Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Αυξημένη η παραγωγή τσικουδιάς φέτος στο Ρέθυμνο

Η καλή φετινή αμπελουργική περίοδος είναι φυσικό πως ευνόησε και την παραγωγή μεγαλύτερης ποσότητας τσικουδιάς.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με τον διευθυντή του Τελωνείου Ρεθύμνου, Γιώργο Αρχοντάκη, περίπου 500 αποστακτήρες (καζάνια) λειτουργούν σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα (1.350 υπάρχουν συνολικά, ωστόσο στην πλειονότητά τους είναι πλέον ανενεργά), από τον Δήμο Ρεθύμνου έως το Αμάρι και τον Άγιο Βασίλειο. Η αποστακτική περίοδος θα διαρκέσει έως τις 20 Νοεμβρίου.

Η Νόμιμη διαδικασία παραγωγής

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη από το νόμο Ν. 2969/2001 διαδικασία, οι παραγωγοί εφόσον το αμπέλι τους είναι μεγαλύτερο του ενός στρέμματος, οφείλουν να παραλάβουν από την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης βεβαίωση, στην οποία αναγράφεται η παραγόμενη ποσότητα σταφυλιών και στράφυλλων. Στην περίπτωση που το αμπέλι είναι μικρότερο η βεβαίωση αυτή χορηγείται και από το δήμο στην Κτηματική Ενότητα, του οποίου βρίσκεται το αμπέλι. «Το παραστατικό που καθορίζει την ποσότητα είναι η βεβαίωση της διεύθυνσης Γεωργίας» αναφέρει στα «Ρ.Ν.» ο κ. Αρχοντάκης και προσθέτει «Ο παραγωγός στην περίπτωση που είναι κάτοχος αποστακτήρα οφείλει να παρουσιάσει στο Τελωνείο την παραπάνω βεβαίωση, την άδεια του καζανιού, το πρωτόκολλο σφράγισης και το καπάκι, ώστε να διαπιστωθεί ότι το καζάνι παραμένει σφραγισμένο».


Πως φορολογείται ο παραγωγός τσικουδιάς

Ανάλογα με την προβλεπόμενη ποσότητα της τσικουδιάς προκύπτει και ο φόρος του τελωνείου. Αναλυτικότερα, η τελική ποσότητα της τσικουδιάς αντιστοιχεί στο 18% του βάρους των τσίκουδων και το ποσό που καλείται να πληρώσει ο παραγωγός είναι το βάρος της τσικουδιάς επί 0,59€.

Τέλος ανάλογα με το μέγεθος του καζανιού ο παραγωγός λαμβάνει άδεια από το τελωνείο για τις ώρες λειτουργίας που δικαιούται. Αν, για παράδειγμα, ένας παραγωγός παρουσιάζει βάσει βεβαίωσης 1.000 κιλά στράφυλλα και έχει καζάνι χωρητικότητας 130 κιλών πρέπει να επαναλάβει τη διαδικασία 7-8 φορές. Η υπηρεσία υπολογίζει ότι για κάθε καζανιά απαιτούνται 3,5 ώρες άρα ο εν λόγω παραγωγός θα λάβει άδεια λειτουργίας 28 ωρών. Σχετικά με την άδεια ο διευθυντής του Τελωνείου αναφέρει: «Υπάρχει η δυνατότητα από την υπηρεσία οι ώρες να καταμεριστούν σε 2-3 ημέρες. Στόχος είναι να εξυπηρετούνται οι εμπλεκόμενοι με την απόσταξη και να μην είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται συνεχόμενες ώρες στο καζάνι. Από πλευράς υπηρεσίας οι ώρες δίδονται απλόχερα, αυτοί που διαμαρτύρονται είναι αυτοί που δεν είναι συνεπείς».

Όταν τελειώσει η διαδικασία της απόσταξης, ο παραγωγός οφείλει να φέρει το καζάνι να σφραγιστεί. Από το Τελωνείο Ρεθύμνου διευκρινίζεται για φέτος ότι θα υπάρξει ελαστικότητα στο χρόνο σφράγισης και παρέχεται η δυνατότητα στους παραγωγούς να το προσκομίσουν εντός δύο ημερών. Χαρακτηριστικά ο διευθυντής αναφέρει: «Η υπηρεσία παρέχει τη δυνατότητα στους παραγωγούς να το φέρουν εντός δύο ημερών. Όμως δεν μπορεί ο παραγωγός, να αφήσει το καζάνι καθ’ όλη την αποστακτική περίοδο ασφράγιστο και να μπορεί να βγάζει κατά βούληση τσικουδιά».

Μειοψηφία οι παραβάτες - 
Αυστηρά τα πρόστιμα

Το νομικό πλαίσιο είναι πολύ αυστηρό σε σχέση με τους παραβάτες. Γι’ αυτούς που μετά τη λήξη της άδειας θα αφήσουν ασφράγιστο το καζάνι, το προβλεπόμενο πρόστιμο ανέρχεται στα 512 ευρώ. Εάν λειτουργεί ένα καζάνι μετά την ισχύ της άδειας, τότε θεωρείται λαθρεμπορία με πάρα πολύ αυστηρές ποινές, μεταξύ των οποίων άμεση σύλληψη του ιδιοκτήτη του καζανιού, προσαγωγή στον εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου, κατάσχεση καζανιού, στράφυλλων και τσικουδιάς έως και ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών και πρόστιμο άνω των 15.000 ευρώ.

Ο κ. Αρχοντάκης υποστηρίζει ότι η πλειοψηφία των παραγωγών και των ιδιοκτητών καζανιών είναι συνεπείς και δεν παρατηρούνται προβλήματα στην έκδοση των αδειών. «Υπάρχουν όμως και κάποιοι, που θεωρούν ότι δεν έχουν υποχρέωση να βγάλουν άδεια. Έρχονται, βγάζουν μία άδεια και λειτουργούν το καζάνι ανεξέλεγκτα. Εφαρμόζουμε ότι προβλέπει ο νόμος και προσπαθούμε να περιορίσουμε την λαθραία παραγωγή τσικουδιάς, να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα του δημοσίου και να προστατεύσουμε τους παραγωγούς. Δεν αξίζει τον κόπο να ριψοκινδυνέψουνε».

Επιπρόσθετα ο διευθυντής προειδοποιεί τους επίδοξους παραβάτες ότι, αν και η υπηρεσία υστερεί σε αριθμό υπαλλήλων, θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι καθ’ όλη τη διάρκεια της αποστακτικής περιόδου.


rethymnoguide.gr

Ανοίγει το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ανοιχτό φαίνεται πως θα είναι από την ερχόμενη Δευτέρα το Πανεπιστήμιο Κρήτης όπως τουλάχιστον επιβεβαιώνουν... οι επίσημες ανακοινώσεις που εξέδωσαν τέσσερις σχολές του ιδρύματος. 

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τα τμήματα Δημοτικής και Προσχολικής Εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο καθώς επίσης το τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών και το τμήμα Χημείας στο Ηράκλειο. Εν τω μεταξύ αύριο αναμένονται και οι ανακοινώσεις των υπόλοιπων τμημάτων του Πανεπιστημίου. Όπως έγραψε το prismanews.gr το ενδεχόμενο να ανοίξει το Πανεπιστήμιο συζητείται έντονα τα τελευταία 24ωρα τόσο στους κόλπους της διδακτικής κοινότητας όσο και των διοικητικών υπαλλήλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την απόφαση της γενικής τους συνέλευσης οι διοικητικοί υπάλληλοι του ιδρύματος απεργούν ως και αυτή την Παρασκευή ενώ αναμένεται νέα συνάντηση προκειμένου να αποφασιστεί η περαιτέρω στάση τους.

prismanews.gr

Στα Χανιά Γερμανοί επιχειρηματίες από την Βυρτεμβέργη

Γερμανική δωδεκαμελής αντιπροσωπεία επιχειρηματιών από την περιοχή του Μέλανα Δρυμού της Βάδης Βυρτεμβέργης επισκέπτονται αυτές τις μέρες τα Χανιά στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και με την συνεργασία του Επιμελητηρίου Χανίων.

Η αντιπροσωπεία συνοδευόμενη από την εκπρόσωπο και μεταφράστρια της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (Γραφείο Δημάρχων Ν. Ελλάδος) κ. Πηλενόπη Σακελλαρίου επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου τον Πρόεδρο και την Διοίκηση του Επιμελητηρίου Χανίων και αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες σε θέματα τεχνικών επαγγελμάτων και παραγωγής αγροτικών προϊόντων.

Η επικεφαλής της αποστολής κ. Στεφαν Ρενς που ασχολείται με φωτοβολταϊκά συστήματα δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «υπάρχουν αρκετοί τομείς με τους οποίους μπορεί να υπάρξει μια καλή συνεργασία μεταξύ των Χανίων και της ευρύτερης περιοχής του Nagold που βρίσκεται στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βάδης. Για παράδειγμα ο αγροτικός τομέας τόνισε η κ. Ρενς, τα τοπικά προϊόντα αλλά και τομείς όπως η απόκτηση πρακτικών γνώσεων σε νέους που θα ήθελαν να εργαστούν σε επαγγέλματα που τους ενδιαφέρουν».

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Γιάννης Μαργαρώνης είπε πως «Εδώ και ένα χρόνο έχουμε ξεκινήσει μια καλή συνεργασία με τους Γερμανούς βιοτέχνες αναφορικά με τη δικτύωση των τοπικών επιχειρήσεων και φορέων σε πολλαπλά επίπεδα.

Αυτή η συνεργασία τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ χρήσιμο εργαλείο για την τοπική μας οικονομία και την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μας με τον Γερμανικό λαό».

Η αντιπροσωπεία που θα παραμείνει στα Χανιά έως την Κυριακή θα πραγματοποιήσει μια σειρά επισκέψεων σε χώρους παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων και σε βιοτεχνικές μονάδες

Πηγή εσόδων ο συνεδριακός τουρισμός


Από: Γιώργο Κώνστα / haniotika-nea.gr

Σημαντική πηγή εσόδων για την τοπική κοινωνία των Χανίων και της Κρήτης, αλλά και παράλληλα βήμα στην κατεύθυνση της επέκτασης της τουριστικής σεζόν μπορεί να αποτελέσει ο συνεδριακός τουρισμός. 

Η έρευνα του καθηγητή του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, παράρτημα Χανίων, κ. Κώστα Πετρίδη, με βάση τις απαντήσεις 115 φοιτητών και καθηγητών που συμμετείχαν στο 'Εrasmus Intensive Programs' -ένα πρόγραμμα σεμιναρίων για φοιτητές μεγάλων Πανεπιστημίων του εξωτερικού που κάθε καλοκαίρι υλοποιείται από το Τμήμα Ηλεκτρονικής του Τ.Ε.Ι.- παρουσιάζει εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία.


Στοιχεία που αποδεικνύουν ότι καθηγητές και φοιτητές υψηλού επιπέδου και καλής οικονομικής κατάστασης βρίσκουν τα Χανιά ως έναν εξαιρετικό τόπο για σεμινάρια, συνέδρια και διακοπές, ενώ παράλληλα αφήνουν σημαντικά κέρδη και διατηρούν θέσεις εργασίας στον τουριστικό και όχι μόνο τομέα.

«Στο πλαίσιο του 'Εrasmus Intensive Programs' πραγματοποιήσαμε και φέτος μικρής διάρκειας σεμινάρια 14 ημερών πάνω σε θέματα ηλεκτρονικής και λέιζερ. Σεμινάρια που δεν υπάρχουν στο πρόγραμμα σπουδών και άλλων Πανεπιστημίων. Στο πλαίσιο αυτό μοιράσαμε στους μετέχοντες ερωτηματολόγια, 115 περίπου, προκειμένου να δούμε κάποια πράγματα αναφορικά με τις δυνατότητες ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού, αλλά και τι πιστεύουν οι καθηγητές και οι φοιτητές που έρχονται εδώ για την πόλη, τους ανθρώπους, τις υποδομές τους», λέει ο κ. Πετρίδης.



Η ανάλυση των στοιχείων των ερωτηματολογίων έδειξε πως οι επισκέπτες του συνεδριακού τουρισμού αφήνουν κατά κεφαλή μέχρι και τα διπλάσια χρήματα από τους άλλους επισκέπτες.

«Οι εντυπώσεις των ανθρώπων που απαντούν στα ερωτήματά μας και που προέρχονται από ορισμένα από τα σημαντικότερα Πανεπιστήμια στον κόσμο: Κέμπριτζ, Οξφόρδη, St. Αndrews, Πανεπιστήμια του Ισραήλ, της Τουρκίας, της Πολωνίας, της Λιθουανίας, δείχνουν ότι στα Χανιά μπορεί να αναπτυχθεί ο συνεδριακός τουρισμός καθώς είναι ασφαλής προορισμός, έχει όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις (ξενοδοχεία, εστιατόρια κ.ά.), υπάρχει η ελληνική φιλοξενία. Μπορούμε να προσελκύσουμε επιστήμονες υψηλού επιπέδου δημιουργώντας θέσεις εργασίας και φέρνοντας κέρδη σε επαγγελματίες, επιχειρήσεις κ.ά.», εξηγεί ο κ. Πετρίδης.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ;

Στο ερώτημα αν θα πρότειναν στους φίλους τους να έρθουν στα Χανιά το 95% απάντησε θετικά. Ενα δεύτερο ερώτημα προς τους ερωτώμενους είναι αν θα επέστρεφαν στα Χανιά τα επόμενα δύο χρόνια. «Ενα ποσοστό 60% μας είπε 'ναι' παρόλο που είναι δύσκολο πράγματι κάποιος να πει κάτι ανάλογο, όταν βρίσκεται σε έναν τόπο, δηλαδή να σκεφθεί αν μετά από δύο χρόνια επέστρεφε στον τόπο που είναι σήμερα. Ομως το ποσοστό αυτό είναι πολύ μεγάλο», τονίζει ο καθηγητής.

ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Η μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών και των καθηγητών αναφέρει ότι προτίμησαν ελληνικές εταιρείες για τη μετάβασή τους στην Κρήτη. «Εκτός από αυτούς που χρησιμοποίησαν τις low cost εταιρείες και ήρθαν κατευθείαν από την Κύπρο και τη Μ. Βρετανία, οι άλλοι χρησιμοποίησαν την 'Aegean' ή την 'Olympic Air', κάτι που σημαίνει χρήματα για την τοπική οικονομία.

Δεν έχουμε υπολογίσει τι χρήματα έδωσαν για μεταφορές, εστιατόρια, μπαρ, νυκτερινή έξοδο τις 14 ημέρες που έμειναν στην Κρήτη.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτούσε τον κάθε φοιτητή με το ποσό των 20 ευρώ ημερησίως για το ξενοδοχείο του και με 10 ευρώ για τη διατροφή του, ποσά που υπερκαλύπτονταν από τους ίδιους», τονίζει ο κ. Πετρίδης.

ΑΣΦΑΛΗ ΠΟΛΗ ΤΑ ΧΑΝΙΑ

Ενα πολύ ενδιαφέρον ερώτημα προς καθηγητές και φοιτητές είναι το αν αντιμετώπισαν πρόβλημα ασφάλειας, αν ένιωσαν απειλή. «Το 98% μας είπε ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα. Κάτι που σημαίνει απόλυτη ασφάλεια. Από το 2006 που υλοποιούμε το πρόγραμμα δεν είχαμε κανένα περιστατικό στο οποίο να συνέβη κάτι άσχημο ή κακό στον οποιονδήποτε. Επίσης δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με συμπεριφορά είτε ταξιτζή είτε εστιάτορα, ξενοδόχου, επαγγελματία του τουρισμού. Ολα αυτά δείχνουν ένα πολύ καλό κλίμα, δημιουργούν εξαιρετική διάθεση στους επιστήμονες που βρέθηκαν στα Χανιά», εξηγεί ο Πετρίδης.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή της 'Sentiment Anallysis' και του Ε.Β.Ε.Χ., ενώ για τη διοργάνωση των σεμιναρίων μετείχαν οι κ. Γ. Καλιακάτσος, Μ. Ταταράκης και Κ. Πετρίδης.


Ηράκλειο: Αγιασμός... σήμερα σε δημοτικά σχολεία - Παραμένουν δεκάδες κενά εκπαιδευτικών

Αρχές Οκτωβρίου και τα κενά σε δασκάλους και νηπιαγωγούς παραμένουν στο Ηράκλειο προκαλώντας εύλογη ανησυχία.


Αναλυτικά, σύμφωνα με τον συνδικαλιστή και τέως αιρετό ΑΠΥΣΠΕ Ζαχαρία Καψαλάκη, στο Ηράκλειο, μετά τις χθεσινές τοποθετήσεις έμειναν:40 κενά δασκάλων 30 νηπιαγωγών, 5 Τμήματα Ένταξης Δημοτικών Σχολείων, 2 Τμήματα Ένταξης Νηπιαγωγείων, 40 παράλληλες στα Δημοτικά και 3 παράλληλες στα Νηπιαγωγεία.

Σήμερα αγιασμός έγινε στα παρακάτω σχολεία:

Δημοτικό.Σχολείο Καβροχωρίου, Δημοτικό Σχολείο Καρκαδιώτισας, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πόμπιας (4/θ), Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου (3/θ), Ειδικό Νηπιαγωγείο Νηπιαγωγείο Πόμπιας, Ειδικό Νηπιαγωγείο Αρκαλοχωρίου, Κωφών και Βαρήκοων Τυμπακίου.

Κλειστό συνεχίζει να παραμένει το Δημοτικό Σχολείο Παναγιάς και οι 10 μαθητές τους παραμένουν στα σπίτια τους, ενώ δεκάδες είναι ακόμα τα κενά ειδικοτήτων στο Νομό Ηρακλείου.
cretalive.gr

Πάνω από 12 τόνους κηπευτικά έβγαλε ο Λαχανόκηπος του Δήμου στο Ηράκλειο


Εντυπωσιακό είναι το αποτέλεσμα της παραγωγής του Δημοτικού Λαχανόκηπου στο Ηράκλειο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάζει η Ζωοδόχος Πηγή ως συντονιστής του «Δικτύου Κοινωνικής Φροντίδας στο Δήμο Ηρακλείου» και ο Σύλλογος Τριτέκνων νομού Ηρακλείου ως υπεύθυνος φορέας της κοινωνικής δομής του Δημοτικού Λαχανόκηπου. 

Ο Δημοτικός Λαχανόκηπος, σε ενιαίο αρδευόμενο και περιφραγμένο αγρόκτημα, παρέχει σε κάθε ωφελούμενο αγροτικό τεμάχιο γεωργικής έκτασης 60 τ.μ., σπόρους, φυτά, λιπάσματα και εργαλεία με σκοπό την αποκλειστική εκμετάλλευση για την κάλυψη των βασικών τους αναγκών. Το σύνολο των ωφελούμενων που εξυπηρετεί η δομή του Δημοτικού Λαχανόκηπου ανέρχεται στα 100 άτομα. Το 10% της παραγωγής του, ο κάθε ωφελούμενος, το αποδίδει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.


Κατά τη θερινή περίοδο (Μάιος έως Σεπτέμβριος) το γενικό σύνολο της παραγωγής του Δημοτικού Λαχανόκηπου ανήλθε στους 12 τόνους κηπευτικών προϊόντων εκ των οποίων οι 2,2 τόνοι (20% της παραγωγής) δόθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δικτύου ώστε να καλύψει ανάγκες και άλλων ωφελούμενων

 . Ενδεικτικά να αναφερθεί ότι μεταξύ των παραγόμενων προϊόντων ήταν ντομάτες, αγγούρια, πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκύθια, καρπούζια, πεπόνια και πολλά άλλα. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ξεκινήσει ήδη η φύτευση προϊόντων της χειμερινής περιόδου.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην δημιουργική και ταυτόχρονα παραγωγική διαδικασία του Δημοτικού Λαχανόκηπου μπορούν να απευθυνθούν άμεσα από το Γραφείο Διαμεσολάβησης, οδός Μεραμβέλου 56 (δίπλα στα ξενοδοχείο Ατλαντίς) και τηλέφωνο 2810-242190 καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 – 17:00.

http://www.creteplus.gr/

Κόβουν κλήσεις και μετά χαρίζουν κράνη

Σαφάρι ελέγχων έχει ξεκινήσει από νωρίς το πρωί της Παρασκευής η Τροχαία στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στο στόχαστρο των αστυνομικών μπαίνουν κυρίως οδηγοί δικύκλων, οι οποίοι δεν φορούν κράνος, και σύμφωνα με μαρτυρίες, αφού τους κόψουν την κλήση, μετά τους δίνουν και ένα κράνος δώρο!

Τα συνεργεία της Τροχαίας έχουν στήσει μπλόκα σε διάφορες περιοχές της πόλης και περιμετρικά με σαφείς εντολές να μην "κάνουν τα στραβά μάτια", αλλά να κόβουν πρόστιμα σε όσους παρανομούν.

Πάντως η κίνηση για δωρεάν κράνη, δείχνει ένα... κοινωνικό πρόσωπο του κράτους.

Ήδη οι δήμοι έχουν προμηθευτεί περίπου 11 κράνη, προκειμένου να θέσουν σε εφαρμογή την πρωτοβουλία τους.


Κόβουν κλήσεις και μετά χαρίζουν κράνη by newsview

Πηγή: cretalive.gr

Το Λιμάνι του Ηρακλείου ζήλεψε τους ... Μπόλεκ και Λόλεκ- Ποια η σχέση του Οργανισμού με τα γνωστά κινούμενα σχέδια


Εμπνευσμένος από τον Μπόλεκ και Λόλεκ, τα κλασικά κινούμενα σχέδια με πρωταγωνιστές δυο αεικίνητα παιδιά, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Γιάννης Μπρας μαζί με το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισαν, ο ΟΛΗ να συμμετάσχει σε διεθνή θεματικό διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας κινούμενων σχεδίων, διάρκειας 3-5 λεπτών, με θέμα το εμβληματικό τοπόσημο του Ηρακλείου, την «Κρήνη Μοροζίνι».

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες, Ελληνες και ξένους δημιουργούς κινούμενων σχεδίων και το αντικείμενο είναι η δημιουργία μιας «μικρής ταινίας» που θα μπορεί να μεταφέρει το μυστήριο που κρύβει η «Κρήνη Μοροζίνι»: ένα μυστήριο ικανό να προσελκύσει τουρίστες από όλον τον πλανήτη που θα θέλουν να δουν αυτό το δημιούργημα από κοντά.

Πρόκειται για μια στρατηγική που επιδιώκει να προβάλει την τοπική ιστορία στο πλαίσιο της προώθησης του «τουρισμού εμπειρίας».

«Είναι διεθνώς αναγνωρισμένο ότι όταν χρησιμοποιείς τεχνολογίες universal μπορείς να περάσεις το μήνυμα και στις μικρότερες ηλικίες. Η στρατηγική μας αφορά την προσέλκυση τουριστών από όλων των κόσμο και όλες τις ηλικίες. Οι διεθνείς μελέτες αναφέρουν ότι το κομμάτι του animation είναι καλή πρακτική προώθησης των μηνυμάτων που θέλεις να περάσεις. Η ιστορία της πλατείας των Λιονταριών προσφέρεται για μυστήριο», ανέφερε στο Made in Creta ο κ. Μπρας.


Τις επόμενες ημέρες ο ΟΛΗ θα αποστείλει σχετικό φωτογραφικό και έντυπο υλικό στην επιτροπή του διαγωνισμού για να είναι διαθέσιμο στους συμμετέχοντες.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό ο ΟΛΗ έγινε ο «Επίσημος Υποστηρικτής», του «6ο Διεθνούς Φεστιβάλ + Φόρουμ Κινούμενων Σχεδίων, animasyros6.0» το οποίο διεξάγεται από τις 26 ως τις 29 Σεπτεμβρίου 2013, όπως κάθε χρόνο, στην Ερμούπολη της Σύρου.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...