Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Να αποδοθεί άμεσα ο ΦΠΑ στους δικαιούχους αγρότες ζήτά ο Κεφαλογιάννης

Θα παραμείνει ικανός αριθμός υπαλλήλων στην Α Δ.Ο.Υ Ηρακλείου προκειμένου άμεσα  να μπορέσει  η υπηρεσία  να αποδώσει τον  Φ.Π.Α στους δικαιούχους αγρότες του νομού Ηρακλείου.

Αυτό διαβεβαίωσε σήμερα ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών τον βουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη σε επικοινωνία που είχαν, ικανοποιώντας έτσι το αίτημα των αγροτών που έβαλαν επιτακτικά στον πρώην Υπουργό στις πρόσφατες περιοδείες του στην ύπαιθρο του νομού  Ηρακλείου.

Ο Νίκος Ορφανός μίλησε πρώτη φορά για τον μυστικό γάμο του στην Κρήτη.

Ο ηθοποιός παντρεύτηκε την αγαπημένη του Αντιγόνη Παφίλη στην Κρήτη και το παρών έδωσαν ελάχιστοι φίλοι και συγγενείς. 

Άλλωστε, το ζευγάρι πήρε ξαφνικά την απόφαση να παντρευτεί και όταν αυτό έγινε γνωστό αρκετοί ξαφνιάστηκαν, αφού κανείς από τους δυο δεν είχε μιλήσει για γάμο.

Ο Νίκος Ορφανός ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «ΠΕΔΕΣ» και αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο έκανε πρόταση γάμου στην Αντιγόνη Παφίλη και τόνισε ότι τίποτα δεν ήταν προγραμματισμένο.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στα στοιχεία εκείνα που έχει η σύζυγός του και τον έκαναν να σκεφτεί πως είναι η γυναίκα της ζωής του.

Δείτε το video:

Το Chania Rockwave Festival επιστρέφει την Κυριακή 25 Αυγούστου!

​O Νο1 φεστιβαλικός θεσμός στην Κρήτη το CHANIA ROCKWAVE FESTIVAL επιστρέφει ανανεωμένος με την έκδοση του 2013!

Την Kυριακή 25 Αυγούστου, 6 super μπάντες στην αρένα του θερινού ATTIKON (Ελευθερίου Βενιζέλου 118 ,Χανιά),   -θα εμφανιστούν στην καρδιά της πόλης- που θα διαμορφωθεί κατάλληλα για να φιλοξενήσει μετά από 5 χρόνια ξανά το CRF!

H άψογη ηχητική κάλυψη σε συνδυασμό με τα οπτικά effects, τα video projections και η ποιότητα των συγκροτημάτων δεν αφήνουν περιθώρια για απουσίες...!!!
Στο χώρο θα λειτουργεί bar με παγωμένα αναψυκτικά & αλκοολούχα ποτά σε ιδιαιτέρως ελκυστικές τιμές όπως και περίπτερα με t-shirt, cd κτλ
Πληροφορίες για τις μπάντες & την ώρα εμφάνισής τους:

PLANET OF ZEUS :

Eπιστρέφουν στα Χανιά και το C.R.F. μετά από 3 χρόνια, αυτήτη φορά ως headliners!!! Πολλά έχουν αλλάξει από τότε - Αυτό που δεν έχει αλλάξει είναι η ικανότητα της μπάντας να ταρακουνίσει για τα καλά τους τυχερούς που θα είναι στις 25 Αυγούστου στο ΑΤΤΙΚΟΝ!
Έχοντας κυκλοφορίσει 2 εξαιρετικά album (Eleven the Hard Way & Macho Libre) και έχοντας ήδη 2 ευρωπαϊκές περιοδείες δε θα μπορούσαμε να περιμένουμε και πολλά περισσότερα σε τόσο σύντομο διάστημα...! Το κοινό τους συγκαταλέγεται στα πιο φανατικά και πιο αφοσιωμένα! ΔΙΚΑΙΩΣ!
Ώρα εμφάνισης: 21:45
https://www.facebook.com/planetofzeus

Chania-Rock-Festival-2013.jpg

CRUCIFIED BARBARA :

Eχουν συζητηθεί πολύ και στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια και πραγματικά είμαστε στην ευχάριστη θέση να τις έχουμε στο C.R.F. για την πρώτη εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους. Σουηδικό γυναικείο κουαρτέτο που θα προκαλέσει τπολύ ψάξιμο σαγονιών στις 25/8...!!! Τέλεια μίξη hard rock & punk αισθητικής με μπόλικη δόση αγνού / βρώμικου rock n' roll... Το ότι επιλέχθηκαν από τους ίδιους τους Μotorhead να περιοδεύσουν μαζί κάτι σημαίνει...! - 3 album, αμέτρητα live και απλώς να είστε έτοιμοι για όλα γιατί αυτά τα κορίτσια από τη Σουηδία δε θα μασήσουν τα λόγια τους όσο ζέστη και να έχει εδώ στο Νότο!!!
Ώρα εμφάνισης: 20:30
https://www.facebook.com/crucifiedbarbara
ΜΑSTER RESET :

Mας έρχονται από το Hράκλειο και θα είναι η πρώτη τους εμφάνιση στα Χανιά. Ιδρύθηκαν το 2007, με τα μέλη του συγκροτήματος να είναι ως επί το πλείστον επαγγελματίες μουσικοί με μεγάλη προϋπηρεσία και συνεργασίες με καλλιτέχνες εντός και εκτός Ελλάδος. Έχουν κυκλοφορίσει εδώ και 2 χρόνα το πρώτο τους album "Nutshell Republic" από την Casket Records του οποίου την παραγωγή ανέλαβε ο πολύς κύριος Nordstrom! Έρχονται με το νέο τους τραγουδιστή & με αισθητική "TOOL meets SYSTEM of a DOWN" Yποδεχτήτε τους με την καλύτερη διάθεση!!!
Ώρα εμφάνισης: 19:40
https://www.facebook.com/masterresetband
EVERFAILED :

Έχουν περάσει ήδη 4 χρόνια από την τελευταία φορά που η μπάντα από τα Χανιά με τον ελληνοσουηδό τραγουδιστή εμφανίστηκε στο C.R.F. Έχουν ήδη κυκλοφορήσει 2 EP "Biological Order" & "Dissected Entity" ενω έχουν έτοιμες και τις νέες τους συνθέσεις για το επερχόμενο full length album. Όλα αυτά τα χρόνια έχουνι εμφανιστέι σε πολλές διοργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό με ιδιαίτερη επιτυχία! H μπάντα θα παίξει εντός έδρας μετά από πολύ καιρό και οι φίλοι του τεχνικού death metal ανυπομονούν!!!
Ώρα εμφάνισης: 18:55
https://www.facebook.com/everfailed
WEIRD TOTEM :
Mε έδρα το Ηράκλειο οι heavy rockers με την 7ετή πορεία έχουν κυκλοφορήσει από το 2011 το EP "Caravans of Time". Στα Χανιά εμφανίστηκαν για πρώτη φορά τον περασμένο Μάρτη σαν support στους Nightstalker, και με τέτοια απόδοση δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν από το φετινό C.R.F. Το παράξενο τοτέμ θα είναι εκεί!!!
Ώρα εμφάνισης: 18:10
https://www.facebook.com/WeirdTotem
SKANDAL :
Το Chania Rock Festival 2013 δεν μπορεί να ξεκινήσει καλύτερα! Η μπάντα με έδρα το Leeds της Αγγλίας με 2 έλληνες στη σύνθεσή τους (και χανιώτη τραγουδιστή) είναι η ιδανική αρχή! Δεμένο σύνολο, με riff που σου καρφώνονται στο μυαλό / Φροντίστε να είστε εκεί για την πρώτη μπάντα της ημέρας και να είστε σίγουροι ότι θα αποζημιωθείτε με τον καλύτερο τρόπο!
Ώρα εμφάνισης: 17:30
https://www.facebook.com/SKANDAL123

Προπώληση εισιτηρίων 15€:
XANIA: Αvalon, Βαζάκι, El Mondo, Rock House (Platanias), Cosmos Restaurant (Platanias)
HΡΑΚΛΕΙΟ: Route 66, Πολυτεχνείο cafe, Travel Experience
ΡΕΘΥΜΝΟ: Chaplin's pub cafe
ONLINE: www.ticketarena.gr

Οι πόρτες θα ανοίξουν για το κοινό στις 17:00
Στην είσοδο, την ημέρα του C.R.F. εκτός από το κανονικό εισιτήριο θα υπάρχει και μειωμένο με 10 euro για τους άνεργους. (Προσοχή: Θα πρέπει να επιδεικνύεται η κάρτα ανεργίας & η αστυνομική ταυτότητα του δικαιούχου)

Ειδικές τιμές υπάρχουν για όσους επιλέξουν να έρθουν από Ρέθυμνο & Ηράκλειο με την εκδρομή του Travel Experience. Όλες οι λεπτομέρειες εδώ: http://www.travel-experience.gr/component/vikevents/?task=viewevent&itid=67 Η επιστροφή θα γίνει αμέσως μετά το τέλος του C.R.F.

Μαραθώνιος κολύμβησης 1700 μέτρων στα Χανιά

«Λαζαρέτα 2013» ονομάζεται ο μαραθώνιος κολύμβησης που διοργανώνεται την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 2013 από τον Δήμο Χανίων, την Ενορία Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης, το Σύλλογο Ξενοδόχων & Καταστηματαρχών Ν. Χώρας, το Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Ν. Χώρας και το Β’ ΚΑΠΗ Ν. Χώρας.

Ο μαραθώνιος που θα καλύψει απόσταση 1700 μέτρων, θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την παραλία της Ν. Χώρας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται δηλώσεις συμμετοχής από το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Χανίων στον Κλαδισό από 09:00 έως 14:00, καθώς και από το Δημοτικό Κατάστημα. Επίσης, συμμετοχές μπορούν να δηλωθούν και την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου από τις 09:00 έως τις 10:30 στο σημείο εκκίνησης. Η συμμετοχή στον μαραθώνιο είναι δωρεάν.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ:
- ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΩΣ 30 ΕΤΩΝ
- ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 50 ΕΤΩΝ
- ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΠΟ 50 ΚΑΙ ΑΝΩ (ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΛΑΖΑΡΕΤΑ ΕΩΣ Ν.ΧΩΡΑ).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ.: 28210 72238-6932372658 (Γιάννης Ζαγουράκης).

Παράλληλα με τον μαραθώνιο κολύμβησης,θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας με θέμα τα Λαζαρέτα, καθώς και καθαρισμός της παραλίας της Ν. Χώρας.  

Αεροδιακομιδή πλοιάρχου στα Χανιά

Επιχείρηση για τη μεταφορά 52χρονου πλοιάρχου σε νοσοκομείο της Κρήτης, «στήθηκε» το απόγευμα της Τρίτης. 


Το πλοίο «ALKHUWAIR» σημαίας Μπαχάμες έπλεε ανοιχτά των Χανίων, όταν ο καπετάνιος ένιωσε δυσφορία και κρίθηκε επιτακτική η μεταφορά του σε νοσοκομείο.

Με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, «σηκώθηκε» ελικόπτερο SUPER PUMA, και ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων, όπου και νοσηλεύεται.

Πηγή: cretalive.gr

Μουσική Παράσταση «Της Θάλασσας και τ’ Ουρανού Αέρινη ηχώ»


Με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί η μουσική παράσταση «Της Θάλασσας και τ’ Ουρανού Αέρινη ηχώ» του Κύπριου
μουσικοσυνθέτη Ανδρέα Α. Αρτέμη την Παρασκευή 23 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στην πύλη Βηθλεέμ.


Την παράσταση στηρίζουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και ο Δήμος Ηρακλείου.

Η μουσική και οι ερμηνείες των τραγουδιών της συγκεκριμένης παράστασης ακολουθεί την ελευθερία των τοπίων των δύο νησιών Κύπρου και Κρήτης, σε αέρινους μουσικούς δρόμους, με ήχους και αρώματα. Υφασμένα όλα με την υπογραφή του Κύπριου μουσικοσυνθέτη και τους ποιητικούς στοχασμούς σπουδαίων δημιουργών από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας . Η Ιστορία των δύο νησιών που ταξιδεύει για πάντα, νικώντας το ποτέ. Με το μπλε της λάμψης και την ελπίδα της επιστροφής στη γενέθλια γη… Για να μας φέρνει με ‘ένα βήμα Ελπίδας , ακόμα πιο κοντά μ’ όλους της τέχνης τους ήχους.

Λαμβάνουν μέρος:

Ανδρέας Α. Αρτέμης: πλήκτρα, τραγούδι και Διεύθυνση.
Κώστας ς Παναγιώτου: κιθάρα- τραγούδι
Γιώργος Σαξιατέ: κιθάρα- τραγούδι
Μαρία Τυράκη: τραγούδι
Στις αφηγήσεις η Μαρία Διακάκη.

Στην παράσταση λαμβάνει μέρος η Σχολή Μπαλέτου Ντίνας Βασιλάκη σε χορογραφημένες συνθέσεις Ανδρέα Α. Αρτέμη από την Ντίνα Βασιλάκη.

Παράταση υποβολής αιτήσεων στην 7η ΥΠΕ Κρήτης για εγγραφή στο μητρώο αποκλειστικών νοσοκόμων

Παράταση δίδεται για την υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων και την εγγραφή τους στο μητρώο αποκλειστικών νοσοκόμων, μετά την δημοσίευση της υπ. αριθμ. Υ4α/ΓΠοικ.75206/8-8-2013 Υπουργικής Απόφασης.

Νέα προθεσμία υποβολής αιτήσεων για εγγραφή στο Εθνικό Μητρώο Αποκλειστικών Νοσοκόμων ορίζεται έως τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013.

Οι ενδιαφερόμενοι για τις υγειονομικές μονάδες της 7ης Υ..ΠΕ Κρήτης μπορούν να υποβάλλουν αίτηση είτε αυτοπρόσωπα στα γραφεία της Υπηρεσίας μας, είτε ταχυδρομικά στη Δ/νση :

7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης

Σμύρνης 26, Ηράκλειο Κρήτης Τ.Κ. 71201 ΤΘ 1285

Με την ένδειξη « για εγγραφή στο μητρώο αποκλειστικών Νοσοκόμων».

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές

με σφραγίδα ταχυδρομείου έως και 2-9-2013.

Επισημαίνεται ότι όσοι από τους ενδιαφερόμενους έχουν ήδη υποβάλει αίτηση δεν απαιτείται να υποβάλλουν νέα, παρά μόνο εάν έχει αλλάξει κάτι ως προς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Για την εγγραφή στο Μητρώο Αποκλειστικών Νοσοκόμων της Υγειονομικής Περιφέρειας, η αίτηση του ενδιαφερόμενου θα πρέπει να συνοδεύεται απαραίτητα από τα παρακάτω πρωτότυπα ή επικυρωμένα δικαιολογητικά:

1. Άδεια άσκησης επαγγέλματος νοσηλευτή/τριας ή βοηθού νοσηλευτή/τριας

2. Άδεια εργασίας από το ΙΚΑ.

3.Επικυρωμένο αντίγραφο οποιουδήποτε πτυχίου ή διπλώματος ή τίτλου σπουδών κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ ή µεταδευτεροβάθµιας εκπαίδευσης ή ∆Ε της ημεδαπής ή ισότιµο τίτλο Ιδρυμάτων και Σχολών της αλλοδαπής, το οποίο οδηγεί στην απόκτηση της υπό β) άδειας εργασίας,

4. Α.Μ.Κ.Α.

5. Αντίγραφο ποινικού µμητρώου γενικής χρήσης ( ζητείται αυτεπάγγελτα από την Υπηρεσία)

6. Οι ενδιαφερόμενοι που δε διαθέτουν ελληνική ιθαγένεια, απαιτείται να προσκομίζουν πιστοποιητικό ελληνομάθειας, τουλάχιστον για την κατηγορία της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) Επιπέδου Α2 για ειδικούς επαγγελματικούς σκοπούς, προκειμένου να πιστοποιείται η επάρκειά τους στην κατανόηση και τη χρήση της ελληνικής γλώσσας. Από την ανωτέρω υποχρέωση εξαιρούνται οι οµογενείς, κάτοχοι ειδικού δελτίου ταυτότητας οµογενούς.

Για την πρώτη εφαρμογή της υπ. Αριθμ. Υ4α/οικ.37804/2013 Υπουργικής Απόφασης οι ενδιαφερόμενοι για εγγραφή στο μητρώο που δεν έχουν ελληνική ιθαγένεια μπορούν να καταθέτουν υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 στην οποία θα αναφέρεται ότι ο ενδιαφερόμενος θα συμμετάσχει στις επόμενες προγραμματισμένες εξετάσεις του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, για την πιστοποίηση ελληνομάθειας επιπέδου Α2, σύμφωνα με το ΠΔ363/29-10-1998 (ΦΕΚ242/Α΄) , οι οποίες θα διενεργηθούν στις 4-10-2013 και θα προσκομίσει το πιστοποιητικό άμεσα μόλις το λάβει.

7.Απλό φωτοαντίγραφο των δύο όψεων του ατοµικού δελτίου ταυτότητας ή για τους αλλοδαπούς επικυρωμένα αντίγραφα των κρίσιµων σελίδων του διαβατηρίου και αντίγραφο της άδειας παραµονής.

8. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

9. Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος του προηγούμενου οικονομικού έτους

10.Βεβαίωση του Ι.Κ.Α., από την οποία προκύπτουν τα ένσηµα της/του απασχολούμενης/ου

11. Φωτοτυπία της σχετικής σελίδας του βιβλιαρίου Ι.Κ.Α. µε την ανανέωση για το τρέχον έτος σύµφωνα µε την υπ΄αριθµ.Υ1γ/ΓΑ/οικ.35797 υ.α. (1199 Β’) «Πιστοποιητικά Υγείας εργαζομένων σε επιχειρήσεις Υγειονομικού Ενδιαφέροντος»

12.Φωτογραφία τύπου αστυνομικής ταυτότητας.

ΔΙΕΥΚΡΙΝIΣΕΙΣ:

1. Για τα πτυχία που προέρχονται από Ιδρύματα του εξωτερικού απαιτείται για την εγγραφή στο Μητρώο, να συνυποβάλλεται ισοτιμία και αντιστοιχία του τίτλου σπουδών τους από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (∆.Ο.Α.Τ.Α.Π.) ή το πρώην ∆Ι.Κ.Α.Τ.Σ.Α. ή το πρώην ΙΤΕ. Όσα πτυχία προέρχονται από κράτη – µέλη της Ε.Ε. απαιτείται αναγνώρισή τους από το Συμβούλιο Αναγνωρίσεως Επαγγελματικών Προσόντων (Σ.Α.Ε.Π.) ή το πρώην Συμβούλιο Επαγγελματικής Αναγνώρισης Τίτλων Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Σ.Ε.Α.Τ.Ε.Κ.) ή ισοτιμία από τον Εθνικό Οργανισµό Πιστοποίησης Προσόντων Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).

2. Οι βεβαιώσεις ( πρώην άδειες εργασίας) των αποκλειστικών νοσοκόμων που έχουν εκδοθεί έως 9-4-2012 εξακολουθούν να ισχύουν και για τις περιπτώσεις που αφορούν δεν απαιτείται κατάθεση τίτλου σπουδών και άδειας άσκησης επαγγέλματος νοσηλευτή/τριας ή βοηθού νοσηλευτή/τριας.

Προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να επιλεγούν για ένα νοσοκομείο ή ιδιωτική κλινική, µμπορούν να δηλώσουν τρεις επιλογές κατά σειρά προτίμησης τους.

Για την κατάταξη των υποψηφίων στις θέσεις των ονομαστικών καταλόγων λαμβάνονται υπόψη κοινωνικά κριτήρια, οικονομικά κριτήρια και η εμπειρία τους, βαθμολογούμενα σύμφωνα µε όσα ορίζονται στην Υ4α/ΓΠοικ.75206/8-8-2013 Υπουργική Απόφαση.

Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στα κοινωνικά κριτήρια της Υ4α/οικ.37804/25-4-2013 Υπουργικής Απόφασης θα πρέπει να προσκομίζουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Καλούνται επίσης όσοι από τους ενδιαφερόμενους είχαν υποβάλλει αίτηση και δεν είχαν προσκομίσει το πιστοποιητικό της Ελληνομάθειας ( εφόσον αυτό απαιτούνταν) να υποβάλλουν συμπληρωματικά υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 στην οποία θα αναφέρεται ότι ο ενδιαφερόμενος θα συμμετάσχει στις επόμενες προγραμματισμένες εξετάσεις του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, για την πιστοποίηση ελληνομάθειας επιπέδου Α2, σύμφωνα με το ΠΔ363/29-10-1998 (ΦΕΚ242/Α΄), οι οποίες θα διενεργηθούν στις 4-10-2013 και θα προσκομίσει το πιστοποιητικό άμεσα μόλις το λάβει.

Επιπλέον, σας γνωρίζουμε ότι όσες από τις αιτήσεις είχαν απορριφθεί ως εκπρόθεσμες θα γίνουν πλέον δεκτές καθώς και ότι θα επανεξεταστούν και όσες αιτήσεις είχαν απορριφθεί.

Για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να
επικοινωνούν στην 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης στο τηλέφωνο 2813404445 ή να επισκεφθούν
την ιστοσελίδα της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης www.hc-crete.gr /Για τον Πολίτη/Νέα

Χανιά: Κλειστή από αύριο η σήραγγα Τοπολίων προς Ελαφονήσι

Μέσω δύο εναλλακτικών διαδρομών θα πραγματοποιείται από το πρωί της Πέμπτης η κίνηση όλων των οχημάτων από τα Χανιά και την Κίσσαμο προς την περιοχή του Ελαφονησίου.

Αφορμή ήταν το ατύχημα με την πτώση πέτρας έξω από τη σήραγγα Τοπολίων που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι μια 34χρονη γυναίκα. Ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων Ταξίαρχος Αρτέμης Κουτσαφτάκης υπέγραψε σήμερα την απόφαση για διακοπή της κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο δρόμο αποδεχόμενος σχετική εισήγηση των τεχνικών υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας Χανίων.

Η απόφαση διαβιβάστηκε στους αρμοδίους, προκειμένου να τοποθετηθούν πινακίδες και σημάνσεις για τη διαδρομή που θα πρέπει να ακολουθούν οι οδηγοί, παρακάμπτοντας το επικίνδυνο τμήμα του δρόμου.

Οι οδηγοί για να φθάσουν στο Ελαφονήσι θα μπορούν να ακολουθούν δύο εναλλακτικές διαδρομές: Από Ταυρωνίτη - Βουκολιές - Κάνδανο - Πλεμενιανά και από Πλάτανο - Σφηνάρι.

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, άμεσα θα ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες αντιστήριξης των πρανών προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο για προστασία από τις πτώσεις πετρών και βράχων και υπολογίζεται ότι στις αρχές του Οκτωβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί.

Παράλληλα, θα τοποθετηθούν ειδικές πινακίδες σήμανσης στις οποίες θα εφίσταται η προσοχή των οδηγών, ενώ θα απαγορευτεί και η βόσκηση στην περιοχή.

Στο νοσοκομείο ο δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης Γιάννης Κουράκης

Aκυρώθηκε το προγραμματισμένο για σήμερα ταξίδι του στην Αθήνα


Στο νοσοκομείο εισήχθη ο δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης Γιάννης Κουράκης έπειτα από αδιαθεσία που αισθάνθηκε τα ξημερώματα στην κοιλιακή χώρα.

Ο δήμαρχος που είναι ευδιάθετος, παραμένει στο νοσοκομείο για να ολοκληρώσει τις εξετάσεις του. Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για πέτρα στη χολή, ενώ μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να αποφασισθεί αν θα πάρει σήμερα εξιτήριο ή αν θα παραμείνει για νοσηλεία.

Εξαιτίας του προβλήματος υγείας ακυρώθηκε το προγραμματισμένο για σήμερα ταξίδι του στην Αθήνα, όπου θα συμμετείχε στη συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον υπουργό Εσωτερικών.

«Πλημμύρισε» από επισκέπτες κρουαζιερόπλοιων το Ηράκλειο

Τρία κρουαζιερόπλοια με 6.600 επισκέπτες έδεσαν σήμερα στο λιμάνι της πόλης


«Πλημμύρισε» σήμερα το Ηράκλειο από τουρίστες, που έφθασαν μέσω τριών κρουαζιερόπλοιων που έδεσαν στο λιμάνι της πόλης με 6.600 επισκέπτες.

Πρόκειται για τα κρουαζιερόπλοια Aida Diva με 3.200 επιβάτες, το Noordam με 2.800 και το Aegean Odyssey με 600 άτομα.

Η άφιξη των τουριστών αναμένεται να δώσει μια σημαντική «ανάσα» στην τοπική αγορά ενώ λόγω των γεγονότων στην Αίγυπτο αρκετά κρουαζιερόπλοια έχουν ζητήσει να έλθουν στο Ηράκλειο το επόμενο διάστημα.

O ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΛΩΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ “ΜΙΡΑΜΠΕΛΛΟ 2013”

Μαζί του η Αλεξία Χρυσομάλλη


Φύσηξ’ αγύρτης αυγουστιάτικος άνεμος και στέλνει τον τραγουδοποιό Βασίλη Φλώρο και τη διαλεχτή μουσική του παρέα, την οποία απαρτίζουν οι :
Λουκάς Μεταξάς – κρουστά,
Κυριάκος Ταπάκης – ούτι, στεριανό λαούτο,
Σωτήρης Καρκανιάς – πιάνο, ακουστική κιθάρα και
Γρηγόρης Αριστοβουλίδης – ηχοληψία
για πρώτη φορά για μία ζωντανή εμφάνιση στην Κρήτη, το Σάββατο 24 Αυγούστου στο Πάρκο Μιραμπέλλο στην πανέμορφη Πλάκα Ελούντας Αγίου Νικολάου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Μιραμπέλλο 2013".
Τραγούδια από την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Στις όχθες της αυγής", ανέκδοτο υλικό από το δεύτερο δίσκο "Αλμαγέστη ενός χαμάλη" που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο φθινόπωρο, καθώς επίσης και πολλά αγαπημένα τραγούδια που σμίλεψαν το μουσικό του χαρακτήρα.
Μαζί του επί σκηνής μία ξεχωριστή ερμηνεύτρια της νέας γενιάς, η Αλεξία Χρυσομάλλη με τις δικές της, ιδιαίτερες μουσικές αποσκευές.
“Τώρα που η γη γυρίζει φάλτσα, ας γίνει το τραγούδισμα βάλσαμο κι όχι αφιόνι…”

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013
Πάρκο Μιραμπέλλο Πλάκας
Αγ. Νικόλαος Κρήτης
Ώρα έναρξης : 20.30
Είσοδος Ελεύθερη
Διοργάνωση : Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου (Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.)
Συνδιοργάνωση : Πολιτιστικός Σύλλογος “Καλυδών”

Δεν θα γιορτάσει λόγω κρίσης ο αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος


Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης ανακοίνωσε ότι ο σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος δεν θα γιορτάσει την 23η Αυγούστου ημέρα της ονομαστικής του εορτής, ούτε θα δεχθεί επισκέψεις στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, συμμεριζόμενος τη γενικότερη σημερινή κατάσταση της κοινωνίας μας και την οικονομική κρίση, η οποία ταλαιπωρεί και δυσκολεύει τους ανθρώπους του τόπου μας.

Ο σεβασμιότατος θα τελέσει μόνο τη Θεία Λειτουργία για τη για τη γιορτή του Αγίου Ειρηναίου Επισκόπου Λυώνος, την 23η πρωινή, στο Ιερό Ησυχαστήριο Γενεσίου της Θεοτόκου Παντανάσσης.

Τι συμβαίνει με τα λατομεία και την επάρκεια υλικών στην Κρήτη;

Ποσά και που λειτουργούν  νόμιμα;
Κίνδυνοι για τα συγχρηματοδοτούμενα  έργα;


Παρέμβαση Αυγενάκη προς τον Υπουργό  Ανάπτυξης

Στην επάρκεια και τις τιμές  των αδρανών υλικών στην Κρήτη, σύμφωνα και με τις τελευταίες εξελίξεις, αναφέρεται σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστή Χατζηδάκη, ζητώντας να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει με τις τιμές των υλικών των λατομείων αλλά και την νομιμότητα της λειτουργίας τους.

Όπως αναφέρει ο κ. Λ. Αυγενάκης στο έγγραφό του προς τον Υπουργό: «στις αρχές Ιουνίου, σε επιστολή δέκα κατασκευαστικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε μερικά από τα πλέον μεγάλα έργα που γίνονται στην ανατολική Κρήτη, γινόταν λόγος για κίνδυνο από το οξύ πρόβλημα έλλειψης αδρανών υλικών. Όπως είχαν επισημάνει, όλα τα λατομεία είναι κλειστά και τα έργα του ΕΣΠΑ μπορεί να μείνουν ανολοκλήρωτα».

 «Όλα τα έργα έχουν χρηματοδότηση ΕΣΠΑ και βέβαια δεν είναι δυνατόν να εκτελεσθούν από παρανόμως λειτουργούντα λατομεία, αφού στα συμβατικά τεύχη προβλέπεται ο όρος αυτός. Συνεπώς οποιαδήποτε καταγγελία επί του θέματος αυτού θα αδρανοποιήσει την εκτέλεση των έργων» υπογραμμίζει ο Ηρακλειώτης Βουλευτής.

Ωστόσο, υπήρξε άμεσα απάντηση από  εταιρείες που εκμεταλλεύονται  λατομεία στο Νομό Λασιθίου σύμφωνα  με την οποία υπάρχει επάρκεια για την κάλυψη των έργων με αδρανή υλικά. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τις προηγούμενες ημέρες «φορτηγό πλοίο στο λιμάνι της Σητείας ξεφόρτωνε 3.000 τόνους χαλίκι και άμμο προερχόμενο από το Βόλο, καθώς πλέον οι εργολήπτες δεν μπορούν, να βρουν υλικά από την περιοχή και αδυνατούν να συνεχίσουν τα έργα».

 Ο κ. Λ. Αυγενάκης επισημαίνει μάλιστα ότι «με αφορμή το παρόν ανοίγει ένα θέμα που αφορά τόσο στην επάρκεια των υλικών από τα λατομεία της Κρήτης, όσο και στην τιμή που παρέχονται στην αγορά καθώς προτιμώνται υλικά από την υπόλοιπη Ελλάδα, υπολογίζοντας το υψηλό μεταφορικό κόστος παρά από την Κρήτη» και ζητά ενημέρωση για τη νομιμότητα λειτουργίας των λατομείων, τις τιμές και την επάρκεια των υλικών, αλλά και εάν υπάρχουν κίνδυνοι για εν εξελίξει έργα του ΕΣΠΑ.

Eκδηλώσεις για την Σπιναλόγκα

Eκδηλώσεις για την Σπιναλόγκα θα γίνουν την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Αυγούστου 2013 στην Ελούντα και στην Πλάκα αντίστοιχα.

Πα 23/8
“Σπιναλόγκα, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς”
Έκθεση σχεδίων αποτύπωσης του μνημείου της δεκαετίας του 60’ από το αρχείο του Maurice Born Εθνολόγου, Αρχιτέκτονα και Ερευνητή του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος του Παρισιού
Ομιλητές: Μαρία Αρακαδάκη, Αρχιτέκτων, Καθηγήτρια ΑΠΘ - Γιάννης Σπυρόπουλος, Διδάκτωρ Ιστορίας Πανεπιστημίου Κρήτης - Maurice Born, Αρχιτέκτων, Εθνολόγος- Γωγώ Μοσχόβη, Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη 13ης ΕΒΑ
Αίθουσα Δημοτικού Καταστήματος Ελούντας / Ώρα 20.00 / Είσοδος: Ελεύθερη

Σα 24/8
“Καλυδώνια” Αγώνας θαλάσσιας κολύμβησης με διαδρομή προς τη Σπιναλόγκα και επιστροφή, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το λιμάνι της Πλάκας
Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος “Καλυδών”, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης
Πλάκα Ελούντας / Ώρα 18.00 / Ελεύθερη συμμετοχή

Σα 24/8
“Η γη γυρίζει φάλτσα” Συναυλία με τους: Βασίλη Φλώρο, τραγούδι & ακουστική κιθάρα – Αλεξία Χρυσομάλλη, τραγούδι - Λουκά Μεταξά, κρουστά - Σωτήρη Καρκανιά, πιάνο & ακουστική κιθάρα - Κυριάκο Ταπάκη, ούτι & στεριανό λαούτο – Γρηγόρη Αριστοβουλίδη, ηχοληψία
Συνδιοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος “Καλυδών”
Πάρκο ΜΙΡΑΜΠΕΛΛΟ Πλάκας (απέναντι από τη Σπιναλόγκα) / Ώρα 20.30 / Είσοδος: Ελεύθερη

Ένταξη των ειδικοτήτων εκπαιδευτικών που καταργήθηκαν στο νέο Τεχνολογικό Λύκειο

Ίδρυση Τομέα Κοινωνικών Υπηρεσιών και Φροντίδας και ειδικότητα παροχής φροντίδας
Αναφορά του Λευτέρη Αυγενάκη


Στο αίτημα των εκπαιδευτικών που  βρίσκονται σε διαθεσιμότητα για ένταξή τους στο νέο Τεχνολογικό Λύκειο, αναφέρεται ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, διαβιβάζοντας επιστολή των εκπαιδευτικών που καταργήθηκαν οι ειδικότητές τους.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή των  εκπαιδευτικών: «μετά την απόφαση της οριζόντιας κατάργησης της εκπαιδευτικής μας ιδιότητας, ως ελάχιστη μορφή επανόρθωσης αυτής της αδικίας είναι η ευκαιρία μέσα από τη συζήτηση για το νέο Τεχνολογικό Λύκειο να επανέλθουν οι ειδικότητες που καταργήθηκαν και οι καθηγητές που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα». Επισημαίνουν μάλιστα ότι το νέο Τεχνολογικό Λύκειο  δεν είναι προαπαιτούμενο της Τρόικα, σε καμία χώρα της Ε.Ε. δεν απουσιάζουν από τη δημόσια Τεχνική και Επαγγελματική εκπαίδευση οι κατηργημένες ειδικότητες ενώ παράλληλα θα ιδιωτικοποιηθεί η Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση παραδίδοντας τις συγκεκριμένες ειδικότητας στα ιδιωτικά ΙΕΚ και τέλος οι μαθητές που επέλεγαν τις καταργημένες ειδικότητες, δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε παραϊατρικά επαγγέλματα.

Τέλος, οι εκπαιδευτικοί, προτείνουν την ίδρυση του Τομέα Κοινωνικών Υπηρεσιών και Φροντίδας, ενώ στη B΄ και Γ΄ Λυκείου στηριζόμενοι στις ειδικότητες της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης την ίδρυση της ειδικότητας Εφαρμοσμένης Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Παροχής Φροντίδας ή οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα που θα έχει σχέση με την παροχή φροντίδας. Η συγκεκριμένη ειδικότητα περιλαμβάνει την πρόληψη, την παροχή πρώτων βοηθειών, τη βοήθεια στο σπίτι (ηλικιωμένοι, άτομα με αναπηρία) και τη συμμετοχή καταρτισμένων μαθητών στη συλλογή εργαστηριακών δειγμάτων των προαναφερόμενων κατηγοριών και  στην  έρευνα δεδομένων (βιολογικός καθαρισμός, υγειονομικές υπηρεσίες).  

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...