Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

Ελπίδα σε Οικογένεια ανέργων δανειοληπτών

Ουσιαστική και ελπιδοφόρος είναι η υπαρ.617/2011 απόφαση του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου ,  για την οικογένεια ανέργων από το Ηράκλειο,
Συγκεκριμένα:
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για μία δανειολήπτρια άνεργο  από το 2009, με σύζυγο άνεργο και με προβλήματα σοβαρά υγείας , με τρία τέκνα , το ένα ενήλικο άνεργο, διαμένοντα στην ίδια οικία,,το άλλο μετανάστη λόγω ανεργίας,το τρίτο αποβιώσαντα εντός των τελευταίων ετών, με  μοναδικό περιουσιακό στοιχείο ,ένα αυτοκίνητο ΟPEL CORCA ,έτος κυκλοφορίας 1990.Κανένα εισόδημα από πουθενά,Προσέφυγε  στο Ν.3869/2010 (για υπερχρεωμένα νοικοκυριά), για την ρύθμιση των οφειλών της.Η καταναλώτρια , είχε καταναλωτικά δάνεια σε τρεις Τράπεζες , συνολικού ύψους 57.495,07 Ευρώ, και σύμφωνα με το σχέδιο διευθέτησης που είχε υποβάλλει στον εξοδικαστικό συμβιβασμό, με την συνδρομή της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,είχε ζητήσει περίοδο χάριτος ενός εξαμήνου και με την πάροδο αυτού να καταβάλλει στις πιστώτριες Τράπεζες το ποσό των 200Ευρώ/μήνα, συνολικά ,με το σκεπτικό της εύρεσης εργασίας.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Φραγμός στις παράνομες Ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων

Τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων ζητά ο Λευτέρης Αυγενάκης
Να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα από την κυβέρνηση για να μπει φραγμός στο μαζικό κύμα παράνομων ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, από τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ε. Βενιζέλο, και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κ. Σκανδαλίδη, καθώς οι επιπτώσεις στους έλληνες παραγωγούς από την πρακτική αυτή είναι ήδη δραματικές.

Ειδικότερα, ο κ. Αυγενάκης επισημαίνει στο έγγραφό του ότι «οι παράνομες ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων αποτελούν μεγάλη πληγή για τη γεωργία και τους παραγωγούς και είναι ζήτημα που χρόνια τώρα ταλανίζει την αγροτική δύναμη του τόπου μας, αποδυναμώνοντας την ντόπια παραγωγή». Αναφέρει δε ότι «τελευταία, οι παράνομες εισαγωγές έχουν αυξηθεί, ενώ σχεδόν ανεξέλεγκτα μπαίνουν ελεύθερα τα προϊόντα απ’ τα Σκόπια με τιμολόγια που αναγράφουν χώρα προέλευσης "Μακεδονία"(!), όπως αναφέρουν παραγωγοί». Προσθέτει δε πως «τη στιγμή που ο ΦΠΑ στα μεταφορικά έχει φτάσει στο 23%, στα είδη συσκευασίας 23%, και στα περισσότερα αγροτικά εφόδια 23%, με αποτέλεσμα να έχει φτάσει το κόστος παραγωγής στα ύψη, που ξεπερνάει στην τομάτα τα 0,87 λεπτά, το φαινόμενο των παράνομων ελληνοποιήσεων δίνει τη «χαριστική βολή» στην εγχώρια αγροτική παραγωγή» και σημειώνει ότι «με τις εισαγωγές αυτές δεν μειώνεται η τιμή στον καταναλωτή παρά μόνον στον παραγωγό».

Βεβαίως, υπογραμμίζει ότι «ορισμένοι έμποροι θέτουν ως μοναδικό κριτήριο τη χαμηλή τιμή των προϊόντων και τη μεγιστοποίηση του κέδρους τους, χωρίς καμία ασφάλεια, καμία ποιότητα, ώστε φέρνουν προϊόντα από την Αλβανία, τα Σκόπια και την Τουρκία, τα οποία καλλιεργούνται υπό άθλιες συνθήκες, με φυτοφάρμακα απαγορευμένα εδώ και 20 χρόνια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στη χώρα μας». Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι «κανείς δεν βρίσκει στη λιανική πώληση προϊόντα από αυτές τις χώρες, διότι πωλούνται ως ελληνικά». Ως εκ τούτου, θεωρεί ως ιδιαιτέρως κρίσιμο «οι αρμόδιες υπηρεσίες να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να ενταθούν οι σχετικοί έλεγχοι προκειμένου να μπουν σαφή όρια και να τεθεί υπό αυστηρό έλεγχο το φαινόμενο, που βλάπτει την εγχώρια αγροτική παραγωγή».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Βουλευτής ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης να μεριμνήσουν άμεσα «για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων προκειμένου να τεθεί υπό αυστηρό έλεγχο το φαινόμενο των παράνομων ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων που έχει ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στους παραγωγούς της χώρας μας». Επιπλέον, ζητά από τον κ. Βενιζέλο να ενισχυθούν οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ και οι σχετικοί έλεγχοι, ενώ τον ερωτά «πόσοι ακριβώς έλεγχοι έχουν διενεργηθεί κατά το 2011 και πόσες παραβάσεις έχουν διαπιστωθεί».

Κρήτη: Τραγική κατάληξη για τον 30χρονο που έπεσε από το μπαλκόνι

Υπέκυψε στα τραύματά του ο 30χρονος Αλέξανδρος Βαρδάκης ο οποίος πριν από μερικούς μήνες είχε πέσει από το μπαλκόνι δευτέρου ορόφου οικίας στην περιοχή της Αγίας Τριάδας.

Το παλικάρι δεν άντεξε στα πολύ σοβαρά κατάγματα που είχε κυρίως στο κεφάλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος νέος διέμενε στη Γαλλία όπου εργαζόταν και πριν από μερικούς μήνες επέστρεψε στην Ελλάδα για προσωπικές του υποθέσεις


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ο Κρητικός μεγιστάνας που γίνεται ταινία στο Χόλιγουντ

Γεννήθηκε στα Χανιά και πριν από πέντε δεκαετίες με 22 δολάρια στην τσέπη έφυγε για την Αμερική προκειμένου να ζήσει μια καλύτερη ζωή. Ηταν ένας από τους λίγους που έκανε το αμερικανικό όνειρο πραγματικότητα και σήμερα η ζωή του γίνεται ταινία στο Χόλιγουντ.

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία του Ευτύχη Βλαχάκη που είναι πλέον γνωστός στην Αμερική ως Van Vlachakis, ο οποίος δημιούργησε μια εταιρεία κολοσσό με φιλικά προς το περιβάλλον είδη καθαρισμού. Η εταιρεία που δημιούργησε 20 χρόνια πριν, αποτελεί πρότυπο και για άλλους που θέλουν να ακολουθήσουν το δρόμο της «πράσινης» ενέργειας.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...