Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

Τι θα γίνει με την χρηματοδότηση της πρότασης Green Points;


Ζητά να μάθει ο Λ. Αυγενάκης


Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης έφερε στη Βουλή το ζήτημα «της χρηματοδότησης πρότασης με ονομασία Green Points» μέσω της Κοινοβουλευτικής του παρέμβασης προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστή Χατζηδάκη.
Στην παρέμβασή του, ο Βουλευτής  υπογραμμίζει ότι: «Πριν μερικούς μήνες ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης της 3ηςπρόσκλησης του προγράμματος Ελλάδα-Κύπρος. Στην αξιολόγηση αυτή για πρώτη φορά συμπεριλήφθη λίστα αναπληρωματικών έργων, γεγονός πολύ σημαντικό, καθώς εξασφαλίζει τη δυνατότητα αντικατάστασης, χωρίς καθυστέρηση όποιου έργου από τα εγκεκριμένα δεν καταφέρει να εξελιχθεί όπως έχει σχεδιαστεί. Με αυτό το δεδομένο θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ) συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στην πρόταση με κωδική ονομασία Green Points (Α.Π. 1843/24-04-2012). Η περιβαλλοντική σημασία του έργου, που θα επιτρέψει τη δημιουργία των πρώτων ανοιχτών και άμεσα προσβάσιμων από τους πολίτες σημείων  ανακύκλωσης στη χώρα (πράσινα σημεία, green points), όπως γίνεται αντιληπτό, είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Τονίζεται ότι στην πρόταση που σας υποβλήθηκε στα πλαίσια της παραπάνω δική σας πρόσκλησης, περιλαμβανόταν η δημιουργία ενός Πράσινου Σημείου στην πόλη του Ηρακλείου, όπου βρίσκεται σήμερα συγκεντρωμένο το 1/3 του πληθυσμού της Κρήτης και που εξυπηρετεί τουριστικά περί το 1.500.000 επισκεπτών ετησίως. Αυτό θα αποτελούσε και το πρώτο πράσινο σημείο για την Κρήτη».
Γι’ αυτούς τους λόγους, ο Βουλευτής  Ηρακλείου ζήτησε από τον Υπουργό  να τον ενημερώσει εάν προτίθεται να επανεξετάσει τη χρηματοδότηση της πρότασης με κωδική ονομασία «Green Points» στο πλαίσιο του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας «ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ» 2007-2013. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...