Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Και νέα κτηνωδία: Δηλητηρίασαν 23 σκυλιά μέσα σε καταφύγιο στη Σητεία!

Φωτογραφία-σοκ από το νέο περιστατικό δηλητηρίασης 

Ακόμα μία απίστευτη κτηνωδία στην Κρήτη. Μία ημέρα μετά το περιστατικό στο Ρέθυμνο που κρέμασαν τρία σκυλάκια, στη Σητεία δηλητηρίασαν 23 σκυλιά!

Το εξοργιστικό στην όλη υπόθεση είναι πως τα ζώα δεν ενοχλούσαν κανέναν, καθώς ζούσαν μέσα σε ειδικό χώρο που είχε παραχωρήσει ο δήμος Σητείας, για να φιλοξενούνται αδέσποτα σκυλιά.

Οι φωτογραφίες δείχνουν το μέγεθος της τραγωδίας και το πόσο υπέφεραν αυτά τα πλάσματα.

Στην ανακοίνωση του ο σύλλογος τονίζει γι’ αυτό το έγκλημα – που επαναλήφθηκε καθώς στις 5 Ιουνίου 2013 είχε συμβεί ακριβώς το ίδιο – τονίζει : «Δεν είναι ο σκοπός μας να δυσφημίσουμε την πόλη, εντελώς τυχαία το πρωί είχαμε κάνει ανάρτηση με κάτι παρόμοιο σε μια άλλη πόλη. Σε μια Ελλάδα που καταρρέει , σε μια πόλη που αναπαύεται ζαλισμένη από την καλή ρακί και τα εκλεκτά μεζεδάκια υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τα ζώα. Και υπάρχουν και κάποιοι διαστροφικοί ανάξιοι χαρακτηρισμού που δολοφόνησαν ανυπεράσπιστα σκυλιά χωρίς απολύτως κανένα λόγο. Δεν χωράει με τίποτα στο λογισμό μας ότι αυτό θα περάσει ατιμώρητο. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Αστυνομία της Σητείας για τις προσπάθειες που κάνει για να βρεθεί ο ένοχος.

Περιμένουμε να δούμε τις ενέργειες του δήμου από δω και στο εξής γιατί προς το παρών είναι ανύπαρκτες. Ζητάμε από όλους αν μπορούν να σκεφτούν κάτι που μπορεί να βοηθήσει ή αν γνωρίζουν οτιδήποτε να μας ενημερώσουν. Ελπίζουμε στη δικαιοσύνη, πιστεύουμε ότι αυτός που το έκανε θα τιμωρηθεί, λυπούμαστε που τα δάκρυά μας δεν μπόρεσαν να ξεπλύνουν τη βρωμιά από τη ψυχή του και κυρίως ζητάμε ένα τεράστιο συγνώμη από τα ζωάκια μας που δεν καταφέραμε να τα προστατέψουμε από την μανία του ασυνείδητου δράστη».

Λαχτάρησαν επιβάτες σε πτήση από Ηράκλειο προς Θεσσαλονίκη

Η βλάβη εντοπίστηκε, επιδιορθώθηκε και το αεροπλάνο απογειώθηκε για δεύτερη φορά

Αναστάτωση προκλήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο αεροδρόμιο Ηρακλείου Νίκος Καζαντζάκης από άγνωστη βλάβη σε αεροσκάφος η οποία είχε ως αποτέλεσμα το αεροπλάνο να απογειωθεί, να προσγειωθεί και να απογειωθεί κανονικά έπειτα από λίγη ώρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο πανικός και η αναστάτωση προκλήθηκε σε πτήση των επτά και μισή από το Ηράκλειο για Θεσσαλονίκη όταν οι επιβάτες είδαν πως το αεροπλάνο δεν πετούσε προς την συμπρωτεύουσα αλλά ξανά για το Ηράκλειο.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε επιτυχώς, όπως αναφέρουν πληροφορίες και αμέσως άρχισε να διενεργείται έλεγχος για την αποκατάσταση της βλάβης η οποία προκάλεσε την αναστάτωση στους επιβάτες.

Η βλάβη εντοπίστηκε, επιδιορθώθηκε και το αεροπλάνο απογειώθηκε για δεύτερη φορά λίγο πριν τις 9 το βράδυ με προορισμό την Θεσσαλονίκη, με τους επιβάτες να αγωνιούν μέχρι να προσγειωθούν με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Μακεδονία.

Πηγή: prismanews.gr 

Ιεράπετρα: Κάνουν το σταυρό τους μην αρρωστήσουν μετά τις 15 του μήνα


Οι επιπτώσεις από τη σταδιακή κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτυπώνουν ένα θλιβερό σκηνικό στα δημόσια νοσοκομεία με απίστευτες καταστάσεις να έρχονται στο προσκήνιο από τις ίδιες τις κοινωνίες που απαιτούν...καλύτερες παροχές περίθαλψης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το νοσοκομείο της Ιεράπετρας. Στην παθολογική κλινική, μετά την συνταξιοδότηση ενός από τους γιατρούς της, το προσωπικό αρκεί για να εφημερεύει πλέον η κλινική μονάχα το μισό μήνα.

Για τον υπόλοιπο μήνα οι ασθενείς θα πρέπει είτε να κάνουν υπομονή, είτε να μεταφερθούν σε άλλο νοσοκομείο είτε να κάνουν το σταυρό τους. Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εδώ. Η επιτροπή αγώνα Ιεράπετρας καταγγέλλει τις νέες συστηματικές προσπάθειες υποβάθμισης του νοσοκομείου, αποτέλεσμα όπως επισημαίνει των συνεχών περικοπών, των άκριτων συγχωνεύσεων κλινικών και νοσοκομείων και της δραματικής περικοπής του δικαιώματος όλων στη Δημόσια Δωρεάν Υγεία.

Για εμάς, τους κατοίκους αυτού του δήμου, δεν έχει αλλάξει και δεν έχει ικανοποιηθεί πλήρως κανένα από τα αιτήματα που θέσαμε από το ξεκίνημα των αγώνων μας για το νοσοκομείο, το ΤΕΙ και το δήμο μας, παρά τις μικρές υποχωρήσεις - ελιγμούς της κυβέρνησης.

Όσον αφορά το νοσοκομείο μας εμμένουμε σταθερά στην απαίτησή μας για ένα πλήρες νοσοκομείο, με όλο το μόνιμο προσωπικό και τον προϋπολογισμό που χρειάζεται για να λειτουργούν όλες οι κλινικές του απρόσκοπτα όλο το μήνα, επισημαίνουν χαρακτηριστικά και σήμερα το μεσημέρι, στη μία, προχωρούν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο.
prismanews.gr

Χιλιάδες επισκέπτες στο Ηράκλειο μέσα στο χειμώνα!

Σε μια πολύ σημαντική συμφωνία προχώρησε ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, ο Ο.Λ.Η. προχώρησε σε μια σημαντική συμφωνία με μια από... τις μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιέρας παγκοσμίως. 

Ο λόγος για την MSC, κρουαζιερόπλοιο της οποία θα καταπλεύσει στο λιμάνι του Ηρακλείου, όχι μια αλλά (τουλάχιστον) έξι φορές! Από τη συμφωνία αυτή υπολογίζεται πως θα φτάσουν και θα επισκεφθούν την πόλη από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάρτιο, περισσότεροι από 30 χιλιάδες τουρίστες, κυρίως από Ιταλία και Σκανδιναβικές χώρες.

Στην άφιξη του Fantasia πρέπει να προστεθούν τα κρουαζιερόπλοια από τις εταιρίες costa kai aida, τα οποία θα ''δέσουν'' επίσης χειμώνα στο Ηράκλειο, δίνοντας μια ανάσα μέσα σε μήνες τουριστικά ''νεκρούς''.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως πολλές από τις χειμερινές αφίξεις στο Ηράκλειο, είναι προγραμματισμένες Κυριακή γεγονός που ανοίγει ξανά το θέμα των καταστημάτων, τα οποία παραμένουν κλειστά τις Κυριακές.
flashnews.gr

7η ΥΠΕ Κρήτης: Ευγενική δωρεά Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου Νίκος Καζαντζάκης


Την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης θα επισκεφθούν αύριο Πέμπτη στις 14.00 το μεσημέρι ο Πρόεδρος και μέλη του Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης τους, θα παραδώσουν είδη ιματισμού στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, για την κάλυψη αναγκών του Κέντρου Υγείας Χάρακα Νομού Ηρακλείου.

Την ευγενική δωρεά θα παραλάβουν οι υποδιοικητές της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης κ. Γιώργος Νεοφώτιστος και κα Άννα Τριχοπούλου, παρουσία της Δ/νσης του Κ.Υ Χάρακα.

Πρόκειται για μια συμβολική πράξη προσφοράς του Ροταριανού Ομίλου Ηράκλειο Νίκος Καζαντζάκης, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων και της προσφερόμενης συνεργασίας που αναπτύσσει με Φορείς και ειδικότερα στον τομέα της υγείας, προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών.

Υποβρύχιο προσέκρουσε σε αρχαίο μόλο ανοιχτά της Σούδας

Δείτε την επιχείρηση ρυμούλκησής του

Συναγερμός σήμανε το πρωί στο Ναύσταθμο Κρήτης όταν υποβρύχιο που πραγματοποιούσε δοκιμές ανοιχτά του κόλπου της Σούδας, προσέκρουσε σε αρχαίο υποβρύχιο μόλο με αποτέλεσμα να χρειαστεί η ρυμούλκησή του ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κανένας από το πλήρωμα δεν κινδύνευσε.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο εκπρόσωπος τύπου του ΓΕΝ, κ. Αλαβάνης, το υποβρύχιο, με 30 άτομα περίπου πλήρωμα, βρίσκεται στη Κρήτη για λόγους εκπαίδευσης και συντονισμού και για να πραγματοποιήσει τυπικές δοκιμές όπως συμβαίνει με όλα τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών και ενώ το υποβρύχιο κινούνταν με βάση τους επίσημους χάρτες ανοιχτά του Κόλπου της Σούδας, προσέκρουσε σε αρχαίο υποβρύχιο μόλο.

Γα λόγους ασφάλειας κλήθηκαν ρυμουλκά από το Ναύσταθμο Κρήτης προκειμένου να μην προκληθεί κάποιο ατύχημα.

Χανιά: Μηχανοκίνητη πορεία των εργαζομένων στη δημοτική αστυνομία

Την Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση, κατά την οποία θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα και σε τοπικό επίπεδο

Μηχανοκίνητη πορεία με τα υπηρεσιακά τους οχήματα πραγματοποίησαν το μεσημέρι στους κεντρικούς δρόμους της πόλης εργαζόμενοι στη δημοτική αστυνομία στα Χανιά, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους αντιδρώντας στην απόφαση για κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί νωρίτερα πραγματοποίησαν γενική συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, στην οποία συμμετείχαν και άλλοι εργαζόμενοι στο δήμο, κατά την οποία αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με βάση το πλαίσιο που έχει αποφασιστεί σε κεντρικό επίπεδο.

Αύριο Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση, κατά την οποία θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα και σε τοπικό επίπεδο.

Όπως και στην υπόλοιπη χώρα, οι υπηρεσίες του δήμου, εκτός από τις υπηρεσίες πρόνοιας, παρέμειναν κλειστές, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, με ανακοίνωση του ζητά να μην καταργηθεί η δημοτική αστυνομία, αναγνωρίζοντας, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, τη συμβολή της στην πάταξη του παραεμπορίου.

Στην Κρήτη ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ και το top model από την Ρωσία προσγειώθηκαν με απόλυτη μυστικότητα το προηγούμενο Σάββατο με ιδιωτικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης".

Εκεί τους περίμενε λιμουζίνα που τους μετέφερε στο ξενοδοχείο "Porto Elounda"

O διάσημος ποδοσφαιριστής έχει επισκεφθεί και στο παρελθόν την Κρήτη, ενώ η σύντροφος του έχει εκφράσει δημοσίως τον θαυμασμό της για την Ελλάδα.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και η Ιρίνα Σάικ αναμένεται να επισκεφθούν επίσης την Ρόδο και την Σαντορίνι προτού επιστρέψουν στις επαγγελματικές υποχρεώσεις τους. 

Περιοδεία Βενιζέλου στην Κρήτη

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα έχει συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς

Στην Κρήτη θα βρίσκεται τις επόμενες δύο ημέρες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αύριο, Πέμπτη, ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με στελέχη της της Ν.Ε. Ηρακλείου-Λασιθίου, ενώ αργότερα θα συμμετάσχει σε συζήτηση με εκπροσώπους φορέων για τον Τουρισμό. Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί το Κοινωνικό Ιατρείο στο Αρκαλοχώρι.

Την Παρασκευή θα μεταβεί στο Ρέθυμνο, όπου θα έχει συνάντηση με παραγωγικούς φορείς. Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα έχει συνάντηση με στελέχη της Ν.Ε. Χανίων, ενώ λίγο αργότερα θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αντιπεριφέρεια. Η περιοδεία του κ. Βενιζέλου θα κλείσει το βράδυ με ομιλία του σε πολιτική εκδήλωση.
Enhanced by Zemanta

Εισβολή αντιεξουσιαστών στην Περιφέρεια Κρήτης

Eδώ και μία περίπου ώρα το κτίριο τελεί υπό κατάληψη

Μία ομάδα νεαρών που ισχυρίζεται ότι ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο εισέβαλε νωρίς το πρωί στα γραφεία της περιφέρειας Κρήτης απομακρύνοντας τους υπαλλήλους που έπιαναν υπηρεσία με σκοπό να καταλάβουν το χώρο ως διαμαρτυρία για τον προφυλακισμένο και απεργό πείνας Κώστα Σακκά.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις εφτά το πρωί και στο κτίριο βρίσκονταν εργαζόμενες στην καθαριότητα οι οποίες αποχώρησαν και εδώ και μία περίπου ώρα το κτίριο τελεί υπό κατάληψη.

Ο Κώστας Σακκάς κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς και κρατείται ήδη 31 μήνες χωρίς να έχει δικαστεί.

Prismanews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...