Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Ελεύθερη είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους για εκπαιδευτικούς

ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Ζητά με παρέμβαση  του ο Λευτέρης Αυγενάκης

Την κατάργηση της ελεύθερης  πρόσβασης των εκπαιδευτικών  σε Αρχαιολογικούς χώρους, Μνημεία και Μουσεία, αναδεικνύει ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με παρέμβαση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη μεταξύ των Υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού-Τουρισμού, (ΦΕΚ 1945, τεύχος Β΄, 15 Ιουνίου 2012) καταργήθηκε το δικαίωμα ελεύθερης εισόδου των εκπαιδευτικών σε Αρχαιολογικούς χώρους, σε Μνημεία και σε Μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο. Με την απόφαση αυτή δικαίωμα ελεύθερης εισόδου έχουν πολλές κατηγορίες πολιτών όπως: οι αστυνομικοί, οι δημοσιογράφοι, οι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού κ.ά. «Από τον κατάλογο αυτό, είναι χαρακτηριστική η απουσία των εκπαιδευτικών» αναφέρει ο Ηρακλειώτης Βουλευτής.

Τέλος, όπως δηλώνει ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης: «η εκπαίδευση και ο πολιτισμός πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και υπευθυνότητα και οφείλουμε να εξασφαλίσουμε στους εκπαιδευτικούς την ελεύθερη πρόσβαση στον πολιτισμό και την ιστορία της πατρίδας μας, της ιστορικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς» και ζητά την τροποποίηση της συγκεκριμένης ΚΥΑ, ώστε να δοθεί η δυνατότητα της ελεύθερης εισόδου για τους εκπαιδευτικούς στους Αρχαιολογικούς χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...