Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Ναυάγιο για επένδυση της Vopak Oil στην Κρήτη

Την ευκαιρία να υλοποιηθεί μια μεγάλη επένδυση φαίνεται ότι έχασε η χώρα μας, αφού η Ολλανδική εταιρεία VOPAK Oil ΕΜΕΑ, η οποία εδώ και αρκετό καιρό αναζητούσε χώρο για την δημιουργία αποθηκευτικών χώρων δεξαμενών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, φαίνεται ότι κατευθύνεται προς την Κύπρο.

Όπως έγινε γνωστό χθες το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου αποφάσισε την έναρξη διαπραγματεύσεων με την ολλανδική εταιρεία, η οποία επελέγη ως στρατηγικός συνεργάτης για το έργο του τερματικού σταθμού παραλαβής και αποθήκευσης πετρελαιοειδών στο Βασιλικό.

Οι Ολλανδοί της VOPAK βρίσκονταν εδώ και καιρό σε αναζήτηση περιοχής για την υλοποίηση των σχεδίων τους και μεταξύ των περιοχών που εξέταζαν για την κατασκευή του "Tank storage terminal" ήταν η περιοχή «Δέρματος» στα νότια Κρήτης. Μάλιστα είχαν πραγματοποιήσει εκτεταμένες επαφές με τους δήμους Βιάννου και Μίνωα Πεδιάδος, στα όρια των οποίων βρίσκεται η εν λόγω περιοχή.

Στους σχεδιασμούς της Ολλανδικής εταιρείας, που είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες logistics στον κόσμο, περιλαμβάνονταν μια επένδυση από 300 εως 500 εκατομμύρια ευρώ, σε αποθηκευτικούς χώρους δεξαμενών.


 euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...