Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Τρία νέα μέλη στην Ομάδα Ειδικών Αποστολών Κρήτης

Τρία νέα μέλη προστίθενται στην "οικογένεια" της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης της ομάδας που αναλαμβάνει όλες τις δύσκολες και...επικίνδυνες αστυνομικές επιχειρήσεις στην Κρήτη με εντυπωσιακά αποτελέσματα - Συγκινητική ομιλία του επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ στην Κρήτη

Το μήνυμα ότι ο συνεχής εκσυγχρονισμός της ΕΛ.ΑΣ είναι η καλύτερη απάντηση στον καταιγισμό των εξελίξεων, έστειλε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης,υποστράτηγος Μανώλης Παραβολιδάκης κατά την συγκινητική ομιλία του, σήμερα στην εκδήλωση για την ένταξη τριών νέων μελών στην "οικογένεια" της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης.

Αναλυτικά στην ομιλία του τόνισε:

"Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην σημερινή τελετή αποφοίτησης των νέων στελεχών της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης και σας ευχαριστώ που τιμήσατε με την παρουσία σας τη σημερινή εκδήλωση.

Πρώτα απ’ όλα, θέλω να συγχαρώ, τους δύο επίλεκτους Αστυνομικούς της Ε.Κ.Α.Μ. Αττικής, οι οποίοι σε συνεργασία με τους τέσσερις ακόμα εκπαιδευτές που διαθέτει η Ομάδα,
έστησαν με προθυμία, ΄΄γέφυρα΄΄ με πολύτιμες γνώσεις από πραγματικά περιστατικά και πολυετή εμπειρία στο πεδίο των καθημερινών μαχών,
και διευκόλυναν το ΄΄πέρασμα΄΄ των νέων ανδρών της Ομάδας,
ενθαρρύνοντας τους παράλληλα, να φτιάξουν τις δικές τους ΄΄γέφυρες΄΄.

Συγχαίρω, επίσης, τους νέους άνδρες που επιλέχθηκαν, οι οποίοι:
ανταποκρίθηκαν με επάρκεια,
προκρίθηκαν μέσα από αντίξοες, επίμονες και επίπονες συνθήκες, και
απέδειξαν το υψηλό επίπεδο των ψυχικών και σωματικών αντοχών τους, την πειθαρχία, το θάρρος και την αυταπάρνηση,
αρετές που χαρακτηρίζονται ως πολύτιμες και για τις οποίες διακρίνεται η Ομάδα Ειδικών Αποστολών.
Αξίζει να αναφερθώ ότι κατάφεραν να ολοκληρώσουν κύκλο εκπαίδευσης, ιδιαίτερα απαιτητικό και διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων.

Η Ελληνική Αστυνομία, καλείται πλέον να λειτουργήσει σ’ ένα διαφορετικό περιβάλλον ασφαλείας, άμεσα συνδεδεμένο με τις μεγάλες αλλαγές που συντελέστηκαν τα τελευταία χρόνια.

Η μετεξέλιξη της εγκληματικότητας μετέβαλλε ριζικά το περιβάλλον ασφάλειας.
Στον καταιγισμό αυτών των εξελίξεων το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας δίνει την δική του δυναμική απάντηση με το συνεχή εκσυγχρονισμό και κυρίως με την έμφαση που δίνει στον τομέα της εκπαίδευσης.

Το Νοέμβριο του 2008, ιδρύεται στην Κρήτη, η Ομάδα Ειδικών Αποστολών, δίνοντας νέες δυνατότητες στις νέες προκλήσεις, ενώ η εκπαίδευση γι’ αυτήν, σε καθημερινή βάση, αποτελεί σημείο αναφοράς, για την ανανέωση, αναβάθμιση και τη συνεχή βελτίωση του αξιόμαχου επιπέδου της.

Επιδεικνύοντας μέχρι σήμερα, ακούραστο και ακμαίο ηθικό, θέτοντας στόχους, όραμα και στρατηγική, η Ομάδα αυτή έχει καταφέρει να στέκεται πάντα άξια στο ύψος των περιστάσεων, είτε με την ανεξάρτητη δράση της, είτε συνεργαζόμενη με άλλες Υπηρεσίες μας.

Νέοι απόφοιτοι,
Σήμερα σηματοδοτείται μια καινούργια αφετηρία στην επαγγελματική σας πορεία.
Εντάσσεσθε σε μία Ομάδα, τις αρχές της οποίας, ζητώ, «χωρίς εκπτώσεις», να σεβαστείτε και να ενστερνιστείτε.

Παράλληλα, θέλω να γνωρίζετε όλοι ότι, σας εμπιστευόμαστε απόλυτα και σας διαβεβαιώνω για την αμέριστη συμπαράσταση μας στο σημαντικό λειτούργημα που επιτελείτε.

Ο πήχης είναι ήδη πολύ ψηλά.
Είμαι πεπεισμένος ότι, με το αυξημένο αίσθημα ευθύνης που σας διακρίνει θα εξακολουθείτε, όπως μέχρι σήμερα, να ανταποκρίνεστε στις προσδοκίες των συμπολιτών μας, γνωρίζοντας ότι η κάθε επιτυχία σας, απαυγάζει σε ολόκληρη την Ελληνική Αστυνομία.

Στο σημείο αυτό, καλώ τους Διευθυντές των Αστυνομικών Διευθύνσεων και της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης, να διατηρήσουν τους ισχυρούς δεσμούς συνεργασίας με την Ομάδα, γιατί έχει αποδειχθεί με εμφατικό τρόπο από την ήδη διαγεγραμμένη πορεία, η επιτυχία.
Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι σε όλους υγεία, προκοπή και επιτυχία στην κάθε αποστολή σας, χωρίς ποτέ να ξεχνάμε ότι η Ελληνική κοινωνία, δικαιούται μία άξια Αστυνομία.
Σας ευχαριστώ".
http://www.cretalive.gr

Ηράκλειο: Την βρήκαν τραυματισμένη δίπλα στα Ενετικά Τείχη!

Τη γυναίκα εντόπισαν περαστικοί που ειδοποίησαν την αστυνομία και το ΕΚΑΒ

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου μεταφέρθηκε περίπου στις 6.00 το απόγευμα όπως αναφέρει το cretalive.gr μία γυναίκα που εντοπίστηκε τραυματισμένη στην λεωφόρο Ικάρου, κοντά στα Ενετικά τείχη.

Την γυναίκα είδαν περαστικοί οι οποίοι ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και την αστυνομία, ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν διευκρινιστεί οι συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε αλλά ούτε και η σοβαρότητα των τραυμάτων της...

ΓΑΖΙ: Το κοριτσάκι που μάζευε τις σακούλες

Ένα ...αξιομνημόνευτο περιστατικό τράβηξε τα βλέμματα χθες βράδυ στο Γάζι μετά τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και το μοίρασμα των δώρων από το δήμαρχο Μαλεβιζίου.

Δυστυχώς, όπως αναφέρει το cretalive.gr ορισμένα από τα παιδιά πέταξαν τις σακούλες των δώρων τους στην πλατεία αλλά εκεί που κανείς δεν το περίμενε, ένα κοριτσάκι 12-13 χρονών, στο ρυθμό μάλιστα της λύρας που έπαιζε, άρχισε να χορεύει και να μαζεύει από την πλατεία όλες τις πεταμένες σακούλες!!

Η μικρή με χαριτωμένο τρόπο κατάφερε να ..."καθαρίσει" την πλατεία δίνοντας έτσι το παράδειγμα προς μίμηση και όπως είναι φυσικό η κίνησή της αυτή αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στη διάρκεια της βραδιάς.

Συγκλονιστικά στοιχεία για τους λαθρέμπορους Νότια των Χανίων

Μετά και το νέο περιστατικό με το πλοίο που προσάραξε στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας στα Νότια των Χανίων, κοντά στα όρια με τον Ν. Ρεθύμνου, νέα συγκλονιστικά στοιχεία φέρνει στην επιφάνεια η έρευνα του Flashnews.gr για την δράση των λαθρεμπόρων.

Συγκεκριμένα οι λαθρέμποροι χρησιμοποιούσαν ένα κολπίσκο, με την ονομασία Καλόγερος Σκαλωτής, όπου έχει ένα σημαντικό χαρακτηριστικό: η προσέγγισή του από ξηράς μπορεί να γίνει μόνο από κάποιον που γνωρίζει καλά την περιοχή, ενώ ο κολπίσκος είναι σε τέτοιο σημείο, που μόνο από την θάλασσα μπορεί να θεαθεί το καράβι.

Ωστόσο ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι η μορφολογία του εδάφους στον κολπίσκο δημιουργεί μία μικρή προβλήτα μέσα στο νερό που ευνοεί την προσέγγιση του πλοίου σχεδόν μέχρι την ακτή, όπου μάλλον με ράμπα οι παράνομοι έμποροι ξεφόρτωναν το φορτίο. Ενώ είχαν χρησιμοποιήσει βράχια και προεξοχές για να δένουν τους κάβους.

Σημαντικό στοιχείο επίσης είναι ότι για να προσεγγίσει ο καπετάνιος του πλοίου τον κόλπο, είχε ειδική γνώση ή καθοδήγηση από κάποιον που γνωρίζει τα νερά, καθότι η είσοδος του κολπίσκου από θαλάσσης, όπως λένε οι ντόπιοι, έχει ξέρες, ενώ μόνο ένα στενό σημείο επιτρέπει την είσοδο ενός τέτοιου πλοίου.

Η θρασύτητα των Λαθρεμπόρων – Είχαν κάνει διάνοιξη του δρόμου

Το συγκλονιστικό στοιχείο όμως πέραν των παραπάνω είναι ότι στον συγκεκριμένο κόλπο ο αγροτικός δρόμος σταματούσε περίπου 150 μέτρα πριν την παραλία. Οι Λαθρέμποροι με την χρήση σκαφτικού μηχανήματος είχαν προχωρήσει σε διάνοιξη του υπολοίπου δρόμου, για να μπορεί να προσεγγίσει αυτοκίνητο μέχρι το σημείο φόρτωσης. Ενώ είχαν ρίξει και μερικά βράχια στο νερό για να προεκτείνουν την φυσική προβλήτα.

Το πιθανό σενάριο για την προσάραξη του πλοίου είναι ότι κατά την αναχώρηση του, με κάποιον λάθος χειρισμό του καπετάνιου ή κατά άλλες εκτιμήσεις, ενός κάβου που μπλέχτηκε στην προπέλα, προκάλεσε την ακινητοποίηση του και την εξέλιξη που ακολούθησε.

Το έγκλημα όπως προκύπτει ήταν οργανωμένο, μελετημένο και πιθανών να υπήρχε συνεχή ροή παράνομων εμπορευμάτων από την περιοχή και διοχέτευση τους στην Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα.
flashnews.gr

1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου: Μαθητές στόλισαν δρόμους και παρκάκια

Το πρωί  της Παρασκευής  μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου με το Διευθυντή, τους δασκάλους και τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μιχάλη Κλώντζα στόλισαν με χριστουγεννιάτικες χειροποίητες κατασκευές τα δέντρα που βρίσκονται στο παρκάκι απέναντι στο σχολείο τους και τραγούδησαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στους περαστικούς.

Εθελοντές μαθητές της Β’ τάξης  του 1ου Λυκείου Αγίου Νικολάου στόλισαν μαζί με την υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος εθελοντισμού κ. Μαρία Δεμέτζου το δρόμο από  το Νοσοκομείο έως τη διασταύρωση των Λυκείων με χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα στεφάνια και κατασκεύασαν μαζί με τους Γλύπτες Νίκο και Παντελή Σωτηριάδη ένα καραβάκι με το οποίο  διακόσμισαν τον κόμβο του Νοσοκομείου

Πηγή: anatolh.com

Αλικαρνασσός: Ψαράς πνίγηκε στη θάλασσα


Έχασε την μάχη για την ζωή, ο ψαράς που σήμερα το πρωί, ενώ επέβαινε σε βάρκα, κάτω από άγνωστες προς το παρόν συνθήκες, έπεσε στην θάλασσα στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού Ηρακλείου.

Το ατύχημα συνέβη λίγο μετά τις 8 το πρωί ενώ ο 57χρονος ψαράς με την βάρκα του, έβγαινε από το λιμάνι του Ηρακλείου και κάποιοι που τον είδαν ενημέρωσαν το Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Λιμενικοί έσπευσαν με ένα σκάφος και ανέσυραν τον άτυχο αλιέα. Τον μετέφεραν στο Λιμεναρχείο όπου έσπευσε κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ οι διασώστες  της οποίας προσπάθησαν να τον συνεφέρουν.

Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των διασωστών, ο 57χρονος εξέπνευσε, ενώ τα αίτια του θανάτου του αναμένεται να εξακριβωθούν μετά την διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.


Πηγή: flashnews.gr

Πυροβολισμοί στο Ηράκλειο Κρήτης


Αναστατώθηκε τα ξημερώματα το κέντρο του Ηρακλείου από πυροβολισμούς, στην οδό Επιμενίδου, όπου έσπευσε αστυνομική δύναμη.

Στο πάρκο της οδού Επιμενίδου οι αστυνομικοί βρήκαν έναν άνδρα, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα όπλο, από το οποίο, κατά πάσα πιθανότητα, προήλθαν οι πυροβολισμοί.

Ο άνδρας συνελήφθη, ενώ την υπόθεση ερευνά περαιτέρω η αστυνομία, που τουλάχιστον ως τις 09.00 το πρωί βρισκόταν έξω γύρω από τα μπαρ της περιοχής.

Πηγή: cretalive.gr

Ναυάγιο για επένδυση της Vopak Oil στην Κρήτη

Την ευκαιρία να υλοποιηθεί μια μεγάλη επένδυση φαίνεται ότι έχασε η χώρα μας, αφού η Ολλανδική εταιρεία VOPAK Oil ΕΜΕΑ, η οποία εδώ και αρκετό καιρό αναζητούσε χώρο για την δημιουργία αποθηκευτικών χώρων δεξαμενών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, φαίνεται ότι κατευθύνεται προς την Κύπρο.

Όπως έγινε γνωστό χθες το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου αποφάσισε την έναρξη διαπραγματεύσεων με την ολλανδική εταιρεία, η οποία επελέγη ως στρατηγικός συνεργάτης για το έργο του τερματικού σταθμού παραλαβής και αποθήκευσης πετρελαιοειδών στο Βασιλικό.

Οι Ολλανδοί της VOPAK βρίσκονταν εδώ και καιρό σε αναζήτηση περιοχής για την υλοποίηση των σχεδίων τους και μεταξύ των περιοχών που εξέταζαν για την κατασκευή του "Tank storage terminal" ήταν η περιοχή «Δέρματος» στα νότια Κρήτης. Μάλιστα είχαν πραγματοποιήσει εκτεταμένες επαφές με τους δήμους Βιάννου και Μίνωα Πεδιάδος, στα όρια των οποίων βρίσκεται η εν λόγω περιοχή.

Στους σχεδιασμούς της Ολλανδικής εταιρείας, που είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες logistics στον κόσμο, περιλαμβάνονταν μια επένδυση από 300 εως 500 εκατομμύρια ευρώ, σε αποθηκευτικούς χώρους δεξαμενών.


 euro2day.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...