαριού σπέρνοντας τον τρόμο και τον πανικό.

Υπενθυμίζεται πως οι δράστες φορώντας κουκούλες, εισέβαλαν στο σπίτι του ζευγαριού στην περιοχή του Μαρουλά, στο Ρέθυμνο. Οι δύο δράστες, φαίνεται πως γνώριζαν ότι ο 64χρονος με την 68χρονη σύζυγο του, ζουν μόνοι στο σπίτι. Κρατώντας μαχαίρι τους απείλησαν και άρπαξαν από τους ηλικιωμένους 150 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα αξίας 4.000 ευρώ.

Η τοπική ΕΛΑΣ παρακολουθεί προβληματισμένη τα αυξανόμενα περιστατικά, ωστόσο αδυνατεί να αντιδράσει καθώς η δύναμή της δεν αρκεί για την αστυνόμευση των απομακρυσμένων χωριών του νησιού. Είναι αυτά τα χωριά που οι ληστές βάζουν στο στόχαστρο. Από την άλλη, οι τοπική κοινωνία είναι ανάστατη καθώς τα περιστατικά εναντίων απροστάτευτων ηλικιωμένων ανθρώπων πληθαίνουν στην ενδοχώρα της Κρήτης.
prismanews.gr

Τι θα γίνει με την χρηματοδότηση της πρότασης Green Points;


Ζητά να μάθει ο Λ. Αυγενάκης


Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης έφερε στη Βουλή το ζήτημα «της χρηματοδότησης πρότασης με ονομασία Green Points» μέσω της Κοινοβουλευτικής του παρέμβασης προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστή Χατζηδάκη.
Στην παρέμβασή του, ο Βουλευτής  υπογραμμίζει ότι: «Πριν μερικούς μήνες ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης της 3ηςπρόσκλησης του προγράμματος Ελλάδα-Κύπρος. Στην αξιολόγηση αυτή για πρώτη φορά συμπεριλήφθη λίστα αναπληρωματικών έργων, γεγονός πολύ σημαντικό, καθώς εξασφαλίζει τη δυνατότητα αντικατάστασης, χωρίς καθυστέρηση όποιου έργου από τα εγκεκριμένα δεν καταφέρει να εξελιχθεί όπως έχει σχεδιαστεί. Με αυτό το δεδομένο θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ) συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στην πρόταση με κωδική ονομασία Green Points (Α.Π. 1843/24-04-2012). Η περιβαλλοντική σημασία του έργου, που θα επιτρέψει τη δημιουργία των πρώτων ανοιχτών και άμεσα προσβάσιμων από τους πολίτες σημείων  ανακύκλωσης στη χώρα (πράσινα σημεία, green points), όπως γίνεται αντιληπτό, είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Τονίζεται ότι στην πρόταση που σας υποβλήθηκε στα πλαίσια της παραπάνω δική σας πρόσκλησης, περιλαμβανόταν η δημιουργία ενός Πράσινου Σημείου στην πόλη του Ηρακλείου, όπου βρίσκεται σήμερα συγκεντρωμένο το 1/3 του πληθυσμού της Κρήτης και που εξυπηρετεί τουριστικά περί το 1.500.000 επισκεπτών ετησίως. Αυτό θα αποτελούσε και το πρώτο πράσινο σημείο για την Κρήτη».
Γι’ αυτούς τους λόγους, ο Βουλευτής  Ηρακλείου ζήτησε από τον Υπουργό  να τον ενημερώσει εάν προτίθεται να επανεξετάσει τη χρηματοδότηση της πρότασης με κωδική ονομασία «Green Points» στο πλαίσιο του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας «ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ» 2007-2013. 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Αυτοκίνητο παρέσυρε 5χρονο αγόρι



Με κάταγμα στο πόδι διακομίστηκε, στο νοσοκομείο 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε, από αυτοκίνητο στη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως στο Ηράκλειο Κρήτης.

Αμέσως, στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε το ανήλικο παιδί και το μετέφερε στο εφημερεύον νοσοκομείο ενώ υπό διερεύνηση είναι οι συνθήκες του τροχαίου ατυχήματος.


Πηγή: cretalive.gr

Επιχειρηματικές συναντήσεις Κρητικών με αγοραστές - εισαγωγείς από Σκανδιναβία και Ρωσία

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου «ΣΥΝΕΡΓΩ» (INTERREG III – Ελλάδα – Κύπρος ολοκληρωμένες δράσεις κοινής προώθησης – προβολής κρητικών και κυπριακών προϊόντων) το Επιμελητήριο Ηρακλείου που είναι και ο επικεφαλής εταίρος του προγράμματος, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Χανίων, Ρεθύμνου, Λασιθίου διοργανώνει από 12 – 14 Νοεμβρίου 2012 και στους τέσσερις Νομούς του νησιού επιχειρηματικές συναντήσεις, μεταξύ αγοραστών – εισαγωγέων από τις Σκανδιναβικές χώρες τη Ρωσία και την Ελλάδα, με Κρητικές επιχειρήσεις.

Στα Χανιά οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου από τις 10:30 το πρωί, στον Πολυχώρο του ΚΑΜ στο Παλιό Λιμάνι.

Τα προϊόντα που προωθούνται είναι τρόφιμα – ποτά και ειδικότερα λάδι, πάστα ελιάς, ελιές, μέλι, οπωροκηπευτικά, βότανα, αρωματικά φυτά, κρασί, σταφίδες, νερά, αναψυκτικά, τυριά, γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλαντικά, κρέατα, παξιμάδι, ξηροί καρποί.

Παρενέργειες και προβλήματα στην τοπική αγορά από τον αποκλεισμό της ΤτΕ στο Ηράκλειο

Τα σημάδια των επιπτώσεων στην τοπική αγορά από τον αποκλεισμό της Τράπεζας της Ελλάδος στο Ηράκλειο αρχίζουν να φαίνονται έντονα...

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανόλης Αλιφιεράκης στο Flashnews δημιουργούνται προβλήματα με την τροφοδοσία των τραπεζών που ως σημαντικότερο αποτέλεσμα έχουν την καθυστέρηση καταβολής επιδοτήσεων σε επιχειρήσεις.

''Αν οι κινητοποιήσεις αυτού του είδους συνεχιστούν θα γονατίσει η αγορά'' τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΗ.

Το Συντονιστικό Όργανο Φορέων και Πολιτών Ηρακλείου θα συνεδριάσει σήμερα στις 18:00 στο Εργατικό Κέντρο, για να αποφασίσει ποιες θα είναι οι επόμενες κινητοποιήσεις.
flashnews.gr

ΧΑΝΙΑ: Έκοψε το δέντρο για να…παρκάρει


Την ενοχλούσε το δέντρο στο παρκάρισμα και το ... έκοψε ! Ο λόγος για μια Χανιώτισσα που συνελήφθη από άνδρες της αστυνομίας γιατί αποφάσισε αυθαίρετα ότι το ... ενοχλητικό δέντρο έπρεπε οπωσδήποτε να κοπεί για μπορεί εκείνη να σταθμεύσει το αυτοκίνητό της. 

Η διόλου περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένη Χανιώτισσα δεν άφησε όρθιο .... κλαδί για ... κλαδί, ωστόσο φόρεσε χειροπέδες για τα καμώματά της.

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε χτες στην οδό Μάρκου Μπότσαρη και Μυλωνογιάννη. Αφού συνελήφθη η γυναίκα οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, από τον Δήμο Χανίων επισημαίνεται ότι, το κόψιμο οποιουδήποτε δέντρου από Δημόσιο Κοινόχρηστο Χώρο, είναι αξιόποινη πράξη.


Πηγή: prismanews.gr

ΡΕΘΥΜΝΟ: Στη δικαιοσύνη κτηνοτρόφος για εμπρησμό

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη ώστε να λογοδοτήσει για τις πράξεις του, βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ένας κτηνοτρόφος που κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση.

Σύμφωνα με το rethemnosnews ο άνθρωπος αυτός φέρεται να έχει άμεση σχέση με την πυρκαγιά που προκλήθηκε το πρωί της 29ης Οκτωβρίου στο χωριό Άγιος Βασίλειος.

Θυμίζουμε ότι την ημέρα εκείνη στο νομό Ρεθύμνου ξέσπασαν άλλες δέκα φωτιές, η μία εκ των οποίων μάλιστα απείλησε και τον οικισμό Καστρί του δήμου Μυλοποτάμου.

Και ενώ οι βοσκοφωτιές που ευνοούνται από τις καιρικές συνθήκες αποτελούν πλέον μάστιγα για το νησί, οι πυροσβεστικές αρχές ολοένα και πιο δύσκολα καταφέρνουν να φτάσουν στα ίχνη και στη σύλληψη των δραστών, αφού το πρώτο μέλημά τους σε κάθε πυρκαγιά είναι η κατάσβεσή της και στη συνέχεια η εξιχνίαση του υπόθεσης.

«Αν δεν υπάρχει επ’ αυτοφώρω σύλληψη ή ομολογία από κάποιον που το έχει δει, τότε είναι δύσκολο να προχωρήσουμε σε σύλληψη εμπρηστή. Άλλωστε, στο Ρεθύμνου δεν μιλάει κανείς σε τέτοιες περιπτώσεις ακόμα και να ξέρει», σχολίασε χαρακτηριστικά ο διοικητής της Π.Υ. Γιώργος Μαρκουλάκης.

Ο ίδιος πάντως καλεί τους πολίτες τώρα που έληξε η αντιπυρική περίοδος να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν βάζουν φωτιές, αφού -όπως λέει- μια λάθος απόφασή τους, μπορεί να τους οδηγήσει στο γραφείο του εισαγγελέα. «Ακόμα και το χειμώνα όταν καίνε τα κλαδιά να το κάνουν μόνο όταν δεν φυσά αέρας και αφού νωρίτερα θα έχουν λάβει όλα τα προληπτικά μέτρα», κατέληξε ο κ. Μαρκουλάκης.

Ενενήντα νέες αφίξεις κρουαζιέρας στη Σούδας με 1 εκατ. έσοδα για την εθνική οικονομία

Ογδόντα με ενενήντα αφίξεις κρουαζιερόπλοιων διαφόρων εταιρειών αναμένονται την νέα τουριστική χρονιά στη Χανιά. Αυτές αφορούν τόσο το λιμάνι της Σούδας, όσο και το αγκυροβόλιο έξω από το Ενετικό λιμάνι της πόλης.

Πρόκειται, δε, να γίνουν, από τις εταιρίες Royal Carribean, Celebrity Cruises και την Azamara Cruises αναδεικνύοντας την περιοχή σ' ένα δυναμικά αναπτυσσόμενο προορισμό για την κρουαζιέρα, με εκτιμώμενα έσοδα για την εθνική οικονομία, μόνο από την κρουαζιέρα, που αγγίζουν το 1 εκατομμύριο ευρώ. Υπολογίζεται ότι κάθε άφιξη, ειδικά των μεγάλων luxury πλοίων, σε μια εποχή οικονομικής ασφυξίας, σημαίνει «ένεση ρευστότητας» στην τοπική αγορά, που υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ ημερησίως. Κι αυτό θεωρώντας ότι κάθε προσέγγιση τέτοιου είδους πλοίων, φέρνει 2.500 περίπου επισκέπτες, που δαπανούν, κατά κεφαλήν μεσοσταθμικά από 40 έως 60 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ένωσης επιχειρήσεων του κλάδου.
«Η Σούδα έχει όλες τις δυνατότητες να αναδειχθεί σε ένα κεντρικό προορισμό κρουαζιέρας στο Αιγαίο. Η ασφάλεια του αγκυροβολίου για 12 μήνες το χρόνο, η δυνατότητα, που παρέχεται στον επισκέπτη να δει σημαντικά αξιοθέατα σε όλη την κεντρική και δυτική πλευρά του νησιού, όλες τις εποχές, καθιστούν το σημείο θελκτικό για τις μεγάλες εταιρίες του χώρου. Από την πλευρά μας με τη διασφάλιση παροχής υψηλής στάθμης υπηρεσιών και με συνεχείς επαφές με παράγοντες του χώρου ανοίγουμε δρόμο για να μπορέσει η Κρήτη να δει ένα δυναμικό κλάδο της σύγχρονης τουριστικής βιομηχανίας να αποτελεί αιχμή της οικονομίας της» σημειώνει ο ναυτιλιακός πράκτορας της Costa Cruises στα Χανιά κ. Γιάννης Γελασάκης, δνων Σύμβουλος της Gelasakis Shipping Travel Center.
Το ενδιαφέρον είναι ότι την περιοχή εξετάζει να επιλέξει ως βασικό προορισμό η Costa Cruises, του ομίλου της Royal Carribean, που είναι μαζί με την MSC, αποτελούν τις ηγέτιδες δύναμεις στο χώρο της πολυτελούς κρουαζιέρας.
Ήδη, την προηγούμενη εβδομάδα, το πλοίο Costa Pacifica της εταιρίας Costa Cruises κατέπλευσε στην Σούδα. Αρχικά ήταν προγραμματισμένο να "δέσει" ανοιχτά του λιμανιού του Ηρακλείου, αλλά λόγω των καιρικών συνθηκών δεν μπόρεσε να προσεγγίσει στην περιοχή και τροποποιώντας το πρόγραμμα της κρουαζιέρας. Το πλοίο μετέφερε στα Χανιά 2855 επιβάτες και 1000 περίπου άτομα πλήρωμα. Η πλειοψηφία των επισκεπτών του συγκεκριμένου κρουαζιερόπλοιου ήταν Ιταλοί και Γάλλοι όπως ανέφερε ο κ. Γιάννης Γελασάκης, δνων Σύμβουλος της Gelasakis Shipping Travel Center. Ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι ο Ιταλός πλοίαρχος έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες, που τους προσφέρθηκαν, ενώ ενθουσιάστηκε και από την ασφάλεια του λιμανιού. Άλλωστε το λιμάνι της Σούδας, το οποίο ήδη βρίσκεται στην ατζέντα του ΤΑΙΠΕΔ, είναι το μεγαλύτερο, φυσικό λιμάνι της Μεσογείου, αλλά και το πιο ασφαλές για πλαγιοδέτηση, καθώς είναι προστατευμένο πανταχόθεν από τους ανέμους, κάτι ιδιαιτέρα σημαντικό για μεγάλου μεγέθους πλοία.
Το πρώτο από τα κρουαζιερόπλοια, που αναμένονται τη νέα χρονιά θα "δέσουν στα Χανιά στις 26 Απριλίου. Πρόκειται για το Navigator of the Seas το οποίο θα επισκεφθεί την περιοχή είκοσι επτά φορές.
Σημειώνεται ότι το αγκυροβόλιο Χανίων βρίσκεται ακριβώς έξω από το μοναδικό Ενετικό λιμάνι της πόλης και τις μεσαιωνικές οχυρώσεις, μνημείο προστατευόμενο από την Ουνέσκο. Η επισκέπτης, δε, πολύ εύκολα έχει την ευκαιρία να δει σειρά από σημαντικά αξιοθέατα, ενώ σε περιπτώσεις κακών καιρικών φαινομένων υπάρχει η ασφάλεια της Σούδας, όπου, επιπλέον, έχουν σχεδιαστεί έργα 36 εκατ. ευρώ, θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ το 2013 και θα υλοποιηθούν μέχρι το 2015.
Σημειώνεται ότι μετά τον Πειραιά που αποτελεί home port για την κρουαζιέρα, πρώτο σε αφίξεις είναι το λιμάνι του Κατάκολου, με 150 περίπου αφίξεις, αφήνοντας πίσω της Σαντορίνη και τη Μύκονο, με περίπου 100. Το Ηράκλειο, που και αυτό έχει γίνει home port έχει αφίξεις που αγγίζουν τις 100.
Enhanced by Zemanta

Μικρή συμμετοχή στην Κρήτη


Ολοκληρώθηκε με μικρή συμμετοχή το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν οι συνδικαλιστικοί φορείς του Ηρακλείου Κρήτης με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας και ακολούθησε πορεία ενώ για την ερχόμενη Τετάρτη 14 του μήνα το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου έχει προκηρύξει νέα 24ωρη απεργία στο πλαίσιο των πανευρωπαϊκών κινητοποιήσεων.


Πηγή: flashnnews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...