Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Mεσογειακός κήπος 50 στρεμμάτων στο Ηράκλειο

Ένα από τα μεγαλύτερα Περιβαλλοντικά Πάρκα και μάλιστα εντός των ορίων της πόλης του Ηρακλείου φιλοδοξεί να δημιουργήσει η Δημοτική Αρχή με την απόκτηση... νέας έκτασης συνολικού εμβαδού 6.650 τ.μ στη περιοχή των Μεσαμπελιών.

Αυτή η έκταση σε συνδυασμό με τα 43 στρέμματα που προκύπτουν από την αξιοποίηση του ρέματος της Ερυθραίας θα δημιουργήσουν ένα τεράστιο πνεύμονα 50.000 τ.μ. Πρασίνου, αναψυχής, Αθλητισμού, Πολιτισμού και άλλων Κοινωνικών Δραστηριοτήτων .

Ο νέος κοινόχρηστος χώρος των 7 στρεμμάτων περίπου βρίσκεται σε κεντρικό σημείο και περιβάλλεται από τις οδούς Ερυθραίας, Κομοτηνής, Αργολίδας και ανώνυμη οδό.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης είχε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κ. Κων/νο Σερράο, ο οποίος του ανακοίνωσε ότι έγινε δεκτό άλλο ένα αίτημα της Δημοτικής Αρχής με νέα χρηματοδότηση ύψους 444 χιλ. ευρώ για την απόκτησή του, ενώ το υπόλοιπο περιέρχεται στον Δήμο από την εισφορά σε γη.

Γιάννης Κουράκης: Δημιουργούμε ένα μητροπολιτικό περιβαλλοντικό πάρκο

Πρόκειται για μια μεγάλη και σημαντική παρέμβαση δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου και στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα αστικό - μητροπολιτικό πάρκο στη πόλη που θα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του.

Ο νέος Πνεύμονας Πρασίνου, τονίζει ο κ. Κουράκης, θα γίνει ένας ελκυστικός, φιλικός χώρος για όλες τις ηλικίες κατά τη διάρκεια όλου του έτους μέσω των υποδομών και των δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιούνται σε αυτό ενώ θα δημιουργηθούν ποδηλατόδρομοι, παιδικές χαρές κ.α.

Οι τρεις βασικοί άξονες παρεμβάσεων για την αξιοποίηση της έκτασης αυτής σύμφωνα με τον κ. Κουράκη είναι :

- Η προστασία, η διατήρηση και η ανάπτυξη του φυσικού περιβάλλοντος.
- Η ανάπτυξη διαφόρων Κοινωνικών δραστηριοτήτων .
- Η δημιουργία πόλου για το πολιτισμό και τον αθλητισμό .
Στην μεγάλη έκταση που αποκτά ο Δήμος Ηρακλείου όλα τα υφιστάμενα δέντρα πρόκειται να διατηρηθούν, να εμπλουτιστούν και να διαμορφώσουν έτσι δύο «μεσογειακούς κήπους» με ελιές και εσπεριδοειδή αλλά και τα χρώματα από κρητικά αρωματικά φυτά και δέντρα που θα αλλάξουν τον τοπίο.

Συγκεκριμένα προβλέπεται η φύτευση Δέντρων όπως:

Ροδιά, Μανταρινιά, Πορτοκαλιά, Λεμονιά, Κουμ-κουάτ, Κιτριά, Γκρέιπ Φρουτ, Περγαμόντο, Μαστιχόδεντρο, Σχίνος, Χαρουπιά, Κουκουναριά, Αριά, Κουμαριά, Αχλαδιά, Κυδωνιά, Μηλιά, Μουσμουλιά, Ελιά, Βερικοκιά, Ροδακινιά, Κορομηλιά, Καρυδιά, Αμυγδαλιά, Δαμασκηνιά, Κέδρος


και είδη Θάμνων όπως:

Θυμάρι, Φασκομηλιά, Λεβάντα, Λαδανιά, Έβενος, Έρωτας-Δίκταμο, Κουμαριά, Σχίνος, Δεντρολίβανο, Μυρτιά, Ρίγανη, Μαντζουράνα, Λουίζα, Αρμπαρόριζα, Μέντα, Δυόσμος, Δάφνη και Φραγκοσυκιά, Αλόη

Οι δύο αυτοί κήποι θα πλαισιώνουν τη πλατεία που διαμορφώνεται στο κέντρο του κοινόχρηστου χώρου.

Στην πλατεία αυτή θα κατασκευαστεί χώρος με κερκίδες, παγκάκια , παιδική χαρά και στέγαστρο όπου θα εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά συστήματα των οποίων η παραγόμενη ενέργεια θα χρησιμοποιείται για την κάλυψη των αναγκών φωτισμού του πάρκου.
flashnews.gr

Χανιά ΔΩΡΕΑΝ Σεμινάριο με Θέμα:Νέος Κώδικας Απεικόνισης Συναλλαγών


Δωρεάν σεμινάριο για τις νέες αλλαγές στον ΚΒΣ-ΚΦΑΣ "Νέος Κώδικας Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών"

Εισηγητής: Ευθύμιος Σαϊτης, Προϊστάμενος του ΚΒΣ του Υπουργείου Οικονομικών

Χανιά:  Σάββατο 26-01-2013 . ΤΡΑΠΕΖΑ  ΧΑΝΙΩΝ  09:00 - 13:00
Ρέθυμνο: Σαββάτο 26-01-2013.  ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PORTO RETHYMNO  14:00 - 18:00

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:

οι άνεργοι Οικονομολόγοι και Λογιστές
οι Οικονομολόγοι - Μέλη του Ο.Ε.Ε. - που είναι ταμειακά ενήμεροι μέχρι 31-12-2012
οι Λογιστές (ΑΕΙ -ΤΕΙ) που είναι ταμειακά ενήμεροι μέχρι την 31-03-2013

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας - Τμήμα Δυτικής Κρήτης

Κρατήσεις θέσεων στο τηλ. του Ο.Ε.Ε.  28210 94505 - 76186

Χωρίς κράτηση δεν θα μπορείτε να συμμετέχετε στο σεμινάριο λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος
Ευχαριστούμε για το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνετε στα σεμινάρια του Ο.Ε.Ε. Δυτικής Κρήτης.

Σεμινάριο Λογιστών - Φοροτεχνικών στο Ηράκλειο


Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας σε συνέχιση του προγράμματος για τη διαρκή ενημέρωση των Λογιστών - Φοροτεχνικών διοργανώνει στο Ηράκλειο, σεμινάριο με θέμα: 

«ΚΩΔΙΚΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ»

την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 και ώρες 08:30 – 13:30,
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο κ. Σαίτης Ευθύμιος : Στέλεχος Υπουργείου Οικονομικών .

Δικαίωμα συμμετοχής στα σεμινάρια έχουν:
τα μέλη του Ο.Ε.Ε., εφόσον έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις μέχρι και το έτος υποβολής της αίτησης και
οι Λογιστές των οποίων τα Δελτία Επαγγελματικής Ταυτότητας είναι σε ισχύ μέχρι τις 31/03/13,

Το σεμινάριο διατίθεται δωρεάν.

Έντυπο αίτησης θα διατίθεται από το Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Κρήτης αλλά και ηλεκτρονικά κάνοντας κλικ εδώ.

Οι Αιτήσεις θα παραλαμβάνονται καθημερινά από το Περιφερειακό Τμήμα τις ώρες 09:00 έως 15:00 (Εθν. Αντιστάσεως 105, Ηράκλειο), με e-mail στη διεύθυνση oeetak@her.forthnet.gr και με fax στο 2810223997 και μπορούν να κατατεθούν και από τρίτο πρόσωπο.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως την Πέμπτη 24/01/2013 .

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Κρήτης στα τηλέφωνα 2810223997 & 2810224595.

Ριζική επανεξέταση του δημοτικού τέλους στους χώρους εστίασης


Η παρέμβαση του Λευτέρη  Αυγενάκη


 Την ριζική επανεξέταση του δημοτικού  τέλους που επιβάλλεται στους  ιδιοκτήτες χώρων εστίασης, ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση  ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα.

Με το Ν.Δ. 3033 της 6/14-10-54 (Α 258), και τη μετεξέλιξη αυτού, είχε θεσπιστεί το Δημοτικό Τέλος 5% επί των ακαθαρίστων εσόδων στα καταστήματα εστίασης. Όπως αναφέρει ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης στην παρέμβασή του: «το εν λόγω τέλος 5% είναι στην πραγματικότητα φόρος και όχι τέλος όπως ψευδεπίγραφα καλείται (ΣτΕ 2626/80) και φθάνει το 20-25% των καθαρών κερδών».

Ωστόσο, δημιουργούνται μια σειρά από προβλήματα από  την εφαρμογή των παραπάνω νόμων και ρυθμίσεων. Σε πρώτη φάση δημιουργείται μια άνιση αντιμετώπιση των καταστημάτων που αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα με όσα δεν αναπτύσσουν. Επιπλέον, υφίσταται μια διάκριση στα καταστήματα που πωλούν τουριστικά είδη, ενθύμια, δώρα ή είδη λαϊκής τέχνης, από τα αντίστοιχα αργυροχρυσοχοεία  που πωλούν παρόμοια προϊόντα χωρίς να υπάγονται στο τέλος.

Επιπροσθέτως, με το άρθρο 26 του Ν. 2819/2000 δόθηκε άλλη μια φορά η ευκαιρία στους παντοειδείς οφειλέτες  να κανονίσουν τα χρέη τους. Ατυχώς δεν στάθηκε αρκετό, γιατί οι προθεσμίες ήταν πιεστικές και πολύ δήμοι δεν πρόλαβαν να πάρουν την σχετική απόφαση, πολλές επιχειρήσεις δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως, ενώ πολλές δημοτικές υπηρεσίες δεν είχαν ολοκληρώσει τις διαδικασίες βεβαίωσης των οφειλομένων, συνεπώς δεν ήταν δυνατό να προχωρήσει η διαδικασία.

Σήμερα, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών οι οποίοι εντάχθηκαν σε κάποιοι παλαιότερη ρύθμιση αλλά δεν την ολοκλήρωσαν, ένας άλλος αριθμός είτε νέων οφειλετών (του 2%) είτε παλαιών (του 5%) που προσπάθησε να ενταχθεί στην τελευταία ρύθμιση και για τους παραπάνω λόγους δεν τα κατάφερε και τελικά, όλοι επιζητούν να ενταχθούν σε καινούρια.

Ο Ηρακλειώτης Βουλευτής επισημαίνει ότι: «προσθέτοντας στα παραπάνω την διαρκώς επικρεμάμενη απειλή του αυστηρού προστίμου (10% κατά μήνα) οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως το σημερινό «μείγμα» είναι πολύ αρνητικά φορτωμένο και απασχολεί δυσανάλογα πολλούς πόρους (είτε ανθρώπινους, είτε υλικούς) για τη συνέχιση της εξυπηρέτησής του».

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε για να λυθούν οριστικά τα παραπάνω ζητήματα και οι αδικίες σε βάρος ορισμένων επιχειρήσεων καθώς όπως τονίζει: «η αναγκαιότητα της άμεσης όσο και ριζικής επανεξέτασης όλου του συστήματος επιβολής του φόρου αυτού, καθίσταται παραπάνω από φανερή».

΄Επανατοποθετήθηκε η προτομή του ήρωα Κώστα Ηλιάκη


Στη θέση της, στην τοποθεσία « μπαλκόνι» των Χανίων, επανατοποθετήθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια μιας λιτής τελετής, η προτομή του ήρωα πιλότου της 115 Πτέρυγας Μάχης, Κώστα Ηλιάκη, ο οποίος στις 23 Μαΐου του 2006 σκοτώθηκε σε θερμό επεισόδιο ελληνικών με τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, έπειτα από προσπάθεια αναχαίτισης τουρκικού F-16.

Στη σημερινή τελετή παρέστησαν συγγενείς του αδικοχαμένου πιλότου, εκπρόσωποι της 115 ΠΜ και ο αντιδήμαρχος Χανίων, Μανούσος Λιονάκης.

Ο αδελφός του Κώστα Ηλιάκη, Φίλιππος, άφησε στη βάση της προτομής ένα μπουκέτο λουλούδια, δηλώνοντας με συγκίνηση: «Ο Κώστας ξαναγύρισε σήμερα εκεί που ανήκει πλέον, όταν έφυγε από την οικογένειά του. Στους Έλληνες πολίτες».

Η προτομή του Κώστα Ηλιάκη είχε κλαπεί από το σημείο που είχε τοποθετηθεί επι της οδού Ακρωτηρίου τα ξημερώματα της Κυριακής 2 Δεκεμβρίου, προκαλώντας πανελλήνιο σάλο. Την υπόθεση ανέλαβαν να εξιχνιάσουν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, που εστράφησαν αμέσως στην κατεύθυνση της κλοπής, προκειμένου να πωληθεί ως χαλκός.

Μία ημέρα μετά, η προτομή βρέθηκε πεταμένη κοντά σε αγρόκτημα στις Καλύβες Αποκορώνου και την επομένη οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 18χρονο από τα Χανιά, ο οποίος είχε παραδεχθεί πως έκλεψε την προτομή για να την πουλήσει, επικαλούμενος οικονομικά προβλήματα. Στη διάρκεια της κλοπής της, η προτομή είχε υποστεί μικρές ζημιές στη βάση της και μετά την αποκατάστασή τους σε ειδικό συνεργείο στην Αθήνα, επανατοποθετήθηκε σήμερα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος είχε ζητήσει από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Αντώνιο Τσαντηράκη να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες αποκατάστασης των φθορών της προτομής, ώστε να τοποθετηθεί το ταχύτερο δυνατό στο συγκεκριμένο σημείο.

Πέθανε το βρέφος που νοσηλευόταν με ασιτία

Έχασε τη μάχη για τη ζωή το μόλις 33 ημερών αγοράκι, που είχε μεταφερθεί από τη Λέρο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, με συμπτώματα ασιτίας.

Το βρέφος μπήκε στη Μονάδα με πολυοργανική ανεπάρκεια και παρουσίασε συμπτώματα σήψης.

Οι γιατροί από την αρχή ήταν επιφυλακτικοί για την εξέλιξη της κατάστασης, έκαναν ωστόσο υπεράνθρωπες προσπάθειες να το κρατήσουν στη ζωή.

Εντέλει, το βρέφος υπέκυψε αργά το μεσημέρι.

Δε μπορεί να χωρέσει ανθρώπου νους πως ένα μωράκι μόλις 33 ημερών, άφησε την τελευταία του πνοή από ασιτία και υποθερμία. Ο διοικητής του Κρατικού Θεραπευτηρίου Κέντρου Υγείας Λέρου, Δημήτρης Καρανικόλας μίλησε με κάθε λεπτομέρεια για την ημέρα που η 24χρονη μητέρα αποφάσισε να πάει το μωρό της στον γιατρό: "Έχουμε έναν παιδίατρο στη Λέρο, ο οποίος πραγματικά είναι ήρωας. Υπηρετεί το νοσοκομείο εδώ τα τελευταία 20 χρόνια, βρίσκεται πάνω από το τηλέφωνο 24 ώρες το 24ωρο. Όλα τα παιδιά της Λέρου έχουν περάσει από αυτόν τον γιατρό κι ο ίδιος είναι πατέρας 14αρων παιδιών!

Ο συγκεκριμένος παιδίατρος δεν ήταν σε καμία Κω, σε καμία Ρόδο, βρισκόταν στη Λέρο. Το περιστατικό δεν ήρθε ξανά στο νοσοκομείο εκτός της ημέρας Σαββάτου. Ήρθε με τον σύντροφό της, 10:32 και 10.37 ο παιδίατρος ήταν στο νοσοκομείο και είδε το μωρό. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι υπήρχε μια τέτοια κατάσταση... Του δώσαμε άμεσα τις πρώτες βοήθειες, ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Κάναμε όσα έπρεπε να κάνουμε... Εγώ βρισκόμουν σε ταξίδι και ήρθα αμέσως στο νοσοκομείο.

Έβαλαν ορό στο μωρό και κάπως ανταποκρίθηκε στην αρχή. Στη συνέχεια πήρα άμεσα το Υπουργείο, ο γιατρός επικοινωνούσε με το ΕΚΑΒ για τη διακομιδή του μωρού διότι ήταν πολύ σοβαρό το περιστατικό. Τους είπε για άμεση αερομεταφορά. Και πράγματι το Υπουργείο έστειλε ελικόπτερο στις 18:00, το πήρε και το πήγε στην Κρήτη.

Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι δεν υπήρχε θέμα οικονομικό και ότι  δεν μπορούσαν να αγοράσουν γάλα στο μωρό. Καταρχάς βρισκόμαστε σε έναν μικρό τόπο που παρόλο που δεν ήταν συντοπίτες, όλοι θα βοηθούσαμε και θα δίναμε γάλα για το μωρό. Ούτε ο χώρος που έμενε ήταν ακατάλληλος, ούτε οικονομικό πρόβλημα υπήρχε. Σαν άνθρωπος η μητέρα έδειχνε καλά και μιλούσε φυσιολογικά... Αλλά σύμφωνα με την κατάσταση του μωρού τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Το μωρό δεν είχε ακαθαρσίες αλλά από τη στιγμή που δεν το αλλάζεις τακτικά, δημιουργούνται διάφοροι ερεθισμοί στο δέρμα. Αυτό πρέπει να γινόταν, δεν το άλλαζε τακτικά. Εμείς δεν τη ρωτήσαμε κάτι. Αυτά είναι δουλειά της αστυνομίας, εμείς από την ίδια μάθαμε ότι το μωρό δεν έτρωγε τις τελευταίες δυο ημέρες. Δεν γίνεται μέσα σε δυο μέρες να πάρει αυτή την πορεία το μωρό... Είχε φτάσει 3 κιλά το μωρό, από τα 3,5 που γεννήθηκε. Η διάγνωση εδώ ήταν ασιτία και υποθερμία.

Στο μπλογκ, αν ήταν η ίδια, δεν λέει αλήθειες. Εδώ έχουμε δύο παιδίατρους, όχι έναν. Το νοσοκομειακό και τον ιδιωτικό. Δεν είχε φύγει καθόλου εκτός νησιού ο γιατρός. Ο δικός μας το ανέλαβε από την πρώτη στιγμή. Ακόμη και στα επείγοντα να είχε έρθει άλλη μέρα, θα το είχαμε καταγράψει."

Ο σύντροφος της κοπέλας δεν ήταν ο πατέρας του παιδιού. Η 24χρονη μητέρα βρισκόταν στη Λέρο τους τελευταίους 2 μήνες κι έμενε μαζί με τον υπαξιωματικό σύντροφό της, που βρίσκεται 1,5 χρόνο στο νησί, και το μωρό της, σε ένα διαμέρισμα ξενοδοχείου, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι στρατιωτικοί.

Ο Δήμαρχος Λέρου κ. Κόλιας Μιχάλης, αποκάλυψε πως ολόκληρο το νησί έχει αναστατωθεί με την υπόθεση και το θάνατο του μωρού.
 
“Η μητέρα του μωρού δεν είναι από τη Λέρο. Είχε έρθει στο νησί τους τελευταίους μήνες, γέννησε εδώ και την φιλοξενούσε ένας στρατιωτικός στο σπίτι του. Γέννησε στο νοσοκομείο της Λέρου στις 13 Δεκεμβρίου ένα υγιέστατο αγοράκι, το οποίο μεταφέρθηκε το Σάββατο στο νοσοκομείο με υποθερμία και σοβαρά προβλήματα στο σώμα του και ασιτία.”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.
 
Ο ίδιος πρόσθεσε πως η μητέρα δεν είχε οικονομικό πρόβλημα και δεν ζήτησε βοήθεια, ούτε απευθύνθηκε σε κάποιο κρατικό φορέα, όλες αυτές τις μέρες. “Η μητέρα δεν ζήτησε βοήθεια από κανέναν, ούτε από ψυχολόγο, ούτε από κάποιο κοινωνικό φορέα ή το νοσοκομείο του νησιού. Κανείς δεν ήξερε ότι υπήρχε πρόβλημα, μέχρι τη στιγμή που το μωρό μεταφέρθηκε σε άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο της Λέρου. Επειδή το είδα το μωρό ήταν σε επιεικώς άσχημη κατάσταση”.
 
Υπήρχε κάποιος άλλος δίπλα στη γυναίκα αυτές τις μέρες;
 
Το μωρό το μεγάλωνε η κοπέλα. Ο στρατιωτικός ήταν στη μονάδα που υπηρετούσε και για κάποιες μέρες στην αρχή είχε έρθει στο σπίτι του η μητέρα του για να βοηθήσει την κοπέλα. Γενικά η νεαρή δεν κυκλοφορούσε πολύ και εγώ προσωπικά δεν την είχα δει πολλές φορές”.
 
Τώρα ποια είναι η κατάσταση;
 
“Μετά τη μεταφορά του μωρού στο νοσοκομείο, ενημερώθηκε ο εισαγγελέας στην Κω, η αστυνομία πήρε καταθέσεις και η υπόθεση θα πάει στη Δικαιοσύνη”.

Κόβουν το ρεύμα σε τέσσερα ξενοδοχεία λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών

Μορφή χιονοστιβάδας αναμένεται να λάβουν οι διακοπές ρεύματος σε νοικοκυριά της Κρήτης τους επόμενους μήνες, λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών…

Η αύξηση της κατανάλωσης λόγω χειμώνα και καιρικών συνθηκών σε συνδυασμό με τα νέα αυξημένα τιμολόγια προβλέπεται να εκτοξεύσουν στα ύψη τον αριθμό των σπιτιών που δεν θα έχουν ούτε ρεύμα για τις καθημερινές τους ανάγκες

Ηδη συνεργεία προβαίνουν καθημερινά σε διακοπές ηλεκτροδότησης σε σπίτια, ενώ όπως είπε στο cretalive ο αντιπρόεδρος του Εργατικού κέντρου Ηρακλείου και συνδικαλιστής της ΔΕΗ Γιάννης Βρέντζος, σήμερα κόβεται το ρεύμα και σε τέσσερις ξενοδοχειακές μονάδες στα ανατολικά του Ηρακλείου.

Μάλιστα η υψηλότερη οφειλή από τα ξενοδοχεία που δεν θα έχουν ρεύμα από σήμερα, φτάνει τις 170.000 ευρώ.
cretalive

Εκοψαν κολώνα της ΔΕΗ για να αφαιρέσουν τον χαλκό!

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά με φόντο το δίκτυο της ΔΕΗ

Μία ολόκληρη κολώνα της ΔΕΗ έκοψαν με ξυλοκοπτικό κατά τη διάρκεια της νύχτας άγνωστοι, για να αφαιρέσουν τον χαλκό!

Η κλοπή σημειώθηκε σε κολώνα έξω από τις Βούτες Ηρακλείου και οι άγνωστοι κατάφεραν να κλέψουν καλώδια χαλκού βάρους 400 κιλών, που θα τους αποφέρουν περίπου 1.200 ευρώ όπως αναφέρει το cretalive.gr

Οι κλοπές και οι φθορές στο δίκτυο της ΔΕΗ έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Μάλιστα όπως σημειώνουν οι τεχνικοί της επιχείρησης οι δράστες παίζουν τις ζωές τους κορώνα γράμματα καθώς κλέβουν και τις γειώσεις, γεγονός εξαιρετικά επικίνδυνο
Η 'Ενωση τεχνικών της ΔΕΗ έχει καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...