Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Χανιά:«Έφυγε» ο Χάρης. Η Caretta – Caretta του Ενετικού Λιμανιού

Μία νεκρή αρσενική χελώνα Caretta - Caretta ανέσυραν χθες το πρωί οι λιμενικοί κοντά σε προβλήτα του ενετικού λιμανιού των Χανίων.

Η συγκεκριμένη χελώνα για πολλά χρόνια ζούσε στην περιοχή του ενετικού λιμανιού, ενώ ψαράδες και κάτοικοι της περιοχής της είχαν δώσει το όνομα «Χάρης». Ο «Χάρης» , σύμφωνα με τους καταστηματάρχες που τον τάιζαν, κυκλοφορούσε στο λιμάνι εδώ και πέντε χρόνια.

Ωστόσο, κάποιο σκάφος, όπως φαίνεται, δεν πρόσεξε με αποτέλεσμα πιθανότατα να τον χτύπησε θανάσιμα με την προπέλα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Φωτογραφικό υλικό, ωστόσο, στάλθηκε στην υπεύθυνη του προγράμματος Κρήτης για τη διάσωση της Χελώνας Caretta - Caretta, Ρεγγίνα Στεφάνου, ώστε ειδικοί επιστήμονες να γνωμοδοτήσουν για τα ακριβή αίτια θανάτου.

Ηράκλειο: Αφιέρωμα για τους ευεργέτες της πόλης από τον Σύνδεσμο Μελών των Γυναικείων Σωματείων

«Η πόλις θυμάται τους ευεργέτες της», είναι ο τίτλος του αφιερώματος που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων του νομού Ηρακλείου.

Το αφιέρωμα μνήμης αφορά τους ευεργέτες της πόλης, Πανανό και Αθηνά Θεοδουλάκη (για το Πανάνειο Δημοτικό Νοσοκομείο), Αντώνιο και Βικτωρία Καπετανάκη (για το Καπετανάκειο Εκπαιδευτήριο) και Γεώργιο και Μαρία Γερωνυμάκη (για το Γερωνυμάκειο Βρεφοκομείο).

Η πρώτη εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας την Παρασκευή 8 Μαρτίου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στις 19:30 μμ, αποτελεί τον πρώτο κύκλο από σειρά δράσεων με τον ανωτέρω τίτλο, οι οποίες θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων τονίστηκε ότι η προσφορά των παραπάνω ευεργετών είναι ένα φωτεινό παράδειγμα στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε και αποτελεί έναν φάρο προσφοράς για όλους τους συμπολίτες μας που αναζητούν μιμητές των έργων τους.

Στην εκδήλωση της Παρασκευής θα μιλήσουν ο προϊστάμενος της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου, Δημήτρης Σάββας, η φιλόλογος, Καίτη Κικιβαράκη-Χναράκη, και ο προϊστάμενος των Γενικών Αρχείων του Κράτους Ν. Ηρακλείου, Μανώλης Δρακάκης. Θα ακολουθήσει βιντεοπαρουσίαση από τον σκηνοθέτη-παραγωγό Μανώλη Σφακιανάκη, ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με συναυλία της Κρητικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων υπό τη διεύθυνση του Νίκου Αντωνακάκη.

Πέθανε η Μαρία Αλεξανδρίδου, πρώτη παρουσιάστρια του Κρήτη tv

Την τελευταία της πνοή άφησε η πρώτη παρουσιάστρια της τηλεόρασης της Κρήτης, Μαρία Αλεξανδρίδου σε ηλικία 49 ετών.

Η παρουσιάστρια έδωσε μάχη με τον καρκίνο, αλλά δεν τα κατάφερε.

Η Μαρία Αλεξανδρίδου στις 16 Δεκεμβρίου του 1990, στις 20:00 μμ, ήταν η πρώτη γυναικεία παρουσία του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του "Κρήτη TV". Για τρία χρόνια αδιάλειπτα παρουσίαζε την κεντρική ενημέρωση.

Είχε αφήσει το δικό της στίγμα στην τηλεόραση της Κρήτης και είχε αγαπηθεί ιδιαίτερα από τον κόσμο.

Φίλοι, συγγενείς και κόσμος που την θαύμαζε βρέθηκε στην κηδεία της σήμερα προκειμένου να της πει το τελευταίο αντίο.
Star.gr

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Βρέχει πρόστιμα στη Κρήτη

Για εταιρείες παραγωγής και εμπορίας ετοίμου σκυροδέματος.

Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με την υπ' αριθ. 547/VII/2012 ομόφωνη απόφαση της, έκρινε ότι οι εταιρείες παραγωγής και εμπορίας ετοίμου σκυροδέματος ΜΠΕΤΑΡΜ Α.Ε, ΛΑΤΟΜ-ΤΕΧΝΟΜΠΕΤΟΝ ΑΕΒΕ, ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΗ ΚΡΗΤΗΣ ΑΕ, ΕΥΡΩΜΠΕΤΟΝ και ΜΠΕΤΟΔΟΜΗ ΑΕ, οι οποίες δραστηριοποιούνται στο νομό Ρεθύμνης, παραβίασαν το άρθρο 1 του ν. 703/77, όπως ίσχυε, λόγω της συμμετοχής τους σε απαγορευμένες συμπράξεις (καθορισμός τιμών, περιορισμός/έλεγχος παραγωγής και ανταλλαγή εμπιστευτικών πληροφοριών).
Με την απόφαση της η Επιτροπή επέβαλε πρόστιμο στις εταιρίες, συνολικού ύψους ενενήντα τεσσάρων χιλιάδων εξακοσίων είκοσι ενός ευρώ
και τις υποχρέωσε να σταματήσουν και να μην επαναλάβουν την ίδια παράβαση στο μέλλον. Η Επιτροπή αποφάσισε, επίσης, να απευθύνει σύσταση στο Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ετοίμου Σκυροδέματος και Αδρανών Υλικών Δυτικής Κρήτης για τη συμμετοχή του στην ίδια παράβαση.


Πηγή:www.reporter.gr

Συναγερμός για φωτιά στο κέντρο του Ηρακλείου

Αναστάτωση επικρατεί αυτή την ώρα στο κέντρο του Ηρακλείου, καθώς στην περιοχή γύρω από το Καμαράκι, υπάρχουν καπνοί, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει μέχρι και αυτή την ώρα... αντιληπτή κάποια εστία φωτιάς.

Μάλιστα πολλοί καταστηματάρχες, περαστικοί αλλά και διερχόμενοι οδηγοί προσπαθούν να καταλάβουν τι έχει συμβεί και αν έχει ξεσπάσει πυρκαγιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου, έχει δεχτεί κλήση για ύπαρξη φωτιάς, σε διαμέρισμα που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Ένα πυροσβεστικό όχημα με τρεις πυροσβέστες κατευθύνεται στο σημείο.
prismanews.gr

Ε.Π.Κ.Κ.: 60 αποφάσεις, σώζουν την περιουσία δανειοληπτών στο Λασίθι


Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι, 60 και πλέον είναι οι αποφάσεις  των Ειρηνοδικείων Ιεράπετρας, Αγίου Νικολάου Νεαπόλεως και Σητείας, όπου δίνουν το πρώτο  χαμόγελο στους δανειολήπτες της περιοχής του Νομού Λασιθίου, όπου  εντάχθηκαν στο Νόμο Κατσέλη  και κατέθεσαν μέσω των συνεργαζόμενων δικηγόρων ,αιτήσεις στα Ειρηνοδικεία της περιοχής του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης:

¨Τα Ειρηνοδικεία Ιεράπετρας ,Αγίου Νικολάου , Σητείας και Νεαπόλεως  εξέδωσαν 60 και πλέον αποφάσεις για 60 αντίστοιχα δανειολήπτες, όπου στα πλαίσια των ασφαλιστικών μέτρων οι Ειρηνοδίκες απαγορεύουν κάθε πράξη εκτελεστικής διαδικασίας, έκδοσης εκτελεστού τίτλου βάσει των χρεών τους από τους πιστωτές τους  ακόμα απαγορεύουν την μεταβολή της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας των αιτούντων(δανειοληπτών) μέχρι την ορισθείσα ημερομηνία εκδίκασης της αίτησης εκάστου..Ημερομηνίες για την εκδίκαση της αίτηση τους , έχουν οριστεί σύντομες, αφού η τελευταία έχει δοθεί 20-06-2014, ενώ παρατηρείται σε άλλα Ειρηνοδικεία΄της Κρήτης να έχουν δοθεί ημερομηνίες  εκδίκασης  και έως τώρα μέχρι το έτος 2018.
 Έπειτα από αυτήν την νικηφόρα  πορεία  των αιτήσεων των δανειοληπτών, οι δανειολήπτες  θα πρέπει να αισθάνονται πλέον ότι, έχουν ασπίδα τις απαγορευτικές αποφάσεις των Ειρηνοδικείων  και μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης τους, που ως φαίνεται θα τελεσισφορίσει, θα πρέπει και να αισθάνονται ασφαλείς και να κοιμούνται ήσυχοι.  Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ευχαριστεί αφενός τους Ειρηνοδίκες του Νομού Λασιθίου, που από την αρχή στάθηκαν δίπλα σε κάθε δοκιμαζόμενο δανειολήπτη τόσο από την οικονομική ύφεση, αλλά και από τον δανεισμό, και με τις τόσο σημαντικές αποφάσεις δίνουν την ελπίδα για αγώνα, ευχαριστεί δε και  όλους τους  συνεργάτες οικονομολόγους και  δικηγόρους που σε μεγάλο βαθμό συνέβαλλαν,  στην ενημέρωση και καθοδήγηση των δανειοληπτών μελών της ΄Ενωσης .
  Τέλος ενημερώνει τους καταναλωτές-δανειολήπτες που νοιώθουν τον βραχνά της Ιδιωτικής χρέωσης να τους πλησιάζει, να βρίσκονται  με δάνεια τα οποία δεν μπορούν να τα εξυπηρετήσουν, να "βορβαδίζονται" καθημερινά από το πρωί τις 8 έως το βράδυ της 9 με τηλεφωνήματα από τις "εισπρακτικές¨ας κάνουν το πρώτο βήμα ας επισκεφθούν τα Γραφεία της ΄Ενωσης στην Ιεράπετρα, τα οποία βρίσκονται Λακέρδας 11  εκεί θα ενημερωθούν και θα καθοδηγηθούν  νομικά, οικονομοτεχνικά από ένα έμπειρο και επιστημονικά καταρτισμένο επιτελείο εθελοντών.αλλά και τηλεφωνικά μπορούν να οδηγηθούν αφού τηλεφωνήσουν στο τηλ του Γραφείου .της Ιεράπετρας 2842020140 ώρες(9-14)
 

Η Πρόεδρος της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης


Ιωάννα Μελάκη    

«Ευνοϊκή ασφάλιση για ιδιοκτήτες καταλυμάτων κάτω των 10 δωματίων»


Αποτέλεσμα της παρέμβασης Αυγενάκη


Ειδική νομοθετική ρύθμιση  που απαλλάσσει από το οικονομικό βάρος των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ, περίπου 20 χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες καταλυμάτων που ασκούν παράλληλα γεωργικές εργασίες, προωθεί ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γιάννης Βρούτσης, μετά από παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Η σχετική διάταξη για την  απαλλαγή μικροϊδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων από την υποχρεωτική ασφάλιση στον Οργανισμό Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), περιέχεται στο άρθρο 58 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας, που αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή εντός των επομένων ημερών.

Το εν λόγω άρθρο δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων κάτω των 10 δωματίων, που παράλληλα είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, να επιλέξουν ανάμεσα στην υπαγωγή τους στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) ή την παραμονή τους στον ασφαλιστικό φορέα που είναι ήδη ενταγμένοι.

Η νέα ρύθμιση, αποκαθιστά την άδικη μεταχείριση και την υπερβολική ασφαλιστική επιβάρυνση των επιχειρηματιών που λειτουργούν ξενοδοχειακές μονάδες εξαιρετικά χαμηλής δυναμικότητας και μικρής περιόδου εργασιών.

Έφηβοι ξυλοκόπησαν μετανάστη στο κέντρο των Χανίων


Τις συγκλονιστικές μαρτυρίες δύο γυναικών, οι οποίες το βράδυ της 23ης Φεβρουαρίου υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες του ξυλοδαρμού ενός 29χρονου Μαροκινού από ομάδα δεκάδων εφήβων σε πολυσύχναστο δρόμο των Χανίων, δημοσιεύει η εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα». Χάρη στην παρέμβαση των περαστικών, οι νεαροί τράπηκαν τελικά σε φυγή, ενώ το θύμα έφερε τραύματα στο θώρακα και το κεφάλι.

Ο μετανάστης αρνήθηκε να καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία, αφού δεν είχε τα απαιτούμενα έγγραφα. Όπως όμως καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, ο 29χρονος ήρθε σε επαφή μαζί τους και χθες, συνοδευόμενος από μέλος της κίνησης επισκέφτηκε το νοσοκομείο Χανίων, όπου σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο γιατρός αρνιόταν επίμονα να τον εξετάσει.

Η μαρτυρία

Η πρώτη αυτόπτης μάρτυρας, τα στοιχεία της οποίας είναι στη διάθεση της εφημερίδας, αναφέρει για το περιστατικό: «Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, γύρω στις 23.45, οδός Νταλιάνη. Κάθομαι με φίλους σε καφέ. Με βήμα άτακτα στρατιωτικό περνούν μπροστά μας γύρω στους 15 έφηβους. Γυρνώ το κεφάλι μου αριστερά να κοιτάξω με απορία τους φίλους μου και μέχρι να στρίψω το κεφάλι δεξιά, βλέπω πέντε ή έξι από τα παιδιά αυτά να κλοτσούν με μίσος έναν άνθρωπο πεσμένο στον πεζόδρομο.

Πετάγομαι μαζί με άλλους σαν ελατήριο, τρέχω προς τα παιδιά και τους φωνάζω να σταματήσουν και ότι αυτό που κάνουν είναι παράνομο! Αισθάνομαι μια δυνατή σπρωξιά στους ώμους και πισωπατώ δυο τρία βήματα. Μου φωνάζουν να μην ανακατεύομαι, άλλος χειροδικεί, άλλος φωνάζει «αφήστε την είναι γυναίκα», για να μη με χτυπήσουν. Έχουν συγκεντρωθεί αρκετοί συμπολίτες μου, προσπαθούν να κατευνάσουν τα πνεύματα και να απομακρύνουν τους δράστες, οι οποίοι μετά από πολλές κουβέντες  αποχωρούν σταδιακά προς την οδό Δασκαλογιάννη. Γυρίζω πίσω και βλέπω το αιμόφυρτο πρόσωπο ενός νεαρού. Τον ρωτάμε πώς είναι και απαντάει με σπαστά ελληνικά ότι είναι "εντάξει". Θέλω να καλέσω την αστυνομία αλλά μου απαντάει ότι δεν έχει χαρτιά κι ότι φοβάται. Τους νεαρούς δεν τους γνώριζε και ούτε τους είχε ξαναδεί. Τέλος». Η ίδια προσθέτει: «Το γεγονός τελείωσε όμως από εκείνη τη στιγμή με βασανίζουν οι σκέψεις και οι απορίες. Πού ζω; Ποια τα δικαιώματά μας; Σηκώνομαι να υπερασπιστώ τους νόμους του κράτους μου και βρίσκομαι απειλούμενη; Κι αν ήμουν άντρας; Θα την είχα φάει; Και καλά εγώ; Το ξένο παλικάρι, που ζει εδώ, δεν είναι άνθρωπος επειδή δεν έχει χαρτιά και επειδή δεν είναι Ελληνας; Βασανισμένος και για κάποιους λόγους διωγμένος από την πατρίδα του, που θα την αγαπάει όπως κι εγώ τη δική μου, θα βρέθηκε εδώ, ακριβώς όπως τη δεκαετία του ?60 βρέθηκε ο πατέρας μου, ορφανός από μητέρα και άπορος, μετανάστης στη Γερμανία και ο θείος μου στον Καναδά! Και όλοι εμείς που ήμασταν εκεί, ικανοποιηθήκαμε όταν τα παιδιά αυτά έφυγαν για να συνεχίσουν το έργο τους παρακάτω, σε κάποια πιο σκοτεινή και μοναχική γωνιά της λαμπρής και φιλόξενης πόλης μας. Φιλόξενη για ποιους;

Για τους τουρίστες ή μάλλον καλύτερα για το πορτοφόλι τους; Πού τα ίσα δικαιώματα και οι ίσες υποχρεώσεις, πού η πρόληψη του κακού; Ευτυχώς που δεν είμαι φιλόλογος και δεν πρέπει να διδάξω τα παιδιά μας τη μήτρα της Δημοκρατίας και τους αγώνες του έθνους.

Υ.Γ. Δυστυχώς δεν θα υπογράψω το κείμενο γιατί στη θέση του αυθόρμητου θάρρους φώλιασε σιγά και σιωπηλά ο φόβος».

Kι άλλη μαρτυρία

Για το ίδιο περιστατικό λάβαμε χθες μία ακόμη μαρτυρία. Από την κα Μαρίνα Αρετάκη η οποία αναφέρει: «Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου οι θαμώνες των εστιατορίων και των καφέ της οδού Χατζημιχάλη Νταλιάνη έγιναν μάρτυρες του εξής επεισοδίου: γύρω στις 11:30, μια ομάδα νεαρών (από 15 μέχρι 18 ετών) με γρήγορο βήμα, σχεδόν σε παράταξη, διέσχισε το πεζόδρομο και λίγο πριν το Στέκι Μεταναστών άρχισε να βιαιοπραγεί εναντίον ενός διαβάτη. Διάφοροι θαμώνες έτρεξαν προς το σημείο της επίθεσης προσπαθώντας να εμποδίσουν τους νεαρούς ενώ το θύμα ήταν πεσμένο κάτω. Στη συνέχεια, το θύμα (ένας νεαρός αλλοδαπός) σηκώθηκε (από τα χτυπήματα στο κεφάλι έτρεχε αίμα) και απομακρύνθηκε. Η ομάδα νεαρών, επίσης, απομακρύνθηκε μετά από ολιγόλεπτη κουβέντα με τους θαμώνες που έσπευσαν να βοηθήσουν το θύμα.

Το επεισόδιο αυτό εγείρει τα εξής ερωτήματα:

γιατί δεν υπήρξε καθολικότερη διαμαρτυρία για πράξεις βιαιότητας που πραγματοποιήθηκαν μπροστά στα μάτια μας;

από πότε τα νεαρά αγόρια της πόλης μας (τα παιδιά μας; οι μαθητές μας;) διασκεδάζουν τα Σαββατιάτικα βράδια ξυλοκοπώντας αλλοδαπούς και μετανάστες;

μήπως μέχρι τώρα παρακολουθούσαμε το αυγό του φιδιού να εκκολάπτεται και τώρα που η βία αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς μας, μας κυριεύει αμηχανία, ή ακόμα χειρότερα φόβος;
μήπως το χειρότερο στις μέρες μας είναι αυτή η βία που γίνεται κοινόχρηστη;».

Καταγγέλλει και η ΚΕΕΡΦΑ

Σε ανακοίνωση για την επίθεση, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή κάνει λόγο για «άνανδρη ρατσιστική επίθεση».  Αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «ο μετανάστης ήρθε σε επαφή με την Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. τη Δευτέρα 25/3 και, μαζί με ένα μέλος της Κίνησης, πήγε στο νοσοκομείο Χανίων όπου, παρά την εξοργιστική στάση γιατρού ο οποίος αρνιόταν επίμονα να τον εξετάσει, διαπιστώθηκε τελικά ότι είχε ελαφρά τραύματα στο θώρακα και το κεφάλι».

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι «κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου» οι «πρόσφατες αποκαλύψεις για το πώς η Χρυσή Αυγή στρατολογεί μαθητές σε γυμνάσια και λύκεια» και καταλήγοντας καλεί «τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να προχωρήσουν σε ενημερωτικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις μέσα στα σχολεία στις 21 Μάρτη, μέρα κατά των ρατσιστικών διακρίσεων του ΟΗΕ».

Κηδεύτηκε στα Χανιά ο φοιτητής που έχασε τη ζωή του από αναμμένο μαγκάλι


Στο κοιμητήριο της «Αγιάς» των Χανιών κηδεύτηκε ο 21χρονος φοιτητής του ΤΕΙ Λάρισας, Σάββας Παπαδόπουλος, ο οποίος έχασε τη ζωή του εξαιτίας αναθυμιάσεων από αυτοσχέδιο μαγκάλι που χρησιμοποίησε μαζί με συμφοιτητές του για να ζεσταθούν.

Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στον  οποίο παραβρέθηκαν δεκάδες συμφοιτητές και φίλοι του καθώς και πλήθος κόσμου που συγκλονίστηκαν με την αιτία θανάτου του άτυχου φοιτητή.

Στη συνέχεια σχηματίστηκε πομπή στην οποία προηγούνταν μικροί μαθητές που έραιναν με λουλούδια τα διάφορα σημεία διέλευσης, ενώ συμφοιτητές και συμμαθητές του 21χρονου μετέφεραν τη σορό του φίλου τους μέχρι το κοιμητήριο της περιοχής για το τελευταίο «αντίο».

Υπενθυμίζεται ότι από τις αναθυμιάσεις άλλος ένας φοιτητής έχασε τη ζωή του ενώ άλλοι τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

«ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ βράδυ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ»


Στις 17:00 σήμερα ξεκινά η πρωτοβουλία «ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ βράδυ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ  ΗΡΑΚΛΕΙΟ» που υλοποιείται σε συνεργασία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου με  το Δήμο Ηρακλείου, τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου και τους επιχειρηματίες της πόλης, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο της καφεστίασης, και όσους έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΣΥΜΠΡΑΤΤΩ».

Στόχος της προσπάθειας είναι η παροχή υπηρεσιών στους καταναλωτές από τις επιχειρήσεις αυτές, σε προσιτές τιμές και η τόνωση της τοπικής αγοράς.

Συγκεκριμένα, από σήμερα Τρίτη 05 Μαρτίου και κάθε Τρίτη μέχρι τις 16 Απριλίου, τα καταστήματα εστίασης και καφέ, από τις 17:00 έως το βράδυ, θα διαθέτουν μενού με 5 και 10€, καφέ με 2,5 € και ποτό με 5€ αντίστοιχα, ενώ την ίδια ημέρα τα εμπορικά καταστήματα της πόλης και οι επιχειρήσεις στάθμευσης (parking) που συμμετέχουν στον Πρόγραμμα ‘ΣΥΜΠΡΑΤΤΩ’ θα παρέχουν επίσης έκπτωση στους πελάτες τους.

Οι επιχειρηματίες που εντάσσονται στην πρωτοβουλία παραλαμβάνουν από το Επιμελητήριο Ηρακλείου και αναρτούν στα καταστήματα τους την ειδική αφίσα, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις  καταστημάτων  θα συνοδεύεται από ειδικό κατάλογο για τις παρεχόμενες εκπτώσεις.

Κλοπή χρηματοκιβωτίου και φορτηγού στο Θραψανό Ηρακλείου


Έκλεψαν χρηματοκιβώτιο και φορτηγό από τον Συνεταιρισμό Αγγειοπλαστών, αλλά στάθηκαν άτυχοι.

Τον Συνεταιρισμό Αγγειοπλαστών στο Θραψανό Ηρακλείου διέρρηξαν άγνωστοι στη διάρκεια της νύχτας και «σήκωσαν» το χρηματοκιβώτιό του.

Οι δράστες παραβίασαν την πόρτα, μετέφεραν το χρηματοκιβώτιο στο φορτηγό του συνεταιρισμού που ήταν σταθμευμένο και επιχείρησαν να διαφύγουν με τη λεία τους.

Όμως, το φορτηγό τούς «άφησε» σε μικρή απόσταση από τον συνεταιρισμό λόγω μηχανικής βλάβης. Άπρακτοι οι δράστες εγκατέλειψαν το φορτηγό και το χρηματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε μόνο επιταγές και καθόλου μετρητά, και εξαφανίσθηκαν, ενώ η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Ποινική δίωξη σε 4 αστυνομικούς για βασανισμό μέσα στο Αστυνομικό Μέγαρο


Στην ανακρίτρια θα κληθούν να εξηγήσουν τα "πώς" και τα "γιατί" της καταγγελίας για τον ξυλοδαρμό ενός νεαρού μέσα στο Αστυνομικό Μέγαρο, οι τέσσερις αστυνομικοί που κατήγγειλε ο νεαρός.

Σε βάρος των αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βασανισμό με σκοπό την ομολογία ή την κατάθεση.

Μετά τις καταγγελίες του 18χρονου, τότε, είχε διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση, η οποία ολοκληρώθηκε, ενώ ο Εισαγγελέας που χειρίστηκε την υπόθεση άσκησε ποινική δίωξη στους τέσσερις.

Η δικογραφία έχει ήδη διαβιβαστεί στην ανακρίτρια, που πρόκειται να καλέσει το νεαρό και τους φίλους του, αλλά και τους τέσσερις διωκόμενους αστυνομικούς για να καταθέσουν.


cretalive.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...