Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Η κ. Ιωάννα Μελάκη στο Τιμόνι της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ

 Επανεκλέγη στο Τιμόνι της  διευρυμένης ΄Ενωσης  Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης (Ε.Π.Κ.ΧΑΝ ) η κ. Ιωάννα Μελάκη ,ως Πρόεδρος αυτής, από το Σώμα της Εκλογικής Συνέλευσης της 19-06-2011.

  Μετά την πανηγυρική επανεκλογή  της η κ.Μελάκη δήλωσε:
«Η  μαζική επανεκλογή μου στο αξίωμα της Προέδρου της διευρυμένης ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,(Ε.Π.Κ.ΧΑΝ) ,με βρίσκει αφενός ηθικά ικανοποιημένη, για την τιμητική επιλογή στο πρόσωπό μου, καθώς  οι καταναλωτές εκτίμησαν την συμμετοχή μου  στο κοινωνικό γίγνεσθαι  μέσα από την Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, αλλά και ακόμα με φορτώνει με  περισσότερη  ευθύνη ,για μεγαλύτερους αγώνες ,για την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών –καταναλωτών, ιδιαίτερα στις μέρες μας, που τα οικονομικά , οικογενειακά ,κοινωνικά, περιβαντολλογικά  προβλήματα βιαίως έχουν  καταπατηθεί και έχουν ισοπεδωθεί ανεπανόρθωτα.

  Η θέση που μου εμπιστεύτηκε η Κοινωνία των πολιτών της Κρήτης , είναι θέση συμπαράστασης,στήριξης των προβλημάτων τους, και όχι «καρέκλα  εξουσίας», καθώς όλη η προσπάθεια στηρίζεται στον εθελοντισμό, πιστεύω ότι θα μπορέσω σαυτά τα δύσκολα καθήκοντα να ανταποκριθώ . Θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις τα προβλήματα των πολιτών, τα προβλήματα της κοινωνίας.

  Καλώ όλους τους πολίτες της Κρήτης  που νοιώθουν αδύναμοι λόγω των συσσωρευμένων προβλημάτων που τους έχουν δημιουργήσει οι δύσκολες μέρες των καιρών ,να  απευθυνθούν στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης (Ε.Π.Κ.ΧΑΝ) ,εκεί με τις δομές που διαθέτει η ΄Ενωση , και με τους συνεργάτες της θα νοιώσουν την ανακούφιση , θα βρουν την πορεία τους,
Τα τηλέφωνα της  Ε.Π.Κ.ΧΑΝ είναι 2821092666 και 2821092306

Η κρητική κουζίνα... ταξιδεύει στην Ευρώπη

Σε όλη την Ευρώπη θα "ταξιδέψει" η κρητική κουζίνα μέσα από την παραγωγή Βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου που βρίσκεται στα Χανιά στο πλαίσιο της προσπάθειας του δήμου για την προβολή του γαστρονομικού τουρισμού.

Ο διάσημος σεφ James Martin βρίσκεται από χθες επί κρητικού εδάφους. Το πρωί επισκέφθηκε τη δημοτική αγορά και διάλεξε τα πιο φρέσκα λαχανικά και χόρτα. Στη συνέχεια κατέβηκε στο ενετικό λιμάνι και προμηθεύτηκε ολοζώντανα ψάρια από ένα καΐκι, προκειμένου να μαγειρέψει μια παραδοσιακή κακαβιά, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.

Τα γυρίσματα της εκπομπής του Βρετανού σεφ έγιναν μέσα σε ένα αλιευτικό σκάφος, εν πλω στο ενετικό λιμάνι, ενώ από νωρίς το πρωί το τηλεοπτικό συνεργείο της εκπομπής έκανε γυρίσματα στην περιοχή, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην προβολή και τη διαφήμιση των Χανιών και της Κρήτης στο εξωτερικό.

Γυρίσματα θα γίνουν ακόμη στους τάφους των Βενιζέλων, στο Ακρωτήρι αλλά και σε παραδοσιακή πιστοποιημένη ταβέρνα κρητικής διατροφής.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της επιτροπής τουριστικής προβολής του δήμου Χανίων Μαρία Κοκκινάκη, ο Βρετανός σεφ πιστεύει "ότι υπήρχε η αναγκαιότητα να προβληθεί η καλή πλευρά της Κρήτης, γιατί οι Βρετανοί γνωρίζουν μόνο την πλευρά των Μαλλίων κι όσων γίνονται εκεί. Θέλουν να αναδείξουν το άλλο κομμάτι της Κρήτης το όμορφο, τα κρητικά προϊόντα, το λάδι, τα πορτοκάλια και τη μεγάλη διατροφική τους αξία".

Ο Μartin θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς σεφ της Βρετανίας και οι εκπομπές του παρακολουθούνται από ένα εκατομμύριο και πλέον τηλεθεατές. Η εκπομπή θα μεταδοθεί στη Βρετανία τον Οκτώβριο του 2011. Η τηλεοπτική σειρά θα έχει κύκλο 10 εκπομπών με γυρίσματα σε 4 διαφορετικές χώρες της Μεσογείου: Tην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία


real.gr

Καταστροφές στην αμπελουργία

Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , κ. Κώστα Σκανδαλίδη κατέθεσε ο Βουλευτής Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης για την καταστροφή της παραγωγής των αμπελώνων του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων.

Ο κ. Παρασύρης στήριξε την αναφορά του, στο υπόμνημα που απέστειλε ο Δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων κ. Ρούσσος Κυπριωτάκης στο οποίο περιγράφεται η ποσοτική και ποιοτική ζημιά σε ποσοστό 60-70 % στον αμπελουργικό τομέα της περιοχής.
Ειδικότερα, ο κ. Παρασύρης υιοθετεί στην αναφορά του την πρόταση του Δημάρχου για ένταξη στο καθεστώς αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ ή την ενεργοποίηση της διαδικασίας αποζημίωσης μέσω των ΠΣΕΑ, με δεδομένο ότι οι ζημιές έχουν επεκταθεί στο σύνολο σχεδόν του Νομού Ηρακλείου.
Παράλληλα, ο κ. Παρασύρης απέστειλε και επιστολή στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ με την οποία ζητά να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια προκειμένου να αποζημιωθούν οι καλλιεργητές της περιοχής


neakriti.gr

Πολλά ανοιχτά, αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με την αδειοδότηση του ΟΦΗ

logoImage via Wikipedia
Τις απόψεις  της Ηρακλειώτικης  ομάδας μεταφέρει  στη Βουλή 
ο Λευτέρης Αυγενάκης 
Σειρά ερωτημάτων παραμένουν αναπάντητα σχετικά με την αδειοδότηση του ΟΦΗ και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την εξέταση και τελική απόρριψη του φακέλου του. Στο πλαίσιο αυτό, τις απόψεις και τα ερωτήματα που διατυπώνει η διοίκηση της ΠΑΕ μεταφέρει ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, με νέα κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Πολιτισμού, αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού, κ. Π. Γερουλάνο.
Ειδικότερα, στο έγγραφό του αναφέρει «πολλά είναι τα ερωτηματικά που δημιουργούνται, καθώς τα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ και η διοίκηση της ΕΠΟ δεν έχουν διεκπεραιώσει τις εκκρεμότητες που έχουν για τα πρωταθλήματα της Super League και football league 1 και 2».

Συγκεκριμένα, τονίζει ότι από τον ΟΦΗ διατυπώνονται τα εξής ερωτήματα και παρατηρήσεις:
«1. Γιατί αφού ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε το πόρισμα από τον εισαγγελέα Εφετών που αφορά στις πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες, καθώς και στα πλαστά έγγραφα δεν δόθηκε στη δημοσιότητα;»,
«2. Γιατί αρνείται η ΕΠΟ να παραδώσει στη Βουλή τους φακέλους όλων των ομάδων σε όλες τις κατηγορίες, προκειμένου να ενημερωθούν οι εκπρόσωποι του λαού και στη συνέχεια (…) ο λαός;»,
3. Εάν δεν συμβεί αυτό, η ΠΑΕ ΟΦΗ θα προσφύγει στον εισαγγελέα, ζητώντας του να ανοιχτούν όλοι οι φάκελοι,
«4. Είναι αλήθεια ότι δόθηκε σε ιδιωτική εταιρεία η εξέταση του φακέλου του ΟΦΗ, χωρίς να υπάρχει επίσημη ενημέρωση στον ΟΦΗ από κανέναν;»,
5. Πρέπει να τηρηθούν οι νόμοι και να ακουστεί και η πλευρά του ΟΦΗ» και
6. (…) πως και γιατί καλούνται εκπρόσωποι από τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα του ΟΦΗ, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ίδια η ομάδα και χωρίς αυτή να μπορεί να ενημερώσει τους αξιωματούχους της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ».

Λασίθι: Αυτοκτόνησε 47χρονος αγρότης

Τέλος έβαλε στη ζωή του το απόγευμα της Δευτέρας ένας 47χρονος αγρότης, στο Τζερμιάδο Οροπεδίου Λασιθίου.

Τον άτυχο άνδρα βρήκε ο αστυνόμος του χωριού, αφού οι λιγοστοί φίλοι του τον αναζητούσαν από το μεσημέρι της ίδιας μέρας, χωρίς να μπορούν να εντοπίσουν τα ίχνη του.

Ο αυτόχειρας απαγχονίστηκε μέσα στο σπίτι του στο χωριό του Οροπεδίου, βυθίζοντας στη θλίψη την τοπική κοινωνία.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες που να κάνουν λόγο για οικονομικά προβλήματα του 47χρονου.
Πηγή: cretalive.gr

Ηράκλειο: Στρινγκ αξίας 1.500 ευρώ!

G-stringImage via Wikipedia Το σαγόνι ... κάτω έπεσε στον τελωνειακό, στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, που έλαχε να ελέγξει τη δίμετρη καλλονή Ρωσίδα, η οποία πέρασε τις διακοπές της στην Κρήτη.

Την Παρασκευή, φεύγοντας από την Κρήτη και επιστρέφοντας στην πατρίδα της, η κοπέλα, έφθασε μπροστά στον τελωνειακό, κρατώντας μια απόδειξη στο χέρι, προκειμένου να πάρει πίσω το ΦΠΑ (στο πλαίσιο της διαδικασίας tax free) από αγορά που είχε κάνει τις προηγούμενες ημέρες.

Ο τελωνειακός πήρε στα χέρια του την απόδειξη, προκειμένου να ελέγξει την ισχύ της, όμως αυτό που διάβασε τον έκανε ... να νομίζει ότι του κάνουν πλάκα!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...