Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

«Πρέπει να μπει ένα τέλος στο λαθρεμπόριο καυσίμων»


Ο βουλευτής  Ηρακλείου κ. Ιωάννης Μιχελογιαννάκης  συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων κ. Χαράλαμπο Μαυράκη.  Ο πρόεδρος της Π.Ο.Π.Ε.Κ ενημέρωσε τον κ. Μιχελογιαννάκη για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την ανυπαρξία πολιτικής βούλησης για την ουσιαστική πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε τόσο στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων και στη κρίση που βιώνουν τα βενζινάδικα του Νομού Ηρακλείου, όσο και στην ανυπαρξία πολιτικής βούλησης, με δεδομένο την αποτυχία των νόμων 3054/2002, 3335/2005, 3784/2009 και ως φαίνεται του 4072/2012. 

Συγκεκριμένα  συζητήθηκε :
  • Το ζήτημα των αποθηκευτικών χώρων όπως αυτό έχει διαμορφωθεί στην Κρήτη.
  • Το ζήτημα του ναυτιλιακού πετρελαίου.
  • Οι μέθοδοι αποφυγής της καθετοποίησης της αγοράς και της προστασίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που είναι τα πρατήρια, έναντι της επέλασης των πολυεθνικών.
  • Η δυνατότητα επινοικίασης χώρου στις φορολογικές δεξαμενές.
  • Η έλλειψη του απαραιτήτου προσωπικού τόσο στη Διεύθυνση Εμπορίου όσο και στην Διεύθυνση Συγκοινωνιών.
  • Η ανυπαρξία της κυβέρνησης, καθώς έως σήμερα δεν έχουν υπογραφεί οι απαιτούμενες έξι υπουργικές αποφάσεις  όσον αφορά το Ν. 4072/2012. Όπως επίσης και το γεγονός ότι δεν έχει γίνει μνεία για αποθήκευση, μεταφορά και φύλαξη στο εν λόγω νόμο.
  • Το λεγόμενο «πλάσμα δικαίου».
  • Το δυσβάστακτο κόστος εγκατάστασης του συστήματος εισροών – εκροών στα πρατήρια, ενώ διατυπώθηκαν και συγκεκριμένες προτάσεις για την υλοποίηση του. 
Ο κ. Μαυράκης από την πλευρά του  πρότεινε ένα σύστημα εισροών – εκροών που θα ελέγχει τις 19 φορολογικές αποθήκες, τα δημοσίας χρήσεως βυτιοφόρα και τα πρατήρια. Ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία όσον αφορά τις προδιαγραφές του συστήματος που θα εγκατασταθεί  στα πρατήρια καθώς πρέπει :
  • Να είναι κλειδωμένο
  • Πιστοποιημένο.
  • Να ελέγχεται από την εταιρία τοποθέτησης.
  • Να δίνει την δυνατότητα η απόκλιση του 1,5% να μηδενίζεται σε σύντομο χρονικό διάστημα.
 Στο τέλος της συνάντηση υπήρξε απόλυτη ταύτιση απόψεων όσον αφορά την έλλειψη πολιτικής  βούλησης, η οποία έχει στερήσει από τον κρατικό κορβανά τεράστια έσοδα. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκαν τα παραδείγματα των γειτονικών χωρών Τουρκίας και Βουλγαρίας, οι οποίες σε ένα χρόνο καταπολέμησαν το 90% του προβλήματος.     
Μετά το τέλος της  συζήτησης ο κ Μιχελογιαννάκης  τόνισε «Πρέπει να μπει ένα τέλος στο λαθρεμπόριο καυσίμων, προτάσεις υπάρχουν πολιτική βούληση απαιτείται».    

Ρέθυμνο:Διακοπή κυκλοφορίας στην περιοχή του Ροδακίνου

Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης ανακοινώνεται ότι λόγω έργων διακόπτεται η  κυκλοφορία του τμήματος της επαρχιακής οδού 4  (από Κάτω Ροδάκινο έως Άνω Ροδάκινο) από 04-2-2013 έως 15-3-2013.  stop

H κυκλοφορία των οχημάτων από Κάτω Ροδάκινο προς Άνω Ροδάκινο, θα πραγματοποιείται μέσω της παραλίας του Κόρακα. 

Μιχελογιαννάκης: 30 φαρμακεία στο Νομό Ηρακλείου οδηγούνται σε κλείσιμο


Ο βουλευτής  Ηρακλείου κ. Ιωάννης Μιχελογιαννάκης  συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο  του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Ιωάννη  Τσικανδηλάκη.  Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου ενημέρωσε τον κ. Μιχελογιαννάκη για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην φαρμακευτική περίθαλψη, από την επαναλαμβανόμενη ασυνέπεια και αδιαλλαξία της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν οι αιτίες που προκαλούν  το φαινόμενο της έλλειψης φαρμάκων, οι οποίες συνοψίζονται :   α) στην μη παραγωγή Ελληνικών φαρμάκων, β) στην δημιουργία παράλληλων εξαγωγών, γ) στις μειωμένες τιμές μεταξύ ελληνικής  και ξένης αγοράς, με αποτέλεσμα να προτιμάται η ξένη αγορά, δ) στην έλλειψη ρευστότητας των φαρμακοποιών, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την μη πληρωμή των φαρμακαποθηκών, ε) στις δικλείδες ασφαλείας για χρηστή εξαγωγή.


Αναφέρθηκαν επίσης, στην δεδομένη ανάγκη δημιουργίας Ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, καθώς και στην αναγκαιότητα ύπαρξης ποιοτικού ελέγχου, κάρτας υγείας, πρωτοκόλλου υγείας και δυνητικής πρόσβασης στο πρότυπο. Ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε τόσο γύρω από ζητήματα ανοίγματος του επαγγέλματος, ανεργίας των νέων φαρμακοποιών, δημιουργίας εταιριών φαρμακοποιών και αποφυγής εισροής πολυεθνικών εταιριών στην ελληνική αγορά, όσο και γύρω από την αύξηση των γενοσήμων φαρμάκων από το 50% στο 80% μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Εκτενή ήταν και η αναφορά στο ωράριο των φαρμακείων, την πανεπιστημιακή εκπαίδευση και τον αριθμό των εισακτέων στις φαρμακευτικές σχολές.

Με δεδομένο ότι από τα 284 φαρμακεία  του Ηρακλείου, τα 2 έχουν ήδη κλείσει  και  αναμένονται να κλείσουν άλλα 30, όπως πληροφόρησε το βουλευτή ο κ. Τσικανδηλάκης, αναφέρθηκαν σε  μια σειρά από θέματα που προκαλούν οικονομική ασφυξία στα φαρμακεία οδηγώντας τα σε κατάρρευση. Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν :
Στις οφειλές από ορισμένα ασφαλιστικά ταμεία που αφορούν τα έτη 2010 και 2011.
Στη μη εξόφληση των παλαιών χρεών (1 δις περίπου).
Στη μη τήρηση του χρονοδιαγράμματος πληρωμών των τρεχουσών φαρμακευτικών δαπανών από πλευράς Υπουργείου Υγείας.
Στην επιβολή αναδρομικού rebate στους φαρμακοποιούς.

Μετά το τέλος της  συζήτησης ο κ Μιχελογιαννάκης  τόνισε «είναι αδιανόητο λόγω λανθασμένων πολιτικών του κράτους, ήδη 30 φαρμακεία στο Νομό μας να οδηγούνται σε κλείσιμο».  

Στην «Πρώτη Γραμμή» στον ΣΚΑΙ, ο Λευτέρης Αυγενάκης


Καλεσμένος, αύριο Παρασκευή 01 Φεβρουαρίου και ώρα  08:00 το πρωί, στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Βασίλης Λυριτζής και Δημήτρης Οικονόμου, ο  Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης με τους κ.κ. Γιώργο Γαβρίλη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Χιόνη Γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου του ΚΚΕ και τον Οδυσσέα Κωσταντινόπουλο, Βουλευτή Αρκαδίας  με το ΠΑΣΟΚ.

Enhanced by Zemanta

Χανιά: Έφοδος σε σπίτι που έπαιζαν "φρουτάκια" - 6 συλλήψεις!


Στις δώδεκα το μεσημέρι άντρες της Υποδιεύθυνσης έκαναν έφοδο παρουσία δικαστικού λειτουργού σε σπίτι στα Παχιανά μπαινοντας ακόμα και από τα παράθυρα της διώροφης κατοικίας!

Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, το ισόγειο είχε διαμορφωθεί σε χώρο για παράνομο τζόγο.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν συνολικά πέντε Χανιώτες που εκείνη την ώρα έπαιζαν "φρουτάκια" στα ειδικά ηλεκτρονικά μηχανήματα
καθώς και μια Ρουμάνα ως υπεύθυνη του χώρου ενώ αναζητείται ακόμη ένας Χανιώτης ο οποίος είχε νοικιάσει το σπίτι.

Επίσης κατασχέθηκαν 7 ηλεκτρονικοί υπολογιστές...

Απόφαση-καταπέλτης για τον γιο, που έπαιρνε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας του!

Η δεύτερη δικαστική καταδίκη πολίτη που εισέπραττε παράνομα τη σύνταξη αποθανόντος συγγενικού του προσώπου, είναι γεγονός στο Ηράκλειο.

Μετά τη 47χρονη γυναίκα, η οποία για 15 χρόνια εισέπραττε παράνομα τη σύνταξη της θείας της που είχε πεθάνει, σήμερα είχαμε ακόμη μία ανάλογη περίπτωση

Πρόκειται για 55χρονο ο οποίος για τρία χρόνια, από τον Ιανουάριο του 2008 έως και τον Οκτώβριο του 2011, έπαιρνε κανονικά τη σύνταξη της μητέρας του που είχε πεθάνει, χρεώνοντας το ΙΚΑ και το Δημόσιο με 30.000€!

Σύμφωνα με το cretalive.gr, το ΙΚΑ στην πρώτη απογραφή που είχε κάνει τον Οκτώβριο του 2011, είχε εντοπίσει την παρατυπία, αρχικά εισέπραξε από τον 55χρονο 16.000€ και όταν αυτός δεν μπορούσε να επιστρέψει περισσότερα χρήματα, κατέθεσε αγωγή εναντίον του, η οποία εκδικάστηκε το πρωί από το Πρωτοδικείο Ηρακλείου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...