Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Στο κρατητήριο 3 για το βιασμό της 16χρονης

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους οι τρεις νεαροί, ο 26χρονος Ηρακλειώτης και οι δύο 20χρονοι Αλβανοί

τους οποίους η 16χρονη κοπέλα κατήγγειλε ότι μετείχαν στον ομαδικό βιασμό της, αφού πρώτα την ανάγκασαν να κάνει χρήση ναρκωτικών.

Οι τρεις νεαροί αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, ισχυριζόμενοι, οι μεν 20χρονοι ότι δεν έχουν καμία σχέση με το βιασμό της κοπέλας, ο μεν 26χρονος ότι όλα συνέβησαν με τη συναίνεσή της.

Συνελήφθη ιατρός του Ι.Κ.Α. στο Ηράκλειο για δωροδοκία.

Συνελήφθη, σήμερα (9-8-2011) το πρωί, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου Κρήτης, 66χρονη ιατρός - παιδίατρος, η οποία στο Ιατρείο του Ι.Κ.Α. στο Ηράκλειο Κρήτης, απαίτησε από μητέρα και έλαβε το χρηματικό ποσό των (30) ευρώ για να εμβολιάσει τη 2χρονη αβάπτιστη κόρη της. 

Ειδικότερα, η 66χρονη γιατρός, η οποία κατά το παρελθόν παρείχε στην οικογένεια τις ιατρικές της υπηρεσίες, τηλεφώνησε το βράδυ της 01-07-2011, στη μητέρα του ανήλικου παιδιού, υπενθυμίζοντας της ότι θα πρέπει να εμβολιάσει την μικρή της κόρη. Ωστόσο την ενημέρωσε ότι για να γίνει ο εμβολιασμός, πρέπει να καταβάλει στην ίδια, το ποσό των (30) ευρώ.

Ένοπλη ληστεία σε βάρος 48χρονης οδηγού αυτοκινήτου

Ένα πρωτοφανές περιστατικό ένοπλης ληστείας το οποίο συνέβει στο Ακρωτήρι Χανίων έχει θέσει σε συναγερμό της διωκτικές αρχές.

Μια 48χρονη γυναίκα έντρομη πήγε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων όπου περιέγραψε τις ώρες αγωνίας και τρόμου που πέρασε σήμερα το πρωί, ενώ την σημάδευε η κάνη του πιστολιού ενός αγνώστου - προς το παρόν - ληστή.

Όπως ανέφερε η 48χρονη Χανιώτισσα, περίπου στις 9,30 το πρωί, οδηγούσε το αυτοκίνητό της στον δρόμο Σταυρός - Κουνουπιδιανά του Ακρωτηρίου, όταν ξαφνικά στην περιοχή του Καλαθά ένας άνδρας που ήταν δίπλα σε ένα ακινητοποιημένο αυτοκίνητο της έκανε σήμα να σταματήσει προφασιζόμενος πως είχε πάθει βλάβη και ήθελε βοήθεια.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Χρήστης ναρκωτικών έκλεψε βρεφονηπιακό σταθμό

Ένας 28χρονος χρήστης ναρκωτικών ουσιών μπήκε σε βρεφονηπιακό σταθμό στη Αλικαρνασσό και "σήκωσε" την τηλεόραση. Ο νεαρός όμως έγινε αντιληπτός και συνελήφθη ενώ σε έλεγχο που έγινε πάνω του αποκαλύφτηκε και η αιτία ίσως που τον έκανε να προβεί σε αυτήν την πράξη. Ο 28χρονος, είχε πάνω του 3 δισκία ναρκωτικά χάπια και 2,2 γρ χασίς, φυλαγμένα σε νάιλον σακούλα. Ο νεαρός θα έρθει αντιμέτωπος με διπλή κατηγορία ενώπιον της Δικαιοσύνης, για κλοπή και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών
www.flashnews.gr

Εμπρηστές χτύπησαν έξω από το Ηράκλειο

4 "ύποπτες" φωτιές που ξέσπασαν το βράδυ της Δευτέρας, μεταξύ των ωρών 11:30 μέχρι 12:30 προβληματίζουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Ηράκλειο. 

Οι φωτιές εκδηλώθηκαν σε κατοικημένες περιοχές, σε ένα τόξο που καλύπτει τα χωριά Παρθένι, Μεταξοχώρι και Επανοσήμι που βρίσκονται έξω από το Ηράκλειο, οπότε και κάτοικοι από τα χωριά αυτά ειδοποίησαν την Πυροσβεστική.

Η επέμβαση υπήρξε άμεση και απεφεύχθησαν τα χειρότερα, ή μάλλον τα σχέδια των εμπρηστών καθώς οι πρώτες εκτιμήσεις θεωρούν ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι εστίες προκλήθηκαν από ανθρώπινο χέρι.

Μάλιστα η πυροσβεστική υπηρεσία κάλεσε αμέσως το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ) καθώς η ώρα αλλά και η ταυτόχρονη εκδήλωση φωτιάς σε τόσα χωριά που βρίσκονται κοντά μεταξύ τους, δήλωναν ότι οι επίδοξοι εμπρηστές κυκλοφορούσαν στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίς το απόγευμα, στις 4:45 ξέσπασε φωτιά στις Λούρες του Δήμου Γόρτυνας η οποία τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 8:40 το βράδυ αφήνοντας στάχτη 2 στρέμματα με καλάμια και 1 στρέμμα χορτολιβαδικής έκτασης.

Κλείνει το Στρατολογικό Γραφείο και στα Χανιά

Μέχρι την Παρασκευή 12 Αυγούστου θα μπορεί το κοινό να εξυπηρετείται απο το Στρατολογικό Γραφείο Χανίων καθώς στην συνέχεια κλείνει για να μεταφερθεί στο Ηράκλειο, όπου - απο τις 22 Αυγούστου - εκεί θα πρέπει να απευθύνονται όλοι όσοι θέλουν να εξυπηρετηθούν για στρατολογικά θέματα... απο τον Πλάτανο Κισάμου μέχρι και τον Ζάκρο Σητείας.  Το ίδιο θα ισχύει και για τα Στρατολογικά Γραφεία Ρεθύμνου και Λασιθίου, καθώς, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας , συγχωνεύονται στην Στρατολογική Υπηρεσία Κρήτης, τα γραφεία της οποίας θα βρίσκονται στην διεύθυνση Πιτσουλάκη και Καραισκάκη 2, Πατέλες.

Η συγκεκριμένη απόφαση είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, καθώς συνεπάγεται τεράστια ταλαιπωρία των πολιτών οι οποίοι θα πρέπει να ταξιδεύουν στο Ηράκλειο για τα στρατολογικά τους θέματα.  Και μπορεί κάποιοι να κάνουν λόγο για εξυπηρέτηση μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), όμως είναι ήδη γνωστό πως αρκετά ΚΕΠ καταργούνται, ενώ πολλά περισσότερα είναι έτοιμα για κλείσιμο λόγω λήξης των συμβάσεων των εργαζομένων σε αυτά. Να σημειωθεί, ότι υπάρχουν πολλά στρατολογικά θέματα που είναι νομικής φύσεως και απαιτούν την προσωπική παρουσία του ενδιαφερομένου. Για τον σκοπό αυτό στο Στρατολογικό Γραφείο Χανίων υπηρετούσαν και νομικοί στρατιωτικοί. Σύμφωνα με πολλούς η "οριζόντια" κατάργηση των Στρατολογικών Γραφείων είναι αδικαιολόγητη και θα έπρεπε να εξεταστεί το θέμα ξεχωριστά, εαν συνυπολογιστεί πως αρκετά - όπως των Χανίων - είχαν ελάχιστο κόστος καθώς στεγάζοντο σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
www.flashnews.gr

Ναρκωτικά και όπλα σε σπίτι

Λαβράκι” ανακάλυψαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών στον Αποκόρωνα και συγκεκριμένα στο Νιο χωριό.

Ύστερα από έρευνες που διενεργούν στην περιοχή και την αξιοποίηση πληροφοριών, μπήκαν στο σπίτι ενός 51χρονου άντρα, και βρήκαν 9 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, 180 γρ. ακατέργαστου χασίς, μια ζυγαριά ακριβείας, ένα όπλο και σφαίρες.
Ο 51χρονος θα οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι περιστατικά σαν αυτά είναι συχνά στον Αποκόρωνα, καθώς κάθε καλοκαίρι σχεδόν, διεξάγονται συντονισμένες επιχειρήσεις, με τη συνδρομή και ελικοπτέρου, για τον εντοπισμό χασισοφυτειών και γενικά ατόμων που εμπλέκονται σε καλλιέργεια και εμπόριο ινδικής κάναβης.

ΟΦΗ: Παραιτήθηκε ο Μαχλάς και όλο το ΔΣ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΟΦΗ καθώς ο Νίκος Μαχλάς υπέβαλε την παραίτησή του από την προεδρία της ΠΑΕ και τον ακολούθησε σύσσωμο το ΔΣ. Στον… αέρα η Γενική Συνέλευση της ομάδας της Κρήτης που είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τετάρτη. 

Η Τακτική Γενική Συνέλευση της Τετάρτης αναμενόταν να παίξει σημαντικό ρόλο για την επόμενη μέρα της ομάδας ωστόσο οι εξελίξεις ήταν… ταχύτατες. Ο Νίκος Μαχλάς και σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ αποφάσισαν στην συνεδρίαση της Δευτέρας να παραιτηθούν από την ομάδα. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ένας τραυματίας από τροχαίο στο κέντρο των Χανίων

Ένα ακόμα τροχαίο ατύχημα που οφείλεται σε αμέλεια σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 2:30 το μεσημέρι στο κέντρο των Χανίων.  Το περιστατικό εκτυλίχτηκε στη συμβολή των Οδών Ζυμβρακάκηδων και Μάρκου Μπότσαρη με την εμπλοκή ενός αυτοκινήτου μάρκας OPEL και μιας βέσπας.  Από τη σύγκρουση των δύο οχημάτων, τραυματίστηκε ευτυχώς όχι πολύ σοβαρά, ο οδηγός του δίκυκλου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων για προληπτικούς λόγους.  Οι δύο πρωταγωνιστές του τροχαίου έχουν ηλικία περίπου 50 ετών ενώ τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται από την Τροχαία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σημείο που σημειώθηκε το τροχαίο, έχει χαρακτηριστεί ως καρμανιόλα καθώς, παρά την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών, συχνά γίνονται μικροατυχήματα εξαιτίας της αμέλειας των οδηγών.
www.flashnews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...