Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Το Λιμάνι του Ηρακλείου ζήλεψε τους ... Μπόλεκ και Λόλεκ- Ποια η σχέση του Οργανισμού με τα γνωστά κινούμενα σχέδια


Εμπνευσμένος από τον Μπόλεκ και Λόλεκ, τα κλασικά κινούμενα σχέδια με πρωταγωνιστές δυο αεικίνητα παιδιά, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Γιάννης Μπρας μαζί με το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισαν, ο ΟΛΗ να συμμετάσχει σε διεθνή θεματικό διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας κινούμενων σχεδίων, διάρκειας 3-5 λεπτών, με θέμα το εμβληματικό τοπόσημο του Ηρακλείου, την «Κρήνη Μοροζίνι».

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες, Ελληνες και ξένους δημιουργούς κινούμενων σχεδίων και το αντικείμενο είναι η δημιουργία μιας «μικρής ταινίας» που θα μπορεί να μεταφέρει το μυστήριο που κρύβει η «Κρήνη Μοροζίνι»: ένα μυστήριο ικανό να προσελκύσει τουρίστες από όλον τον πλανήτη που θα θέλουν να δουν αυτό το δημιούργημα από κοντά.

Πρόκειται για μια στρατηγική που επιδιώκει να προβάλει την τοπική ιστορία στο πλαίσιο της προώθησης του «τουρισμού εμπειρίας».

«Είναι διεθνώς αναγνωρισμένο ότι όταν χρησιμοποιείς τεχνολογίες universal μπορείς να περάσεις το μήνυμα και στις μικρότερες ηλικίες. Η στρατηγική μας αφορά την προσέλκυση τουριστών από όλων των κόσμο και όλες τις ηλικίες. Οι διεθνείς μελέτες αναφέρουν ότι το κομμάτι του animation είναι καλή πρακτική προώθησης των μηνυμάτων που θέλεις να περάσεις. Η ιστορία της πλατείας των Λιονταριών προσφέρεται για μυστήριο», ανέφερε στο Made in Creta ο κ. Μπρας.


Τις επόμενες ημέρες ο ΟΛΗ θα αποστείλει σχετικό φωτογραφικό και έντυπο υλικό στην επιτροπή του διαγωνισμού για να είναι διαθέσιμο στους συμμετέχοντες.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό ο ΟΛΗ έγινε ο «Επίσημος Υποστηρικτής», του «6ο Διεθνούς Φεστιβάλ + Φόρουμ Κινούμενων Σχεδίων, animasyros6.0» το οποίο διεξάγεται από τις 26 ως τις 29 Σεπτεμβρίου 2013, όπως κάθε χρόνο, στην Ερμούπολη της Σύρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...