Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Ρέθυμνο: Αίσιο τέλος στο ατύχημα 94χρονης που έπεσε σε πηγάδι!

Πανικόβλητοι οι συγγενείς της κάλεσαν σε βοήθεια και περίμεναν το ειδικό κλιμάκιο της ΕΜΑΚ...

H ηλικιωμένη γυναίκα έπεσε σε πηγάδι σε περιοχή Λαγκά Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο. Το περιστατικό σημειώθηκε , λίγα λεπτά μετά τις 17.00 το απόγευμα.

Την 94χρονη γυναίκα ανέσυρε από το πηγάδι που ήταν ενεργό, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που έφασε στην περιοχή από το Ηράκλειο, ενώ στο σημείο βρίσκονταν απο την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκαν οι αρχές και πυροσβεστικό όχημα με το πλήρωμα του από τον Π.Σ του Περάματος.

Τις αρχές για το περιστατικό ενημέρωσε κάτοικος της περιοχής, ενώ σύμφωνα με το flashnews.gr, η ηλικιωμένη γυναικά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το σύμπτωμα της υποθερμίας που προέκυψε εξαιτίας της παραμονής της στο παγωμένο νερού του πηγαδιού.

Υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή κατηγορούμενος για διπλή δολοφονία

Ξεκίνησε η δίκη για την διπλή δολοφονία στο Χαλάνδρι, με θύματα το γνωστό μέντιουμ Μιλτιάδη Μουτάφη και τη γραμματέα του Παρασκευή Γκέζου που έγινε στις 26 Φεβρουαρίου 2009.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται ο πρώην υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος με τη Χρυσή Αυγή, Χρήστος Ρήγας.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο συνεδρίασε στις 19 Ιουλίου και εξέτασε έναν από τους βασικότερους μάρτυρες κατηγορίας, ο οποίος και ενοχοποιεί τον κατηγορούμενο για τη διπλή δολοφονία.

Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης παριστάμενοι ήταν και δυο βουλευτές της Χρυσής Αυγής οι κ. κ. Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Ηλίας Παναγιώταρος οι οποίοι παρακολουθούσαν τη δίκη με ενδιαφέρον.

Η δίκη είναι σε εξέλιξη και η επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 26 Ιουλίου 2012 με την εξέταση και άλλων βασικών μαρτύρων καθώς ακόμα εξετάζονται τα κίνητρα της δολοφονίας.

Ηράκλειο: Τραυματίστηκαν σε τροχαίο δύο παιδιά - Σε κρίσιμη κατάσταση οι γονείς τους!

Πέντε τραυματίες εκ των οποίων τα δύο ανήλικα παιδιά είναι ο απολογισμός της σύγκρουσης δύο αυτοκινήτων στις 20.30, στην επαρχιακή οδό Ηρακλείου Μοιρών στη διάστρωση για την περιοχή Αμπελούζο. 

Τα δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί οτι οι τρείς ενήλικες που επέβαιναν στα οχήματα τραυματίστηκαν σοβαρά. Τα παιδιά έχουν τραυματισθεί πιο ελαφρά.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, στον τόπο του ατυχήματος έσπευσαν άμεσα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από την Αγία Βαρβάρα, τις Μοίρες και το Ηράκλειο που έπειτα από συντονισμένες ενέργειες των πληρωμάτων τους οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Εξακολουθούν να ανησυχούν οι επιστήμονες για τη Σαντορίνη

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα η τοποθέτηση μιας σειράς επιστημονικών οργάνων στο βυθό της Καλντέρας της Σαντορίνης, τα οποία θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να γνωρίζουν ακριβώς τι συμβαίνει στην περιοχή και να είναι έτοιμοι να συμβουλεύσουν τις δημόσιες αρχές στην περίπτωση που συντρέχει λόγος για την άμεση λήψη μέτρων.

Στην «αποστολή», η οποία ξεκίνησε στις 13 Ιουλίου και ολοκληρώθηκε σήμερα, συμμετείχαν Ελληνες, Γάλλοι και Ισπανοί ερευνητές.

Οι ερευνητές, οι οποίοι θέλουν να έχουν μία καλύτερη εικόνα, από «πρώτο χέρι», για το τι συμβαίνει στο ηφαίστειο της Σαντορίνης. χρησιμοποίησαν το βαθυσκάφος «Θέτις» και το τηλεχειριζόμενο υποβρύχιο όχημα «Max Rover» του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίου Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) για να... ποντίσουν ένα μετρητή κλίσης και δύο αισθητήρες υποθαλάσσιας πίεσης για να καταγράψει την πιθανή παραμόρφωση και το «φούσκωμα» του βυθού εξαιτίας ανοδικών κινήσεων του μάγματος και των αερίων κάτω από το βυθό.

Όσο ανυψώνεται ο βυθός πιεζόμενος από κάτω, τόσο μειώνεται η πίεση στους αισθητήρες, αφού πια υπάρχει μικρότερος όγκος νερού από πάνω τους.

Επίσης οι επιστήμονες τοποθέτησαν υποθαλάσσια θερμόμετρα για να καταγράψουν κάθε μεταβολή της θερμοκρασίας στα νερά της καλντέρας και ιδιαίτερα στις υδροθερμικές πηγές, εξαιτίας μια πιθανής αφανούς ηφαιστειακής δραστηριότητας.

Η τοποθέτηση των οργάνων έγινε, συγκεκριμένα, στην υποθαλάσσια περιοχή μεταξύ Θηρασιάς-Καμμένης-Οίας, στο βόρειο τμήμα της καλντέρας, η οποία αποτελείται από τρεις διακριτές λεκάνες με διαφορετικά βάθη και είναι η μεγαλύτερη υποθαλάσσια καλντέρα στον κόσμο φθάνοντας σε βάθος 389 μέτρων.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρχηγός της αποστολής, γεωλόγος Δημήτρης Σακελλαρίου, επικεφαλής ερευνών του Τομέα Θαλάσσιας Γεωλογίας-Γεωφυσικής του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ, είπε χαρακτηριστικά πως «είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι συμβαίνει στην περιοχή και να είμαστε έτοιμοι να συμβουλεύσουμε τις αρμόδιες δημόσιες Αρχές, αν συντρέχει λόγος για τη λήψη μέτρων». Επεσήμανε πάντως καθησυχαστικά ότι αυτή τη στιγμή «δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να δείχνουν ότι μπορεί να επίκειται κάποια δραστηριότητα του ηφαιστείου».

Τόνισε όμως ότι η μόνιμη επιστημονική παρακολούθηση θα έπρεπε να γίνεται ήδη εδώ και χρόνια (όπως π.χ. γίνεται στη Χαβάη με τα αντίστοιχα υποθαλάσσια ηφαίστεια) και εξέφρασε την ανησυχία του επειδή, λόγω οικονομικής κρίσης, η έλλειψη κονδυλίων δημιουργεί δυσκολίες γενικότερα στην έρευνα στην Ελλάδα και ειδικότερα στις σχετικές υποθαλάσσιες και ηφαιστειακές έρευνες. Δήλωσε μάλιστα αβέβαιος για το πότε θα γίνει η νέα αποστολή συλλογής των υποθαλάσσιων στοιχείων στη Σαντορίνη (με εκτιμώμενο κόστος γύρω στα 100.000 ευρώ).

Για την εν λόγω αποστολή υπήρξε και σχετικό δημοσίευμα του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού «Nature», όπου, μεταξύ άλλων, ο Αμερικανός γεωφυσικός Άντριου Νιούμαν του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Γεωργίας (Georgia Tech), που μελετά με σταθμούς GPS τις διαχρονικές μεταμορφώσεις στην επιφάνεια του εδάφους πάνω από τη θάλασσα, αναφέρει ότι οι μέχρι τώρα μετρήσεις του δείχνουν πως υλικό μέσα στο ηφαίστειο (μάγμα ή αέρια) έχουν ανεβεί προς τα πάνω φθάνοντας σε απόσταση έως 4 χλμ. από το βυθό. Ο Νιούμαν θα επιστρέψει στη Σαντορίνη αυτό το φθινόπωρο για νέες μετρήσεις GPS.

Οι ερευνητές, εφόσον εξασφαλίσουν μία νέα αναγκαία χρηματοδότηση, σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν την επόμενη αποστολή τους έπειτα από έξι έως 12 μήνες, προκειμένου να ανασύρουν τα όργανα που πόντισαν, να καταγράψουν τις μετρήσεις τους και μετά να τα τοποθετήσουν και πάλι στο βυθό. Η επιστημονική παρακολούθηση αφορά μόνο το κυρίως ηφαίστειο της Σαντορίνης και όχι το γειτονικό υποθαλάσσιο ηφαίστειο του Κολούμπο, που βρίσκεται περίπου επτά χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σαντορίνης, σε βάθος 500 μέτρων, και για το οποίο δεν υπάρχει ακόμα αντίστοιχη υποθαλάσσια επιτήρηση σε βάθος χρόνου.

Yπενθυμίζεται ότι πριν περίπου έξι μήνες ο καθηγητής του εργαστηρίου γεωφυσικής και σεισμολογίας του ΤΕΙ Κρήτης Φίλιππος Βαλιανάτος, με αφορμή την ισχυρή σεισμική δόνηση (5,3 ρίχτερ 48 χλμ. νοτιοδυτικά της Σαντορίνης) που είχε σημειωθεί τότε, είχε τονίσει πως «οι σεισμοί δεν προειδοποιούν, το ηφαίστειο όμως ... προειδοποιεί», αναφέροντας, παράλληλα πως «αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι αρχίζει να φουσκώνει ... το κέικ της Σαντορίνης». Το σίγουρο είναι ότι όταν οι ερευνητές πάρουν στα χέρια τους τα δεδομένα που θα καταγράψουν τα όργανα που τοποθέτησαν στο βυθό της περιοχής, θα έχουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το τι συμβαίνει... κάτω από το βυθό.

"Το Μαλεβίζι δεν είναι ξέφραγο αμπέλι"

Φωτό από neakriti.gr
Μετά τις ενημερωτικές συναντήσεις στο Μάραθος και τις Γωνιές, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, συναντήθηκε με κατοίκους και φορείς από τη Τύλισο, με σκοπό να τους ενημερώσει για τα θέματα που αφορούν τις σχεδιαζόμενες επενδύσεις στο τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο Μαλεβίζι.

Μέσα σε πολύ καλό κλίμα, ο δήμαρχος Κ. Μαμουλάκης ενημέρωσε φορείς και κατοίκους, για την απόφαση που πήρε το δημοτικό συμβούλιο Μαλεβιζίου και που αναφέρει ότι δεν θα επιτραπεί καμία υλοποίηση έργου Α.Π.Ε. στα όρια του δήμου, αν δεν υπάρχει σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και εάν δεν έχει προηγηθεί ευρεία κοινωνική διαβούλευση και ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών.

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε και στο μεγάλο αναπτυξιακό έργο που σχεδιάζει η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου και η ΑΛΜΥΡΟΣ Α.Ε., έργο για το οποίο έχει κατατεθεί προς έγκριση φάκελος με ολοκληρωμένη μελέτη, στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Τέθηκαν αρκετά ερωτήματα, δόθηκαν διευκρινίσεις από τους επιστημονικούς συνεργάτες της αναπτυξιακής εταιρείας και αναλύθηκαν όλα τα οφέλη που προκύπτουν από το σπουδαίο αυτό έργο.

Ανακοίνωσε επίσης την απόφαση της δημοτικής αρχής, να αποστείλει επιστολή σε όλους τους επίδοξους «μνηστήρες» των Α.Π.Ε., με την οποία θα ζητάει αναλυτική ενημέρωση για τις σχεδιαζόμενες επενδύσεις και θα τους καθιστά σαφές ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό κανένα έργο, αν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις της απόφασης αυτής του δημοτικού συμβουλίου.

"Το Μαλεβίζι δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνει ξέφραγο αμπέλι", ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Κ. Μαμουλάκης, τονίζοντας: "Ως δημοτική αρχή, θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τις περιοχές φυσικού κάλλους του τόπου μας και τα συμφέροντα των δημοτών μας. Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είναι ένα θέμα υψίστης σημασίας για τον τόπο μας, είναι αναγκαίες, αλλά πρέπει να γίνουν από τις τοπικές κοινωνίες και επ' ωφελεία τους", τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Κ. Μαμουλάκης.
neakriti.gr

Μια από τις... γηραιότερες συλλήψεις για χρέη στο δημόσιο!

Με χειροπέδες 81χρονος πρόεδρος εταιρείας, για χρέη που ξεπερνούν τα 75.000€...

Η σύλληψη έγινε χθες το απόγευμα (22-07-2012), από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ένας 81χρονος, πρόεδρος εταιρείας κεραμικών πλακιδίων, οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα, για μη απόδοση Φ.Π.Α. κατά το χρονικό διάστημα από 01-05-2011 έως 31-10-2011 και έτος 2010. Το ύψος της οφειλής, ανέρχεται άνω των 75.000 ευρώ.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν διατάξεις των άρθρων 17, 18, και 21 του Ν. 2523/97 «Διοικητικές και ποινικές κυρώσεις στη φορολογική νομοθεσία και άλλες διατάξεις». Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ξενάγηση στη νησίδα της Σούδας

Ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Στερνών και τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Στερνών « Μίνωα», διοργανώνουν επίσκεψη – ξενάγηση στη Νησίδα της Σούδας,  το Σάββατο 28 Ιουλίου 2012, το πρωί,  με το  τουριστικό πλοίο «Ραφαέλα».
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει,  δοξολογία από την Ενορία Στερνών στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την  Τοπική Κοινότητα Στερνών και τον Πρόεδρο  κ.   Τζομπανάκη Κώστα τηλ. 6977622632  και  τον  Πολιτιστικό Σύλλογο  Στερνών «Μίνωα»  Πρόεδρο  κ Καρτεράκη  Γιάννη τηλ.  69728739497. Τιμή εισιτηρίου: 12 €,  Παιδιά 6-14 ετών Τιμή εισιτηρίου: 6 €, Παιδιά  έως 6 ετών: δωρεάν.

cretalive.gr/

Κουβέλης: Η κυβέρνηση να πάρει γρήγορες στροφές...

Συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του Φώτη Κουβέλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκαν ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας και της συνολικής κυβερνητικής πολιτικής, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο του κόμματος για την πορεία του έργου της κυβέρνησης και των προτεραιοτήτων που έχουν τεθεί, όπως επίσης και τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ τόνισε την ανάγκη επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου και ιδιαίτερα των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών. Επανέλαβε τη σταθερή θέση της κυβέρνησης για τη μη λήψη οριζόντιων περικοπών το 2012, υπογραμμίζοντας την προσήλωση σε μέτρα και πολιτικές που θα ανακουφίζουν τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές, ο Φ. Κουβέλης είπε ότι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος πρέπει να είναι με συγκεκριμένες στοχεύσεις και κάλεσε τους βουλευτές να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τους πολίτες και τις τοπικές οργανώσεις του κόμματος σε όλη τη χώρα.

Πανικός στα Λινοπεράματα με 4χρονο που έπεσε στην πισίνα!

Άγιο είχε ένα 4χρονο παιδάκι από τη Ρωσία που επιχείρησε να μπει στην μεγάλη πισίνα γνωστού ξενοδοχείου στα Λινοπεράματα χωρίς μπρατσάκια και χωρίς την επίβλεψη των γονιών του.

Το παιδάκι, που όπως αποδείχθηκε είχε φάει και πρόσφατα και...αρκετό φαγητό μπήκε και χωρίς κανένας να πάρει χαμπάρι...βούλιαξε και άρχισε φυσικά να πίνει νερό. Ένας λουόμενος το είδε και φώναξε με αποτέλεσμα ο ναυαγοσώστης που ήταν κοντά βούτηξε και το έβγαλε.

Με τη βοήθεια έμπειρων πολιτών που βρέθηκαν εκεί του άρχισε μαλάξεις και του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες για να βγάλει το νερό...

Αμέσως κλήθηκε και το ΕΚΑΒ που σε χρόνο ρεκόρ έστειλε ασθενοφόρο που έδωσε τις πρώτες βοήθειες με οξυγόνο και το παιδί ανένηψε- γλίτωσε από του χάρου τα δόντια!

 Ο 4χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για παρακολούθηση και περαιτέρω εξετάσεις...

 cretalive.gr

«Πρώτοι στο σεξ οι Έλληνες» σύμφωνα με νέα διεθνή έρευνα

«Ούτε η οικονομική κρίση δεν φαίνεται να πτοεί το ηθικό των Ελλήνων». Αυτό ήταν το σχόλιο της Τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ μόλις ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της ετήσιας σεξουαλικής έρευνας της Durex.

Σε αντίθεση με την κοινή λογική, που θέλει την οικονομική κρίση να έχει επηρεάσει αρνητικά την εθνική μας λίμπιντο, έρχονται τα συμπεράσματα της έρευνας της Durex (που έλαβε χώρα σε 37 χώρες με την συμμετοχή 37.000 ατόμων).

Συγκεκριμένα οι Έλληνες έρχονται πρώτοι στον κόσμο σε αριθμό σεξουαλικών επαφών με μέσο όρο 154 κατ΄ άτομο τον χρόνο με Βραζιλιάνους (145 φορές), Ρώσους και Πολωνούς (143 φορές) να ακολουθούν και ουραγούς τους Ιάπωνες (48 φορές το χρόνο).

Επίσης πρώτοι είναι οι Έλληνες στον αριθμό των σεξουαλικών φαντασιώσεων και στο χρόνο που αφιερώνουμε στα προκαταρκτικά (21 λεπτά). Ενώ βρισκόμαστε στην 2η θέση της λίστας σχετικά με το πόσο ικανοποιημένοι είμαστε από τους οργασμούς μας.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον συμπέρασμα που προκύπτει -σχετικά με την σεξουαλική συμπεριφορά του έθνους- είναι ότι παρά το ότι η Ελλάδα είναι η χώρα στην οποία κάνουν τις περισσότερες φορές σεξ την εβδομάδα, από πλευράς συντρόφων δεν πέτυχε να μπει στις τρεις πρώτες χώρες, ενώ εντοπίστηκε πως οι Ελληνίδες μέσα σε ένα χρόνο πήγαν κατ΄ αναλογία με περισσότερους άντρες.

Ιεράπετρα: Αίτημα για τη δημιουργία Αρχαιολογικού Μουσείου

Τη δημιουργία αρχαιολογικού Μουσείου στην Ιεράπετρα ζητά με αίτημα του προς τον Αναπληρωτή Υπουργό αρμόδιο για θέματα Πολιτισμού κ. Κ. Τζαβάρα, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως:

 "Είναι ανάγκη, λόγω της αξίας των αρχαιολογικών ευρημάτων και της ανάδειξης της ιστορίας της περιοχής να δημιουργηθεί το Μουσείο της Ιεράπετρας που θα αποτελέσει επί πλέον κέντρο και πυρήνα των ανασκαφικών δραστηριοτήτων αλλά και παιδευτικό και πολιτιστικό σημείο διεθνούς σημασίας στο Δήμο μας".

Ο Δήμαρχος επισημαίνει πως σε πρώτο στάδιο δεν απαιτούνται καν πόροι για την προώθηση του έργου.

Συνάντηση αντιπροσωπείας της Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ με εκπροσώπους της ΕΚΠΟΙΖΩ

Συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Καταναλωτών – Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) είχαν σήμερα στις 3:00 μ.μ. μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜ.ΑΡ. για να συζητήσουν το πολύ σοβαρό θέμα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ανακούφισή τους.

Η αντιπροσωπεία της ΕΚΠΟΙΖΩ, Παναγιώτα Καλαποθαράκου και Βίκτωρας Τσιαφούτης, αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες – μέλη της ΕΚΠΟΙΖΩ και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, με τους πλειστηριασμούς, τη σημαντική  καθυστέρηση εκδίκασης των υποθέσεων και την επικείμενη λήξη αναστολής των πλειστηριασμών (31/12/2012) σε συνδυασμό με τις πιέσεις που ασκούνται από τις εισπρακτικές εταιρίες για την είσπραξη των οφειλόμενων.

Από την πλευρά τους οι βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ. ( Ασημίνα Ξηροτύρη, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Γιώργος Κυρίτσης, Δημήτρης Αναγνωστάκης) διευκρίνισαν ότι στο ρόγραμμα του κόμματος υπάρχουν σημαντικές προτάσεις για την αντιμετώπιση του θέματος. Δεσμεύτηκαν δε, ότι μετά τη μελέτη και επεξεργασία των προτάσεων της ΕΚΠΟΙΖΩ και άλλων αντίστοιχων φορέων, σε επόμενη συνάντηση οι προτάσεις αυτές θα εξειδικευτούν ώστε να ξεκινήσουν τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου και της κοινοβουλευτικής ρύθμισης.

Η Έλενα Ακρίτα τα «ψέλνει» στην Βίκυ Σταμάτη

Η πρόσφατη συνέντευξη της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου λειτούργησε σαν «κόκκινο» πανί για την γνωστή δημοσιογράφο-σεναριογράφο που αποφάσισε να ασχοληθεί με το φαινόμενο «Βίκυ Σταμάτη».

«Και να θέλεις να αγιάσεις, τι διάολο πια, κάπου κολάζεσαι! Γιατί όλα έχουν ένα όριο! Και η οικογένεια Τσοχατζοπούλου αυτό το όριο το πέρασε και το προσπέρασε προ πολλού», ξεκινάει το άρθρο της στα ΝΕΑ η Έλενα Ακρίτα.

Η οποία ξεκινάει να σχολιάζει τα περί «μέσης Ελληνίδας» που δήλωσε η Βίκυ Σταμάτη «Ειδικά, η Βίκυ Σταμάτη είναι ιδιάζουσα περίπτωση. Όπως δήλωσε στη συνέντευξή της, δεν είναι παρά η 'μέση Ελληνίδα με κάποια οικονομική άνεση'. Και υπερθεμάτισε η μητέρα της: 'Η Βίκυ είχε κάποιο όνομα και ζούσε ανάλογα'. Διερωτάται βέβαια κανείς πώς απέκτησε αυτό το όνομα η 'Βίκυ'; Τι είχε πετύχει η 'Βίκυ' στη ζωή της; Ήταν η 'Βίκυ' μια καταξιωμένη επιστήμων; Ήταν η 'Βίκυ' μια σπουδαία καλλιτέχνιδα; Ήταν η 'Βίκυ' μια πετυχημένη επιχειρηματίας; Ή, έστω, ήταν η 'Βίκυ' μια απλή γυναίκα εργαζόμενη, που στηρίζει την οικογένειά της και μεγαλώνει τα παιδιά με αξιοπρέπεια μέσα από τον καθημερινό της μόχθο; Με κανέναν από τους παραπάνω τρόπους δεν έκανε 'όνομα η Βίκυ'. Η 'Βίκυ έκανε όνομα' ως η πολυέξοδη σύζυγος ενός μεγάλης ηλικίας κροίσου πολιτικού. Η 'Βίκυ έκανε όνομα' στα καταστήματα του Κολωνακίου, στους μασέρ, στους μακιγέρ, στους αμπιγέρ και στα ταγέρ. Η 'Βίκυ έκανε όνομα' ως... ταυτόσημη της χλιδής, της αρχοντοχωριατιάς, της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος. Η 'Βίκυ' δεν είναι διάσημη. Η 'Βίκυ' είναι διαβόητη».
Η συνέχεια είναι ακόμη πιο καυστική, με την Έλενα Ακρίτα να αποδομεί ένα ένα τα επιχειρήματα αποφυλάκισης της Βίκυς Σταμάτη. Ξεκινώντας από το γεγονός ότι είναι μητέρα ανηλίκου:« Ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία. Οι φυλακές γεμάτες από γονείς ανηλίκων που τα περισσότερα βρίσκονται στο έλεος του Θεού! Σαφώς και το παιδάκι δεν φταίει σε τίποτα. Όμως οι γονείς δεν το πήραν στον λαιμό τους; Οι γονείς δεν όφειλαν να σκεφτούν το παιδί τους; Να προβλέψουν πως οι πράξεις τους θα μπορούσε να το οδηγήσουν στη δεινή θέση που τελικά το οδήγησαν; Και για να τελειώνουμε, ας θεσπιστεί ένας νόμος που να λέει ότι θα φυλακίζονται μόνο οι ένοχοι που έχουν παιδιά 18+!»
Και συνεχίζει: «Δηλώνει ότι αν δεν την αποφυλακίσουν θα αυτοκτονήσει. Αυτό πια κι αν είναι νομικό επιχείρημα βαρβάτο: Όποιος συλλαμβάνεται, αντί να προσπαθεί να αποδείξει την αθωότητά του, ας λέει ένα 'αν δεν μ' αφήσετε ελεύθερο θα σκοτωθώ', τον αφήνουμε, φεύγει, να περάσει ο επόμενος».

Τέλος, γράφει: «Δηλώνει ψυχίατρος ότι πάσχει από 'ναρκισσισμό'. Συγγνώμη κιόλας, αλλά εγώ αν έπασχα από ναρκισσισμό θα το έκανα γαργάρα. Διαβάζω στο περιοδικό «Αρμονία», τεύχος 42/2003, ποια τα βασικά χαρακτηριστικά των ατόμων αυτών: Εντονη αίσθηση σπουδαιότητας και μεγαλείου που έχουν για τον εαυτό τους. Εντονη η ανάγκη τους για θαυμασμό. Αδυναμία να αναγνωρίσουν και να νιώσουν τις επιθυμίες, τις ανάγκες και τα αισθήματα των άλλων.Φαντασιώνονται ιδιαίτερη επιτυχία, δύναμη, εξυπνάδα, ομορφιά. Πιστεύουν ότι είναι μοναδικά και ξεχωρίζουν, και θα πρέπει και οι συναναστροφές τους να είναι ισάξιες. Πιστεύουν ότι οι άλλοι θα πρέπει να ακολουθούν ή να συμμορφώνονται στις δικές τους προσδοκίες. Εκμεταλλεύονται τους άλλους προκειμένου να πετύχουν τους σκοπούς τους. Συχνά φθονούν τους άλλους ή πιστεύουν ότι οι άλλοι τους φθονούν. Εμφανίζουν αλαζονική, υπεροπτική συμπεριφορά ή στάση. Αυτή είναι η Βίκυ Σταμάτη της διπλανής μας πόρτας. Τώρα, αν αποτελούν αυτά λόγο αποφυλάκισης ή όχι - δεν θα το κρίνουμε εμείς. Και εν πάση περιπτώσει, αυτό θα το μάθουμε σύντομα... Θα μάθουμε σύντομα αν η Βίκυ Σταμάτη της διπλανής μας πόρτας μετακομίσει και πάλι στη... διπλανή μας πόρτα!»

Συνάντηση βουλευτών της ΔΗΜ.ΑΡ. με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Τριτέκνων

Αντιπροσωπεία βουλευτών της ΔΗΜ.ΑΡ. συναντήθηκαν σήμερα στις 4:00 μ.μ. με τους εκπροσώπους του προεδρείου του Πανελλήνιου Συλλόγου Τριτέκτων.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμμανούλη Αχλαδιανάκης και ο γραμματέας Ζαφείριος Μανιουδάκης, έθεσαν στους βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ. – Γ. Μιχελογιαννάκη, Γ. Πανούση, Δ. Αναγνωστάκη, Γ. Κυρίτση και Π. Μουτσινά – τους προβληματισμούς τους και περιέγραψαν τις προτάσεις τους για το ιδιαίτερο αυτό κοινωνικό ζήτημα. Όπως είπαν πρόκειται για ένα θέμα με κοινωνικές, οικονομικές και πολιτισμικές διαστάσεις.

Από την πλευρά τους οι βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ. άκουσαν με προσοχή τα αιτήματα των εκπροσώπων των τριτέκνων καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τη δύσκολη αυτή περίοδο. Όπως εξήγησαν, οι τρίτεκνοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και γι’ αυτό έχουν ιδιαίτερη ανάγκη να προστατευτούν από την κρίση.

Ποια νοσοκομεία ενοποιούνται- Στη λίστα Ιεράπετρα, Σητεία

Το σχέδιο για ενοποίηση νοσοκομειακών μονάδων που εμφανίζουν χαμηλά ποσοστά πληρότητας βάζει σε εφαρμογή η κυβέρνηση ξεκινώντας από τριάντα νοσοκομεία της Αττικής και της Περιφέρειας.

Πρώτα στη λίστα είναι το νοσοκομείο Κρεστενών με πληρότητα 6%, Ληξουρίου με πληρότητα 14% και πολλά ακόμα των οποίων η πληρότητα μετά βίας φτάνει το 50%. Στην Αττική, για παράδειγμα, τέτοια περίπτωση είναι το νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» με πληρότητα 40%.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», χαρακτηριστική περίπτωση είναι το νοσοκομείο Ναυπλίου, που έχει ετήσιο κόστος 4.656.500 ευρώ και το οποίο απέχει μόλις 10 χιλιόμετρα από το νοσοκομείο του Άργους το οποίο κοστίζει 5.678.000 ετησίως.

Μάλιστα, μια μελέτη που εκπονήθηκε από στελέχη του νοσοκομείου Άργους έδειξε ότι αν συγχωνευθούν τα δύο νοσοκομεία και αλλάξει η χρήση του κτιρίου του νοσοκομείο Ναυπλίου, τότε θα υπάρξει ετήσιο όφελος περιπου 2,2 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχη είναι η περίπτωση για το «Αγία Βαρβάρα» το οποίο επικαλύπτεται από το Κρατικό Νίκαιας (πληρότητα 81%) και το Αττικόν (119%).

Ουσιαστικά, τα στοιχεία του υπουργείου δείχνουν ότι το μεγαλύτερο βάρος της περίθαλψης στην χώρα σηκώνουν 20 νοσοκομεία, ενώ πάνω από 50 νοσοκομεία έχουν πληρότητα κάτω από 50% και αντιμετωπίζουν «απλά περιστατικά».

Δείτε τη λίστα:
  • Κυπαρισσίας, με πληρότητα 49%
  • Παμμακάριστος, με πληρότητα 48%
  • Ανδρέας Συγγρός, με πληρότητα 48%
  • Καρύστου, με πληρότητα 46%
  • Λευκάδας, με πληρότητα 44%
  • Ιεράπετρας, με πληρότητα 43%
  • Σητείας, με πληρότητα 43%
  • Σπηλιοπούλειο, με πληρότητα 43%
  • Παίδων Πεντέλης, με πληρότητα 42%
  • Κιλκίς, με πληρότητα 41%
  • Δυτικής Αττικής, με πληρότητα 40%
  • Άμφισσας, με πληρότητα 32%
  • Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, με πληρότητα 24%
  • Ληξουρίου Μαντζαβινάτειο, με πληρότητα 14%
  • Κρεστενών, με πληρότητα 6%

Ένας από τους πελάτες του καφενείου ήταν ψυχοπαθής με μαχαίρι!

Ξαφνικά σηκώθηκε από την καρέκλα του, όρμησε και μαχαίρωσε τον ιδιοκτήτη που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, σε νοσοκομείο...

Όλα έγιναν σε καφενείο στα Λουτρά Αλεξανδρούπολης, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των θαμώνων. Ένας από τους πελάτες, που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, καθόταν μόνος σε ένα από τα τραπέζια, σηκώθηκε ξαφνικά και χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι και όρμησε στον άτυχο ιδιοκτήτη, με το μαχαίρι που κρατούσε.

Ο δράστης αφοπλίστηκε και ακινητοποιήθηκε από τους υπόλοιπους πελάτες, που ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία και ασθενοφόρο, για τον ιδιοκτήτη που αιμορραγούσε πεσμένος στο πάτωμα. Μεταφέρθηκε στο γενικό νοσοκομείο της πόλης και η κατάστασή του, χαρακτηρίζεται κρίσιμη από τους θεράποντες γιατρούς.

Ο δράστης κρατείται σε αστυνομικό τμήμα και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης. Σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και δεν έχει συνειδητοποιήσει τι ακριβώς έκανε στο καφενείο που βρισκόταν...

Ηράκλειο: Εισβολή σε σπίτι γνωστού επιχειρηματία με λεία 25.000€!

Οι δράστες γνώριζαν τα πάντα και χτύπησαν την ώρα που έπρεπε, με αστραπιαία ταχύτητα...

Με το χρηματοκιβώτιο στα χέρια έφυγαν από το σπίτι γνωστού επιχειρηματία στη Χερσόνησο οι διαρρήκτες, που όπως φαίνεται ήταν καλά πληροφορημένοι για τα χρήματα που κρατούσε το θύμα στο σπίτι του.

Οι άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι του άτυχου άνδρα ο οποίος διατηρεί καφετέρια στη Χερσόνησο και άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο μέσα στο οποίο υπήρχαν 25.000€, ενώ σύμφωνα με το flashnews.gr, πήραν και μερικά κοσμήματα.

Όλα έγιναν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (21-07-2012), την ώρα που ο ιδιοκτήτης έλειπε από το σπίτι του...

Ξύπνησε και είδε τον πατέρα του, να παθαίνει ηλεκτροπληξία!

Ο 53χρονος πατέρας είχε σηκωθεί λίγο νωρίτερα, για να φτιάξει το κλιματιστικό, που είχε σταματήσει να δουλεύει - Τον έτρεξαν σε νοσοκομείο, αλλά ήταν αργά...

Η προσπάθεια επισκευής του κλιματιστικού, είχε τραγική κατάληξη για 53χρονο στο Μεσολόγγι.

Ήταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν ο άτυχος άνδρας, κάτοικος Μεσολογγίου, διαπίστωσε ότι το κλιματιστικό του δωματίου του, δεν λειτουργούσε.

Στην πρσοσπάθειά του να επιδιορθώσει την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού του σπιτιού του, υπέστη ηλεκτροπληξία. Οι συγγενείς του, τον μετέφεραν γρήγορα σε νοσοκομείο, αλλά ήταν αργά...

Σύμφωνα με το thebest.gr, οι γιατροί στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, απλά διαπίστωσαν τον θάνατό του...

Υπογράφεται η σύμβαση για τον οδικό άξονα Ηράκλειο - Άγιοι Δέκα - Βιάννος - Ιεράπετρα

Στις 12.00 αύριο το μεσημέρι η συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής της περιφέρειας Κρήτης.

Μεταξύ των θεμάτων που θα εξεταστούν η υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης για το έργο Οδικός άξονας Ηράκλειο - Άγιοι Δέκα - Βιάννος - Ιεράπετρα.

Επίσης θα συζητηθεί το θέμα της ένστασης εταιρίας για την ανάθεση του έργου βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κρήτης.
 

Ρόδος: Νεκρός ανασύρθηκε 22χρονος ψαροντουφεκάς

Νεκρός ανασύρθηκε σήμερα το πρωί 22χρονος ψαροντουφεκάς από την Ρόδο, ο οποίος αγνοείτο από χθες το απόγευμα όταν είχε πάει για ψάρεμα με δύο φίλους του, στην περιοχή Πεύκοι της Λίνδου.

Ο ψαροντουφεκάς βρέθηκε σε βάθος 20 μέτρων από δύτη και τα αίτια του θανάτου του θα διευκρινιστούν ύστερα από τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής που θα γίνει στο νοσοκομείο της Ρόδου.

 Ο άτυχος νέος είχε πάει για ψάρεμα και όταν οι φίλοι του διαπίστωσαν ότι ο 22χρονος αργούσε να επιστρέψει ειδοποίησαν αμέσως το λιμεναρχείο Ρόδου, που ξεκίνησε τις έρευνες από χθες το απόγευμα.

Ο θάνατος του Παπουτσάκη έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα.

Ο Εργοτέλης έχασε τον πρόεδρο του και το πένθος στον σύλλογο είναι βαρύ.

Στη φυσική έδρα της ομάδας, στο ιστορικό Μαρτινέγκο οι σημαίες πλέον κυματίζουν μεσίστιες, ενώ έχει συγκεντρωθεί κόσμος, παράγοντες-νυν και τέως-όπως και παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές που δε μπορούν να χωνέψουν την "μαύρη είδηση" που έγινε γνωστή σήμερα, νωρίς το πρωί...
 
Τα αίτημα του θανάτου του Απόστολου Παπουτσάκη έδωσε στη δημοσιότητα η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου με ιατρικό ανακοινωθέν, το οποίο αναφέρει τα παρακάτω:
«Σήμερα Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012  και ώρα 6.30 π.μ, απεβίωσε στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης Καρδιοπαθών ο Παπουτσάκης Απόστολος ετών 60, λόγω καρδιογενούς καταπληξίας (καρδιογενές shock).
Ο Παπουτσάκης Απόστολος νοσηλευόταν από 18-7-2012 στην Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου λόγω οξέος εμφράγματος μυοκαρδίου, σοβαρής στεφανιαίας  νόσου και σοβαρής νεφρικής ανεπάρκειας, έως 21-7-2012.Τις τελευταίες 2 ημέρες νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης Καρδιοπαθών λόγω της επιδείνωσης της Κλινικής του κατάστασης».

Ο ξαφνικός χαμός του πρώην προέδρου της Super League Απόστολου Παπουτσάκη, όπως είναι φυσιολογικό έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα.
 
Ο πρόεδρος του Εργοτέλη ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, αλλά με την ενασχόληση του με τα διοικητικά της Super League την τελευταία χρονιά αποτελούσε ένα κομμάτι του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Έτσι το προγραμματισμένο για την Τρίτη 24 Ιουλίου Δ.Σ. της ΕΠΟ, με κύριο θέμα τον καταρτισμό των ομίλων της Δ’ Εθνικής, μετατέθηκε για την Τετάρτη 25 Ιουλίου.
 
 

Από το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη


«Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του φίλου Απόστολου Παπουτσάκη.
Η προσφορά του προς την πόλη μας και στον επιχειρηματικό τομέα ήταν σημαντική.
Ιδιαίτερα στον αθλητικό τομέα το κενό του θα είναι δυσαναπλήρωτο αφού κατάφερε και επανέφερε στο επαγγελματικό αθλητισμό τις αρχές και τις αξίες.
Εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του και ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χρώμα που σκεπάσει».


Από τον Βουλευτή ΝΔ Ηρακλείου κ. Μάξιμο Σενετάκη


«Για το χαμό του ιδιαίτερα αξιόλογου προέδρου της Διεθνούς Ενώσεως Εργοτέλης, Απόστολου Παπουτσάκη, θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Ο Απόστολος Παπουτσάκης υπήρξε ένας δραστήριος και οραματιστής πρόεδρος για την ομάδα, που την οδήγησε σε μια λαμπρή πορεία, αλλά και ανέδειξε το αθλητικό ήθος, καθώς και τα ιδεώδη του ευ αγωνίζεσθε και της ευγενούς άμιλλας.

 Ήταν ένας άνθρωπος που αφήνει πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό, ωστόσο ελπίζω κι εύχομαι πως το όραμα του θ' αποτελεί όραμα και της νέας διοίκησης με στόχο να συνεχιστεί το τόσο σημαντικό έργο για την ομάδα, το Ηράκλειο και την Κρήτη».

Από τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη
«Ο πρόωρος θάνατος του Απόστολου Παπουτσάκη έχει προκαλέσει θλίψη και οδύνη στην τοπική κοινωνία και ειδικότερα στον χώρο του αθλητισμού αλλά και στον επιχειρηματικό κόσμο. Ήταν ένας χρήσιμος άνθρωπος για την Κρήτη, ένας καλός οικογενειάρχης,  και ένας άξιος αθλητικός παράγων που βοήθησε τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό. Αιωνία του η μνήμη».


Από την Επιτροπή Μπάσκετ του Εργοτέλη


«Η Επιτροπή μπάσκετ του ΓΣ Εργοτέλης εκφράζει τη βαθιά οδύνη και τα συλλυπητήριά της για τον αδόκητο χαμό του προέδρου του Εργοτέλη Απόστολου Παπουτσάκη. Καλό ταξίδι πρόεδρε».


Από την ΕΠΣ Ρεθύμνου


«Η Διοίκηση της  Ε.Π.Σ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ στο άκουσμα του πρόωρου θανάτου του Προέδρου της ΠΑΕ «ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗΣ» ΕΡΓΟΤΕΛΗ Απόστολου Παπουτσάκη, συνεδρίασε εκτάκτως την Δευτέρα 23-7-2012 και αποφάσισε ομόφωνα:
1)      Αντιπροσωπεία της Ε.Π.Σ.Ρ. να παραστεί στην νεκρόσιμο ακολουθεία.
2)      Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του.
3)      Τιμώντας την τεράστια προσωπικότητα του άξιου οικογενειάρχη, του άξιου παράγοντα, του άξιου επιχειρηματία ο οποίος αγαπούσε και βοηθούσε το Κρητικό ποδόσφαιρο, να κρατηθεί σε όλα τα παιχνίδια της 1ΗΣ αγωνιστικής Κυπέλλου Ε.Π.Σ.Ρ. περιόδου 2012 - 13 ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.
4)      Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
5)      Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον Τοπικό Τύπο.

                      
Από τις Λέσχες φίλων του ΟΦΗ


«Συγκλονισμένοι σήμερα μάθαμε για τον χαμό του αγαπητού σε όλους ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ .
Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος αλλά και στην οικογένεια του Εργοτέλη, ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.
 Λέσχες φίλων Ο.Φ.Η
SNAKES-4-HERAKLION CLUB
ΚΡΗΤΕΣ -4- Θ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ»


Από τον βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μ. Κριτσωτάκης

«Έφυγε από κοντά μας ένας ΑΝΘΡΩΠΟΣ, μ' όλη τη σημασία της λέξης,  αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στους οικείους και στους φίλους του αλλά και στην αθλητική οικογένεια και την οικογένεια του Εργοτέλη. Στον Εργοτέλη όπου συνέχισε την ιστορία του σωματείου, μια ιστορία ειδική και διαφορετική αντάξια ενός σωματείου που είχε και έχει καθιερώσει μια διαφορετικότητα στα αθλητικά πράγματα στο πανελλήνιο για το ευ αγωνίζεσθε και ιδιαίτερα για τα τμήματα υποδομής και τα μικρά παιδιά.
Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο και ο αγώνας που είχε ξεκινήσει για το καλό του σωματείου και την άρση της αδικίας που έγινε στον Εργοτέλη (που ήταν και ένας από τους λόγους που επιδείνωσαν την υγεία του) πρέπει να είναι υπόθεση όλων όσων σέβονται τον αθλητισμό και τη μνήμη του.
Καλό ταξίδι Απόστολε…
Καλό ταξίδι Πρόεδρε…»


Από τον βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Αυγένακη


«Θλίψη προκαλεί σ' όλους μας ο ξαφνικός θάνατος του Απόστολου Παπουτσάκη.  Η απουσία του αποτελεί πλήγμα για ολόκληρη την κοινωνία του Ηρακλείου, για το χώρο του αθλητισμού. Ο  Απόστολος Παπουτσάκης, αποτέλεσε ένα σύμβολο του τόπου μας, καθώς με την ανάληψη της διοίκησης του Εργοτέλη προσπάθησε να συμβάλλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ενίσχυση της ομάδας του, να προσφέρει στην Κρήτη, στον αθλητισμό, στο ποδόσφαιρο  και να προάγει το συλλογικό πνεύμα.

 Ήταν ένας άνθρωπος, αγωνιστής, βιοπαλαιστής,  με ευαισθησίες που ήξερε να θέτει στόχους και να τους πετυχαίνει, ένας άξιος τιμονιέρης του αθλητισμού. Ένας άνθρωπος πράος, έντιμος, χαμογελαστός, με όραμα και διάθεση για δουλειά. Σήμερα όλο το Ηράκλειο θρηνεί την απουσία του γιατί ήταν από τους ανιδιοτελείς παράγοντες στο χώρο του αθλητισμού  που θυσιάζονταν για  « την ομάδα», « τη συλλογικότητα», την «Πατρίδα». Θα μας λείψουν το χαμόγελό του, η αγωνιστικότητά του,  η μεθοδικότητά του και η τυφλή αφοσίωσή στον  Εργοτέλη.  Οι αγώνες του Απόστολου  Παπουτσάκη αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας .

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του κ. Παπουτσάκη αλλά και στην αθλητική, ποδοσφαιρική του οικογένεια, τον Εργοτέλη».
                                  

Από την ΠΑΕ Ρούβας

«Τα μέλη του Δ.Σ. της «ΠΑΕ Ρούβας, Νερά Ρούβας" συγκλονισμένα στο άκουσμα της θλιβερής είδησης του θανάτου του Απόστολου Παπουτσάκη, όπως και ολόκληρη η περιοχή της Γέργερης, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του, τους οικείους του και την οικογένεια του Εργοτέλη. Ο εκλιπών ήταν ένα κόσμημα για το χώρο του ποδοσφαίρου αλλά πάνω από όλα ήταν ένας Άνθρωπος άξιος πρεσβευτής των ιδανικών της αξιοπρέπειας και του ήθους.
Καλό ταξίδι φίλε Απόστολε»


Από την Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης


«Το Δ.Σ. της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια  του  εκλιπόντος Πρόεδρου του ΕΡΓΟΤΕΛΗ Παπουτσάκη Απόστολου.
Ο εκλιπών ήταν ένας σπουδαίος μαχητής του αθλητισμού και έχει αφήσει ισχυρό το αποτύπωμα του στο ποδόσφαιρο της Κρήτης και της χώρας γενικότερα. Είναι βέβαιο ότι ο αθλητισμός γίνεται φτωχότερος με την απώλεια του Αποστόλου Παπουτσάκη.   

 Η Ένωση αποφάσισε αντί στεφάνων να καταθέσει το ποσό των 100 € στο Ίδρυμα Ηλιαχτίδα».


Από το Σύλλογο προπονητών ποδοσφαίρου Ν. Ηρακλείου

«Ο Σύλλογος Προπονητών Ποδοσφαίρου Ηρακλείου , με το άγγελμα του θανάτου του
Απόστολου  Παπουτσάκη, προέδρου της Διεθνής Ένωσης Εργοτέλη, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, καθώς και  σε όλη  την  οικογένεια του Εργοτέλη».
 
Από την ΠΑΕ Επισκοπής

«Η Διοίκηση της ΠΑΕ Επισκοπή εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Προέδρου της ΠΑΕ Εργοτέλη Απόστολου Παπουτσάκη. Έφυγε από κοντά μας ένας άξιος άνθρωπος και αθλητικός παράγοντας για την Κρήτη.Αιωνία του η μνήμη».

Από την ΠΑΕ Παναιτωλικός

«Η ΠΑΕ Παναιτωλικός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Απόστολου Παπουτσάκη και στην ΠΑΕ Εργοτέλης. Εμείς χάσαμε έναν πολύ καλό φίλο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο, σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει, έχασε ένα ειλικρινή, τίμιο και αξιόλογο παράγοντα. Ελπίζουμε το ποδόσφαιρό μας να βρει το δρόμο του, όπως το οραματίζονταν ο Απόστολος Παπουτσάκης και χρόνια τώρα έμπρακτα το υποστήριζε».

Από το "Ηράκλειο" ΟΑΑ


"Συγκλονισμένη η οικογένεια του «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α από την αδόκητη απώλεια του συμπολίτη μας ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ. Το ήθος, η σοβαρότητα, η ανυπόκριτη συμπεριφορά και η ανιδιοτελής προσφορά του στην κοινωνία και στον αθλητισμό ειδικότερα, θα μείνουν άσβεστα στη μνήμη μας.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει".

Από την ΕΠΣ Χανίων

«Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων, στο άγγελμα του θανάτου του Προέδρου της Π.Α.Ε. Διενθής Ένωσις Εργοτέλη,  Απόστολου Παπουτσάκη, εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για την απώλεια του και  συλλυπούνται θερμά την οικογένειά του καθώς και τον αθλητικό κόσμο του Εργοτέλη». 
neakriti.gr

Στα ίχνη κυκλώματος εισαγωγής ναρκωτικών αλλά και κινητών στις φυλακές

Στα ίχνη κυκλώματος εισαγωγής ναρκωτικών αλλά και κινητών στις φυλακές βρίσκονται οι Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις φυλακές Τρικάλων εντοπίστηκε σωφρονιστικός υπάλληλος (Π.Α.) ο οποίος εισήγαγε στις φυλακές κινητό τηλέφωνο και ποσότητα ναρκωτικών. Έχει ήδη μεταφερθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης όπου ανακρίνεται.

Ανησυχίες υπάρχουν και στο υπουργείο Δικαιοσύνης, μήπως ο συγκεκριμένος υπάλληλος δεν λειτουργούσε μόνος του αλλά είχε και άλλους συνεργάτες τους οποίους τώρα οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν.

Η ανησυχίες επιτείνονται αφού στις συγκεκριμένες φυλακές κρατούνται μέλη μεγάλης συμμορίας και πληροφορίες επιμένουν ότι  στη συνέχεια στις φυλακές θα εισαγόταν  όπλο που θα παραδιδόταν στον αρχηγό της συμμορίας.

tovima.gr

Χανιά: Συνεχίζονται οι "ΙΡΙΔΙΣΜΟΙ 2012"

Συνεχίζεται με επιτυχία στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι) στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων μέχρι και την Κυριακή 29 Ιουλίου 2012, η Ετήσια έκθεση των Μελών του Συλλόγου Γυναικών Καλλιτεχνών Χανίων "ΙΡΙΣ" με τίτλο "ΙΡΙΔΙΣΜΟΙ 2012", που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Χανίων, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και ο Σύλλογος.

Στην έκθεση  συμμετέχουν οι:
Φωτογραφία: Ζήκου Χρυσούλα, Καλαϊτζάκη Ειρήνη, Μιχελογιάννη Μαρία, Ορφανουδάκη - Καπαγιωρίδου Χρύσα, Σγουρού Αναστασία, Σημανδηράκη Άννα, Σημανδηράκη Ζαχαρένια, Στρατινάκη Κική.
Ζωγραφική: Βογιατζή Μάγδα, Γουμενάκη Νίκη, Εφεντάκη - Γαβαλάκη Μαλαματένια, Καπνισάκη Αντιγόνη, Μανωλάκη Νεκταρία, Πολυχρονάκη Αντωνία, Σταθάτου Μάχη, Ρεθεμιωτάκη - Κατάκη Βάσω, Χατζιδάκη Ευαγγελία.
Ζωγραφική σε μετάξι: Πιακή Αγγέλα.
Αγιογραφία: Βεργανελάκη - Κοτσιφάκη Αναστασία.
Ξυλογλυπτική: Μανουσάκη Θάλεια.
Κεραμεική: Μανουσάκη Ευαγγελία.
Διακοσμητικές κατασκευές: Αναστασίου - Τριανταφύλλου Μαίρη, Βουράκη Ρούλα, Μπικάκη Βάνα, Τσαϊρίδη Λίλυ.
Κρητική Φορεσιά: Καρκάνη-Κτιστάκη Δήμητρα.
Φιλικές συμμετοχές: Μπλαζάκης Νίκος (Ζωγραφική), Μπουζάκης Παύλος (Φωτογραφία), Σταυριανουδάκης Κώστας (Μαρμαρογλυπτική).
Ώρες Λειτουργίας  : Καθημερινά 11.00 - 14.00 και 19.00 - 23.00. Είσοδος ελεύθερη.

Αραβαντινός: Η πισίνα δεν είναι πισίνα και το μπάρμπεκιου το είχαμε για την... Τσικνοπέμπτη

Τη δική του άποψη για την απίστευτη περίπτωση της πισίνας μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού έδωσε ο αρχιφύλακας του Ψυχιατρείου των Φυλακών, Αντώνης Αραβαντινός, λέγοντας ότι η πισίνα στο προαύλειο χώρο του Ψυχιατρείου δεν είναι πισίνα αλλά χώρος για να μαζεύουν το νερό ενώ το μπάρμπεκιου το είχαν για την περίπτωση της... Τσικνοπέμπτης.

Μιλώντας σήμερα στην πρωϊνή εκπομπή του MEGA, ο κ. Αραβαντινός είπε ότι δεν υπάρχει θέμα καθώς η περίφημη πισίνα που αποκάλυψε η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» δεν είναι πισίνα, αλλά χώρος συγκέντρωσης ύδατος και η διαμόρφωση του χώρου έγινε έτσι ώστε να μπορούν να το βλέπουν οι κρατούμενοι του Ψυχιατρείου. Για το μπάρμπεκιου που υπάρχει στον ίδιο χώρο, ο αρχιφύλακας του Ψυχιατρείου είπε ότι αυτό έχει κατασκευαστεί για τους εργαζομένους στην περίπτωση που θα το χρειαστούν εν ώρα υπηρεσίας κάποια Τσικνοπέμπτη.

Παράλληλα, ο κ. Αραβαντινός επιτέθηκε και κατά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κ. Γρηγοράκου, λέγοντας ότι τα γυμναστήρια της Βουλής τα πλήρωνε ο ίδιος.


Μαρίνος Σκανδάμης: Δεν υπάρχει μείζον θέμα

Παρέμβαση στο θέμα με τις απίστευτες κατασκευές των δεσμοφυλάκων στις Φυλακές Κορυδαλλού, έκανε με δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρίνος Σκανδάμης, ο οποίος είπε ουσιαστικά ότι εφόσον δεν χρησιμοποιήθηκε δημόσιο χρήμα δεν υπάρχει «μείζον θέμα». Μάλιστα, ο κ. Σκανδάμης έπλεξε το εγκώμιο της Ομοσπονδίας των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων για το κοινωνικό της έργο, όπως είπε.

Χερσόνησος: Πήγαν για "τζάμπα" παγωτό

Το ψυγείο με τα παγωτά σε μίνι μάρκετ της Χερσονήσου αποφάσισαν να διαρρήξουν δύο 20χρονοι από τη Νορβηγία.

Οι νεαροί έγιναν αντιληπτοί από διερχόμενο πολίτη που ειδοποίησε την αστυνομία με αποτέλεσμα αυτοί να συλληφθούν.

Χίος: Λεωφορείο έπεσε σε γκρεμό- Τρεις νεκροί και 8 τραυματίες

Τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς, σύμφωνα με την τροχαία και τον δήμαρχο της Χίου, Πολύδωρο Λαμπρινούδη, σημειώθηκε, στο νησί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, λίγο πριν τις 9, υπεραστικό λεωφορείο με αφετηρία τα Καρδάμυλα και με 10 επιβαίνοντες έπεσε σε γκρεμό στην περιοχή της Συκιάδας, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό 3 ατόμων, ενώ 8 άτομα μεταφέρθηκαν τραυματισμένα στο νοσοκομείο.

Το λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες και η φωτιά επεκτάθηκε σε δασική περιοχή, ωστόσο στο σημείο έφθασαν δυνάμεις της πυροσβεστικής για την κατάσβεσή της.

ΑΛΛΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ ΕΔΩ

Βίντεο από την τραγωδία της Χίου: ΚΤΕΛ έπεσε σε χαράδρα - Τρεις νεκροί

Ηράκλειο: Άρπαξαν το κινητό Γαλλίδας τουρίστριας , αλλά...

Δύο νεαροί από το Μαρόκο φέρονται ως οι δράστες της κλοπής ενός κινητού αξίας 300 ευρώ από 19χρονη γαλλίδα στο ηράκλειο στις 17 Ιουλίου.

Τους νεαρούς αναγνώρισε η νεαρή.

Οι δράστες συνελήφθησαν καθώς παρέμεναν και παράνομα στη χώρα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή από κοινού, η οποία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου. Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου. 

«Ανάσα» για δανειολήπτες – Μείωση της δόσης στο 1/3 του εισοδήματος

Με την αξία των δανείων που βρίσκονται στο «κόκκινο» να φτάνει τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ και φυσικά εκτός από τους δανειολήπτες, πλέον και οι τράπεζες να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα το οικονομικό επιτελείο αναζητά άμεση λύση.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» μία πιθανή λύση, στην οποία αναμένεται να προχωρήσει το οικονομικό επιτελείο είναι η μείωση της δόσης στο 1/3 του εισοδήματος, προκειμένου να μπορεί ο δανειολήπτης να πληρώνει μόνο το 30%, αν έχει δηλαδή μια δόση της τάξης των 600 ευρώ να πληρώνει μόνο τα 200 ευρώ το μήνα και το υπόλοιπο να ανακεφαλαιοποιείται χωρίς να επιβαρύνεται με τόκους.

Στη ρύθμιση θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν όσοι αποδεδειγμένα έχουν υποστεί μεγάλη μείωση μισθού, το οικογενειακό εισόδημα έχει μειωθεί για διάφορους λόγους ή έχουν χάσει την εργασία τους και όπως είναι φυσικό αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις του δανείου.

Πέθανε ο πρόεδρος του Εργοτέλη, Απόστολος Παπουτσάκης

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα τα ξημερώματα ο Aπόστολος Παπουτσάκης.

 Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Εργοτέλης δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τις τελευταίες ημέρες, καθώς νοσηλευόταν, μετά από καρδιακό επεισόδιο, στην εντατική μονάδα θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες ο Απόστολος Παπουτσάκης είχε υποστεί ισχαιμικό επεισόδιο. Αφού διέφυγε τον κίνδυνο νοσηλεύτηκε σε δωμάτιο του Νοσοκομείου Ηρακλείου, αλλά μετά την επιδείνωση που παρουσίασε η υγεία του μεταφέρθηκε εκ νέου στη ΜΕΘ.

Να σημειωθεί ότι ο Παπουτσάκης επρόκειτο να αναχωρήσει για την Αθήνα προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση μπάι-πας.

Ο Απόστολος Παπουτσάκης μπήκε στο χώρο του ποδοσφαίρου το 2006-07, αναλαμβάνοντας αντιπρόεδρος στον Εργοτέλη και αποκτώντας μία πολύ στενή συνεργασία με το δίδυμο Τζώρτζογλου-Σουλτάτου, που ήταν τότε στην ομάδα.

Τον Ιανουάριο του 2008 ήταν αυτός που ανέλαβε την προεδρία της ΠΑΕ, σε μία κρίσιμη καμπή τότε για την κρητική ομάδα, δίνοντάς της ώθηση για να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα.

Τα επόμενα χρόνια, με τον Απόστολο Παπουτσάκη στην προεδρία, ο Εργοτέλης κέρδισε την καταξίωση στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά κυρίως κέρδισε το σεβασμό αντιπάλων και φίλων, με τον ίδιο ν’ αποτελεί το φωτεινό παράδειγμα σ’ ένα χώρο που κυριαρχούσαν άλλου είδους πρακτικές. Με αγάπη για τον Εργοτέλη και το κρητικό ποδόσφαιρο, ο Απόστολος Παπουτσάκης δημιούργησε μία ομάδα-μοντέλο σε όλα τα επίπεδα (διοικητικά, οικονομικά, αγωνιστικά). Ο Εργοτέλης ήταν ο «παράδεισος» των ποδοσφαιριστών, αφού όλα λειτουργούσαν πρότυπα και στην εντέλεια.
 
Το περσινό καλοκαίρι ανέλαβε πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, μία θέση την οποία τίμησε με την αξιοπρέπεια και την ντοπροσύνη του, έστω και αν κάποιοι το εκμεταλλεύτηκαν αυτό για να "πλήξουν" τον Εργοτέλη. Ο Απόστολος Παπουτσάκης "έφυγε" αλλά η μάχη για να παραμείνει ο Εργοτέλης στη Σούπερ Λίγκα είναι δεδομένο ότι θα συνεχιστεί...

Έδωσε τεράστιο βάρος στα νέα παιδιά, συνεχίζοντας την προσπάθεια των προκατόχων του και το Μαρτινέγκο αποτέλεσε κυψέλη για τις υποδομές. Μάλιστα, πάρα πολλά ταλέντα απ’ όλη την Κρήτη και την Ελλάδα ήρθαν στον Εργοτέλη, αφού ο Παπουτσάκης επένδυσε στο νέο αίμα.

Παράλληλα, βοήθησε σωματεία απ’ όλη την Κρήτη, είτε με χορηγίες, είτε με βοήθεια σε ποδοσφαιριστές και ήταν κοντά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και την ΕΠΣΗ. Το κενό που αφήνει είναι τεράστιο…

Απόπειρα ληστείας σε βάρος 54χρονης

Την εισβολή και την επίθεση, ενός αγνώστου στο σπίτι της, ο οποίος είχε σκοπό τη ληστεία δέχθηκε μια 54χριονη γυναίκα στο Ηράκλειο.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, άγνωστος δράστης που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, παραβίασε παράθυρο του σπιτιού της 54χρονης και μπήκε μέσα με σκοπό την κλοπή.

Η 54χρονη, η οποία βρισκόταν μέσα στο σπίτι, αντιλήφθηκε την παρουσία του δράστη ο οποίος της κατάφερε χτυπήματα με τα χέρια, τραυματίζοντας την ελαφρά και τράπηκε σε φυγή πεζός, χωρίς να αφαιρέσει οτιδήποτε.

Η 54χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη βρίσκονται σε εξέλιξη. Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους Ήρωες καταδρομείς της Μονής και του Μαράθους

Με ευλάβεια και ευγνωμοσύνη, η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου και οι οικογένειες των καταδρομέων Νικολάου Καβροχωριανού στη Μονή και Ηλία Τούλη στο Μάραθος, τίμησαν τη...
μνήμη των δυο Ηρώων που έχασαν τη ζωή τους το καλοκαίρι του 1974 στα τραγικά γεγονότα της Κύπρου, παρουσία των στρατιωτικών αρχών, φορέων και πολλών κατοίκων των οικισμών.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης αναφερόμενος στο μεγαλείο της θυσίας τους, αλλά και στο άδικο του χαμού τους, τόνισε:«Τιμάμε σήμερα τη μνήμη δυο Ηρώων του τόπου μας: Του λοχία καταδρομών Νικολάου Καβροχωριανού και του καταδρομέα Ηλία Τούλη. Των καταδρομέων που χάθηκαν άδικα – μαζί και με άλλους συναδέλφους τους – στα τραγικά γεγονότα του καλοκαιριού του ’74 στην Κύπρο. Γνωστές πλέον οι λεπτομέρειες εκείνης της περιόδου. Μια πτυχή της Ελληνικής ιστορίας που μας πληγώνει, αλλά μας κάνει και υπερήφανους για την πράξη θυσίας των συντοπιτών μας. Αποτίουμε σήμερα τον φόρο τιμής που τους αξίζει και δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε για πάντα ζωντανό στη μνήμη μας το μεγαλείο της θυσίας τους και να το μεταδίδουμε από γενιά σε γενιά, έτσι ώστε όλοι να μαθαίνουν για τους ήρωες και την ιστορία αυτού του τόπου».

Απευθυνόμενος στις οικογένειες των Ηρώων, τόνισε: «Καταλαβαίνω τον πόνο που νιώθετε, μπορώ να αισθανθώ τον κόμπο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο λαιμό σας. Θα πρέπει να αισθάνεσθε υπερήφανοι για τον Νίκο και τον Ηλία. Μέσα στον πόνο σας, τον ανείπωτο πόνο που νιώθετε, να θυμάστε πάντα ότι η ηρωική πράξη του δικού σας ανθρώπου, θα αποτελεί φωτεινό παράδειγμα θάρρους και αυτοθυσίας, στους αιώνες των αιώνων. Ας είναι αιωνία τους η μνήμη!»

Οι κομπρέσες διώχνουν τον πονοκέφαλο

Ιδιαίτερα ευεργετική είναι η επίδραση που έχουν οι κομπρέσες σε προβλήματα όπως ερεθισμοί στο δέρμα, πονοκέφαλοι η μυϊκοί πόνοι.

Οι ζεστές κομπρέσες συνήθως σε περιπτώσεις ρευματικών ή μυοσκελετικών προβλημάτων, ενώ οι κρύες κομπρέσες ανακουφίζουν πονοκεφάλους, εγκαύματα και ερεθισμούς της επιδερμίδας.

Η ετοιμασία μιας κομπρέσας είναι απλή: γεμίζετε ένα μπολ με νερό και προσθέτετε τόσες σταγόνες του αιθέριου ελαίου ανάλογα με την επιφάνεια του δέρματος στη οποία θα τοποθετηθεί η κομπρέσα. Στη συνέχεια μουσκεύετε ένα βαμβακερό πανί, φροντίζοντας ώστε να έρθει σε επαφή με τα αιθέρια έλαια της επιφάνειας του νερού, το στύβετε καλά και τέλος, το τοποθετείτε στην περιοχή του σώματος που θέλετε να ανακουφίσετε.

Για να καταπραΰνετε κουρασμένα ή ερεθισμένα μάτια, κάντε μια κομπρέσα με αιθέριο έλαιο λεβάντας σε κρύο νερό και τοποθετήστε την πάνω στα κλειστά μάτια για λίγα λεπτά!

Τον τρόμο έζησε ηλικιωμένο ζευγάρι στο Λασίθι

Τον τρόμο έζησε τα ξημερώματα σήμερα ένα ζευγάρι στο Λασίθι, στην περιοχή Καμινάκι του Δ. Οροπεδίου, που δέχθηκε την επίθεση τριών κουκουλοφόρων, για να τους ληστέψει.

Συγκεκριμένα, οι τρεις δράστες για να κατάφεραν να εισβάλουν στο σπίτι του 79χρονου και τη; 65χρονης άνοιξαν την εξωτερική βρύση του σπιτιού, με αποτέλεσμα να βγει η γυναίκα έξω για να δει τι συμβαίνει.

Οι τρεις δράστες μόλις είδαν την 65χρονη την ακινητοποίησαν εισέβαλαν στο σπίτι και χτύπησαν με τα χέρια τον 79χρονο σύζυγο, που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο της περιοχής.

Επίσης χτύπησαν και την 65χρονη γυναίκα.

Από το ζευγάρι οι τρεις ληστές κατάφεραν και άρπαξαν 5.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών και παράλληλα συμβουλεύουν τους πολίτες να μην ανοίγουν τις νυχτερινές ώρες την πόρτα του σπιτιού του χωρίς να ξέρουν τι ακριβώς συμβαίνει.
flashnews.gr

Ασπίδα ενάντια στον καρκίνο του προστάτη τα λιπαρά ψάρια

Μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά ψάρια βελτιώνει σημαντικά τις πιθανότητες επιβίωσης των ασθενών με καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα με έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «American Journal of Epidemiology».
Οι ερευνητές παρακολούθησαν 525 άνδρες με μέση ηλικία τα 70 έτη που έπασχαν από καρκίνο του προστάτη, από το 1989 έως σήμερα.

Μέχρι πέρυσι οι 222 είχαν πεθάνει από τον καρκίνο του προστάτη, ενώ οι υπόλοιποι από άλλα αίτια. Η αμερικανική έρευνα αποκάλυψε ότι οι ασθενείς που έτρωγαν συστηματικά τα περισσότερα πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα ψάρια είχαν κατά 34% έως 40% λιγότερες πιθανότητες θανάτου από τη νόσο.

Η έρευνα που διεξήχθη από την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Harvard έδειξε επίσης ότι οι ασθενείς που κατανάλωναν τις υψηλότερες ποσότητες κορεσμένων λιπαρών οξέων είχαν διπλάσιες πιθανότητες θανάτου, συγκριτικά με εκείνους που έτρωγαν τις μικρότερες ποσότητες.

Μετρούν τις πληγές που άφησε η φωτιά στην Κίσαμο

Υπό έλεγχο τέθηκε στις 7 το απόγευμα της Κυριακής, πέντε ημέρες σχεδόν μετά την εκδήλωσή της, η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε την Τετάρτη στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ιναχωρίου στην Κίσαμο Χανίων, προκαλώντας ανυπολόγιστη οικολογική και οικονομκή καταστροφή.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε, μεταξύ των περιοχών Βάθη, Παπαδιανά Κεφάλι, και Αμυγδαλοκεφάλι παρέδωσε στις φλόγες σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις 1000 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, 1000 δασικής καθώς και 500 στρέμματα με ελαιόδεντρα, 2 αγροικίες και 2 εγκαταλελειμμένα σπίτια αλλά και εκατοντάδες ζώα και μελίσσια.

Η ακριβής καταγραφή των ζημιών θα γίνει τις επόμενες ημέρες ωστόσο οι κάτοικοι των περιοχών που "δέχτηκαν" την πύρινη λαίλαπα και είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται μετρούν ήδη τις πληγές τους, όχι με νούμερα αλλά με τον κόπο μιας ζωής.

Να σημειωθεί ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμένουν σε επιφυλακή στην περιοχή ενώ περιπολίες θα γίνονται καθόλη τη διάρκεια της νύχτας.

Έκτακτη σύσκεψη με επίκεντρο τις καταστροφές από τη φωτιά στην Κίσαμο

Εν τω μεταξύ, ο Δήμος Κισσάμου συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη με την συμμετοχή των βουλευτών του ν. Χανίων, της Περιφέρειας Κρήτης, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών την Τρίτη 24/7/2012 και ώρα 13.00 μ.μ. στην Τοπική Κοινότητα Κεφαλίου της Δημοτικής Ενότητας Ινναχωρίου για την συζήτηση και λήψη αποφάσεων αναφορικά με την αντιμετώπιση των ζημιών που σημειώθηκαν λόγω της τεράστιας πυρκαγιάς που λαμβάνει χώρα (έστω και σε ύφεση) μέχρι και σήμερα στην ευρύτερη περιοχή των Εννιά Χωριών.

Τα Χανιά τίμησαν τα θύματα του Όσλο

Ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με την Ενωση Ξενοδόχων Χανίων πραγματοποίησαν εκδήλωση στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας που συνέβη πριν από έναν χρόνο (22-7-2011) στο Όσλο της Νορβηγίας και το νησάκι Ουτόγια, μετά από δολοφονική επίθεση, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο 93 ατόμων.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε τελετή μνήμης στις 8 το βράδυ του Σαββάτου έξω απο το Γιαλί Τζαμισί στο παλιό λιμάνι όπου σε μια πρωτότυπη και ευρηματική εκδήλωση, ανάβοντας 93 κεριά, όσο τα θύματα της τραγωδίας του Όσλο, οι παρευρισκόμενοι απέδωσαν τον ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα της Νορβηγίας.
Για την εκδήλωση, δόθηκε και σχετική συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Χανίων.

«Τα Χανιά αποτίνουν τον ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα της Νορβηγίας, μίας φίλης χώρας, ενός φίλου λαού, που σταθερά και διαχρονικά επιλέγει τον τόπο μας ως πρώτο προορισμό για τις διακοπές του», επεσήμανε η εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού, Μαρία Κοκκινάκη.

«Πρόκειται για μία σεμνή, λιτή τελετή, που θα γίνει στην προβλήτα του λιμανιού, μπροστά από το Γιαλί Τζαμισί», συμπλήρωσε η κα Κοκκινάκη, η οποία κάλεσε τους Χανιώτες να παραβρεθούν αποτίνοντας φόρο τιμής στα θύματα της Νορβηγίας.
Εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων, το μέλος της, Γιώργος Νικάκης, κάλεσε τους κατοίκους και τους επισκέπτες των Χανίων να παραστούν στην εκδήλωση «ως ένδειξη αλληλεγγύης στο νορβηγικό λαό, ο οποίος στηρίζει τη χανιώτικη αγορά».
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και μέσα σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ευχή να μην ξανασυμβεί πουθενά ανάλογη τραγωδία.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...