Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Νέα δημοσκόπηση δείχνει "ισοπαλία" ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - Δημοφιλέστερος ο Κουβέλης

"Ισοπαλία" Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Επενδυτής» , καθώς στην πρόθεση ψήφου η ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται μόλις με 0,1%.

Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 18,8%, η ΝΔ 18,7%), η Χρυσή Αυγή 7,2%, το ΠΑΣΟΚ 5,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,3%, η ΔΗΜΑΡ  3,8% και το ΚΚΕ 3,6%. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 14,8% απαντά ότι δεν θα ψηφίσει, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 6,8%.


Σε ότι αφορά τις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών ο Φώτης Κουβέλης διατηρεί την πρωτιά (46% θετικές γνώμες), αλλά η δημοτικότητά του μειώνεται σε σχέση με προηγούμενες μετρήσεις.

Ανάλογη πορεία ακολουθούν και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί,εκτός της Αλέκας Παπαρήγα που εμφανίζει πιο δημοφιλής σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

Σε κάθε περίπτωση, δεύτερος πιο δημοφιλής αναδεικνύεται ο Αντώνης Σαμαρά με 44% θετικές γνώμες και τρίτος ο Αλέξης Τσίπρας με 36% θετικές γνώμες.

Ανασυγκροτήθηκε η διοικητική επιτροπή του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου

Πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης. Στη συνεδρίαση αυτή, μεταξύ των άλλων, το Διοικητικό Συμβούλιο:

Ανασυγκρότησε τη Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου, η σύνθεση της οποίας είναι ως εξής: α) Πρόεδρος: Γεώργιος Γιακουμάκης, α) Α’ Αντιπρόεδρος: Εμμανουήλ Ψαρουδάκης, γ) Β’ Αντιπρόεδρος: Ευάγγελος Μανιουδάκης, δ) Γεν. Γραμματέας: Ιωάννης Δαφνομήλης, ε) Οικ. Επόπτης: Γεώργιος Πολιουδάκης.

Ενέκρινε τον προϋπολογισμό του Επιμελητηρίου χρήσης 2013.

Όρισε τους εκπροσώπους του για τη συγκρότηση της Επιτροπής γνωμοδότησης σε θέματα λαϊκών αγορών της Π. Ε. Ρεθύμνης, ως εξής: α) Δημήτριος Περνιεντάκης, ως τακτικός, β) Αθηνά Τσικιντίκου, ως αναπληρωματική.

Όρισε τους εκπροσώπους του για τη συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ρεθύμνης για τη διετία 2013 - 2014, ως εξής: α) Θεόδωρος Νίνος, ως τακτικός, β) Ιωάννης Σταγκουράκης, ως αναπληρωματικός.

Όρισε τους εκπροσώπους του για τη συγκρότηση των Επιτροπών Προμηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, ως εξής: α) Περπιράκης Κοσμάς, ως τακτικός, β) Περπυράκης Απόστολος, ως αναπληρωματικός.

Ενέκρινε την επιχορήγηση του Συλλόγου Ξενοδόχων Ν. Ρεθύμνης με το ποσό των 6.200,00 ευρώ (έξι χιλιάδες διακόσια), για συμμετοχή στα έξοδα εκμίσθωσης περιπτέρων επιχειρήσεων – μελών του που συμμετείχαν στην έκθεση «E-cite Ρέθυμνο που διοργανώθηκε από το Δήμο Ρεθύμνης στις 22 -28 Οκτωβρίου 2012 στο Στρασβούργο της Γαλλίας. Η επιχορήγηση χορηγείται στο Σύλλογο Ξενοδόχων, επειδή ο Σύλλογος είχε αναλάβει, μετά από αίτημα του Δήμου Ρεθύμνης το στήσιμο των περιπτέρων.

Οι επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου, τα έξοδα συμμετοχής των οποίων επιχορηγούνται είναι: α) διάφορες επιχειρήσεις – μέλη του Συλλόγου Τυροκόμων Ρεθύμνης, β) η επιχείρηση Σ. ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ – Ε. ΚΟΥΤΣΑΛΕΔΑΚΗ Ο.Ε., γ) Φαίδων Χηνιάδης, δ) Patrizia – Elena Castiglione, ε) Νικόλαος Λαμπάκης, στ) διάφορες επιχειρήσεις – μέλη του Συλλόγου Αργυροχρυσοχόων Ρεθύμνης.

Πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης σε μια σεμνή και λιτή τελετή, όπως αρμόζει στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου, μεταξύ των μελών του Διοικητικού του Συμβουλίου και των εργαζομένων του. Την πίτα ευλόγησε, ο π. Νικόλαος Νικηφόρος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγενίου, λόγω απουσίας του στην Αυστραλία.

Το φλουρί της πίτας, που αντιστοιχούσε σε ένα συμβολικό δώρο, έτυχε στον Β΄ Αντιπρόεδρο Ευάγγελο Μανιουδάκη, ο οποίος πήρε και τις ευχές των συναδέλφων του για συνέχιση της καλής του τύχης ολόκληρη τη χρονιά. Τυχερή, επίσης, στάθηκε και η εργαζόμενη στην εταιρεία ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, θυγατρική εταιρεία του Επιμελητηρίου, κα Ειρήνη Παντινάκη, η οποία κέρδισε δύο ημέρες άδεια.



goodnet.gr

Αντιγριπικός εμβολιασμός σε ανασφάλιστους πολίτες στο Ηράκλειο

Τη δυνατότητα να εμβολιαστούν θα έχουν, άνεργοι και άποροι, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη με πρωτοβουλία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ηρακλείου.  

Άποροι και ανασφάλιστοι θα μπορούν να κάνουν δωρεάν το εμβόλιο κατά της γρίπης προσερχόμενοι απευθείας στα γραφεία της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης προσκομίζοντας μόνο την αστυνομική τους ταυτότητα.

Συγκεκριμένα, η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης έχοντας στη διάθεση της 600 συνολικά αντιγριπικά εμβόλια, θα προχωρήσει στον εμβολιασμό των ανασφάλιστων στο ισόγειο της υπηρεσίας, τις πρωινές ώρες από τις 8.00 έως 13.00.

Σε περίπτωση που η έλευση των ανασφάλιστων είναι μικρότερη από τον αριθμό των εμβολίων, το πλεόνασμα θα διατεθεί στα Κέντρα Υγείας.

«Πολλοί είναι εκείνοι που χρειάζεται να εμβολιαστούν, οι εποχές είναι δύσκολες και η ΔΥΠΕ θα κάνει ότι είναι δυνατό. Αν υπάρξει μεγαλύτερη ζήτηση για εμβόλια, θα προβούμε σε περαιτέρω ενέργειες.» αναφέρει ο Διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ηρακλείου, Αντώνης Γρηγοράκης.

Πηγή: cretalive.gr

Πέπλο μυστηρίου με πτώμα στο Ρέθυμνο - Βρέθηκε σε σήψη με ένα σχοινί στο λαιμό

Σε προχωρημένη σήψη βρίσκεται το σώμα του άνδρα που βρέθηκε σε εγκαταλελειμμένο χώρο στο Ρέθυμνο με ένα σχοινί τυλιγμένο στο λαιμό του. Οι αρχές εικάζουν ότι πρόκειται για έναν 52χρονο που είχε εξαφανισθεί από τον περασμένο Οκτώβριο.

Το άψυχο σώμα εντόπισε πολίτης σε εργοστάσιο κεραμοποιίας της Καλλιθέας στην πόλη του Ρεθύμνου, από χρόνια εγκαταλελειμμένο.

Οι αρχές που ενεργούν για την ταυτοποίηση του αυτόχειρα, όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν, φωτογραφίζουν 52χρονο Γερμανό υπήκοο που διέμενε στο Ρέθυμνο και τα ίχνη του είχαν εξαφανιστεί από τον περασμένο Οκτώβριο.

Βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη, γεγονός που δείχνει πως ο εξαφανισθείς από τις 10 Οκτωβρίου άνδρας -αν τελικά πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, είχε βάλει τέλος στη ζωή του μεγάλο διάστημα πριν.

Η σύντροφος του 52χρονου είχε δηλώσει την εξαφάνισή του από το σπίτι που διέμεναν, ενώ φως στην υπόθεση θα ρίξουν τα αποτελέσματα της εξέτασης του DNA του άνδρα

Στην «Δεύτερη Ανάγνωση», της ΕΤ3, και «Τι λέει ο νόμος;» στο κανάλι της Βουλής, ο Λευτέρης Αυγενάκης

Καλεσμένος στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Παπαγρηγορίου, αύριο, Σάββατο 19 Ιανουαρίου και ώρα 10:00 πρωινή, ο Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, με την κ. Χαραλαμπίδου Δεσποινα από τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ και τον κ. Βασίλη Οικονόμου από τη ΔΗΜ.ΑΡ.

Στο κανάλι της Βουλής, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου και ώρα 4:00 απογευματινή, στην εκπομπή «Τι λέει ο νόμος;» που παρουσιάζει η δημοσιογράφος Αλεξία Κουλούρη, ο Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, με τους κ.κ. Γεώργιο Ντόλιο από το ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Αναγνωστάκη από την ΔΗΜ.ΑΡ. , Χρυσούλα Γιαταγάνα από τους ΑΝ.ΕΛ. και τον Αλέξη Μητρόπουλο από τον ΣΥΡΙΖΑ., θα σχολιάσουν το Νομοσχέδιο του Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την «κατάργηση και συγχώνευση νομικών προσώπων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα - Σύσταση Γενικής Γραμματείας για το συντονισμού του κυβερνητικού έργου»

Αντιεξουσιαστές κατέλαβαν την ΕΡΑ Ηρακλείου

Αντιεξουσιαστές κατέλαβαν την ΕΡΑ Ηρακλείου σε ένδειξη συμπαράστασης για όσους συνελήφθησαν από την αστυνομία στη Βίλα Αμαλία και άλλα υπό κατάληψη κτίρια.

Ομάδα περίπου 15 ατόμων "εισέβαλλε" λίγο μετά τις 2.30  το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του κρατικού ραδιοφωνικού σταθμού στο Ηράκλειο .

Οι αντιεξουσιαστές παρέμειναν στο χωρο για περίπου ένα τέταρτο και ζήτησαν να μεταδοθεί ηχητικό μήνυμα στο οποίο ανέφεραν την συμπαράσταση τους στους συλληφθέντες κατά τις αστυνομικές επεμβάσεις σε υπό κατάληψη κτίρια στην Αθήνα, όπως η Βίλα Αμαλία και η κατάληψη του Σκαραμανγκά.

Στην συνέχεια αποχώρησαν χωρίς να δημιουργηθούν περεταίρω προβλήματα.

Πηγή: http://www.cretalive.gr

Η μάχη της Κρήτης από... αντιεξουσιαστές–χρυσαυγίτες [βίντεο]

Το γύρω του διαδικτύου κάνει το βιντεάκι από τις συγκρούσεις σώμα με σώμα ανάμεσα σε μέλη της Χρυσής Αυγής και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου στην Κρήτη.

Την κάμερα κρατούσε ένα μέλος της ομάδας των αντιεξουσιαστών και καταγράφει τη σύγκρουση ανάμεσα στις δύο πλευρές, η οποία ξεκίνησε με πέτρες και καρέκλες, ενώ στη συνέχεια, οι μάχες ήταν σώμα με σώμα. Αφού για μερικά λεπτά η περιοχή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, ξαφνικά όλα σταμάτησαν μόλις φώναξε κάποιος «Μπάτσοι, μπάτσοι», δίνοντας σήμα πως στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις, οπότε τα μέλη των δύο πλευρών έπρεπε να φύγουν για να γλιτώσουν τη σύλληψη.

Όπως αναφέρει το CretePlus.gr η συγκεκριμένη συμπλοκή που σημειώθηκε στη συμβολή της λεωφόρου 62 Μαρτύρων και τη Μίνωος έγινε ανάμεσα σε μερικές δεκάδες άτομα και από τους δύο χώρους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Σητεία: Προσωπικά δεδομένα στο "σφυρί"!

Αυτό κι αν είναι πρωτάκουστο! Πώς θα σας φαινόταν εάν ένα ωραίο πρωί - με πολύ αέρα - βλέπατε τα προσωπικά σας στοιχεία που είχατε εμπιστευτεί στην Εφορία πεταμένα... στα σκουπίδια!
Μετά, λοιπόν, το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ Σητείας, οι κάδοι των σκουπιδιών που είναι κοντά στο κτήριο, όπου στεγαζόταν, γέμισαν από εκατοντάδες πρωτότυπα έγγραφα της ΔΟΥ, όπως αποκαλύπτει το Cretalive!

Περαστικοί, κοιτάζοντας καλύτερα, βρήκαν πληθώρα βεβαιώσεων οφειλών, πληρωμών, ενημερότητες, ακόμα και κλασέρ ολόκληρα με αναλυτικά στοιχεία φορολογουμένων ( Δνση Τηλέφωνο, ποσό οφειλής κλπ)!

Για αρχή, μία καλή εξήγηση, νομίζουμε ότι θα πρέπει να δοθεί!
cretalive.gr

Μιχελογιαννάκης: Προβλήματα αστυνόμευσης στο Δήμου Βιάννου

Το αίτημα του Δημάρχου Βιάννου, έθεσε στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια, ο βουλευτής Νομού Ηρακλείου κ. Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, σχετικά με τα προβλήματα αστυνόμευσης στο Δήμου Βιάννου.

«Το Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου με την υπάρχουσα κατάσταση αδυνατεί να παρέμβει ουσιαστικά αλλά και κατασταλτικά κάτι που ουσιαστικά ενδυναμώνει τις όποιες ομάδες κακοποιών στοιχείων θελήσουν να προβούν σε παράνομες ενέργειες. Πρέπει λοιπόν άμεσα να στελεχωθεί το ΑΤ Βιάννου με προσωπικό που θα του επιτρέψει να εκτελεί ένα πρόγραμμα αστυνόμευσης του Δήμου ικανοποιητικό για την ασφάλεια των κατοίκων. Να είναι σε θέση να εκτελούνται περιπολίες ιδιαίτερα κατά τις βραδινές ώρες στα χωριά του Δήμου κάτι που θα δηλώσει την παρουσία της Αστυνομίας αλλά και θα λειτουργεί αποτρεπτικά σε επιδόξους κακοποιούς.» Τονίζεται μεταξύ άλλων στην επιστολή του κ. Μπαριτάκη που κατέθεσε ο βουλευτής.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...