Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Αδικημένη η Κρήτη με τα κονδύλια των εφημεριών - "Ψίχουλα" στα νοσοκομεία


Ριγμένη είναι για μία ακόμη μια φορά η Κρήτη αναφορικά με την κατανομή κονδυλίων για τις εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών στα νοσοκομεία του νησιού με την διοίκηση της ΥΠΕ και των νοσοκομειακών ιδρυμάτων να καλούνται να κάνουν μια διαχείριση... φτώχειας για να καλύψουν τα τεράστια κενά που δημιουργούνται στο πρόγραμμα των εφημεριών.

Η προηγούμενη κατανομή των κονδυλίων σύμφωνα με τον διοικητή της ΥΠΕ Κρήτης Αντώνη Γρηγοράκη δεν ευνόησε καθόλου την Κρήτη αντίθετα υπήρξαν τεράστιες αποκλείσεις και νοσοκομεία με μικρότερη δυναμική έλαβαν μεγαλύτερη χρηματοδότηση από τα δυο μεγάλα νοσοκομεία ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο που εξυπηρετούν το 65% των αναγκών του νησιού.

Στόχος όπως ανέφερε ο ίδιος σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού Ράδιο Κρήτη είναι να αποκατασταθεί αυτή η αδικία στην επόμενη κατανομή κονδυλίων.

Στη σύσκεψη με τους διοικητές των νοσοκομείων της Κρήτης για την διαχείριση των κονδυλίων για τις εφημερίες προέκυψε ότι στην τελευταία κατανομή η Κρήτη είχε ριχτεί. Όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης έλαβαν πολύ μικρά ποσά και ποσοστά. Για παράδειγμα το ΠΑΓΝΗ με 769 κλίνες πήρες 4. 200.000 ευρώ την στιγμή που το νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς με 532 κλίνες πήρες 5.600.000 ευρώ ανέφερε ο ίδιος συμπληρώνοντας Το θέμα τώρα είναι να αποκατασταθεί η αδικία που έγινε στην επόμενη κατανομή. Εμείς προγραμματίζουμε επαφή με τον υπουργό Υγείας μετά βέβαια της πολιτικές εξελίξεις ενώ έχουν συνταχθεί και θα αποσταλλούν τα ανάλογα έγγραφα με τα αιτήματα.
prismanews.gr

Ενετικές διαδρομές από την Κρήτη ως την Βενετία

Στην εναρκτήρια συνάντηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος Verotour: Ενετικές Διαδρομές: Ενίσχυση ενός κοινού ευρωπαϊκού πολυπολιτισμικού βιωματικού τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στην Βενετία συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης την οποία εκπροσώπησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Μιχελογιάννης.

Το έργο έχει ως στόχο να ενισχύσει και να εφαρμόσει μια διακρατική θεματική πολιτιστική διαδρομή ακολουθώντας το πολύπλοκο σύστημα των θαλάσσιων οδών, οικισμών, αμυντικών οχυρών και πολιτιστικής κληρονομιάς που άφησαν οι Ενετοί υπό την κυριαρχία της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας από το 1300 και για σχεδόν πέντε αιώνες.

Βασισμένο σε ένα καλά αναπτυγμένο δίκτυο φορέων με τη συνεργασία δημόσιων και ιδιωτικών εταίρων της κοινοπραξίας, το πρόγραμμα πρόκειται να συμβάλει στη διαφοροποίηση της διακρατικής θεματικής τουριστικής προσφοράς στην Ευρώπη, με την αξιοποίηση της κοινής πολιτιστικής κληρονομιάς σε ευρωπαϊκό επίπεδο και κάνοντας την αειφορία ένα ουσιώδες στοιχείο για την ανταγωνιστικότητα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οριστικοποιήθηκε το τελικό πρόγραμμα και οι συγκεκριμένες δράσεις που θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια της 18μηνης εφαρμογής του Verotour.

Το έργο θα ενισχύσει τη δημόσια - ιδιωτική συνεργασία γύρω από το θέμα της ενετικής επιρροής στις Ευρω-μεσογειακές χώρες και θα αναπτύξει μια ολοκληρωμένη, κοινή διακρατική στρατηγική επικοινωνίας και προβολής παράλληλα με την ανάπτυξη διακρατικού τουριστικού προϊόντος προωθώντας βιώσιμες πρακτικές για τον τουρισμό. Ένας μεγάλος αριθμός μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων (ΜΜΕ) θα εμπλακεί άμεσα στο πρόγραμμα χάρη στην ισχυρή συμμετοχή στο έργο των Εμπορικών Επιμελητηρίων με στόχο την αύξηση του επαγγελματισμού στις ΜΜΕ και κατά συνέπεια της ανταγωνιστικότητας στο πλαίσιο της νέας οικονομίας.

Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα εκτός της Περιφέρειας Κρήτης συμμετέχουν επίσης η Περιφέρεια του Βένετο, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Βενετίας, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού και άλλοι εταίροι.

prismanews.gr

Λ.Μενδώνη - Μουσείο και στο Ρέθυμνο (VIDEO)

Η κ.Μενδώνη του υπουργείου Πολιτισμού, συνάντησε, τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, τον οποίο διαβεβαίωσε ότι στον προσωρινό κατάλογο των αιτημάτων της χώρας προς την UNESCO έχουν συμποεριληφθεί η Σπιναλόγκα, αλλά και ενετικές οχυρώσεις. "Ικανοποιήσαμε το αίτημα πριν υποβληθεί" - είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενη στη δεύτερη πρόταση στον κατάλογο. Στον κατάλογο αυτό συμπεριλαμβάνονται, φυσικά, και τα Μινωικά Ανάκτορα.

"Αυτό που όμως είναι πολύ μπροστά σε σχέση με τα υπόλοιπα είναι η Σπιναλόγκα, λόγω της δουλειάς που έχει προιηγηθεί, από τις υπηρεσίες περιφέρειας, το δήμο και το Τεχνικό Επιμελητήριο" - είπε η κ.Μενδώνη.

Σε ό,τι αφορά τα Μουσεία όλου του νησιά, χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, ενώ για το Μουσείο του Ρεθύμνου, η κ.Μενδώνη ανέφερε ότι οι υπηρεσίες της περιφέρειας εκπονούν, αυτό το διάστημα, μελέτη, προκειμένου στο ναό του Αγίου Φραγκίσκου να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ η δημιουργία μιας προσωρινής έκθεσης, στα πρότυπα της προσωρινής έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου. Έτσι από του χρόνου θα έχει και το Ρέθυμνο ένα χώρο στον οποίο θα εκτίθεται η ιστορία του.

 
crete2day.grEnhanced by Zemanta

Επισκέπτες από όλο τον κόσμο στα Μάταλα - Άνοιξε η αυλαία του φεστιβάλ



Με μια φαντασμαγορική γιορτή άνοιξε χτες την αυλαία του το Matala Festival που πραγματοποιείται φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Επισκέπτες από όλο τον κόσμο αλλά και πολλά σημεία της χώρας συνέρευσαν και φέτος... στο σημείο αναφοράς των της εποχής των hippies για να συμμετάσχουν στο φαντασμαγορικό φεστιβάλ που αποτελεί πλέον θεσμό για το δήμο Φαιστού αλλά και ολόκληρο το νησιού.


Ο κόσμος έδωσε και φέτος το παρόν δίνοντας τον παλμό στο φεστιβαλ που πλυμμηριζει από χρώματα, μουσικές και δρώμενα.

Το μοναδικό στο είδος του φεστιβάλ - που έχει προσελκύσει σχεδόν 100.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο την τελευταία διετία ξεκίνησε χτες και θα συνεχιστεί ως τη Δευτέρα 24 Ιουνίου με δράσεις και εκδηλώσεις σε τέσσερις διαφορές σκηνές.

Στο φετινό Φεστιβάλ Ματάλων συμμετέχουν πάνω από 200 καλλιτέχνες, με live DJ, ζωντανές συναυλίες από το απόγευμα και beach parties. Καλλιτεχνικές ομάδες θα προσφέρουν απλόχερα χρώμα και δημιουργικότητα με ιδιαίτερες δραστηριότητες και εργαστήρια.

Το Matala Beach Festival θα γιορτάσει επίσης τα 40 χρόνια του ιστορικού άλμπουμ Dark Side of the Moon από τους Pink Floyd. Ακόμη τη 40ηεπέτειο με ένα μοναδικό play back του άλμπουμ και μια μοναδική ζωντανή συναυλία των Kings of Floyd Tribute Band. Μεταξύ άλλων θα συμμετέχει και το συγκρότημα Locomondo με το νέο άλμπουμ Οδύσσεια και όλες τις μεγάλες τους επιτυχίες.

Δείτε το πρόγραμμα του φεστιβάλ:
prismanews.gr
Enhanced by Zemanta

Απεργία πείνας για απελπισμένο καταστηματάρχη στην Ιεράπετρα


Ένα βήμα πριν από την απελπισία έφτασε ένας ιδιοκτήτης καφετέριας που είδε το κατάστημά του να σφραγίζεται λόγω οικονομικών εκκρεμοτήτων που δεν μπορεί να καλύψει. Έτσι βλέποντας το μαγαζί του να κλείνει... ο ίδιος χτες βράδυ προχώρησε σε απεργία πείνας έξω από το δημαρχείο Ιεράπετρας εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την οργή και την αγανάκτησή του.

Όπως ανέφερε ο ίδιος είχε κάνει όλες τις νόμιμες ενέργειες ώστε να λάβει άδεια λειτουργίας. Μάλιστα το τμήμα Υγειονομικού του έδωσε την άδεια ωστόσο ο δήμος λόγω οφειλής ύψους 44.000 ευρώ δεν του την παραχώρησε. Ο ίδιος ζήτησε να γίνει μια ρύθμιση ώστε να αποπληρώσει το ποσό σε δώσεις ενώ κατήγγειλε οτι άλλοι καταστηματάρχες με μεγαλύτερες οφειλές έχουν πάρει άδεια.
prismanews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...