Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Εθελοντισμός μέσα από την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Κάλεσμα νέων εθελοντών ιδιαίτερα μέσα οπό την Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας της Ε.Π.K.Κρήτης , επισημαίνοντας λίγες λέξεις για τι σημαίνει Εθελοντισμός!!!

                                                      ¨
Κάλεσμα νέων εθελοντών«Εθελοντισμός είναι η σοφή διαχείριση του περισσεύματος της ψυχής»

" Εθελοντισμός είναι η ελεύθερη διάθεση του εαυτού  μας στο περιβάλλον που ζούμε, αλλά και στον συνάνθρωπό μας"

"Στον εθελοντισμό σταματάει το ρολόι του χρόνου να κτυπάει, χτυπούν οι χτύπο της   καρδιά μας, από αισθήματα προσφοράς και αλληλεγγύης"

"Εθελοντισμός σημαίνει όχι  πτυχία και σπουδές, αλλά η πλήρη γνώση της αποστολής μας στην γη"

"Εθελοντισμός σημαίνει όχι τα γήινα εφόδια που απέκτησα στην γη, αλλά τα πνευματικά εφόδια που φρόντισα όχι εγώ να εφοδιαστώ , για να περάσω καλά, αλλά τις άυλες αξίες που φρόντισα να μεταφέρω στους συνεχιστές της ανθρώπινης ύπαρξης στην γη.

"Εθελοντισμός σημαίνει η συνεχόμενη δίψα να σβήσω το ΕΓΏ, και στην θέση του να σπείρω το ΕΜΕΊΣ"

"Εθελοντισμός σημαίνει να αγωνίζομαι  για το καλό της Κοινωνίας, και όχι για μένα"

"Εθελοντισμός σημαίνει να είμαι άμισθος ενεργός πολίτης και να συμμετέχω σε κάθε δραστηριότητα που ωφελεί το κοινωνικό σύνολο, χωρίς στο βάθος του μυαλού μου να υπολογίζω ίδιον όφελος"

"Εθελοντισμός σημαίνει η προσφορά χρόνου από την καθημερινότητα μας , γνώση από την εμπειρία μας και την εκπαίδευσή μας ,μέσα από αισιόδοξη διάθεση "

"Εθελοντισμός σημαίνει μοίρασμα της αγάπης από την καρδιά μας¨"

 "Εθελοντισμός  είναι πάθος είναι αξεπέραστος έρωτας για κάτι άλλο, που προσφέρεται αυτόβουλα , χωρίς  εντολή αλλά ξεπηδάει από την καρδιά μας"

Δεν θα μπορούσαμε να περιγράψουμε πιο πιστά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των εθελοντών που δραστηριοποιούνται ενεργά. στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, μπροστά στην αναλγησία των καιρών και κυρίως πλεόνασμα αγάπης από την καρδιά τους.
Επειδή πιστεύουμε ότι αγγίζουν και εσένα οι παραπάνω αξίες, σε καλούμε να γίνεις ενεργό μέλος, να μοιραστείς τη βαθιά ανθρώπινη ανάγκη για κοινωνική προσφορά και συμπαράσταση, να μεταδόσεις την εμπειρία και τις γνώσεις σου, να αξιοποιήσεις το χρόνο σου δημιουργικά. Εάν είσαι νέος θα αποκτήσεις καινούριες δεξιότητες, γνώσεις και προϋπηρεσία.
Σε περιμένουμε στο χώρο μας για να γνωρίσεις από κοντά το έργο και τις δράσεις της ΄Ενωσή μας!!!
Να θυμάσαι ΠΑΝΤΑ, πως μόνο προσφέροντας στους άλλους, στην κοινωνία γενικότερα,  μπορείς να νοιώσεις  την "προσφορά" που αποζητάς από τους άλλους,και ακόμα να ξεχωρίσεις το νόημα του εθελοντισμού από την Εργασία, δύο λέξεις του ίδιου προορισμού, αλλά προερχόμενες από διαφορετικές αφετηρίες!!!
  Η Πρόσκληση απευθύνεται σε όλους, !!!

Παρέμβαση Μανώλη Κεφαλογιάννη για την συντήρηση του βόρειου οδικού άξονα Κρήτης

Να συντηρηθεί άμεσα ο Βόρειος οδικός Αξονας Κρήτης ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό  Αποδήμων Μεταφορών και Δικτύων ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης με παρέμβαση του στην Βουλή το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο βόρειος οδικός άξονας Κρήτης από άποψη, καθαριότητας, συντήρησης και σήμανσης είναι απαράδεκτη δεδομένου και του ότι αποτελεί την πρώτη εικόνα που οι αφικνούμενοι στη Κρήτη Έλληνες και αλλοδαποί επισκέπτες αντικρίζουν

Η αρμοδιότητα για τον οδικό άξονα έχει μεταφερθεί στη περιφέρεια Κρήτης, χωρίς τη μεταφορά και των αντίστοιχων πιστώσεων

Συμφώνα με σχετικό αναλυτικό δημοσίευμα της εφημερίδας ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ (19/8/2013) ο διευθυντής της ΕΛΠΑ Κρήτης έχει προτείνει από το 2010 14 επεμβάσεις άμεσης απόδοσης για την αποκατάσταση του οδικού άξονα

Ερωτασθε πότε και ποιες πιστώσεις προτίθεσθε να μεταβιβάσετε στη περιφέρεια Κρήτης για την εκτέλεση επειγουσών απαιτούμενων εργασιών συντήρησης και σήμανσης?

Δείτε φωτό: Δελφίνι εντυπωσιάζει λουόμενους στα Μάρμαρα Σφακίων

Το «παιχνιδιάρικο» θηλαστικό, είδε τους ανθρώπους και χάρηκε


Με επιφωνήματα θαυμασμού οι τυχεροί που βρέθηκαν χθες το μεσημέρι στην παραλία Μάρμαρα των Σφακίων, απόλαυσαν την «παράσταση» που έδωσε ένα μεγάλο δελφίνι.

Όπως φαίνεται , το «παιχνιδιάρικο» θηλαστικό, είδε τους ανθρώπους και χάρηκε τόσο πολύ που άρχισε τους πήδους και τα άλματα, δίνοντας την ευκαιρία για εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς.

Συχνά τα θαλάσσια θηλαστικά, όπως οι φάλαινες και τα δελφίνια, κάνουν τις βόλτες τους κοντά στις ακτές στα νότια των Χανίων και ειδικά στα Σφακιά, καθώς τα βαθειά νερά τους δίνουν την δυνατότητα να πλησιάσουν στην ξηρά.

flashnews.gr 

Η υπερπολυτελής βίλα της Βικτόρια Χίσλοπ στην Κρήτη!

Η συγγραφέας του βιβλίου «Το νησί», Βικτόρια Χίσλοπ, στο οποίο βασίστηκε το ομώνυμο επιτυχημένο σίριαλ έχει δημιουργήσει εδώ και λίγο καιρό το προσωπικό της καταφύγιο.

Πρόκεται για υπερπολυτελή βίλα με καταπληκτική θέα που βρίσκεται σε μία όμορφη περιοχή λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Πλάκα και την Ελούντα στην Κρήτη όπου είχαν γίνει τα γυρίσματα του σίριαλ.

 Η βίλα βρίσκεται σε συγκρότημα κατοικιών που έχει χτιστεί σε μία απομονωμένη παραθαλάσσια χερσόνησο και διαθέτει όλες τις ανέσεις αλλά και ιδιωτική πισίνα.

Η συγγραφέας είχε όνειρο να αποκτήσει σπίτι στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Κρήτη την οποία έχει λατρέψει από την πρώτη φορά που πάτησε το πόδι της εκεί.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...