Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Προτάσεις Μιχελογιαννάκη στο έκτακτο Δημ. συμβούλιο του δήμου Βιάννου

Ο βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης, μετά την ανοιχτή επιστολή που απέστειλε στον Πρωθυπουργό, σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργούνται στους πολίτες του δήμου Βιάννου λόγω της αποψίλωσης των υπηρεσιών, στην συζήτηση του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Βιάννου με θέμα  “Διατήρηση Δημόσιων Υπηρεσιών στον Δήμο Βιάννου” έκανε τις ακόλουθες προτάσεις :
  1. Οι υπηρεσίες του δήμου Βιάννου να συμμετάσχουν στην  γενική κινητοποίηση που θα γίνει από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 20 Φεβρουαρίου.
  2. Όλοι οι βουλευτές του Νομού Ηρακλείου να συμμετάσχουν σε μια σειρά επαφών με τα αρμόδια Υπουργεία των υπηρεσιών που κλείνουν ή συγχωνεύονται.
  3. Οι βουλευτές που εκπροσωπούν τα κόμματα της  εσωτερικής τρόικας, να ζητήσουν πολιτικό συμβούλιο των τριών αρχηγών με αποκλειστικό θέμα το δήμο Βιάννου,δεδομένου ότι, ο δήμος Βιάννου αποτελεί ένα μοναδικό συμβολισμό λόγω των γερμανικών αποζημιώσεων, της καταστροφής που υπέστη από την πρόσφατη πυρκαγιά και των αποτελεσμάτων της μνημονιακής πολιτικής στην τοπική αυτοδιοίκηση.       

Ηράκλειο: Ενίσχυση του λιμανιού με δημοτικούς υπαλλήλους

Η δημοτική Αρχή Ηρακλείου Κρήτης θα υποστηρίξει με κάθε μέσο τη προσπάθεια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ελλήνων και ξένων επισκεπτών και του επιβατικού κοινού μέσα στο λιμάνι, ακόμη και με τη διάθεση εργαζομένων με τους οποίους θα ενισχυθούν οι δήμοι στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ενίσχυσης της απασχόλησης στους ΟΤΑ.

Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Γιάννης Κουράκης στον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) Γιάννη Μπρά, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχαν για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού αλλά και των τουριστών επισκεπτών μέσα στο λιμάνι της πόλης.

Ο Γ. Μπράς ενημέρωσε το δήμαρχο για τη νέα μελέτη που θα προβλέπει τη χωροταξία στο λιμένα όσον αφορά στις θέσεις στάθμευσης οχημάτων και την κυκλοφορία τους ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου αλλά και στις διαδρομές και διαβάσεις των πεζών. Οι αλλαγές προωθούνται, με δεδομένο ότι αναμένεται αύξηση τόσο του επιβατικού κοινού που εξυπηρετείται από το λιμάνι όσο και των κρουαζιερόπλοιων που θα φιλοξενούν οι εγκαταστάσεις του.

Οι Γ. Κουράκης και Γ. Μπράς δήλωσαν ότι στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας που έχει καθιερωθεί θα πραγματοποιούνται συναντήσεις σε τακτά χρονικά για την ανάπτυξη του Λιμανιού και άλλα θέματα.

Ρέθυμνο: Βρήκε βόμβα στην αποθήκη του

Έναν εκρηκτικό μηχανισμό βρήκε στην αποθήκη του στο Ρέθυμνο, ένας 65χρονος ελεύθερος επαγγελματίας.

Μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης εντοπίστηκε σύμφωνα με το cretalive, σττην αποθήκη του σπιτιού ενός 65χρονου, στο Ρέθυμνο.

Τον εκρηκτικό μηχανισμό βρήκε ο ίδιος ο 65χρονος το πρωί και ειδοποίησε τις αρχές.
Ο μηχανισμός τελικά δεν εξερράγη ενώ "φως" στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει η προανάκριση.

Αυγενάκης: Καθαρή νίκη της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής

Δήλωση του Λ. Αυγενάκη σχετικά με την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

«Τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελούν μια καθαρή νίκη της Ελλάδας.Οι σκληρές διαπραγματεύσεις του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στις Βρυξέλες, είχαν ως αποτέλεσμα να εξασφαλιστούν για τη χώρα μας τα ποσά των 14,5 δισ. ευρώ για το ΕΣΠΑ, των 1,8 δισ. ευρώ για την αγροτική ανάπτυξη και των 2 δισ. ευρώ από την αναθεώρηση των ποσοστών συμμετοχής.

Πέρα όμως από τα σημαντικά αυτά κονδύλια, όταν μάλιστα ο προϋπολογισμός της Ένωσης μειώνεται, κονδύλια που θα συμβάλουν αποφασιστικά στην υπέρβαση της κρίσης, έχει πρωταρχική σημασία ότι η Ελλάδα ξαναπαίρνει τη θέση του ισότιμου εταίρου στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια και διαπραγματεύεται με αξιοπιστία υπερηφάνεια και αποτελεσματικότητα».

«Γάζωσαν» πρατήριο υγρών καυσίμων στα Χανιά

Η βιαστική  πώληση των μηχανημάτων ενός  πρατηρίου υγρών καυσίμων από  τον 59χρονο ιδιοκτήτη λόγω ξαφνικής μετακόμισης στη Σουηδία, δεν του απέφερε τα κέρδη  που περίμενε.

Έτσι, κατέφυγε στον  εκβιασμό για να διεκδικήσει τη διαφορά και μάλιστα «γαζώνοντας» με σφαίρες το πρατήριο του αγοραστή.

Τα ξημερώματα  της Πέμπτης, ο 54χρονος πρατηριούχος βρήκε το κατάστημά του στο Ακρωτήρι Χανίων με ένδεκα τρύπες από σφαίρες όπλου άγνωστου τύπου, οι οποίες είχαν προκαλέσει φθορές ύψους 3.000 ευρώ.

Έτσι, ειδοποίησε την Ασφάλεια και κατήγγειλε ότι άγνωστοι του τηλεφωνούσαν και τον απειλούσαν απαιτώντας χρήματα τα οποία δήθεν τους όφειλε.

Οι αστυνομικοί  δεν άργησαν να εντοπίσουν  μια 46χρονη γυναίκα που έκανε τα απειλητικά τηλεφωνήματα και γρήγορα αποκαλύφθηκε ότι ενεργούσε για λογαριασμό του 59χρονου προηγούμενου ιδιοκτήτη του πρατηρίου.

Ο 59χρονος αναζητείται, ενώ η συνεργός του οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων που της άσκησε δίωξη για εκβίαση, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και διακεκριμένη φθορά.

Ηράκλειο : Έπιασαν τον κλέφτη κοσμημάτων

Ένας 32χρονος Έλληνας ήταν ο δράστης της κλοπής κοσμημάτων αξίας 7.000 ευρώ από το σπίτι μιας 28χρονης γυναίκας στο Ηράκλειο. 

Η κλοπή εξιχνιάστηκε λίγες ώρες αργότερα και τα κλοπιμαία βρέθηκαν στην κατοχή του δράστη που συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Σεισμός στη Γαύδο

Σεισμός 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 5:02 το πρωί νότια των Χανίων, 11 χλμ βορειοδυτικά της Γαύδου 

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 11 χιλιομέτρων βόρεια της Γαύδου

Σύμφωνα με το cretalive το εστιακό του βάθος εκτιμάται στο ένα χιλιόμετρο.

Συγκλονίζει το δράμα μιας οικογένειας στην Κρήτη

Ένα μεγάλο δράμα κρύβεται πίσω από το παλιό σπίτι με τους μισογκρεμισμένους τοίχους μία οικογένειας.

Τρεις άνθρωποι προσπαθούν να επιβιώσουν κάτω απο συνθήκες που θυμίζουν ... μεσαίωνα. Ο λόγος για μία μητέρα με τους δύο γιους της που εξαιτίας της ανέχειας αναγκάζονται να επιβιώνουν χωρίς ρεύμα και νερό καταπατώντας την αξιοπρέπεια τους πολλές φορές για πράγματα που σε άλλους φαντάζουν αυτονόητα.

Όπως αναφέρει το Prismanews.gr, στο σπιτάκι που βρίσκεται στις Πατέλες το μόνο φως που μπαίνει είναι εκείνο του ήλιου ενώ όταν πέσει η νύχτα πιάνουν δουλειά τα ... κεριά που η μητέρα παίρνει από την εκκλησία. Τα δυο της αγόρια είναι άνεργα και λόγων τω οικονομικών τους προβλημάτων δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους ενώ αναγκάζονται να ζουν στο ρημαγμένο σπίτι συντροφιά με ... τρωκτικά με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία τους.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι ίδιοι στο Κρήτη TV στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές τους ανάγκες, χτυπούν τις πόρτες των γειτόνων τους, παρακαλώντας για λίγη βοήθεια. «Μας έχουν κόψει το ρεύμα και το νερό και αναγκαζόμαστε να ζητάμε από τους γείτονες να μας βοηθήσουν. Έχουμε ένα λουξάκι και ανάβουμε κεριά για να δούμε. Ανάβουμε το τζάκι για να ζεσταθούμε. Νερό τρέχουμε στη γειτονιά να βρούμε για να πλυθούμε. Τι άλλο να κάνουμε; Δε μας νοιάζει για εμάς τόσο, αλλά για τη μάνα μας. Ελπίζουμε στην ευαισθητοποίηση του κόσμου προκειμένου να βοηθηθούμε και να επιζήσουμε, λέει ο Παναγιώτης, ένας εκ των δυο γιων της οικογένειας. Κάθε βράδυ πάω στην εκκλησία για να πάρω κεριά ώστε να έχουμε φως» αναφέρει η μητέρα με δάκρυα στα μάτια περιγράφοντας το δράμα που βιώνει.

"Οι πολίτες της Βιάννου να μην νιώθουν παρείσακτοι στην χώρα τους".

Ανύπαρκτη είναι και η αστυνόμευση
"Κε πρωθυπουργέ λάβετε τις  απαραίτητες  πολιτικές  αποφάσεις  που  απαιτούνται, ώστε οι πολίτες  της Βιάννου και ιδιαίτερα η νέα γενιά της Βιάννου,  να μην νιώθουν παρείσακτοι στην χώρα τους".

Αυτό αναφέρει σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ο βουλευτής Ηρακλέιου κ. Μιχελογιαννάκης. Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Τα τελευταία  χρόνια όλοι οι βουλευτές του Νομού  Ηρακλείου, ανεξαρτήτου πολιτικής  τοποθέτησης, χρησιμοποιώντας όλα  τα μέσα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου μετέφεραν  στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τα προβλήματα που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει ένας από τους ιστορικότερους Δήμους της Χώρας, ο Δήμος Βιάννου.  Δεκάδες ήταν οι επιστολές που  απεστάλησαν στα Υπουργεία από τον Δήμαρχο, τους φορείς του Δήμου, αλλά και τους βουλευτές του Νομού, που ζητούσαν το αυτονόητο της εύρυθμης λειτουργίας ενός Δήμου υπό την υποστήριξη και την εποπτεία του κράτους. Δυστυχώς όμως, κάθε άλλο παρά υποστήριξη βιώνουν οι πολίτες της Βιάννου.

Έχοντας ως σκοπό  να σας ενημερώσω για το τι βιώνει η Βιαννίτισα και ο Βιαννίτης, αλλά πολύ περισσότερο οι νέοι της Βιάννου, σας μεταφέρω την αγανάκτηση τους, όπως αυτή εκφράστηκε δημόσια.  
        
«Τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι του Δήμου Βιάννου νοιώθουμε  ότι η ελληνική πολιτεία με τις  ενέργειές της προσπαθεί να υποβαθμίσει την ζωή μας λες και έχει «βάλει» σκοπό να μας διώξει βίαια από τον τόπο μας.
Στο πλαίσιο της νέας Αρχιτεκτονικής της Αυτοδιοίκησης και της  Αποκεντρωμένης Διοίκησης του Προγράμματος «Καλλικράτης» ο Μαρτυρικός Δήμος  μας παρέμεινε αυτόνομος (λόγω ορεινότητας).
Έκτοτε οι Δημόσιες υπηρεσίες και  οι υπηρεσίες των κοινωφελών οργανισμών αντί να στελεχώνονται και να βελτιώνονται, προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες του Δήμου μας, συρρικνώνονται ή υπολειτουργούν με τελική έκβαση την διακοπή της λειτουργίας τους.
Το κατάστημα του ΟΤΕ έκλεισε, το υποκατάστημα της ΔΕΗ έκλεισε  και η περιοχή μας εξυπηρετείται  από το υποκατάστημα της ΔΕΗ Αρκαλοχωρίου, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έκλεισε για να αναβαθμισθεί το παράρτημα Αρκαλοχωρίου, το οποίο πλέον εξυπηρετεί και τους Βιαννίτες.
Το Ειρηνοδικείο Βιάννου, το πιο  απομακρυσμένο στο νομό Ηρακλείου, διέκοψε οριστικά την λειτουργία του παρ’ ότι πρόσφατα (Αύγουστος 2012) ο τότε και σημερινός υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε στη Βουλή ότι «αποφάσισε» να παραμείνει το Μεταβατικό Ειρηνοδικείο στη Βιάννο.
Το Μεταβατικό Ειρηνοδικείο δεν  λειτούργησε ποτέ και οι κάτοικοι της Βιάννου πρέπει να διανύσουν  έως και 75+75 χιλιόμετρα για μια  υπόθεση τους μέσα από ένα κακό οδικό δίκτυο και χωρίς απευθείας  συγκοινωνία για το Ειρηνοδικείο Καστελίου.
Η δύναμη του Αστυνομικού Τμήματος Βιάννου είναι από ελλειπής έως ανύπαρκτη.
Ο Πυροσβεστικός Σταθμός  στο Δήμο Βιάννου που εδρεύει  στα Αμιρά και είναι «ο φρουρός» της περιοχής μας, βρίσκεται εδώ  και χρόνια υπό καθεστώς κατάργησης με σκοπό να δημιουργηθεί νέος Πυροσβεστικός  Σταθμός στο όμορο δήμο Μινώα  Πεδιάδας.
Πρόσφατα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη «διαβεβαίωσε» ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησής του.
Σημειωτέον ότι στην περιοχή μας είναι το δάσος  του Ομαλού, από τα μεγαλύτερα και  ωραιότερα πευκοδάση της Κρήτης, ενταγμένο σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 -GR4310006-.
Το Λύκειο Βιάννου ένα από τα ιστορικότερα και το δεύτερο χρονολογικά ιδρυθέν της Ελληνικής Περιφέρειας, σχεδόν κάθε χρόνο βρίσκεται υπό κατάργηση. Ενώ τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου μας είναι υπό προτεινόμενη συγχώνευση.
Το Γραφείο Γεωργικών  Εκμεταλλεύσεων υπολειτουργεί και είναι αδύνατον να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες των αγροτών μας.
Παρ’ ότι ένα μεγάλο κομμάτι του Δήμου μας έχει κηρυχτεί πυρόπληκτος περιοχή, μετά την καταστροφική φωτιά του καλοκαιριού (που δεν θα είχε αυτές τις καταστροφικές  συνέπειες αν κάποιος δεν βιαζόταν να απομακρύνει τα πυροσβεστικά αεροπλάνα), οι κάτοικοι που έχουν υποστεί καταστροφές σε σπίτια και φυτική παραγωγή μέσα από ένα δαίδαλο νόμων και γραφειοκρατίας δεν έχουν αποζημιωθεί και πιθανόν και να μην αποζημιωθούν.
Ο Δήμος μας αν και  είναι ορεινός για το επίδομα θέρμανσης θεωρείται πεδινός, ενώ σήμερα ανακοινώθηκε ότι για το πετρέλαιο θέρμανσης και μόνο για τα σχολεία της περιοχής αναγνωρίζεται ορεινός. Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων δεν λειτουργεί στο Δήμο μας (η εφορία για τους Βιαννίτες είναι στο Ηράκλειο) ενώ σε όμορο δήμο θα λειτουργούν δύο (2) Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων σε απόσταση οκτώ (8) χιλιομέτρων μεταξύ τους.»

Όπως καταλαβαίνετε, το μόνο που  δεν έχει απομακρυνθεί καταργηθεί ή  συγχωνευτεί,   ή τουλάχιστον  δεν είναι υπό σκέψη, είναι το Δημαρχείο Βιάννου.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Ως Βιαννίτης, ως πολίτης αυτής  της χώρας και ως Βουλευτής  του Ελληνικού Κοινοβουλίου, παρακαλώ όπως λάβετε τις απαραίτητες πολιτικές  αποφάσεις που απαιτούνται, ώστε οι πολίτες της Βιάννου και ιδιαίτερα η νέα γενιά της Βιάννου,  να μην νιώθουν παρείσακτοι στην χώρα τους.  
 
Με εκτίμηση,

Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης 
Βουλευτής Νομού Ηρακλείου

Προβλήματα και δυνατότητες του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου

Τα αιτήματα του Συλλόγου Γονέων «Μίκης Θεοδωράκης», έθεσε στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και στην Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης ο βουλευτής Νομού Ηρακλείου κ. Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τις δυνατότητες που έχει το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου.

«Το Μουσικό Σχολείο αποτελεί πυρήνα πολιτισμού και διατήρησης της παράδοσής μας και δημιουργεί σκεπτόμενους ανθρώπους με πραγματική παιδεία και όχι απλά καταρτισμένους. Η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος που τα φιλοξενεί είναι από τους πιο τουριστικούς, όχι μόνο στην Κρήτη αλλά και Πανελλαδικά. Με τις κατάλληλες υποδομές, η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες του Σχολείου και να το χρησιμοποιήσει και για την τουριστική προβολή του πολιτισμού μας. Υπάρχουν άριστα φωνητικά σύνολα που συνοδεύονται από εξαιρετικές ορχήστρες για την πραγματοποίηση συναυλιών που μπορούν να παρουσιάσουν σε ξένους και ντόπιους όχι μόνο την παράδοσή μας αλλά και κλασικά έργα.» Τονίζεται μεταξύ άλλων στην επιστολή του Συλλόγου Γονέων που κατέθεσε ο βουλευτής.

Ελεύθερη είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους για εκπαιδευτικούς

ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Ζητά με παρέμβαση  του ο Λευτέρης Αυγενάκης

Την κατάργηση της ελεύθερης  πρόσβασης των εκπαιδευτικών  σε Αρχαιολογικούς χώρους, Μνημεία και Μουσεία, αναδεικνύει ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με παρέμβαση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη μεταξύ των Υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού-Τουρισμού, (ΦΕΚ 1945, τεύχος Β΄, 15 Ιουνίου 2012) καταργήθηκε το δικαίωμα ελεύθερης εισόδου των εκπαιδευτικών σε Αρχαιολογικούς χώρους, σε Μνημεία και σε Μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο. Με την απόφαση αυτή δικαίωμα ελεύθερης εισόδου έχουν πολλές κατηγορίες πολιτών όπως: οι αστυνομικοί, οι δημοσιογράφοι, οι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού κ.ά. «Από τον κατάλογο αυτό, είναι χαρακτηριστική η απουσία των εκπαιδευτικών» αναφέρει ο Ηρακλειώτης Βουλευτής.

Τέλος, όπως δηλώνει ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης: «η εκπαίδευση και ο πολιτισμός πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και υπευθυνότητα και οφείλουμε να εξασφαλίσουμε στους εκπαιδευτικούς την ελεύθερη πρόσβαση στον πολιτισμό και την ιστορία της πατρίδας μας, της ιστορικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς» και ζητά την τροποποίηση της συγκεκριμένης ΚΥΑ, ώστε να δοθεί η δυνατότητα της ελεύθερης εισόδου για τους εκπαιδευτικούς στους Αρχαιολογικούς χώρους.

Ε.Π.Κ.Κ: Ανάσα, η απόφαση του Ειρηνοδικείου Ρεθύμνου, σε οικογένεια πολυτέκνων

Σημαντική είναι, η απόφαση (Προσωρινή Διαταγή) του Ειρηνοδικείου Ρεθύμνης, στα πλαίσια των ασφαλιστικών μέτρων... (άρθρο 781 και 1 Κ.Πολ.Δ) που δίνει κουράγιο και ανάσα, από το περιεχόμενο της, σε οικογένεια πολύτεκνων δανειοληπτών από το Ρέθυμνο, αφού απαγορεύει:

α) τις Τράπεζες να προβούν σε οποιανδήποτε ενέργεια που θα μεταβάλλει την υφιστάμενη νομική και πραγματική κατάσταση της ακίνητης περιουσίας των δανειοληπτών

β) απαγορεύει την Τράπεζα (Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος), να παρακρατεί από την σύζυγο πέραν των (100,00 Ευρώ )μηνιαίος, έως την έκδοση αποφάσεως από το Δικαστήριο ( έχει οριστεί στις 28-06-2016.)

Επί της ουσίας της υπόθεσης:

"Πρόκειται για ένα ζευγάρι έγγαμο, πολύτεκνο (με τέσσερα παιδιά) ανήλικα, από το Ρέθυμνο, που είχαν δανειστεί από δύο Τράπεζες αμφότεροι , για καταναλωτικά δάνεια και στεγαστικό, συνολικού ποσού χρέους για την οικογένεια περίπου 96.000 Ευρώ, ο άνδρας είναι άνεργος επιδοτούμενος από τον ΟΑΕΔ, λαμβάνοντας το πενιχρό ποσό των 504 Ευρώ/μηνιαίως

Το ζευγάρι διαθέτει κατοικία από 50 % έκαστος, αποτελεί την πρώτη και μόνη κατοικία τους και το μοναδικό περιουσιακό τους στοιχείο εκτός από ένα αυτοκίνητο τύπου HUNDAI, με ποσοστό συνιδιοκτησίας μετά της συζύγου του 50%, εμπορικής αξίας 825 Ευρώ, η γυναίκα είναι δασκάλα, εργαζόμενη ως μόνιμη, σε Δημοτικό Σχολείο του Ρεθύμνου με μισθό 680,57 περίπου μηνιαίως.

Επειδή ο σύζυγος, έχασε την εργασία του, (εργαζόταν σε Ιδιωτ. επιχείρηση) η οποία λόγω της επιχειρηματικής συρρίκνωσης και της γενικότερης οικονομικής ύφεσης που πλήττει την Χώρα, τον απέλυσε , αλλά και η σύζυγος ως δημόσιος υπάλληλος δέχτηκε μείωση του μισθού της, με συνέπεια την αδυναμία κάλυψης των δανειακών τους υποχρεώσεων, προς τις δύο δανείστριες Τράπεζες, επέλεξαν να κάνουν χρήση του Νόμου 3869/2010, καταθέτοντας σχετική αίτηση στο Ειρηνοδικείο Ρεθύμνου (μέσω της συνεργαζόμενης με την Ενωση δικηγόρου), αλλά και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, όπου πέτυχαν την τόσο σημαντική απόφαση.

Τέλος, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, έπειτα και από αυτή την τόσο σημαντική δικαίωση των πολυτέκνων από το Ρέθυμνο, καλεί τους Ρεθεμνιώτες δανειολήπτες , να μη διστάζουν να κάνουν χρήση του Ν.3869?2010 (ν.Κατσέλη) , να εμπιστεύονται για μια ακόμα φορά τους Κρητικούς δικαστές, που στέκονται δίπλα στα δοκιμαζόμενα από την οικονομική κρίση "Υπερχρεωμένα νοικοκυριά" και δίνουν κουράγιο με τις τόσο σημαντικές διαταγές και , θαρραλέες αποφάσεις τους, και για ενημέρωση και καθοδήγηση να απευθύνονται μεταξύ των άλλων εξουσιοδοτημένων Φορέων, στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, που διαθέτει έμπειρο στελεχιακό δυναμικό αλλά συνεργάζεται και έξω από αυτήν , με ειδικευμένους νομικούς σε όλους τους Νομούς της ΄Ελλάδας.

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...