Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Αυγενάκης: Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη καμπή της πρόσφατης ιστορία της. Ο κίνδυνος απένταξης από την Ευρώπη και το ευρώ και η επιστροφή σε μια νέα πτωχευμένη δραχμή είναι πιο ορατός από ποτέ. Κάποιες πολιτικές δυνάμεις και οι αρχηγοί τους με περισσή ανευθυνότητα οδηγούν την πατρίδα στην άβυσσο με εργαλείο την αλαζονεία και τον λαϊκισμό.

Τώρα όμως οφείλουμε όλοι να προτάξουμε το συμφέρον της Ελλάδος και του Ελληνικού λαού πάνω από το κομματικό ή προσωπικό συμφέρον. Είναι ώρες ευθύνης για όλους μας και για τον καθένα χωριστά και ως πολίτη αλλά και ως πολιτικό.

Στις εκλογές τις 6ης Μαΐου όπως και στις εκλογές του 2009 οι συμπολίτες μου στο Ηράκλειο με εμπιστεύτηκαν φέρνοντας με πρώτο σε σταυρούς εμπιστοσύνης και τους ευχαριστώ από καρδιάς και για αυτό. Στις εκλογές τις 17ης Ιουνίου με αίσθημα βαθιάς ευθύνης απέναντι στα γεγονότα και στις εξελίξεις καλούμε να δώσω τον αγώνα μου, να ενώσω τις δυνάμεις μου με δυνάμεις των συμπολιτών μου που αντιλαμβάνονται τους κινδύνους αυτής της συγκυρίας και να δυναμώσουμε την φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη, να δυναμώσουμε την δύναμη της φιλελεύθερης Νέα Δημοκρατίας.

Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κο Αντώνη Σαμαρά που με εμπιστεύεται σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα.

Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε.

Η παράσταση "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" έρχεται στην Κρήτη

Την ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ εν Αυλίδι του Ευριπίδη, παρουσιάζει το φετινό καλοκαίρι η 5η ΕΠΟΧΗ ΤΕΧΝΗΣ, σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας.

Η ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ εν Αυλίδι, ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής πραγματείας, είναι κείμενο βαθύτατα πολιτικό, ένα ειρωνικό και ταυτόχρονα τραγικό σχόλιο πάνω στο θέμα της πολιτικής σκοπιμότητας. Η Ιφιγένεια σύμβολο κάθε θυσίας, είναι το εξιλαστήριο θύμα των πολιτικών σκοπιμοτήτων κάθε εποχής.

Η Ιφιγένεια δεν θυσιάζει μόνο τη ζωή της, αλλά κυρίως, θυσιάζει, την αθωότητα της καθώς καλείται σχεδόν ακαριαία, να συνειδητοποιήσει το ανελέητο του κόσμου αυτού.

H παράσταση…

«Η παράσταση επιχειρεί μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση του κειμένου, μέσα σε ένα ποιητικό εικαστικό περιβάλλον, με την σύγχρονη μουσική επεξεργασία του Κ. Βήτα.

Ένας πυροβολισμός. Σκοτάδι.

Μια γυναίκα νεκρή. Κάπου κοντά σε μια παραλία. Ένα σύνολο γυναικών μάρτυρες του θανάτου, ανακρίνονται. Αυτοκτονία ή δολοφονία. Ο χορός αποκτά πρόσωπο, κάθε γυναίκα εκφράζεται διαφορετικά. Τα χορικά γίνονται το σημείο συνάντησης και αντιπαράθεσης με την ιστορία. Οι ήρωες αναζητούν καθένας τη δική του αλήθεια εκφράζοντας καθένας ένα διαφορετικό κόσμο, που αρνείται πεισματικά να συνυπάρξει με το αυτονόητο…

Η έννοια της θυσίας αποκτά πολλαπλές διαστάσεις. Συγγενεύει με τη δολοφονία…»

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ.

Πρωταγωνιστούν:

ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ [Kλυταιμνήστρα], ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑÏΝΑΣ [Αγαμέμνων] ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ [Ιφιγένεια], MHNAΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ [πρεσβύτης], ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΝΚΟΓΛΟΥ [Αχιλλέας], ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ [άγγελος], ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ [Μενέλαος], ΛΟΥΚΙΑ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΟΥΣΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ, ΑΡΕΤΗ ΠΑΣΧΑΛΗ.

Σε ρόλο κορυφαίας η ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ.Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Κ. Χ. ΜΥΡΗ, σκηνοθεσία - επεξεργασία κειμένου ΘΕΜΗ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗ, σκηνικό ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΤΣΑ, κοστούμια ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΟΚΚΟΡΟΥ, μουσική ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΗΤΑ, φωτισμούς ΝΙΚΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ.

Η ιστορία…

Η "Ιφιγένεια εν Αυλίδι", είναι το προτελευταίο έργο του Ευριπίδη. Πραγματεύεται τη θεϊκή βούληση της Άρτεμης να θυσιαστεί η Ιφιγένεια, κόρη του βασιλιά των Μυκηνών, Αγαμέμνονα, προκειμένου να φυσήξουν ούριοι άνεμοι και να κινήσει ο στόλος των Ελλήνων για την Τροία.

Ο πόλεμος γίνεται αυτή τη φορά γιατί ο Πάρις έκλεψε την Ελένη σύζυγο του Μενέλαου, προσβάλλοντας έτσι την Ελλάδα. Ο στόλος των Ελλήνων περιμένει στην Αυλίδα να φυσήξουν οι άνεμοι…

Η αρχική απόφαση του Αγαμέμνονα ν’ αποδεχτεί το χρησμό, μέσα σε μία κατάσταση σύγχυσης και πανικού και η ψευδής ανακοίνωσή του για γάμο της Ιφιγένειας με τον Αχιλλέα προκειμένου να οδηγηθεί η Ιφιγένεια στην Αυλίδα, σύντομα ανακαλείται από τον ίδιο. Ωστόσο τελικά, ο Αγαμέμνων, παρά τις ικεσίες της Κλυταιμνήστρας και της Ιφιγένειας, αποφασίζει τη θυσία. Η Ιφιγένεια, καλείται σε μια στιγμή να συνειδητοποιήσει την αμετάκλητη αλλαγή στη ζωή της. Αδύναμη και αηδιασμένη απέναντι στη βία του στρατεύματος, ανυπεράσπιστη, κι αθώα, αποφασίζει, με ένα λόγο ειρωνικό που φτάνει στα όρια του σαρκασμού, να θυσιαστεί οικειοθελώς.

Η θυσία αποφασίζεται! Η εκστρατεία θα ξεκινήσει…

Η ιστορία συνεχίζεται…

Θυσία ή φόνος;

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Μετάφραση Κ. Χ. ΜΥΡΗΣ
Σκηνοθεσία/Επεξεργασία κειμένου ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ
Σκηνικό ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΣΑΣ
Κοστούμια ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΟΚΚΟΡΟΥ
Μουσική ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΗΤΑ
Φωτισμοί ΝΙΚΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Βοηθός σκηνοθέτης ΗΛΙΑΣ ΖΕΡΒΟΣ
Βοηθός σκηνοθέτη ΣΗΦΗΣ ΜΑΙΝΑΣ
Διεύθυνση παραγωγής ΚΡΙΣ ΡΑΝΤΑΝΟΦ – ΝΟΡΑ ΦΑΓΑ
Art work ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΛΕΒΙΖΑΚΗ

Διανομή:
Αγαμέμνων ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΙΝΑΣ
Πρεσβύτης ΜΗΝΑΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ
Μενέλαος ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ
Α’ Άγγελος ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
Κλυταιμνήστρα ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ
Ιφιγένεια ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ
Αχιλλέας ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΝΚΟΓΛΟΥ
B’ Άγγελος ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Γυναίκες
ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΛΟΥΚΙΑ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΑΡΟΥΣΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ
ΑΡΕΤΗ ΠΑΣΧΑΛΗ

Η προπώληση εισιτηρίων αρχίζει στις 10 Μαΐου από τη Viva.gr,τηλέφωνο 13855

Τα εισιτήρια όλων των παραστάσεων θα προπωλούνται στην τιμή των 10 ευρώ μέχρι τις 10 Ιουνίου και στην τιμή των 12 ευρώ μέχρι τις 15 Ιουνίου. Οι τιμές των εισιτηρίων στα φυσικά σημεία προπώλησης και στο ταμείο του θεάτρου θα είναι 17 ευρώ (κανονικό) και 12 ευρώ (φοιτητικό, μαθητικό, ανέργων).

Παρά την κρίση....κρατούν τα σκήπτρα οι 'Μινωικές'!

F/B Fedra (Bj. 1974, Minoan Lines: 1987-2000)
 (Photo credit: Wikipedia)

Αύξηση των Μεριδίων Αγοράς σε όλες τις Κατηγορίες Μεταφορικού Έργου στην Αγορά της Βόρειας Αδριατικής καθώς και στη Γραμμή Ηράκλειο - Πειραιάς- Κύκλος Εργασιών Ομίλου 31,64 εκατ. € 


 Τα οικονομικά αποτελέσματα της Εταιρείας για το πρώτο τρίμηνο του 2012 επηρεάστηκαν σε σημαντικό βαθμό τόσο από τα οικονομικά μέτρα λιτότητας, τα οποία συνεχίστηκαν και οδήγησαν την Ελληνική οικονομία στην πέμπτη συνεχή χρονιά ύφεσης, όσο και από την έλλειψη ρευστότητας η οποία επισκιάζει κάθε μορφή πιθανής επένδυσης στη χώρα. Συνέπεια των παραπάνω αρνητικών εξελίξεων ήταν η μείωση του συνολικού μεταφορικού έργου σε επιβάτες, Ι.Χ. αυτοκίνητα και φορτηγά αυτοκίνητα σε όλες τις γραμμές που δραστηριοποιείται η εταιρεία.

Επιπρόσθετα, η σταθεροποίηση του κόστους των καυσίμων σε ιδιαίτερα ψηλά επίπεδα και ο έντονος ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών του κλάδου ήταν παράγοντες που επέδρασαν αρνητικά στα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2012.

Η Minoan Lines, μέσα σε αυτό το εξαιρετικά  αντίξοο  οικονομικό περιβάλλον, έχοντας τα τελευταία χρόνια ακολουθήσει πολιτική μείωσης του κόστους είναι σε θέση σήμερα να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που απορρέουν από την παγκόσμια οικονομική κρίση και να βελτιώνει συνεχώς το μερίδιο αγοράς στις  γραμμές του εσωτερικού και του εξωτερικού.
Επιπρόσθετα, η Εταιρεία είναι απολύτως συνεπής στο πρόγραμμα αποπληρωμής των δανειακών της υποχρεώσεων.

O κύκλος εργασιών της Minoan Lines το α’ τρίμηνο του 2012 διαμορφώθηκε σε  31,61 εκατ. €,  ενώ το λειτουργικό αποτέλεσμα (EBITDA) ανήλθε σε  -6,78 εκατ. €. Τα καθαρά αποτελέσματα της Εταιρείας μετά από φόρους το α’ τρίμηνο του 2012 διαμορφώθηκαν σε -13,26 εκατ.  €.
Σε επίπεδο ομίλου, το α’ τρίμηνο του 2012, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε  31,64 εκατ. €, ενώ τόσο η λειτουργική  κερδοφορία (ΕBITDA) όσο και τα καθαρά αποτελέσματα διαμορφώθηκαν στα ίδια επίπεδα με αυτά της μητρικής.
Σημειώνεται ότι ο κλάδος της επιβατηγού ναυτιλίας χαρακτηρίζεται από έντονη εποχικότητα των εσόδων ενώ το α’ τρίμηνο του έτους παραδοσιακά εμφανίζει το χαμηλότερο επίπεδο εσόδων από όλα τα τρίμηνα.
Enhanced by Zemanta

Συμπαράσταση Δημάρχου στους εργαζόμενους στις Κοινωνικές δομές

Την πλήρη συμπαράστασή του  Δήμου Ηρακλείου στο σύλλογο εργαζομένων  στη Κοινωνική Φροντίδα Ευπαθών ομάδων Κρήτης και στους εργαζόμενους στο  πρόγραμμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» εξέφρασε  ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κουράκης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα με αντιπροσωπεία τους στη Λότζια παρουσία και του προέδρου του ΕΚΗ κ. Σωκράτη Βαρδάκη.
   Βούλησή μας , όπως είπε ο κ. Κουράκης είναι η συνέχιση του θεσμού και η λειτουργία των κοινωνικών δομών αλλά και η αποκατάσταση των εργαζομένων.
   Μάλιστα  ο Δήμαρχος στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πρότεινε  την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης πρόταση που απεδέχθη ομόφωνα το σώμα και το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει:
       «Στη σημερινή συγκυρία της έντονης  οικονομικής κρίσης που οδηγεί τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού στο κοινωνικό αποκλεισμό είναι περισσότερο από ποτέ ανάγκη να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα λειτουργίας του Βοήθεια στο Σπίτι γιατί η άσκηση κοινωνικής πολιτικής σε ευπαθείς ομάδες είναι πάνω από όλα υποχρέωση και μέριμνα κάθε πολιτισμένου κράτους.
   Δεδομένου  ότι βρισκόμαστε λίγες ημέρες μόνο πριν από τη λήξη των συμβάσεων και τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα (0,2% από ασφαλιστικές εισφορές –ν.4052/2012 και από ΚΑΠ)και η χώρα υποχρεούται να έχει παγιωμένες δομές και εργαζόμενους για να παρέχουν την κατ οίκον φροντίδα και βάση θετικής γνωμοδότησης του ΑΣΕΠ (Ν.2190/99) το Δημοτικό Συμβούλιο ζητά την κατοχύρωση των δομών και μετά την 1/7/2012 και να βρεθεί μόνιμη λύση για το Βοήθεια στο Σπίτι ως υπηρεσία της Τ.Α»

H Κρήτη δεν χάνει κανένα έργο!

Κανένα έργο δεν κινδυνεύει με απένταξη στο νησί διαβεβαίωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος επισκέφθηκε την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, και είχε σειρά συναντήσεων με τοπικούς φορείς.  Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις πληροφορίες περί απένταξης έργων ο Περιφερειάρχης απάντησε κατηγορηματικά ότι «κανένα πρόβλημα δεν έχει προκύψει, και τα έργα που έχετε δει σε επίπεδο Κρήτης, είναι έργα τα οποία έχουν ολοκληρωθεί από 90% έως 99%, αλλά στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) φαινόταν ότι είναι συνεχιζόμενα έργα». Άρα-εξήγησε ο Περιφερειάρχης- έπρεπε να κλείσουν για να γίνει μια καλύτερη υλοποίηση του ΠΔΕ, η Κρήτη δεν χάνει κανένα έργο.
              Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων με την συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη, του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή και υπηρεσιακών στελεχών για θέματα ανάπτυξης, τουρισμού, πρωτογενή τομέα, εκπαίδευσης και απασχόλησης, εξετάστηκε και το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει τους τελευταίους μήνες με την κλοπή καλωδίων της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ηλεκτροφωτισμός ιδίως στους κόμβους του ΒΟΑΚ στα Χανιά.
              Για το θέμα ο Περιφερειάρχης Κρήτης δήλωσε ότι έχουν σημειωθεί πολλές κλοπές από το Ρέθυμνο έως το Καστέλι κυρίως στους κόμβους και «άμεσα η Περιφέρεια θα αγοράσει 6 χιλιόμετρα καλώδια προκειμένου να ηλεκτροφωτιστούν οι κόμβοι της εθνικής και να γίνει ασφαλέστερη η οδήγηση τη νύχτα». Μάλιστα ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι μετά από σχετικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι έχουν κλαπεί συνολικά 18 χιλιόμετρα καλωδίου στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.
Σε Κέντρο Πολιτισμού μετατρέπεται το Παλιό Τελωνείο
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης παραβρέθηκαν σήμερα στο δήμο Χανίων όπου ο δήμαρχος της πόλης Μανόλης Σκουλάκης υπέγραψε με τον ανάδοχο του έργου την «Αποκατάσταση και Διαρρύθμιση του κτιρίου του Παλαιού Τελωνείου», έργο που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια. Το ιστορικό τελωνείο των Χανίων που βρίσκεται στην ‘καρδιά’ του Ενετικού Λιμανιού πρόκειται να μετατραπεί σε χώρο Πολιτισμού. Το έργο, που είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007 -2013 με συνολικό Προϋπολογισμό Μελέτης 7.600.000 ευρώ με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, προβλέπει και την δημιουργία θεάτρου 400 θέσεων.
Νωρίτερα ο Περιφερειάρχης είχε σύσκεψη με την διοίκηση του Επιμελητηρίου Χανίων όπου μετά το τέλος της δήλωσε: «Με την προβολή και προώθηση των τοπικών μας προϊόντων στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού, και τον καλύτερο συντονισμό των Περιφερειακών Ενοτήτων του νησιού με τα Επιμελητήρια ώστε τα προϊόντα μας να διαφημίζονται ενιαία, θα πετύχουμε ένα καλύτερο αύριο για την Κρήτη. Τον τόπο μας.» Το δυνατό μας όνομα -συμπλήρωσε ο κ. Αρναουτάκης- είναι η Κρήτη, γι’ αυτό και κάναμε θετικά «βήματα» για την προβολή του νησιού με την προσέλκυση δημοσιογράφων από διάφορες χώρες του κόσμου που φιλοξενούνται, ξεναγούνται και γνωρίζουν από κοντά τις ομορφιές του νησιού μας.
Επίσης ο Περιφερειάρχης είχε συναντήσεις με εκπροσώπους εργαζομένων στα Χανιά καθώς και με τα Προεδρεία του ΚΤΕΛ Κρήτης στα ανακαινισμένα κτίρια τους όπου και επαναβεβαιώθηκε η θέληση της συνεργασίας τους με την ρήση «η ισχύς εν τη ενώσει». Τέλος ο Περιφερειάρχης είχε συνάντηση με το Προεδρείο του Εθνικού Ιδρύματος  Ερευνών και Μελετών "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» όπου εξετάστηκαν προγράμματα συνεργασίας και άλλα θέματα.

Αύξηση κατά 150%, των νοικοκυριών, το 2012, που καταφεύγουν στο Νόμο Κατσέλη

Γράφει η Ιωάννα Μελάκη

Σημαντικά αυξανόμενος είναι αριθμός των νοικοκυριών κατά 150% στα μέσα του έτους 2012, που έχουν προσφύγει στο ν. 3869/2010 "περί υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων" για ρύθμιση ή ακόμα και για την διαγραφή των χρεών τους. Άνθρωποι που δεν είχαν δει ούτε σε όνειρο την υπάρχουσα οικονομική τους κατάσταση, άνθρωποι που ψάχνουν ένα χέρι να πιαστούν, πριν ζήσουν τον εφιάλτη της κατάσχεσης... άνθρωποι ένα βήμα πριν την αυτοκτονία ,γιατί μη γελιόμαστε ο Νόμος, το ξεκαθαρίζει ότι σώζεται μόνο η κυρία κατοικία μας, και αυτή υπό όρους ...

Εκείνο που θα θέλαμε να τονίσουμε δημόσια, ως ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, είναι ότι οι πολίτες της Χώρας μας , που βιώνουν τέτοιες καταστάσεις είναι ως επί πλείστον άνεργα ζευγάρια, με δύο ή τρία παιδιά , που δυσκολεύονται να καλύψουν έξοδα καθημερινά ,ζώντας κάτω από συνθήκες φτώχειας και με μόνο την ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει στο μέλλον, ένα μέλλον αβέβαιο.

Σαυτές τις δύσκολες μέρες, για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ξεπετιούνται καιροσκόποι και κερδοσκόποι με γραφεία συμβούλων που χωρίς καμιά νομιμοποίηση ζητούν μεγάλες χρηματικές προκαταβολές και αμοιβές ανά δανειολήπτη για "διαμεσολάβηση" για εξωδικαστική ρύθμιση, αλλά και χορήγηση δανείων με "τοκογλυφικά " επιτόκια.

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καταγγέλλει ότι τους τελευταίους μήνες ολοένα και αυξάνονται τα περιστατικά "εξαπάτησης" υπερχρεωμένων οφειλετών, και μάλιστα το "ψάρεμα" έχει αρχίσει και τηλεφωνικά ,τάζοντας διευκολύνσεις, "κούρεμα" του δανείου τους.

Επίσης ζητάει πολιτική λύση, άμεση και καθαρή με "κούρεμα" των ιδιωτικών χρεών μέχρι 50% του χρέους για να βγάλει από το αδιέξοδο χιλιάδες συνανθρώπου μας

Τέλος η Ε.Π.ΚΑ Κρήτης, στέκεται δίπλα στους δοκιμαζόμενους καταναλωτές, και καλεί κάθε πληττόμενο από την οικονομική συγκυρία αδύναμο καταναλωτή, να ζητά την στήριξή της με τις δομές που διαθέτει(Ψυχολογική, Νομική, Οικονομοτεχνική

Η Πρόεδρο της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

Χανιά: Διέρρηξαν το Εργατικό Κέντρο

Άγνωστοι δράστες μπήκαν στο κτίριο και στην προσπάθειά τους να βρουν χρήματα, προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές στο χώρο.


Οι εργαζόμενοι και η διοίκηση του Κέντρου δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που αντίκρισαν.
Όπως είπε ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιάννης Μανιτάκης "Θα αφήνουμε τα πάντα ανοικτά. Έτσι και αλλιώς δεν θα βρίσκουν τίποτα να πάρουν".

Τη διάρρηξη κατάλαβε το πρωί η καθαρίστρια, που είδε τα πάντα διαλυμένα. Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΚ, οι διαρρήκτες μπήκαν από ανασφάλιστο παράθυρο, από την πίσω πλευρά του κτιρίου, στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων η οποία βρίσκεται στο ισόγειο.

Στη συνέχεια, σπάζοντας την κλειδωμένη πόρτα, ανέβηκαν στους άλλους δύο ορόφους και σπάζοντας όλες τις πόρτες, μπήκαν στα γραφεία και τα έκαναν άνω- κάτω, καθώς έβγαλαν τα συρτάρια και τα πέταξαν στο πάτωμα.

Οι δράστες έσπασαν και την πόρτα του κοινωνικού φαρμακείου που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο του κτιρίου, χωρίς ωστόσο να πάρουν κάποια φάρμακα.

Διαρρήξεις στο Εργατικό Κέντρο Χανίων εχουν ξαναγίνει τον Απρίλιο και τον Αύγουστο του 2009 και τον Νοέμβριο του 2010.

Διαμαρτυρία για τη μη απόδοση των προνοιακών επιδομάτων στο Ηράκλειο

Έγγραφη διαμαρτυρία εστάλη από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ηρακλείου Δέσποινα Συγγελάκη προς το... Υπουργείο Υγείας σχετικά με τη μη απόδοση των προνοιακών επιδομάτων διμήνου Μαρτίου-Απριλίου 2012, με το αιτιολογικό ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση των δικαιούχων μετά την απογραφή στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων.

Παράλληλα καταγγέλλεται και η απαράδεκτη μεταβίβαση της ευθύνης ταυτοποίησης των στοιχείων των απογραφέντων επιδοτούμενων, αλλά και της ευθύνης απογραφής των μη απογραφέντων, καθώς και του κόστους εκπαίδευσης του προσωπικού στο νέο σύστημα.

Η αντιδήμαρχος, Δέσποινα Συγγελάκη αναφέρει σχετικά «το κράτος αποδεικνύεται ανήμπορο να ελέγξει το Εθνικό Μητρώο δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων κρατώντας σε ομηρία χιλιάδες επιδοματούχους σε κάθε δήμο και επιφορτίζοντας τους δήμους με ευθύνες και κόστος δυσανάλογο».

Επίσης η Αντιδήμαρχος απεύθυνε έκκληση «Με δεδομένο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιδοματούχων βρίσκονται στα όρια της φτώχειας, ζουν μόνο από το επίδομα της πρόνοιας κι αδυνατούν να καλύψουν άμεσες και βιοτικές τους ανάγκες, αλλά και ότι η όλη διαδικασία είναι χρονοβόρα, το Υπουργείο σας επιδεικνύοντας ανθρωπιά, σύνεση και αλληλεγγύη να ξεκινήσει τη χορήγηση των προνοιακών επιδομάτων για το δίμηνο Μαρτίου- Απριλίου 2012 σε όλους τους δικαιούχους ακολουθώντας την έως σήμερα διαδικασία», ακόμα και αν οι δήμοι δεν έχουν ολοκληρώσει το έργο της απογραφής.

Η Επιστολή της κας. Συγγελάκη

Μετά την πρόσβαση στο Ενιαίο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Κοινωνικών και Προνοιακών Επιδομάτων με σειρά εγκυκλίων μεταβιβάστηκε αίφνης από το Υπουργείο Υγείας στους Δήμους η ευθύνη για την ταυτοποίηση των στοιχείων των επιδοματούχων της πρόνοιας, τη διασταύρωση των στοιχείων και την ευθύνη απογραφής των μη απογραφέντων. Με τον τρόπο αυτό το κράτος αποδεικνύεται ανήμπορο να ελέγξει το Εθνικό Μητρώο δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων κρατώντας σε ομηρία χιλιάδες επιδοματούχους σε κάθε δήμο και επιφορτίζοντας τους δήμους με ευθύνες και κόστος δυσανάλογο.

Παράλληλα με τη λειτουργία του νέου συστήματος το Υπουργείο δεν προχώρησε σε εκπαίδευση των υπαλλήλων, ενώ μετακύλησε και τη διαδικασία και το κόστος εκπαίδευσης των αρμοδίων υπαλλήλων, οι οποίοι θα έχουν την ευθύνη απογραφής των 5.000 δικαιούχων της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου. Αποτέλεσμα είναι η επιφορτισμένοι υπάλληλοι να μη γνωρίζουν τις ενέργειες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της διασταύρωσης των στοιχείων και για την πληρωμή των δικαιούχων όπως :

1.Πως θα γίνονται οι διορθώσεις , οι διαγραφές και η επιβεβαίωση

2.Πως θα διορθωθεί η παιδική προστασία ,αφού σε άλλες περιπτώσεις έχει απογραφεί μόνο η μητέρα και σε άλλες μόνο τα παιδιά.

4.Πως θα διαγραφούν πολίτες που απεγράφησαν και δεν είναι δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων.

4.Με ποια διαδικασία θα συμπληρωθούν οι καταστάσεις Απογραφή- ΟΠΣ

5.Πότε και πως θα γίνει η απογραφή των δικαιούχων που δεν απεγράφησαν

Συνεπώς η προθεσμία των 15 ημερών που αναφέρετε στην υπ΄αριθμ.Π3α/Φ.32/Γ.Π οικ.39523/2012 εγκύκλιό σας είναι αδύνατο να τηρηθεί.

Η διασταύρωση των καταστάσεων που τηρούνται στην Υπηρεσία μας με τις καταστάσεις της Απογραφής θα γίνει εντός προθεσμίας 15 ημερών μόνο για την επιβεβαίωση απογραφής χωρίς να είναι δυνατή η ταυτοποίηση στοιχείων ( ΑΜΚΑ,ΑΦΜ, Ταυτότητα κ.λ.π ) που απαιτεί έρευνα και παραλληλισμό με τα στοιχεία του φακέλου του επιδοματούχου.

Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε:

Με δεδομένο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιδοματούχων βρίσκονται στα όρια της φτώχειας, ζουν μόνο από το επίδομα της πρόνοιας κι αδυνατούν να καλύψουν άμεσες και βιοτικές τους ανάγκες, αλλά και ότι η όλη διαδικασία είναι χρονοβόρα, το Υπουργείο σας επιδεικνύοντας ανθρωπιά, σύνεση και αλληλεγγύη να ξεκινήσει τη χορήγηση των προνοιακών επιδομάτων για το δίμηνο Μαρτίου- Απριλίου 2012 σε όλους τους δικαιούχους ακολουθώντας την έως σήμερα διαδικασία.

Με ευθύνη και δαπάνες του Υπουργείου Υγείας να σταλεί εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο θα ενημερώσει τους Υπαλλήλους για τον τρόπο λειτουργίας του OPSNA.

Να δοθεί χρονικό περιθώριο προκειμένου να ενημερωθούν οι Υπάλληλοι για να ολοκληρωθεί χωρίς παραλείψεις ή λάθη η διασταύρωση των στοιχείων των επιδοματούχων.

Η πληρωμή με βάση το Εθνικό Μητρώο δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων να γίνει αφού ολοκληρωθεί η διασταύρωση των στοιχείων.
flashnews.gr

Πανελλαδικές με... λιποθυμίες στο Ηράκλειο

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά τρεις υποψήφιοι από το Ηράκλειο αισθάνθηκαν αδιαθεσία στη σημερινή εξεταστική διαδικασία για τις Πανελλήνιες και μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
 
Σύμφωνα με το FlashNews, οι μαθητές ενώ έγραφαν αισθάνθηκαν λιποθυμικές τάσεις και έτσι κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά τους σε νοσηλευτικό ίδρυμα.

Ευτυχώς δεν επρόκειτο για κάτι σοβαρό, αφού το πιθανότερο είναι να συνέβησαν τα περιστατικά λόγω άγχους. Είναι μαθητές του 1ου, 3ου και 4ου Λυκείου.

Εκτός από τις τάσεις λιποθυμίας, σήμερα επαναλήφθηκαν φαινόμενα προηγούμενων ημερών με δύο μαθητές να μηδενίζονται. Στη μια περίπτωση για σκονάκι και την άλλη για κινητό τηλέφωνο..

Ηράκλειο:Σε κατάσταση αμόκ βγήκε στην ταράτσα και ''κάρφωσε'' ένα μαχαίρι στο λαιμό του!

Πανικός τα μεσάνυχτα σε γειτονιά της πόλης - Ο 40χρονος βγήκε στην ταράτσα και φώναζε πως... ήρθε η ώρα να βάλει τέλος στη ζωή του.


 Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο άνδρας ''κάρφωσε'' ένα μαχαίρι στο λαιμό του και έκοψε την καρωτίδα του!

 Η σύζυγός του κάλεσε την αστυνομία, που βρήκε τον άνδρα σε μια λίμνη αίματος. Ο ίδιος, ωστόσο, είχε επαφή με το περιβάλλον όταν τον παρέλαβε το ασθενοφόρο, που τον μετέφερε στο ΠΑΓΝΗ όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Ο άνδρας είναι γνώριμος των διωκτικών αρχών του Ηρακλείου, καθώς πριν από περίπου έξι χρόνια είχε συλληφθεί με μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, ωστόσο το τελευταίο διάστημα προσπαθούσε να ξεφύγει από τα ναρκωτικά.

Η απόπειρα αυτοκτονίας ήταν αποτέλεσμα είτε της κακής ψυχολογικής του κατάστασης, είτε παραισθήσεων που είχε το τελευταίο διάστημα, καθώς έλεγε στη σύζυγό του ότι τον καταδιώκουν...

Η "εξερεύνηση" της παραλίας της βγήκε... ξινή!

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια μιας ηλικιωμένης τουρίστριας από τη Ρωσία η οποία, αργά το μεσημέρι, ενώ...εξερευνούσε την περιοχή των Ματάλων με τις "αινιγματικές" σπηλιές, γλίστρησε και τραυματίστηκε στο πόδι.


Αμέσως, σήμανε "συναγερμός" στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και το ΕΚΑΒ και η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Κέντρο υγείας Μοιρών αφού πρώτα απεγκλωβίστηκε με ασφάλεια, με τη βοήθεια προσωπικού του Πυροσβεστικού Σταθμού Μοιρών και της 3ης ΕΜΑΚ.
cretalive.gr

Οι υποψήφιοι της Ν.Δ. σε ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΛΑΣΙΘΙ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΧΑΝΙΑ

 Στη δημοσιότητα έδωσε η Νέα Δημοκρατία τις λίστες με τους υποψηφίους της ανά νομό, οι οποίες περιλαμβάνουν 43 νέα πρόσωπα σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι  βουλευτές της Ν.Δ. ανέρχονται σε 412, από τους οποίους οι 139 είναι γυναίκες. Σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές στα ψηφοδέλτια περιλαμβάνονται 43 νέοι υποψήφιοι, από τους οποίους οι 14 προέρχονται από την Δημοκρατική Συμμαχία, οι τρεις από τον ΛΑΟΣ, οι πέντε από τους Ανεξάρτητους Ελληνες και ένας από τη Δράση.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

1 ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
2 ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
3 ΣΕΝΕΤΑΚΗΣ ΜΑΞΙΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
4 ΔΕΙΚΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
5 ΜΑΤΑΛΛΙΩΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
6 ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΑΤΡΟΣ
7 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΚΔΟΤΗΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
8 ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ ΡΕΑ ΙΑΤΡΟΣ
9 ΜΑΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
10 ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΚΗ ΕΛΕΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
11 ΚΤΙΣΤΑΚΗ ΕΛΕΝΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΛΑΣΙΘΙ

1 ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
2 ΝΙΚΟΛΑΡΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΙΑΤΡΟΣ
3 ΒΛΑΣΣΗ ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
4 ΚΟΥΡΙΝΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

ΡΕΘΥΜΝΟ

1 ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
2 ΤΑΤΑΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ - ΓΕΩΠΟΝΟΣ
3 ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
4 ΚΑΛΛΙΟΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΙΑΤΡΟΣ

ΧΑΝΙΑ

1 ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ - ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΣ
2 ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ-ΚΩΝ/ΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
3 ΒΙΡΒΙΔΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΥΝΤ/ΧΟΣ ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
4 ΓΥΠΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΡΩΗΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ
5 ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ
6 ΚΟΝΤΟΛΑΙΜΑΚΗ-ΗΛΙΑΚΗ ΑΝΝΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΥΠΠΑ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...