Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Αδικημένη η Κρήτη με τα κονδύλια των εφημεριών - "Ψίχουλα" στα νοσοκομεία


Ριγμένη είναι για μία ακόμη μια φορά η Κρήτη αναφορικά με την κατανομή κονδυλίων για τις εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών στα νοσοκομεία του νησιού με την διοίκηση της ΥΠΕ και των νοσοκομειακών ιδρυμάτων να καλούνται να κάνουν μια διαχείριση... φτώχειας για να καλύψουν τα τεράστια κενά που δημιουργούνται στο πρόγραμμα των εφημεριών.

Η προηγούμενη κατανομή των κονδυλίων σύμφωνα με τον διοικητή της ΥΠΕ Κρήτης Αντώνη Γρηγοράκη δεν ευνόησε καθόλου την Κρήτη αντίθετα υπήρξαν τεράστιες αποκλείσεις και νοσοκομεία με μικρότερη δυναμική έλαβαν μεγαλύτερη χρηματοδότηση από τα δυο μεγάλα νοσοκομεία ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο που εξυπηρετούν το 65% των αναγκών του νησιού.

Στόχος όπως ανέφερε ο ίδιος σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού Ράδιο Κρήτη είναι να αποκατασταθεί αυτή η αδικία στην επόμενη κατανομή κονδυλίων.

Στη σύσκεψη με τους διοικητές των νοσοκομείων της Κρήτης για την διαχείριση των κονδυλίων για τις εφημερίες προέκυψε ότι στην τελευταία κατανομή η Κρήτη είχε ριχτεί. Όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης έλαβαν πολύ μικρά ποσά και ποσοστά. Για παράδειγμα το ΠΑΓΝΗ με 769 κλίνες πήρες 4. 200.000 ευρώ την στιγμή που το νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς με 532 κλίνες πήρες 5.600.000 ευρώ ανέφερε ο ίδιος συμπληρώνοντας Το θέμα τώρα είναι να αποκατασταθεί η αδικία που έγινε στην επόμενη κατανομή. Εμείς προγραμματίζουμε επαφή με τον υπουργό Υγείας μετά βέβαια της πολιτικές εξελίξεις ενώ έχουν συνταχθεί και θα αποσταλλούν τα ανάλογα έγγραφα με τα αιτήματα.
prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...