Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Μαν. Κεφαλογιάννης για το επίδομα ανεργίας στο εποχιακά απασχολούμενο προσωπικό του τουρισμού.

Την διατήρηση του δικαιώματος εγγραφής στο Ταμείο Ανεργίας των εποχιακά απασχολούμενων στον τουριστικό κλάδο  ζήτησε με παρέμβαση του  Βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Μανώλης Κεφαλοφιάννης από τους συναρμόδιους υπουργούς Εργασίας-Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Τουρισμού.


Το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. κεφαλογιάννη στη Βουλή έχει ως εξής:

Υπάρχει έντονη ανησυχία στους εργαζόμενους στον Τουρισμό για την κατάργηση  του δικαιώματος εγγραφής στο Ταμείο Ανεργίας των εποχιακά απασχολούμενων στον τουριστικό κλάδο .

Επειδή όπως απεδείχθη την φετινή τουριστική περίοδο ο τουρισμός μαζί με την ναυτιλία είναι οι μοναδικές δραστηριότητες που έχουν απομείνει στην εθνική οικονομία για την δημιουργία σημαντικού μέρους του εθνικού εισοδήματος αλλά και για την απασχόληση χιλιάδων εργαζομένων.

Επειδή το επίδομα αυτό είναι απαραίτητο για τη συντήρηση των εργαζομένων αυτών την περίοδο Νοεμβρίου-Μαρτίου κάθε χρόνου, προκειμένου να δύνανται να επανέλθουν στις τουριστικές επιχειρήσεις με την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Επειδή σε διαφορετική περίπτωση οι εργαζόμενοι αυτοί θα αναγκάσουν να αναζητήσουν άλλες εργασίες με αποτέλεσμα οι τουριστικές επιχειρήσεις να στερηθούν των υπηρεσιών πεπειραμένου προσωπικού.

Ερωτασθε εάν προτίθεσθε να αναθεωρήσετε την απόφαση σας αυτή.

Αθήνα 16/9/2013

Ο ερωτών

Μανώλης Κ.Κεφαλογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...