Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Σεισμός 4,4 R νότια της Κρήτης

Σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών της κλίμακας R σημειώθηκε πριν από περίπου μισή ώρα νότια της Κρήτης.

Σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρο το επίκεντρο εντοπίζεται 104 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας και 131 χιλιόμετρα νότια του Ηρακλείου.

Το εστιακό βάθος της δόνησης υπολογίζεται στα 40 χιλιόμετρα.

Σπίτι στην Κρήτη ετοιμάζεται να χτίσει η Lady Gaga

Eρωτευμένη με την Κρήτη φαίνεται πως είναι η Lady Gaga η οποία σχεδιάζει να χτίσει σπίτι στη μεγαλόνησο.

Σύμφωνα με το cretalive.gr η εκκεντρική τραγουδίστρια επισκέφτηκε το περασμένο καλοκαίρι την Κρήτη και φυσικά μαγεύτηκε απο τα παμέμορφα τοπία.

Η Lady Gaga έχει ήδη αγοράσει το οικόπεδο το οποίο βρίσκεται ένα βήμα πριν την θάλασσα και σκοπεύει σύντομα να χτίσει την εξοχική της κατοικία που αναμένεται να της στοιχίσει περίπου 14 εκατ. ευρώ (!) αφού επιθυμεί εκτός απο το σπίτι να φτιάξει μια εκκλησία, ένα γήπεδο τένις και δύο πισίνες.
Enhanced by Zemanta

Κίσσαμος Χανίων: Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους..

Τα σπίτια τους έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν οι κάτοικοι και στην Κίσσαμο Χανίων εξαιτίας πυρκαγιάς που μαίνεται από νωρίτερα στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, έχουν απομακρυνθεί μέχρι τώρα 30 άτομα από τα σπίτια τους στα Παπαδιανά, όπου κάηκαν ήδη 7 αγροικίες, ενώ κινδυνεύει και το Βαθή.

Στην περιοχή επιχειρούν μόλις 27 άντρες με 13 οχήματα και 23 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ πνέουν άνεμοι εντάσεως 9 μποφόρ.

Το ακόμα χειρότερο είναι ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία από την ΕΜΥ, δεν προβλέπεται να πέσει η ένταση των ανέμων στην περιοχή ούτε το πρωί και έτσι αυτή η εξέλιξη κάνει ακόμα πιο δύσκολη την συνδρομή εναέριων μέσων, έστω με το πρώτο φως της ημέρας.

Η γραφειοκρατία "κόλλησε" το γάμο μιας ομογενούς στην Κρήτη

Παροιμιώδης η ελληνική γραφειοκρατία, "αμαύρωσε" τις ετοιμασίες του γάμου μιας ομογενούς, η οποία προτίμησε να επιστρέψει στις ρίζες της, την Κρήτη για να κάνει το γάμο της αντί για τη Νέα Υόρκη, που μένει.

Υπολόγιζε όμως χωρίς το τελωνείο, που δυσκόλεψε αρκετά την προσπάθεια της να στείλει τα προσκλητήρια στους συγγενείς της στο νησί. Πιο συγκεκριμένα η κοπέλα έστειλε με ιδιωτική εταιρία κούριερ 500 προσκλήσεις, όμως το πακέτο "κόλλησε" στο τελωνείο, το οποίο της ζήτησε επιπλέον 290 ευρώ ως δασμό.

Η μέλλουσα νύφη επικοινώνησε με το τελωνείο προκειμένου να ενημερωθεί για το "φουσκωμένο" ποσό και πώς προέκυψε, αφού πρόκειται απλά για προσκλήσεις, ωστόσο οι υπάλληλοι δεν την αντιμετώπισαν με τον καλύτερο τρόπο. Έτσι το πακέτο παρέμεινε στο "Ελ. Βενιζέλος" και αν η αποστολέας θέλει να το πάρει θα επιβαρυνθεί και με τα έξοδα αποθήκευσης του.

Σίγουρα πάντως, ο γάμος της, που είναι προγραμματισμένος για τις 26 Αυγούστου, θα της μείνει αξέχαστος...

Πηγή: flashnews.gr

Διεθνές συνέδριο στην Κρήτη ναυταθλητικού τουρισμού «Η Κρήτη αρμενίζει ανά τους αιώνες»

Με στόχο την ανάπτυξη του ναυταθλητισμού και του θαλάσσιου τουρισμού στο νησί μας, η Περιφέρεια Κρήτης και οι ναυταθλητικοί όμιλοι της Κρήτης, συνδιοργανώνουν Διεθνές Συνέδριο Ναυταθλητικού Τουρισμού με τίτλο... «Η Κρήτη αρμενίζει ανά τους αιώνες».

Το διεθνές συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Ιουλίου 2012 στο ξενοδοχείο Αστόρια με ώρα έναρξης στις 10 το πρωί.

Στο διεθνές συνέδριο έχουν προσκληθεί να μιλήσουν εκπρόσωποι φορέων από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση που ειδικεύονται στον ναυταθλητισμό και τον θαλάσσιο τουρισμό, ενώ θα γίνει η παρουσίαση των ναυταθλητικών ομίλων της Κρήτης.

Την Κυριακή το πρωί 22 Ιουλίου, οι συμμετέχοντες στο συνέδριο θα επισκεφθούν το νησί Ντία, όπου θα γίνει επίδειξη ναυταθλητικών επιδεξιοτήτων.

Ο Ναυταθλητικός-Θαλάσσιος Τουρισμός αποτελεί μία καινοτόμα και φιλική προς το περιβάλλον τουριστική υπηρεσία η οποία σε συνδυασμό με το ιδιαίτερο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της κάθε περιοχής, μπορεί να δώσει τη δυνατότητα να διαφοροποιηθεί και να αναπτυχθεί περαιτέρω το τουριστικό προϊόν της Κρήτης με άμεσα και έμμεσα οφέλη.

Οι φορείς του Ναυταθλητισμού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τους Δήμους, τους επιχειρηματίες του τουρισμού, και άλλους φορείς μπορούν να συμβάλουν ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού στην Κρήτη στην κατηγορία του Ναυταθλητισμού και Θαλάσσιου Τουρισμού, ακόμη και σε περιόδους χαμηλής τουριστικής κίνησης.

Ιεράπετρα: Συγκεντρώθηκαν για να αποτρέψουν πλειστηριασμό σπιτιού

Συγκέντρωση συμπαράστασης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα έξω από το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας. Οι πολίτες μαζεύτηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσχεση και τον επικείμενο πλειστηριασμό σπιτιού ενός 40χρονου που έμεινε άνεργος και δεν μπορεί να αποπληρώσει το δάνειο που πήρε το 2007.

Το δάνειο ζητήθηκε από το 40χρονο και τη γυναίκα του για το κατάστημα με ιατρικά είδη που διατηρούσαν στο Ηράκλειο και ήταν περίπου στα 165.000 ευρώ. Για το δάνειο αυτό μπήκε υποθήκη το προαναφερθέν σπίτι.

Η διαδικασία του πλειστηριασμού αναβλήθηκε και ο 40χρονος περιμένει πλέον νέα ειδοποίηση.
Όπως έγινε γνωστό την ερχόμενη Παρασκευή 20 Ιουλίου , στις 11:00πμ θα πραγματοποιηθεί ανάλογη διαμαρτυρία έξω από το κτήριο της ΔΕΗ στην Ιεράπετρα.

Η διαμαρτυρία θα γίνει για να μην κοπεί το ρεύμα σε οικογένεια της Ιεράπετρας που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

Πηγή: radiolasithi.gr

Δήμος Μαλεβιζίου: Κατεδάφιση - ανάσα για την πλατεία της Τυλίσου

Κατεδαφίστηκε από συνεργεία της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Μαλεβιζίου το παλιό κτίσμα που αγόρασε η δημοτική αρχή στην Τύλισο, με σκοπό την περαιτέρω ανάδειξη της κεντρικής πλατείας του οικισμού, αλλά και του σπουδαίου Ιερού Ναού του Χριστού, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα.
Το οικόπεδο μέσα στο οποίο είναι κτισμένο το παλιό, τσιμεντένιο κτίριο των 60 περίπου τετραγωνικών μέτρων, αφού καθαριστεί από τα μπάζα θα διαμορφωθεί και θα προστεθεί στην έκταση της κεντρικής πλατείας της Τυλίσου. Αυτή είναι η δεύτερη αγορά παλιού ακινήτου στην Τύλισο, η οποία πραγματοποιείται από ίδιους πόρους του δήμου Μαλεβιζίου, ενώ για την ολοκληρωμένη ανάπλαση της πλατείας, έχει ήδη κατατεθεί προς χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ώριμη μελέτη με πλήρη πρόταση, προϋπολογισμού 815.000,00 €.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου και σε δηλώσεις του τόνισε: «Αγοράσαμε και αυτό το ακίνητο από δικούς μας πόρους, με σκοπό μέσα από την κατεδάφισή του να αναδειχτεί μια πανέμορφη πλατεία, αλλά και ένας ιστορικός Ιερός Ναός. Στόχος μας βέβαια παραμένει να εντάξουμε σε ανάλογο πρόγραμμα την ανάπλαση ολόκληρης της πλατείας, έτσι ώστε να αποκτήσει η Τύλισος μια πλατεία αντάξια της ιστορίας και της φυσικής της ομορφιάς. Αισιοδοξούμε ότι με τη βοήθεια της Περιφέρειας Κρήτης και μέσα στα πλαίσια της άριστης συνεργασίας που έχουμε, θα τα καταφέρουμε».

Παρόντες στις εργασίες κατεδάφισης ήταν ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Δρ. Μαρής, ο δημοτικός σύμβουλος Θ. Κύρκος, ο πρόεδρος του οικισμού Ν. Παπάζογλου, ο ιερέας της Τυλίσου π. Γ. Μαλιωτάκης και πολλοί κάτοικοι του οικισμού.

Λασίθι: Οι ληστές μπήκαν στο σπίτι και άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι!

Αντιμέτωπος με δύο ληστές που επιχειρούσαν να εισβάλουν στο σπίτι του βρέθηκε ένας 38χρονος, στην περιοχή της Παχιάς Άμμου, στην Ιεράπετρα. 

Η νύχτα της περασμένης Δευτέρας (16-07-2012) ήταν εφιαλτική για τον 38χρονο που είδε κατάματα τους διαρρήκτες επί το... έργον.

Ο άνδρας, είδε τους ληστές να προσπαθούν να παραβιάσουν πόρτα του σπιτιού του και όταν εκείνοι βρέθηκαν τετ α τετ μαζί του, το έβαλαν στα πόδια. Οι δύο διαρρήκτες, ηλικίας 36 και 37 ετών τράπηκαν σε φυγή, ωστόσο χθες τα ξημερώματα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο φίλους – διαρρήκτες.

Σύμφωνα με το prismanews.gr, ακολούθησε έρευνα στο αμάξι στο οποίο επέβαιναν, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σιδερένιος λοστός μήκους 42 εκατοστών, ένας μαύρος σκούφος και 5 λευκά πλαστικά γάντια μιας χρήσης.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα και στο σπίτι του 36χρονου, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν ένα χρυσό δαχτυλίδι, μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, 8 κινητά τηλέφωνα, 9 φορτιστές κινητών και ένας φορτιστής ηλεκτρονικής συσκευής, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να αιτιολογήσει.

Απίστευτο: Ουρές εκατοντάδων πολιτών στο Ηράκλειο για λίγο δωρεάν λάδι

Το αδιαχώρητο επικράτησε σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου από εκατοντάδες πολίτες του νομού που έσπευσαν να προμηθευτούν δωρεάν ένα μπουκάλι λάδι, προσφορά των αγροτικών ενώσεων και παραγωγών του νομού.

Εκτός από όσους είχαν δικαίωμα, με βάση τη διαδικασία προσήλθαν εκατοντάδες ακόμη πολίτες δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας και σύγχυσης.

Οπως αναφέρει το Cretalive.gr ο πρόεδρος του ΕΚΗ Σωκράτης Βαρδάκης δήλωσε: «Από τη στιγμή που σε μία περιοχή από τις κατ' εξοχήν ελαιοπαραγωγικές της χώρας, κάποιοι στήνονται στην ουρά για ένα και δύο κιλά λάδι, καταλαβαίνουμε πού έχουμε φτάσει... Αυτό όμως μας αναγκάζει και μας δημιουργέι μεγαλύτερη ευθύνη για να ενισχύσουμε το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης που εδώ και καιρό έχει "στήσει" το Εργατικό Κέντρο"

Συνολικά είχε προγραμματιστεί να μοιραστεί σήμερα 1,1 τόνο λαδιού σε 208άπορες οικογένειες της πόλης.

Η Χρυσή Αυγή στην Κρήτη έβγαλε παράνομους μετανάστες από σπίτι υπό κατασκευή

Σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις φαίνεται ότι προχωρά στην Κρήτη η Χρυσή Αυγή, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει το τοπικό όργανο του λαϊκού συνδέσμου σε blog του, με αίτημα πολιτών.

Στο blog αναφέρεται: «Χθες η ιδιοκτήτρια ημιτελούς οικίας στον Οδό Ξέπαππα ήρθε σε επικοινωνία με την Χρυσή Αυγή στα Χανιά, διότι είχε αφήσει το κλειδί επάνω στην πόρτα του διαμερίσματός της ώστε να μπει το πρωί ο ηλεκτρολόγος να τελειώσει τις εργασίες. Ωστόσο περίπου 15 λαθρομετανάστες έκαναν κατάληψη στο οίκημα απειλώντας την ιδιοκτήτρια ότι θα τη σφάξουν και ότι πλέον θα μένουν εκείνοι εκεί!

» Η Χρυσή Αυγή βοήθησε την άτυχη γυναίκα και λίγη ώρα μετά είχε την... ''κυριότητα'' του σπιτιού της ξανά! Είναι γεγονός ότι η αποθράσυνση των λαθρομεταναστών οφείλεται στους αριστερούς αντιρατσιστές, οι οποίοι τους προτρέπουν να μπαίνουν σε όποιο σπίτι βρίσκουν ακατοίκητο!

» Με τη μαρξιστική λογική της ''συνιδιοκτησίας'' και της... ανακατανομής του ''πλούτου'' (όπου πλούτος το σπιτάκι του καταχρεωμένου στις τράπεζες Έλληνα φορολογούμενου). Ωστόσο δεν είδαμε κανέναν από τους επαγγελματίες αντιρατσιστές να ανοίγει το σπίτι του να βάζει λαθρομετανάστες
».

Ρεθεμνιώτικα τυριά και αγροτικά προϊόντα στα ράφια ρώσικων σουπερ μάρκετ

Θετικό ήταν και στο Ρέθυμνο το κλίμα για την προώθηση των τοπικών προϊόντων στην ρωσική αγορά με την στήριξη... της Περιφέρειας Κρήτης.

Το μεσημέρι οι Ρώσοι επιχειρηματίες συναντήθηκαν με εκπροσώπους της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου, καθώς και με τον πρόεδρο της ένωσης αγροτικών συνεταιρισμών, όπου και συζήτησαν τους τρόπους με τους οποίους θα τοποθετηθούν στα ράφια των ρωσικών σούπερ μάρκετ τα ρεθυμνιώτικα προϊόντα.

Ειδικότερα, στο τυροκομείο της ένωσης αγροτικών συνεταιρισμών Ρεθύμνου βρέθηκαν το μεσημέρι τα μέλη της ρωσικής αντιπροσωπείας επιχειρηματιών που από χθες βρίσκονται στην Κρήτη, στο πλαίσιο της αύξησης των εξαγωγών κρητικών προϊόντων στη ρωσική αγορά, που είναι μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο.

Η αντιπροσωπεία που αποτελείται από στελέχη επτά μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ -που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τροφίμων- εμφανίστηκε γοητευμένη από τα κρητικά προϊόντα και μάλιστα, όπως ειπώθηκε, οι ρώσοι επιχειρηματίες είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν ώστε να ξεπεραστούν κάποια προβλήματα πιστοποίησης που υπάρχουν σε κάποιες επιχειρήσεις του νησιού μας, ώστε από τον ερχόμενο κιόλας Σεπτέμβριο τα προϊόντα της κρητικής γης ν' αποκτήσουν περίοπτη θέση στα ράφια μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ της Ρωσίας.

Μέχρι στιγμής περισσότερες από δέκα συμφωνίες έχουν ήδη κλειστεί, ενώ όπως δήλωσε ο ίδιος ο Διονύσης Ποππόφ, οι εξαγωγές που θα γίνουν, σχεδιάζονται με πολύ προσοχή και σε πρώτη φάση οι ποσότητες θα είναι περιορισμένες. Το ενδιαφέρον της ρωσικής αντιπροσωπείας επικεντρώθηκε σε προϊόντα όπως το μέλι, το λάδι, οι ελιές, το κρασί, τα γαλακτοκομικά, αλλά ακόμα και τα καλλυντικά που βασίζονται σε τοπικά προϊόντα.
prismanews.gr

Δύο αλλοδαποί είχαν διαρρήξει έντεκα αυτοκίνητα στις Μοίρες

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στις Μοίρες, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών και του... Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Μεσσαράς, 34χρονος αλλοδαπός υπήκοος Παλαιστίνης, και 40χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλγερίας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω κατελήφθησαν από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, να έχουν προβεί στην διάρρηξη Ι.Χ.Φ., ιδιοκτησίας 66χρονου ημεδαπού, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κινητών τηλεφώνων, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Από την προανάκριση που διενήργησαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών οι συλληφθέντες, κατά το χρονικό διάστημα από 25-04-2012 έως και 16-07-2012 έχουν διαπράξει ακόμη έντεκα (11) ομοειδής πράξεις σε χώρους στάθμευσης οχημάτων.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...