Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

H Κρήτη δεν χάνει κανένα έργο!

Κανένα έργο δεν κινδυνεύει με απένταξη στο νησί διαβεβαίωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος επισκέφθηκε την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, και είχε σειρά συναντήσεων με τοπικούς φορείς.  Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις πληροφορίες περί απένταξης έργων ο Περιφερειάρχης απάντησε κατηγορηματικά ότι «κανένα πρόβλημα δεν έχει προκύψει, και τα έργα που έχετε δει σε επίπεδο Κρήτης, είναι έργα τα οποία έχουν ολοκληρωθεί από 90% έως 99%, αλλά στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) φαινόταν ότι είναι συνεχιζόμενα έργα». Άρα-εξήγησε ο Περιφερειάρχης- έπρεπε να κλείσουν για να γίνει μια καλύτερη υλοποίηση του ΠΔΕ, η Κρήτη δεν χάνει κανένα έργο.
              Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων με την συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη, του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή και υπηρεσιακών στελεχών για θέματα ανάπτυξης, τουρισμού, πρωτογενή τομέα, εκπαίδευσης και απασχόλησης, εξετάστηκε και το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει τους τελευταίους μήνες με την κλοπή καλωδίων της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ηλεκτροφωτισμός ιδίως στους κόμβους του ΒΟΑΚ στα Χανιά.
              Για το θέμα ο Περιφερειάρχης Κρήτης δήλωσε ότι έχουν σημειωθεί πολλές κλοπές από το Ρέθυμνο έως το Καστέλι κυρίως στους κόμβους και «άμεσα η Περιφέρεια θα αγοράσει 6 χιλιόμετρα καλώδια προκειμένου να ηλεκτροφωτιστούν οι κόμβοι της εθνικής και να γίνει ασφαλέστερη η οδήγηση τη νύχτα». Μάλιστα ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι μετά από σχετικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι έχουν κλαπεί συνολικά 18 χιλιόμετρα καλωδίου στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.
Σε Κέντρο Πολιτισμού μετατρέπεται το Παλιό Τελωνείο
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης παραβρέθηκαν σήμερα στο δήμο Χανίων όπου ο δήμαρχος της πόλης Μανόλης Σκουλάκης υπέγραψε με τον ανάδοχο του έργου την «Αποκατάσταση και Διαρρύθμιση του κτιρίου του Παλαιού Τελωνείου», έργο που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια. Το ιστορικό τελωνείο των Χανίων που βρίσκεται στην ‘καρδιά’ του Ενετικού Λιμανιού πρόκειται να μετατραπεί σε χώρο Πολιτισμού. Το έργο, που είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007 -2013 με συνολικό Προϋπολογισμό Μελέτης 7.600.000 ευρώ με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, προβλέπει και την δημιουργία θεάτρου 400 θέσεων.
Νωρίτερα ο Περιφερειάρχης είχε σύσκεψη με την διοίκηση του Επιμελητηρίου Χανίων όπου μετά το τέλος της δήλωσε: «Με την προβολή και προώθηση των τοπικών μας προϊόντων στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού, και τον καλύτερο συντονισμό των Περιφερειακών Ενοτήτων του νησιού με τα Επιμελητήρια ώστε τα προϊόντα μας να διαφημίζονται ενιαία, θα πετύχουμε ένα καλύτερο αύριο για την Κρήτη. Τον τόπο μας.» Το δυνατό μας όνομα -συμπλήρωσε ο κ. Αρναουτάκης- είναι η Κρήτη, γι’ αυτό και κάναμε θετικά «βήματα» για την προβολή του νησιού με την προσέλκυση δημοσιογράφων από διάφορες χώρες του κόσμου που φιλοξενούνται, ξεναγούνται και γνωρίζουν από κοντά τις ομορφιές του νησιού μας.
Επίσης ο Περιφερειάρχης είχε συναντήσεις με εκπροσώπους εργαζομένων στα Χανιά καθώς και με τα Προεδρεία του ΚΤΕΛ Κρήτης στα ανακαινισμένα κτίρια τους όπου και επαναβεβαιώθηκε η θέληση της συνεργασίας τους με την ρήση «η ισχύς εν τη ενώσει». Τέλος ο Περιφερειάρχης είχε συνάντηση με το Προεδρείο του Εθνικού Ιδρύματος  Ερευνών και Μελετών "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» όπου εξετάστηκαν προγράμματα συνεργασίας και άλλα θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...