Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Παρά την κρίση....κρατούν τα σκήπτρα οι 'Μινωικές'!

F/B Fedra (Bj. 1974, Minoan Lines: 1987-2000)
 (Photo credit: Wikipedia)

Αύξηση των Μεριδίων Αγοράς σε όλες τις Κατηγορίες Μεταφορικού Έργου στην Αγορά της Βόρειας Αδριατικής καθώς και στη Γραμμή Ηράκλειο - Πειραιάς- Κύκλος Εργασιών Ομίλου 31,64 εκατ. € 


 Τα οικονομικά αποτελέσματα της Εταιρείας για το πρώτο τρίμηνο του 2012 επηρεάστηκαν σε σημαντικό βαθμό τόσο από τα οικονομικά μέτρα λιτότητας, τα οποία συνεχίστηκαν και οδήγησαν την Ελληνική οικονομία στην πέμπτη συνεχή χρονιά ύφεσης, όσο και από την έλλειψη ρευστότητας η οποία επισκιάζει κάθε μορφή πιθανής επένδυσης στη χώρα. Συνέπεια των παραπάνω αρνητικών εξελίξεων ήταν η μείωση του συνολικού μεταφορικού έργου σε επιβάτες, Ι.Χ. αυτοκίνητα και φορτηγά αυτοκίνητα σε όλες τις γραμμές που δραστηριοποιείται η εταιρεία.

Επιπρόσθετα, η σταθεροποίηση του κόστους των καυσίμων σε ιδιαίτερα ψηλά επίπεδα και ο έντονος ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών του κλάδου ήταν παράγοντες που επέδρασαν αρνητικά στα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2012.

Η Minoan Lines, μέσα σε αυτό το εξαιρετικά  αντίξοο  οικονομικό περιβάλλον, έχοντας τα τελευταία χρόνια ακολουθήσει πολιτική μείωσης του κόστους είναι σε θέση σήμερα να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που απορρέουν από την παγκόσμια οικονομική κρίση και να βελτιώνει συνεχώς το μερίδιο αγοράς στις  γραμμές του εσωτερικού και του εξωτερικού.
Επιπρόσθετα, η Εταιρεία είναι απολύτως συνεπής στο πρόγραμμα αποπληρωμής των δανειακών της υποχρεώσεων.

O κύκλος εργασιών της Minoan Lines το α’ τρίμηνο του 2012 διαμορφώθηκε σε  31,61 εκατ. €,  ενώ το λειτουργικό αποτέλεσμα (EBITDA) ανήλθε σε  -6,78 εκατ. €. Τα καθαρά αποτελέσματα της Εταιρείας μετά από φόρους το α’ τρίμηνο του 2012 διαμορφώθηκαν σε -13,26 εκατ.  €.
Σε επίπεδο ομίλου, το α’ τρίμηνο του 2012, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε  31,64 εκατ. €, ενώ τόσο η λειτουργική  κερδοφορία (ΕBITDA) όσο και τα καθαρά αποτελέσματα διαμορφώθηκαν στα ίδια επίπεδα με αυτά της μητρικής.
Σημειώνεται ότι ο κλάδος της επιβατηγού ναυτιλίας χαρακτηρίζεται από έντονη εποχικότητα των εσόδων ενώ το α’ τρίμηνο του έτους παραδοσιακά εμφανίζει το χαμηλότερο επίπεδο εσόδων από όλα τα τρίμηνα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...