Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Ηράκλειο: Αφιέρωμα για τους ευεργέτες της πόλης από τον Σύνδεσμο Μελών των Γυναικείων Σωματείων

«Η πόλις θυμάται τους ευεργέτες της», είναι ο τίτλος του αφιερώματος που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων του νομού Ηρακλείου.

Το αφιέρωμα μνήμης αφορά τους ευεργέτες της πόλης, Πανανό και Αθηνά Θεοδουλάκη (για το Πανάνειο Δημοτικό Νοσοκομείο), Αντώνιο και Βικτωρία Καπετανάκη (για το Καπετανάκειο Εκπαιδευτήριο) και Γεώργιο και Μαρία Γερωνυμάκη (για το Γερωνυμάκειο Βρεφοκομείο).

Η πρώτη εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας την Παρασκευή 8 Μαρτίου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στις 19:30 μμ, αποτελεί τον πρώτο κύκλο από σειρά δράσεων με τον ανωτέρω τίτλο, οι οποίες θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων τονίστηκε ότι η προσφορά των παραπάνω ευεργετών είναι ένα φωτεινό παράδειγμα στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε και αποτελεί έναν φάρο προσφοράς για όλους τους συμπολίτες μας που αναζητούν μιμητές των έργων τους.

Στην εκδήλωση της Παρασκευής θα μιλήσουν ο προϊστάμενος της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου, Δημήτρης Σάββας, η φιλόλογος, Καίτη Κικιβαράκη-Χναράκη, και ο προϊστάμενος των Γενικών Αρχείων του Κράτους Ν. Ηρακλείου, Μανώλης Δρακάκης. Θα ακολουθήσει βιντεοπαρουσίαση από τον σκηνοθέτη-παραγωγό Μανώλη Σφακιανάκη, ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με συναυλία της Κρητικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων υπό τη διεύθυνση του Νίκου Αντωνακάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...