Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Στα Χανιά ο Αλαν Αρκιν

Δημοφιλής προορισμός για Ελληνες, αλλά και ξένους, διάσημους φέτος τα Χανιά. Ενας από αυτούς και ο βραβευμένος με όσκαρ Β? Ανδρικού Ρόλου Αλαν Αρκιν (για τη συμμετοχή του στην ταινία 'Little Miss Sunshine' το 2006). Το εντυπωσιακό σκάφος του Αμερικανού ηθοποιού τραβάει τα βλέμματα των περαστικών στο ενετικό λιμάνι των Χανίων, ενώ ο ίδιος εθεάθη να διαβάζει αμέριμνος την εφημερίδα του. 

Enhanced by Zemanta

Διακοπές ρεύματος αύριο στο Ηράκλειο

Λόγω κάποιων εργασιών που πρέπει άμεσα να πραγματοποιηθούν στο δίκτυο της ΔΕΗ, θα υπάρξουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Αναλυτικά οι διακοπές θα έχουν ως εξής:
ΚΥΡΙΑΚΗ 22/9/2013

08.00-11.00: Στο Δ. Ηρακλείου, στην Αλικαρνασσό στις περιοχές της ΣΕΑΠ, του πρώην Δημαρχείου, των πρώην Σφαγείων των Φυλακών Αλικαρνασσού.Στις οδούς Δωδεκανήσου, Μαυσώλου, Αρτεμισίας Μαράκη, Ανθούς, Παπαοικονόμου, Ηροδότου, Ηρακλείτου, Μεταξάκη, Διουνισίου, Κεράμου, Σταδίου, Πυθέως, Ζεφυρείας, Μούγλων, Τζαγκρουνή. Επίσης στις εγκαταστάσεις του καρνάγιου στο Λιμάνι.

08.00-15.00: Στο Δ. Ηρακλείου στην Αλικαρνασσό, στις εγκαταστάσεις των καυσίμων του αεροδρομίου έναντι της ΣΕΑΠ, των εγκαταστάσεων της επιχείρησης Μετρό Α.Ε.και του s.m. Carrefour, της εκκλησίας του Αγ.Δημητρίου και στη Λ.Ικάρου από το αεροδρόμιο έως την οδό Δημοκρήτου, Αναπαύσεως από την οδό Καραϊσκάκη έως τη Λ.Ικάρου και Αρχιμήδους από την οδό Καραϊσκάκη έως τη θάλασσα,Ηροδότου από Μούγλων έως τη Λ.Ικάρου και Μαυσώλου από Μούγλων έως την οδό Αγ. Τρύφωνος.Επίσης στις οδούς Βελισσαρίου, Βενέζη, Βρυάξιδος, Διός, Καραϊσκάκη, Χριστοδούλου και Κακεπάκη, Σεφέρη, Καρίας, Δημοκρατίας,Αρκονήσου, Κανάρη, Δημοκρήτου, Βέντρης, Αρτεμησίας,Θουκιδίδου,Νίδας,Βίτσι και Αγησιλάου.

Πτώση της Χρυσής Αυγής στις πρώτες δημοσκοπήσεις μετά τη δολοφονία

Την αλλαγή στάσης της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στη Χρυσή Αυγή καταγράφει νέα δημοσκόπηση στην οποία τα ποσοστά του ακροδεξιού κόμματος καταγράφουν σταδιακή πτώση.


Η δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για την εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής», που ξεκίνησε πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ολοκληρώθηκε μετά το τραγικό περιστατικό, δίνει οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πτώση στα ποσοστά του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου σε σχέση με τον Αύγουστο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ, ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ, ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Επίσκεψη Κουβέλη στο Ηράκλειο

Το Ηράκλειο της Κρήτης θα επισκεφθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε όλη την επικράτεια, με σκοπό την παρουσίαση και ανάλυση των θέσεων της ΔΗΜ.ΑΡ. για το μέλλον της χώρας.


Ο κ. Κουβέλης θα μιλήσει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην αίθουσα ΠΑΣΙΦΑΗ του ξενοδοχείου «Ατλαντίς» (Υγείας 2), στις 20.00, με θέμα «Η Πολιτική και Οικονομική Κατάσταση της Χώρας και η Πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς».

Ηράκλειο - Χιλιάδες οι αναγνώστες στην εκποίηση βιβλίου

Μεγάλη αποδοχή από το κοινό έχει η έκθεση εκποίησης βιβλίου


Χιλιάδες κόσμου και στο Ηράκλειο έχουν αγκαλιάσει τη διαφορετική έκθεση εκποίησης βιβλίου που πραγματοποιείται εδώ και μία εβδομάδα στο Εμπορικό Κέντρο Talos Plaza.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη και πιο οργανωμένη έκθεση εκποίησης βιβλίου, την οποία πραγματοποιεί το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών – Βιβλιοπωλών Ελλάδας για πρώτη φορά στην Κρήτη.

Αντίστοιχες εκθέσεις εκποίησης βιβλίου έχουν πραγματοποιηθεί με τεράστια επιτυχία ήδη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ξάνθη. Στις εκθέσεις εκποίησης βιβλίου συμμετέχουν 100 διαφορετικοί εκδοτικοί οίκοι. Στην εκποίηση, που έχει αρχίσει να γίνεται θεσμός για όλη την Ελλάδα, πωλούνται βιβλία που έχουν εκδοθεί τουλάχιστον πέντε χρόνια πριν και που κατά κανόνα δεν βρίσκονται πλέον στα ράφια των βιβλιοπωλείων. Η τιμή έκπτωσης τους είναι τουλάχιστον 70 %, σε σχέση με την αρχική τιμή που είχαν στα βιβλιοπωλεία.

Τα βιβλία της τελευταίας πενταετίας το κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί από τα βιβλιοπωλεία της πόλης. Όλα τα βιβλία πριν εκτεθούν προς πώληση ελέγχονται σχολαστικά από το Σωματείο ώστε να τηρούν τους κανόνες της έκδοσης πριν πέντε έτη και της τιμής εκποίησης.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα από τις 10.00 το πρωί ως και τις 10.00 το βράδυ.

Έρευνα σοκ: Πρωτιά στην Κρήτη – Θερίζει το αλκοόλ τους νέους

Την πρώτη θέση πανελλαδικά στην υπερκατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών κατέχει το Ρέθυμνο, σύμφωνα με στοιχεία του κέντρου πρόληψης κατά των εξαρτήσεων. 


Αίσθηση προκαλούν τα στοιχεία που δείχνουν ότι η κατανάλωση αλκοόλ ξεκινά κυρίως στην επαρχία από την τρυφερή ηλικία των 6 ετών και μάλιστα αρκετές φορές έπειτα από παρότρυνση των ίδιων των γονέων.

Τα σαρωτικά ποσοστά χρήσης αλκοόλ που κατατάσσει το νομό Ρεθύμνου στην πρώτη θέση πανελλαδικά, έρχεται να επιβεβαιώσει η έρευνα του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων η οποία αποτυπώνει την άγνοια του κινδύνου που συνεπάγεται η υπερκατανάλωση αλκοόλ σε όλες τις ηλικίες.

Στις ηλικίες 15 ως 19 οι νέοι στο Ρέθυμνο φαίνεται να καταναλώνουν αλκοολούχα ποτά με υψηλή συχνότητα κάθε εβδομάδα και σε ποσότητες ικανές να καταστήσουν τους ίδιους τους χρήστες εξαρτημένους. Αυτό προκύπτει και από την ιδιαίτερα αυξημένη προσέλευση νέων ανθρώπων στο κέντρο πρόληψης, όπου ζητούν βοήθεια για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Αυτό που διαπιστώνουν οι επιστημονικοί συνεργάτες του κέντρου είναι πως οι νέοι που καλούνται να απαντήσουν στα ερωτηματολόγια του κέντρου, αγνοούν τους κινδύνους για τη ζωή και την υγεία τους από την κατανάλωση αλκοόλ

Ακόμη πιο ανησυχητική είναι η διαπίστωση που δείχνει ότι η κατανάλωση αλκοόλ ξεκινά κυρίως στην επαρχία από την ηλικία την τρυφερή ηλικία των 6 ετών και μάλιστα αρκετές φορές έπειτα από παρότρυνση των ίδιων των γονέων.

Το κέντρο πρόληψης κατά των εξαρτήσεων του Ρεθύμνου λειτουργεί με τη στήριξη του ΟΚΑΝΗ για να παρέχει ακόμη συμβουλευτική σε εκπαιδευτικούς για τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν εντός της σχολικής κοινότητας.



neakriti.gr

O Ντάνυ Κον Μπεντίτ στο Ηράκλειο

Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης είναι οι πόλεις που θα επισκεφθεί το διάστημα 24 - 26 Σεπτεμβρίου 2013 ο Ντάνυ Κον Μπεντίτ, συμπρόεδρος της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Για μια διαφορετική Ευρώπη, μια διαφορετική Ελλάδα».

Ο Ντάνυ Κον Μπεντίτ θα είναι ο βασικός ομιλητής δημόσιων εκδηλώσεων στις τρεις αυτές πόλεις, όπου θα παρουσιαστεί το Κάλεσμα των Αθηνών «Για μια διαφορετική Ευρώπη, μια διαφορετική Ελλάδα»:

· 24 Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, ώρα 19.30, στην Αποθήκη Δ' του λιμανιού της πόλης

· 25 Σεπτεμβρίου, στο Ηράκλειο Κρήτης, ώρα 19.00, στην αίθουσα Ανδρόγεω

· 26 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα, ώρα 20.00, στο Ιωνικό Κέντρο, στην Πλάκα

Στην εκδήλωση της Θεσσαλονίκης και στην εκεί συνέντευξη τύπου θα συμμετάσχει και η συμπρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο Ρεβέκκα Χαρμς.

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται από την Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, τον ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων, Νίκο Χρυσόγελο, και τους Οικολόγους Πράσινους είναι ένα ανοικτό κάλεσμα σε νέους, ενεργούς πολίτες, κοινωνικούς κι επαγγελματικούς φορείς, την αυτοδιοίκηση και κάθε πολίτη που νοιώθει ότι εμείς είμαστε η Ευρώπη και γι’ αυτό πρέπει να κινητοποιηθούμε για μια διαφορετική Ευρώπη, μια διαφορετική Ελλάδα.

Το Κάλεσμα των Αθηνών «για μια διαφορετική Ευρώπη, μια διαφορετική Ελλάδα» δεν είναι μια απλή διακήρυξη, είναι ένα κάλεσμα κινητοποίησης και παρέμβασης για να ενισχυθεί η κοινωνική Ευρώπη, να προχωρήσει η δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας με περισσότερη δημοκρατία και αλληλεγγύη, να ενισχυθεί ο ρόλος της κοινωνίας των πολιτών και η πρωτοβουλία των πολιτών. Το Κάλεσμα των Αθηνών είναι, επίσης, μια εναλλακτική πρόταση διεξόδου από την κρίση με κοινωνικά δίκαιες αλλαγές που θα εξασφαλίσουν την κοινωνική, οικονομική και οικολογική βιωσιμότητα της Ελλάδας, τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας και των πολιτών, της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.

Το πρόγραμμα της περιοδείας του Ντάνυ Κον Μπεντίτ στο Ηράκλειο Κρήτης

Την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013 ο Ντάνυ Κον Μπεντίτ θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση με θέμα: «Ξύπνα Ευρώπη, ρόλος των περιφερειών», στο Ηράκλειο Κρήτης, ώρα 19.00, στην αίθουσα Ανδρόγεω (Ανδρόγεω 2). Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, και θα μιλήσουν, επίσης, ο ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος, η Γενική Γραμματέας της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, Βούλα Τσέτση, καθώς και ο Γιώργος Νικολακάκης, καθηγητής κοινωνικής ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

«Αναφορά» στη ζωή και το έργο του Καζαντζάκη διά μέσου των εικαστικών τεχνών στο Ρέθυμνο

Nikos Kazantzakis
Nikos Kazantzakis (Photo credit: Wikipedia)
Η Τοπική Επιτροπή Ρεθύμνου της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (Δ.Ε.Φ.Ν.Κ.) οργανώνει την έκθεσης  «Αναφορά» στη ζωή και το έργο του Καζαντζάκη διά μέσου των εικαστικών τεχνών. 

Τα εγκαίνια θα γίνουν  την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013 και ώρες 20:00 – 22:00 στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, οδός Χειμάρρας 5, Ρέθυμνο

Συμμετέχουν οι: Αργυράκη-Ασσαργιωτάκη Θεοδοσία, Βερυκάκη Όλγα, Βισκαδουράκης Νίκος, Βολανάκης Αντώνης, Γυπαράκης Γιώργος, Δατσέρη Σοφία, Δουβέρη Αγγελική, Δουκουμετζάκης Μιχάλης, Δρυγιαννάκη Στέλλα, Κουκλινού Καλλιόπη, Κουκουλάκη Στέλλα, Κουμαντάκη Δήμητρα, Κουμεντάκης Γιάννης, Μαραβελάκη Μαρίνα, Μαρκαντωνάκης Γιάννης, Μποβιάτσου Λαμπρινή, Παγωμένος Κώστας, Παλλήκαρης Ευτύχης, Παπουτσάκης Μάριος, Πετράκη Αναστασία, Σκεπετζή Χρυσούλα, Στεφανάκις Γιάννης, Τζαγκαράκη Εύα, Τζάνης Δημήτριος, Τζερμιάς Βαγγέλης, Τζερμιάς Γιάννης, Τσαμανδούρας Ζαχαρίας, Χριστοδούλου Αντωνάκης.

Η έκθεση θα παραμείνει στο Μουσείο μέχρι 30 Νοεμβρίου και κατά τη διάρκεια της θα υπάρξουν διάφορες ομιλίες, δράσεις και προβολές.

Για τη Διεθνή Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη
ο εκπρόσωπος της Τοπικής Επιτροπής Ρεθύμνου
Αχιλλέας Ζιμετάκης
Enhanced by Zemanta

Ο Μαν. Κεφαλογιάννης για το επίδομα ανεργίας στο εποχιακά απασχολούμενο προσωπικό του τουρισμού.

Την διατήρηση του δικαιώματος εγγραφής στο Ταμείο Ανεργίας των εποχιακά απασχολούμενων στον τουριστικό κλάδο  ζήτησε με παρέμβαση του  Βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Μανώλης Κεφαλοφιάννης από τους συναρμόδιους υπουργούς Εργασίας-Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Τουρισμού.


Το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. κεφαλογιάννη στη Βουλή έχει ως εξής:

Υπάρχει έντονη ανησυχία στους εργαζόμενους στον Τουρισμό για την κατάργηση  του δικαιώματος εγγραφής στο Ταμείο Ανεργίας των εποχιακά απασχολούμενων στον τουριστικό κλάδο .

Επειδή όπως απεδείχθη την φετινή τουριστική περίοδο ο τουρισμός μαζί με την ναυτιλία είναι οι μοναδικές δραστηριότητες που έχουν απομείνει στην εθνική οικονομία για την δημιουργία σημαντικού μέρους του εθνικού εισοδήματος αλλά και για την απασχόληση χιλιάδων εργαζομένων.

Επειδή το επίδομα αυτό είναι απαραίτητο για τη συντήρηση των εργαζομένων αυτών την περίοδο Νοεμβρίου-Μαρτίου κάθε χρόνου, προκειμένου να δύνανται να επανέλθουν στις τουριστικές επιχειρήσεις με την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Επειδή σε διαφορετική περίπτωση οι εργαζόμενοι αυτοί θα αναγκάσουν να αναζητήσουν άλλες εργασίες με αποτέλεσμα οι τουριστικές επιχειρήσεις να στερηθούν των υπηρεσιών πεπειραμένου προσωπικού.

Ερωτασθε εάν προτίθεσθε να αναθεωρήσετε την απόφαση σας αυτή.

Αθήνα 16/9/2013

Ο ερωτών

Μανώλης Κ.Κεφαλογιάννης

Ρέθυμνο: Στο «Σπίτι του Πολιτισμού» η «Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο»

To Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου  στις 6.30 μ.μ. στο «Σπίτι του Πολιτισμού» θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των δράσεων που θα υλοποιήσει και  φέτος ο Δημος Ρεθύμνου στο πλαίσιο της συμμετοχής  στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίας Αυτοκίνητο».

Οι δράσεις έχουν διάρκεια μιας εβδομάδας και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες συμπολιτών και επισκεπτών που επιθυμούν να λάβουν μερος σε αυτές.

Οι Αντιδήμαρχοι Ρεθύμνου κ.κ. Γεωργαλής Γιώργος και Κονταξάκης Νίκος,  Παιδείας και Κυκλοφοριακών θεμάτων αντίστοιχα, θα παρουσιάσουν τη φιλοσοφία της δημοτικής αρχής σχετικά με τα ερεθίσματα που παρέχονται στους μαθητές ώστε να διαμορφώσουν ορθή περιβαλλοντική συνείδηση σε ότι αφορά την κυκλοφορία  καθώς και για την ενεργή συμμετοχή του Δημου σε διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις που αφορούν την αντιμετωπιση και διαχείριση του κυκλοφοριακού προβλήματος.


http://rethemnosnews.gr/

Τροπολογία Αυγενάκη για τα μηχανήματα έργων που παραμένουν παροπλισμένα


Συμπεριελήφθη στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, η τροπολογία του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη που αφορά... στα μηχανήματα έργων για τα οποία δεν έχει εκδοθεί απόφαση έγκρισης τύπου και παραμένουν παροπλισμένα,. Η εν λόγω διάταξη του άρθρου 112, ψηφίστηκε κατά την επεξεργασία και την επί των άρθρων συζήτηση, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, με την στήριξη της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ, ενώ θετικοί ήταν ΔΗΜ.ΑΡ. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Με τη συγκεκριμένη διάταξη δίνεται η δυνατότητα τα μηχανήματα έργων που έχουν εισαχθεί ή κατασκευαστεί στην Ελλάδα μέχρι την 25-6-2010 και δεν έχουν λάβει έγκριση τύπου, να μπορούν πλέον να λάβουν με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ίσχυαν κατά την ημερομηνία εισαγωγής τους ή κατασκευής τους.

Επειδή στα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη χορήγηση απόφασης έγκρισης τύπου είναι και η πιστοποίηση της αντιρρυπαντικής τεχνολογίας του οχήματος, για αυτά τα μηχανήματα, θα θεωρηθεί ότι καλύπτουν τις προδιαγραφές της αντιρρυπαντικής τεχνολογίας που ίσχυαν κατά την ημερομηνία κατασκευής τους.

Τέλος, δίδεται η συγκεκριμένη δυνατότητα για χρονική διάρκεια δέκα (10) μηνών από την δημοσίευσή του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως προκειμένου να αποδεσμευτούν τα ήδη υπάρχοντα οχήματα που έχουν εισαχθεί μέχρι τις 25-6-2010.

Το Ρέθυμνο κορυφαίος ποδηλατικός προορισμός

Το Ρέθυμνο, ως κορυφαίος ποδηλατικός προορισμός, συμμετέχει στο 4ο  Athens Bike Festival που διοργανώνεται και φέτος στο χώρο της «Τεχνόπολις» στο Γκάζι του Δήμου Αθηναίων.


Το φεστιβάλ, που αναμένεται να συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες φανατικούς του ποδηλάτου θα διαρκέσει από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Στο τριήμερο αυτού του εξαιρετικού ποδηλατικού γεγονότος θα πραγματοποιηθούν διάφορες ποδηλατοδράσεις με σκοπό να προωθήσουν  τόσο την όλο και αυξανόμενη τάση  μικρών και μεγάλων να εξερευνούν τη σπουδαιότητα της χρήσης του ποδηλάτου ως βασική αστική μετακίνηση όσο και την αναγνώριση και ανάδειξη περιοχών που δύνανται να ικανοποιήσουν έναν καινούργιο και άρδην εναλλακτικό τουρισμό: τον ποδηλατικό!

Για το λόγο  αυτό ο Δήμος Ρεθύμνης κλήθηκε από τους πρώτους ανάμεσα σε άλλους, αφού διαθέτει ένα άρτιο, πλήρες και καλά οργανωμένο ποδηλατικό δίκτυο που μπορεί  να υποστηρίξει ασφαλώς τον τουρισμό αυτό, ως ιδανικός ποδηλατικός  προορισμός.

Στο φετινό φεστιβάλ,  στη γειτονιά του ποδηλατικού τουρισμού, ο Δήμος μας θα προτείνει μέσα από το δικό του περίπτερο ελκυστικές ποδηλατικές διαδρομές, προβάλλοντας τον τόπο μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, επιβεβαιώνοντας  πως οι ποδηλατικές υποδομές μόνο απαραίτητες και επιτακτικές μπορούν να είναι.


http://rethemnosnews.gr/

Ρέθυμνο: Προσπάθειες για την έναρξη του ιατρικού τουρισμού

Μία αρκετά φιλόδοξη έρευνα που αφορά στις προοπτικές ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στο Ρέθυμνο έχει στα «σκαριά» αυτή την περίοδο το οικονομικό τμήμα του πανεπιστημίου Κρήτης.


Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, που αποκάλυψε ο καθηγητής που την έχει αναλάβει, ήδη καταγράφεται μεγάλο ενδιαφέρον από τα ασφαλιστικά ταμεία του εξωτερικού, την ίδια στιγμή που θετικοί σ” αυτή την προοπτική δηλώνουν και οι ρεθυμνιώτες ξενοδόχοι, οι οποίοι όμως δεν παραβλέπουν και τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν στο νομό.

Τα πρώτα του δειλά βήματα στα χαρτιά κάνει το τελευταίο διάστημα στο Ρέθυμνο ο λεγόμενος ιατρικός τουρισμός. Το πανεπιστήμιο Κρήτης και συγκεκριμένα το οικονομικό τμήμα έχει ήδη ξεκινήσει τις πρώτες διαβουλεύσεις με σκοπό την εκπόνηση μελέτης για τις προοπτικές ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Δικαίο Τσερκέζο ο ιατρικός τουρισμός παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πανεπιστημιακή έρευνα, καθώς στοχεύει στην στήριξη αυτού του βασικού πυλώνα ανάπτυξης της Κρήτης με νέα προϊόντα, τη στιγμή που οι επαγγελματίες του τουρισμού ρίχνουν μια πιο συγκρατημένη ματιά στο θέμα, καθώς δεν μπορούν να παραμερίσουν και τις δυσκολίες που υπάρχουν.

Όπως επισημαίνει ο καθηγητής του οικονομικού τμήματος ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από ξένα ασφαλιστικά ταμεία στην κατεύθυνση αυτή, ενώ εκτιμά πως οι φορείς του Ρεθύμνου θα αγκαλιάσουν την προσπάθεια του πανεπιστημίου, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της έρευνας.

neatv.gr

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Ηράκλειο Κρήτης

Μαζί με τον μουσικό του συνοδοιπόρο και εξαίρετο τσελίστα Γιώργο Καλούδη, ο γνωστός τραγουδοποιός παρουσιάζει  στο θέατρο Τεχνόπολις (22/9) ένα πρόγραμμα που βασίζεται στην  αυτοσχεδιαστική ελευθερία, στη χαρά της συνύπαρξης και στον σεβασμό στο καλό ελληνικό τραγούδι

Ανανεωμένος από τα καλοκαιρινά μουσικά του ταξίδια, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης παρουσιάζει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στο θέατρο «Τεχνόπολις»  στο Ηράκλειο Κρήτης. Παρέα με τον -σταθερά- μουσικό συνοδοιπόρο του, εξαίρετο τσελίστα και πολυμουσικό Γιώργο Καλούδη ετοίμασαν μία φρέσκια μουσική πρόταση που περιλαμβάνει τόσο τα αγαπημένα τραγούδια της προσωπικής δισκογραφίας του Αλκίνοου αλλά και άλλων συνθετών.

Η συνεργασία των δύο καλλιτεχνών μετρά αρκετά χρόνια. Οι δύο μουσικοί συναντήθηκαν και διαμόρφωσαν μια κοινή αισθητική, με βάση την αυτοσχεδιαστική ελευθερία, τη χαρά της συνύπαρξης, την προσήλωση στην ουσία και τον σεβασμό στην απλότητα και την ευθύτητα του τραγουδιού.

Η παράσταση έχει παρουσιαστεί ήδη σε πολλές χώρες στο εξωτερικό και με μεγάλη επιτυχία στο μικρό Θέατρο της Επιδαύρου τον Ιούλιο του 2012, όπου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Στην ηχοληψία είναι ο Βαγγέλης Λάππας και στους φωτισμούς ο Κωνσταντίνος Αλεξίου.

Ώρα: 21.30, Τιμή: 10 και 12 ευρώ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...