Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Σητεία: Η καρότσα καλά κρατεί ...


Για άλλη μια φορά μια καρότσα ενός φορτηγού αυτοκινήτου έκανε καλά την δουλεία της , μεταφέροντας άλλο ένα άτυχο ασθενή στο νοσοκομείο της Σητείας. 

Πριν λίγες ημέρες ένας ηλικιωμένος συμπολίτης μας έπεσε στα σκαλιά της οικίας που διαμένει στην Σητεία με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. 

Το ασθενοφόρο για άλλη μια φορά του ΕΚΑΒ,ήταν έκτος Σητείας.

Πολύτιμη ήταν η βοήθεια από τους Εθελοντές Διασώστες Εκτάκτων Αναγκών Κρήτης που έσπευσαν προκειμένου να μεταφέρουν ,με την προβλεπόμενη διαδικασία ,τον ηλικιωμένο άνδρα στο Νοσοκομείο .

Το αποτέλεσμα το βλέπετε στις φωτογραφίες.



 http://www.sitiapress.gr/

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Ηρακλειώτης, συνταξιούχος του ΙΚΑ , έσωσε το σπίτι του, με δικαστική απόφαση"

Μεγάλο νομικό ενδιαφέρον ,  για τους δικαστικούς και νομικούς  κύκλους της Χώρας μας ,έχει η  υπαρ.300/2012 , απόφαση που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου ,εις όφελος δανειολήπτη  από το Ηράκλειο Κρήτης , συνταξιούχου του ΙΚΑ,  ο οποίος έχει εισόδημα μόνο  από σύνταξη  του ,900 Ευρώ/μήνα ,με σύζυγο που δεν εργάζεται, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας ,όπως και ο ίδιος, είναι δε τρίτεκνος, με ενήλικα τέκνα, το ένα διαμένει μαζί του, λόγω ανεργίας και τον βαρύνει οικονομικά.

Το σύνολο των οφειλών του, σε 2 Τράπεζες και σε διάφορα τραπεζικά προϊόντα ( στεγαστικό ,πιστωτικές  κάρτες,και καταναλωτικά δάνεια) αγγίζει του ποσού των 41.293,61Ευρώ. Περιουσιακά στοιχεία που έχει στην διάθεσή του, είναι μία δυόροφη κατοικία  στο Ηράκλειο  Κρήτης, 93,78 τ.μ ,με εκτιμώμενη εμπορική αξία  αυτού σε 40.000 Ευρώ ,λαμβανομένων υπόψη, της παλαιότητας της ,της αντικειμενικής της αξίας και των πτωτικών τάσεων της αγοράς ακινήτων, λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας της Χώρας.

Επίσης, ο δανειολήπτης ,έχει στην διάθεσή του, δύο αυτοκίνητα ,χαμηλής εμπορικής αξίας ,λόγω της παλαιότητας τους ,δεν θεωρήθηκαν από το Δικαστήριο εκποιήσιμα, τίποτα άλλο περιουσιακό στοιχείο ο δανειολήπτης δεν διαθέτει, ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγος του.
Εκείνο που ουσιαστικά,  η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, υπογραμμίζει είναι ότι ,το Δικαστήριο Ηρακλείου Κρήτης,  βλέποντας την  οικονομική αδυναμία της οικογένειας του Συνταξιούχου του ΙΚΑ, έκρινε να ορίσει μηνιαίες καταβολές επί τετραετία των 200 Ευρώ /μήνα και να καλέσει τον δανειολήπτη για να σώσει το σπίτι του να πληρώσει  το 45 % , της εμπορικής αξίας της κατοικίας δηλ. να πληρώσει  μέχρι 18.000 Ευρώ σε διάρκεια 10ετίας (120 μήνες) να πληρώσει μετά από περίοδο χάριτος ενός έτους 120 Ευρώ.
  Έπειτα από αυτή την τόσο σημαντική απόφαση , καλούμε τους Δικαστές της Κρήτης,  να ορίζουν παρόμοια ποσοστά, καθώς στο  Νόμο 3869/2010 ,το ποσοστό  στο οποίο καλείται να πληρώσει ο δανειολήπτης για να σώσει την κύρια κατοικία του είναι ΕΩΣ το 85% της εμπορικής αξίας του ακινήτου επομένως στην κρίση του Δικαστή είναι  να ορίσει, και χαμηλότερα ποσοστά όπως στην παρούσα απόφαση.
  Επί της προκειμένης περίπτωσης "κατάφερε" ο δανειολήπτης, ο οποίος τυγχάνει να είναι μέλος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, να ενημερωθεί από αυτήν, εντασσόμενος στις ευνοϊκές διατάξεις του Νόμου Κατσέλη ,να τύχει της επιθυμητής δικαίωσης,
δηλ. 1)Να σώσει το σπίτι του (πρώτη κατοικία)
        2)Να ρυθμίσει το χρέος του πληρώνοντας δόσεις 4ετίας, σύμφωνα με την οικονομική του   δυνατότητα
       3)Να  τύχει ενός χρόνου περίοδο χάριτος
       4)Να πληρώσει μόνο 18.000 Ευρώ σε περίοδο δεκαετίας για να σώσει το σπίτι του
       5Να έχει "κούρεμα" 7.693.61 Ευρώ

                 Η Πρόεδρος  της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

                           Ιωάννα Μελάκη

Δυναμική παρουσία της Κρήτης στο Run Greece

Στο Ηράκλειο έγινε την Κυριακή (16/06) ο τρίτος αγώνας της σειράς Run Greece, με τη συμμετοχή περισσότερων από 2.000 δρομέων όλων των ηλικιών.
Εντυπωσιακή η παρουσία του κόσμου στον αγώνα, καθώς έτρεξαν περίπου το 90% αυτών που δήλωσαν συμμετοχή. Επίσης, ιδιαίτερα αισιόδοξο ήταν το γεγονός ότι στον παιδικό αγώνα πήραν μέρος περίπου 600 παιδιά.

Η διαδρομή του αγώνα κάλυψε τα σημαντικότερα σημεία της πόλης, ενώ το γιορτινό κλίμα ενισχύθηκε από την παρουσία του κόσμου κατά μήκος της διαδρομής. Λόγω της σημασίας που έχει ο αγώνας για την πόλη του Ηρακλείου, το τηλεοπτικό κενό αποφάσισε να καλύψει το Κρήτη TV, το οποίο θα προβάλει τον αγώνα, όταν θα λήξει η απεργία.

Στο αγωνιστικό επίπεδο ο παλιός πρωταθλητής των μεσαίων αποστάσεων, Μιχάλης Αφορδακός ήταν νικητής στα 10χλμ. με 35.46, ενώ στα 5χλμ νικητής ήταν ο Μιλτιάδης Καμπιτάκης με 17.09. Στα 5χλμ γυναικών, πρώτη έκοψε το νήμα η Αννα Βασιλείου, που ξεχώρισε στο πρόσφατο παρελθόν στα 400 μέτρα.

Malena Amor Y Tango – «Ρέθυμνο, Καλοκαίρι 2013″

H Malena είναι μια γυναίκα καταπονημένη από τη ζωή. Βρίσκεται με τις βαλίτσες της έτοιμες στην είσοδο ενός ξενοδοχείου και περιμένει το μεγάλο της έρωτα να επιστρέψει. Της έχει υποσχεθεί ότι θα γυρίσει. Και καθώς περιμένει, μονολογεί αναπολώντας τη χαμένη της νιότη. Μέσα από τις αναμνήσεις της ξεπηδούν ο πρώτος έρωτας, φιλίες, χαρές αλλά και προδοσία. Η ιστορία μιας γυναίκας, η ιστορία μιας ζωής.

Η φετινή παράσταση της ομάδας τάνγκο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρεθύμνου είναι βασισμένη στο μονόπρακτο του Άκη Δήμου, Αιώνες μακριά από την Αλάσκα.

Διασκευή-καλλιτεχνική διεύθυνση-χορογραφίες: ΣΟΦΙΑ ΓΑΛΑΝΑΚΗ
Σκηνοθεσία θεατρικού: ΑΡΤΕΜΙΣ ΚΑΥΚΑΛΑΚH

    Σάββατο, 13/07/2013
    21:30
    Θέατρο Ερωφίλη, Φορτέτζα, Ρέθυμνο
    Ελεύθερη είσοδος

http://rethemnosnews.gr/

Μusic of the heart στο Θέατρο Ερωφίλη, Φορτέτζα, Ρέθυμνο


Το trio M.O.T.He, (music of the heart) είναι ένας κόσμος ατμοσφαιρικών jazz, ethnic, funk, ελληνικών και αυτοσχέδιων ρυθμικών και ηχητικών εναλλαγών, με καταβολές και επιρροές από τη σύγχρονη ευρωπαϊκή jazz σκηνή  την παράδοση  και τη rock παγκόσμια σκηνή. 

Ένα συναισθηματικό ταξίδι στον κόσμο του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού ως μέσο έκφρασης και γλώσσα επικοινωνίας.

Μια παράσταση βαθειάς επικοινωνίας και επαφής μεταξύ ερμηνευτών και κοινού, μέσα από περιγραφικές ηχητικές εικόνες με μοναδική αποτύπωση χρωμάτων εκφραστικότητας, ελευθερίας και φαντασίας.

Πέμπτη, 04/07/2013
Ώρα  21:30
Θέατρο Ερωφίλη, Φορτέτζα, Ρέθυμνο
Ελεύθερη είσοδος

Συγκέντρωση για την ΕΡΤ στο Ηράκλειο


Από νωρίς το απόγευμα άρχισε η προσέλευση του κόσμου για το συλλαλητήριο που οργανώνεται έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Ηρακλείου, «με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ».

Την κινητοποίηση οργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ ενώ τη στηρίζουν φορείς, οργανώσεις και σωματεία.



Πηγή: cretalive.gr
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...