Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Συμπαράσταση Δημάρχου στους εργαζόμενους στις Κοινωνικές δομές

Την πλήρη συμπαράστασή του  Δήμου Ηρακλείου στο σύλλογο εργαζομένων  στη Κοινωνική Φροντίδα Ευπαθών ομάδων Κρήτης και στους εργαζόμενους στο  πρόγραμμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» εξέφρασε  ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κουράκης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα με αντιπροσωπεία τους στη Λότζια παρουσία και του προέδρου του ΕΚΗ κ. Σωκράτη Βαρδάκη.
   Βούλησή μας , όπως είπε ο κ. Κουράκης είναι η συνέχιση του θεσμού και η λειτουργία των κοινωνικών δομών αλλά και η αποκατάσταση των εργαζομένων.
   Μάλιστα  ο Δήμαρχος στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πρότεινε  την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης πρόταση που απεδέχθη ομόφωνα το σώμα και το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει:
       «Στη σημερινή συγκυρία της έντονης  οικονομικής κρίσης που οδηγεί τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού στο κοινωνικό αποκλεισμό είναι περισσότερο από ποτέ ανάγκη να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα λειτουργίας του Βοήθεια στο Σπίτι γιατί η άσκηση κοινωνικής πολιτικής σε ευπαθείς ομάδες είναι πάνω από όλα υποχρέωση και μέριμνα κάθε πολιτισμένου κράτους.
   Δεδομένου  ότι βρισκόμαστε λίγες ημέρες μόνο πριν από τη λήξη των συμβάσεων και τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα (0,2% από ασφαλιστικές εισφορές –ν.4052/2012 και από ΚΑΠ)και η χώρα υποχρεούται να έχει παγιωμένες δομές και εργαζόμενους για να παρέχουν την κατ οίκον φροντίδα και βάση θετικής γνωμοδότησης του ΑΣΕΠ (Ν.2190/99) το Δημοτικό Συμβούλιο ζητά την κατοχύρωση των δομών και μετά την 1/7/2012 και να βρεθεί μόνιμη λύση για το Βοήθεια στο Σπίτι ως υπηρεσία της Τ.Α»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...