Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Φωτιά στην Κίσσαμο


Τουλάχιστον 15 στρέμματα δασικής έκτασης έγιναν στάχτη, όταν εκδηλώθηκε φωτιά γύρω στις 3 μετά το μεσημέρι στην Κίσσαμο και στην περιοχή Σάσαλος.

Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής Χανίων, ενώ στο έργο της κατάσβεσης ρίχτηκαν έξι άνδρες με δύο οχήματα για να θέσουν τη φωτιά υπό πλήρη έλεγχο 3 ώρες αργότερα.

Αλικαρνασσός: Συγκέντρωση τροφίμων για τη στήριξη συμπολιτών μας


Συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας συγκεντρώνονται από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Τα τρόφιμα συγκεντρώνονται για την ομάδα αγάπης και αλληλεγγύης του Αι Γιάννη και τον Κοινωνικό χώρο των ιδρυμάτων Καλοκαιρινού.

Η συγκέντρωση των τροφίμων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Μαρτίου στο Supermarket  Χαλκιαδάκη Max στην Αλικαρνασσό.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης θα εκπροσωπήσει την ΝΔ στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ..

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ.Μανώλης Κεφαλογιάννης αποδέχθηκε την πρόσκληση και θα εκπροσωπήσει την ΝΔ και τον Πρόεδρο του Κόμματος Αντώνη Σαμαρά στο 9ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που ξεκινάει αύριο τις εργασίες του  στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Κίνδυνος για τους ασθενείς που χρήζουν οξυγονοθεραπείας από την εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ


 Η παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη


Τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες άνθρωποι με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα που κάνουν οξυγονοθεραπεία, επισημαίνει ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με παρέμβαση που κατέθεσε προς τον Υπουργούς Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, εξαιτίας νέας εγκυκλίου του ΕΟΠΥΥ που προβλέπει ότι για την έγκριση της θεραπείας τους, ο γιατρός θα πρέπει να τους κάνει εξετάσεις οξυμετρίας ενώ κοιμούνται, δηλαδή στα σπίτια τους ή σε νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει ο  κ. Λευτέρης Αυγενάκης στο έγγραφό του προς τον Υπουργό Υγείας: «στο Ν. Ηρακλείου υπάρχουν πάνω από χίλιοι ασθενείς με προβλήματα χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας και χρόνιας αναπνευστικής ανεπάρκειας, οι οποίοι πρέπει οπωσδήποτε να συνεχίσουν την κατ’ οίκον οξυγονοθεραπεία τους».

Μέχρι τώρα ο ειδικός πνευμονολόγος, με βάση ειδικές εξετάσεις (αέρια  αίματος, οξυμετρία) που τις επέλεγε  την μία ή την άλλη κατά περίπτωση και με βάση επίσης τις θέσεις ομοφωνίας που ισχύουν διεθνώς και στην Ελλάδα για τις προϋποθέσεις χορήγησης οξυγονοθεραπείας, αποφάσιζε για το ποιοι ασθενείς θα λάβουν οξυγονοθεραπεία.

Ωστόσο, σύμφωνα  με τις νέες οδηγίες από την  κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, για  την έγκριση της οξυγονοθεραπείας από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ, πρέπει να γίνονται όλες οι εξετάσεις (και αέριο αίματος και οξυμετρία  στην ηρεμία, στη βάδιση και στον ύπνο) άσχετα εάν στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζονται μόνο τα αέρια και σε πολύ λίγες και η οξυμετρία.

Τέλος, ο Ηρακλειώτης Βουλευτής  υπογραμμίζει ότι: «το συγκεκριμένο ζήτημα απασχολεί εκατοντάδες ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, που καλούνται να υποβληθούν σε οξυγονοθεραπεία, παρά το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ακόμη και με την μετακίνησή τους» και ζητά την άμεση διόρθωση της εγκυκλίου που επιβάλλει την οξυμετρία παραβλέποντας το γεγονός ότι δεν είναι αναγκαία.

Tο Nordic Explorer πιστοποίησε μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου σε Ιόνιο και Νότια Κρήτη


«Τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει από τις σύνθετες γεωφυσικές έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης είναι πολύ καλά», τόνισε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Petroleum Geo-Services Σβέρρε Στράντενες σε δηλώσεις που έκανε στην Πάτρα, με αφορμή την επιστροφή του γεωφυσικού ερευνητικού σκάφους «Nordic Explorer».

Μάλιστα, όπως σημείωσε, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που υπάρχουν, «μπορούμε να πούμε πως η έρευνα ήταν καθ' όλα επιτυχημένη».

Ακόμη ο Σβέρρε Στράντενες υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως η επόμενη φάση αυτού του προγράμματος θα είναι να αναλυθούν τα στοιχεία, κάτι που θα διαρκέσει λίγο χρονικό διάστημα. Πιθανότητα, όπως είπε, «στο τελευταίο τετράμηνο του έτους να είναι έτοιμα τα δεδομένα αυτά, για να προωθηθούν στη βιομηχανία που θα αναλάβει».

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος επισκέφθηκε το ερευνητικό σκάφος και συναντήθηκε με τον Σβέρρε Στράντενες, χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα ως σημαντική για την Δυτική Ελλάδα, αφού, όπως είπε ολοκληρώθηκαν ουσιαστικά οι έρευνες της πρώτης φάσης για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων στον δυτικό άξονα της χώρας.

Ομως, όπως πρόσθεσε, «πρέπει να έχουμε την υπομονή να περιμένουμε τα αποτελέσματα των ερευνών, να τα δούμε με ψύχραιμο μάτι, να δούμε τι δυνατότητες υπάρχουν στην περιοχή μας, πάντα με σοβαρότητα και εθνική ευθύνη».

Επίσης ο περιφερειάρχης τόνισε ότι «η ύπαρξη και ο εντοπισμός των υδρογονανθράκων, εάν πραγματικά υπάρχουν, θα δώσει μία νέα αλλαγή σελίδας για την οικονομία της χώρας μας».

Το ερευνητικό σκάφος «Nordic Explorer» απέπλευσε από το λιμάνι της Πάτρας στις 11 Νοεμβρίου του 2012. Αρχικά κατευθύνθηκε προς το βόρειο Ιόνιο, στη συνέχεια κινήθηκε μεταξύ Κεφαλλονιάς, Ζακύνθου και Κυθήρων. Κατόπιν συνέχισε τις έρευνες στη νότια της Κρήτης και πριν επιστρέψει στο λιμάνι της Πάτρας, ερεύνησε θαλάσσιες περιοχές με μεγάλα βάθη, ανοικτά της Κυπαρισσίας και της Πύλου.



Enhanced by Zemanta

Στην Ιεράπετρα, η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Στους Λασιθιώτες επέλεξε να βρίσκεται αυτή την βδομάδα από Δευτέρα μέχρι Σάββατο , και μάλιστα στην πόλη της Ιεράπετρας ,η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης κ.Ιωάννα Μελάκη.

Βασικός σκοπός της επίσκεψη της , είναι να τονώσει το ηθικό των Λασιθιωτών ,που τον τελευταίο καιρό βάλλονται παντός καιρού, αφενός από την αποψίλωση των δημοσίων φορέων και υπηρεσιών,αφετέρου από τις πιέσεις των δανειστών (Τράπεζες) , αλλά και γενικά από τα ανεξέλεκτα αποτελέσματα ,της οικονομικής κρίσης και ύφεσης ,ακόμα θα έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς αλλά και συνεργάτες της ΄Ενωσης εντός και εκτός αυτής (νομικούς- οικονομολόγους) για ενημέρωση επί των τοπικών θεμάτων ,ιδιαίτερα για θέματα διαχείρισης του Νόμου Κατσέλη, αλλά και θέματα Ιδιωτικής Ασφάλισης μετά το κλείσιμο γνωστής Ασφαλιστικής Εταιρείας.

΄Ενεκα τούτου ,η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, (Γραφείο Ιεράπετρας) ενημερώνει τους δανειολήπτες αλλά και τους ασφαλισμένους στην γνωστή ασφαλιστική εταιρεία που έκλεισε, του Νομού Λασιθίου (φυσικά πρόσωπα και επαγγελματίες) μέλη της και μη, ότι λόγω της ηθελημένης παραπληροφόρησης και σποράς φόβου, αλλά και ενεργής αγωνίας, σχετικά με τι μέλει γενέσθαι για τα δάνεια, που ήδη βρίσκονται ή θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες στο «κόκκινο», ιδίως τα στεγαστικά, αλλά και ακόμα πως η ΄Ενωση διαχειρίζεται τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης, για τα "ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ " υπερ των χρεωμένων ,η Πρόεδρος της κ. Ιωάννα Μελάκη, , θα δέχεταιαι στο Γραφείο της Ένωσης Λακέρδα 11 τους καταναλωτές, και θα ενημερώνει σχετικά με θέματα δανείων αλλά και άλλων θεμάτων που άπτονται του καταναλωτικού φάσματος.

Και επειδή,η «φτώχεια» χώρας και πολιτών, έρχεται με μαθηματική ακρίβεια, πράγμα που ο καθένας μας, θα πρέπει να είναι ενημερωμένος, για να προστατεύσει την περιουσία του, αλλά και την ίδια την βιωσιμότητα του, στο προσεχώς μέλλον,η Πρόεδρος είναι στην διάθεση κάθε Λασιθιώτη-Λασιθιώτισας (ώρες 10-2 μ.μ.)να ανοίξει διάλογο αλλά και να προσφέρει την αναγκαία ενημέρωση.

Ηράκλειο : Καλύτερες τιμές για καφε, ποτό και φαγητό μια φορά την εβδομάδα


Την καθιέρωση ημέρας κατά την οποία οι καταναλωτές θα μπορούν να απολαύσουν οικονομικότερα το ποτό τους το καφέ τους ή το φαγητό τους αποφάσισε να  καθιερώσει ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καφέ Μπαρ  του Νομού Ηρακλείου

Όπως αποκαλύφθηκε στην εκπομπή Κρήτη Σήμερα από τα μέλη του Συλλόγου οι τιμές θα διαμορφώνονται ως εξής

Ο καφέ από 3,5 ευρώ θα στοιχίζει 2 ευρώ
Το ποτό από 7 ευρώ θα στοιχίζει 5 ευρώ
Στο φαγητό θα υπάρχει έκπτωση 30%

Η ημέρα κατά την οποία θα καθιερωθούν οι τιμές αυτές  κατά πάσα πιθανότητα θα είναι η Τρίτη ενώ είναι η ίδια απόφαση που έλαβε οαντίσοιχος σύλλογοςσταΧανιάπριν από μερικές ημέρες

neakriti.gr

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» αύριο ο Λευτέρης Αυγενάκης


Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή  «Κοινωνία Ώρα Mega» στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Γιώργος Οικονομέας και Δημήτρης Καμπουράκης, αύριο Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου και ώρα 08:00,  ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με τον κ. Αλέξη Μητρόπουλο, Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ, τον κ. Βασίλη Οικονόμου, Βουλευτή  της ΔΗΜΑΡ και την κ. Φώφη Γεννηματά, Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Υπό κατάληψη τα ΤΕΙ σε Ιεράπετρα και Άγιο


Σε κατάληψη των ΤΕΙ Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου προχώρησαν οι φοιτητές των τμημάτων διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο "Αθηνά" και τις επώδυνες αλλαγές που φέρνει για τους ίδιους και τις οικογένειές τους με την κατάργηση τμημάτων από τις παραπάνω περιοχές.

"Ο αγώνας συνεχίζεται. Δε διαπραγματευόμαστε κανένα από τα αιτήματά μας. Δε διαπραγματευόμαστε την αξιοπρέπεια και τη ζωή μας. Δε διαπραγματευόμαστε το μέλλον του τόπου και της κοινωνίας μας", διαμηνύει η επιτροπή αγώνα Ιεράπετρας, που συνεχίζει τις κινητοποιήσεις παράλληλα με τους φορείς των λοιπών πόλεων.

Σήμερα οι συναντήσεις του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης με τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη για τα θέματα του νομού.

Έπεσε με το αυτοκίνητο από ύψος 5 μέτρων


Άγιο είχε το απόγευμα ο οδηγός Ι.Χ αυτοκινήτου στο Ηράκλειο το οποίο για άγνωστο λογο ξέφυγε απο την πορεία του και έπεσε σε γκρεμό βάθους 4-5 μέτρων με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί στο όχημα και φωτιά.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου παρόλα αυτά κατάφερε και βγήκε σώος από το Ι.Χ ενώ στο σημείο έσπευσαν άμεσα δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 4 πυροσβέστες.

Η φωτιά στο αυτοκίνητο σβήστηκε άμεσα ενώ το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς.

Το περιστατικό συνέβη στο χωριό Φιλίπποι του δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Δημοσκόπηση Marc: Στήθος με στήθος ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.


Συνεχίζεται το δημοσκοπικό «θρίλερ» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, καθώς σε δημοσκόπηση της Marc το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται 0,3% της ΝΔ, ενώ η Χρυσή Αυγή παραμένει σταθερά τρίτη.

Σκληρή «μάχη» για την πρωτιά δίνει η Νέα Δημοκρατία με τον ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα της Αριστεράς να προηγείται οριακά με ποσοστό 23,1%, έναντι 22,8% που συγκεντρώνει το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για την εκπομπή «Alpha Δημοσκόπηση». Παράλληλα η Χρυσή Αυγή παραμένει δημοσκοπικά το τρίτο κόμμα του ελληνικού Κοινοβουλίου συγκεντρώνοντας 10%, ενώ σύμφωνα με την Marc ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητοι Ελληνες «κονταροχτυπιούνται» αφού και τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν από 5,3%, ενώ την ίδια μάχη δίνει και η ΔΗΜΑΡ με το ΚΚΕ το οποίο προηγείται του κόμματος του Φώτη Κουβέλη κατά 0,1% συγκεντρώνοντας ποσοστό 4,5%, με Δημοκρατική Αριστερά να συγκεντρώνει 4,4%, ενώ «άλλο κόμμα» απάντησε το 6% των ερωτηθέντων.

Στην εκτίμηση ψήφου προηγείται και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ για 0,3% έναντι του 28% που συγκεντρώνει η ΝΔ, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει με μεγάλη διαφορά στην εκτίμηση των πολιτών ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 50,5%, έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 30,5%.

Παράλληλα, στην παράσταση νίκης η ΝΔ φτάνει το 48,3% από 44,5% τον Ιανουάριο του 2013, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 38% έναντι 44,4% για το ίδιο διάστημα. Τέλος ο Φώτης Κουβέλης παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με 46,7%, με τον Αντώνη Σαμαρά να ακολουθεί με 45,1% και τον Αλέξη Τσίπρα να είναι τρίτος με 35,5%. Την τέταρτη θέση καταλαμβάνει ο Πάνος Καμμένος με 28,9 % προηγούμενος 0,2% της Αλέκας Παπαρήγα η οποία συγκεντρώνει ποσοστό 28,7%, ενώ ουραγοί είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 22% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 14,9%.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...