Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Στις φυλακές της Τρίπολης ο παιδεραστής από το Ρέθυμνο

Στις φυλακές της Τρίπολης οδηγήθηκε σήμερα ο 47χρονος εκπαιδευτικός Νικόλαος Σειραγάκης από το Ρέθυμνο με την κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατ΄εξακολούθηση.

Σύμφωνα με το διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου Ταξίαρχο Εμμανουήλ Παραδουλάκη, ο 47χρονος ήταν πολύ προσεκτικός και δεν άφηνε ίχνη, κάνοντας μικρής διάρκειας συναντήσεις με τους ανήλικους, σε μέρη που δεν κινούσαν τις υποψίες κανενός. 


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Επέδωσαν εξώδικο από τράπεζα σε ανήλικο

Σε ένα ανήλικο παιδί 16 ετών επιδόθηκε "εξώδικο" για ληξιπρόθεσμη οφειλή, ύψους 461,39 Ευρώ, από καταναλωτικό δάνειο.

Το γεγονός καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης στην οποία προσέφυγε ο πατέρας -δανειολήπτης .

Μάλιστα όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Ένωσης "το "εξώδικο" επεδόθη σε ανήλικο τέκνο του, (δανειολήπτη) παρουσία δευτέρου ανηλίκου πολύ μικρότερης ηλικίας ,με τρόπο τελείως παραπλανητικό, δημιουργώντας στον ανήλικο, φόβο, ανησυχία ,προβληματισμό και ερωτηματικά για την βιωσιμότητα της ίδιας του ,της οικογένειας."

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

16χρονος συνελήφθη στα χθεσινά επεισόδια στο Ηράκλειο

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε, χθες, η αστυνομία, στο περιθώριο των επεισοδίων που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια πορείας στο Ηράκλειο.

Οι συγκεντρωμένοι, χθες, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς πετώντας πέτρες, κροτίδες και άλλα αντικείμενα.

Παράλληλα προξένησαν περιορισμένες υλικές ζημιές σε υαλοπίνακες δύο Υποκαταστημάτων Τραπεζών στην ίδια περιοχή, ενώ πέταξαν και μία κροτίδα.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Καμία πρόοδος στο δρόμο Ηράκλειο –Μαλάδες

Μεγάλη στασιμότητα παρουσιάζουν οι εργασίες στην οδική αρτηρία Ηράκλειο-Μαλάδες, γεγονός που προκάλεσε την κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρη Αυγενάκη, προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μ. Βορίδη. Ο βουλευτής ζήτησε να υπάρξει μέριμνα για να προχωρήσει η μελέτη του έργου, ώστε αυτό να μπορέσει να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και να καταστεί δυνατή η ταχύτερη ολοκλήρωσή του.

Ειδικότερα, στο έγγραφό του, ο κ. Αυγενάκης επισημαίνει ότι «ο δρόμος Ηράκλειο-Μαλάδες αποτελεί μια καίρια οδική αρτηρία, η οποία ενώνει το Ηράκλειο με τους Μαλάδες και τον Προφήτη Ηλία, εξυπηρετεί πλήθος κατοικιών, βιομηχανίες και βιοτεχνίες», ενώ «η διαπλάτυνση και η ανακατασκευή του αποτελεί ένα έργο ύψιστης σημασίας, αφού εξυπηρετεί όχι μόνο την πόλη και το Νομό του Ηρακλείου, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις ολόκληρη την Κρήτη, κατά μήκος του οποίου σημειώνονται συνεχώς πολλά τροχαία ατυχήματα». Σημειώνει δε ότι «για τον τόσο σημαντικό αυτό δρόμο, αν και οι απαλλοτριώσεις κινήθηκαν πριν 45 χρόνια, το ενδεχόμενο υλοποίησης παραμένει στάσιμο λόγω της έλλειψης μελέτης, που καθιστά απαγορευτική προς το παρόν την ένταξή του στο ΕΣΠΑ».

Επιπλέον, αναφέρει ότι «παρόλο που οι απαλλοτριώσεις κηρύχτηκαν το 1965, μόλις το 2006 -χωρίς χρήματα και μελέτη- υλοποιήθηκαν κάποιες εργασίες διαπλάτυνσης-οδοστρωσίας στα πρώτα τρία χιλιόμετρα του δρόμου, που αφορούσαν στην κατάληψη απαλλοτριωμένης ζώνης, οδοστρωσία, τεχνικά έργα (αγωγοί όμβριων κ.λπ)», ενώ «η υλοποίηση των εργασιών παρουσίασαν ποικίλα προβλήματα. Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα ξεκινούσε τον Αϊ Γιάννη το Χωστό, αλλά καθώς καμία ενέργεια απαλλοτρίωσης δεν είχε υλοποιηθεί για αυτό το κομμάτι» και πως «τελικά ξεκίνησε από το βιολογικό καθαρισμό και μετά». Ακόμη, σημειώνει ότι «πρόβλημα προέκυψε όμως με το πλάτος του δρόμου, λόγω ενστάσεων των ιδιοκτητών για το πλάτος του, που παρουσίαζε διαφοροποιήσεις με τα αρχικώς εξαγγελθέντα», ενώ «ένα τρίτο πρόβλημα αφορούσε στο τεχνικό κομμάτι, αφού λόγω έλλειψης χρημάτων εκτελέστηκαν μόνο δύο στρώσεις οδοστρωσίας και μια προεπάλειψη για να μην υπάρχει διαφορά ύψους με τον υπόλοιπο δρόμο, ενώ το έργο απαιτούσε τέσσερις στρώσεις». Υπογραμμίζει δε ότι «έκτοτε, το έργο παραμένει σε στασιμότητα, λόγω έλλειψης ολοκληρωμένης μελέτης».

Επιπροσθέτως, καταγράφει ότι «επειδή η κατασκευή του στηριζόταν στην παλιά μελέτη του 1965, που δεν προέβλεπε σύγχρονες προδιαγραφές (για παράδειγμα, κόμβους σύνδεσης, προστατευτικό στηθαίο στη μέση κ.α.), το Νοέμβριο του 2009 υπογράφτηκε (από την Νομαρχία Ηρακλείου) σύμβαση για νέα μελέτη της οδού Ηράκλειο-Μαλάδες-Γέφυρα που περιλαμβάνει τοπογραφικές, συγκοινωνιακές, υδραυλικές, περιβαλλοντικές και γεωλογικές μελέτες και αφορά στη δημιουργία δρόμου 9,3 χιλιομέτρων από τη συμβολή της εθνικής οδού με την επαρχιακή μέχρι περίπου τη διασταύρωση του Αγίου Σίλα, με κατασκευή παράλληλων οδών, κόμβων και αποχέτευση όμβριων υδάτων, για ένα έργο με σύγχρονες προδιαγραφές (δρόμος με δύο λωρίδες κυκλοφορίας στη μια κατεύθυνση και μια λωρίδα στην άλλη και παράλληλο δίκτυο σε όλο το μήκος)», συμπληρώνοντας ότι «δυστυχώς, η μελέτη ακόμη εκκρεμεί». Σημειώνει δε ότι «κατόπιν της ολοκλήρωσης αυτής το έργο δύναται να ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, ώστε η χρηματοδότηση του έργου να μην προέρχεται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους με σκοπό να μπορέσει επιτέλους μετά από 45 χρόνια να δρομολογηθεί το έργο».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Αυγενάκης ερωτά το νέο Υπουργό Υποδομών, κ. Βορίδη «για ποιο λόγο η μελέτη του εν λόγω έργου εκκρεμεί ακόμη», ενώ του ζητά να επισπεύσει την ολοκλήρωσή της, ώστε να δρομολογηθούν οι εργασίες του δρόμου, καθώς και να μεριμνήσει «για την ένταξη του έργου αυτού στο ΕΣΠΑ, ώστε να μπορέσει να υλοποιηθεί το ταχύτερο δυνατό».

Καταγραφή ζημιών στο νομό Ηρακλείου από τον παγετό και έναρξη διαδικασίας για την καταβολή αποζημιώσεων

Παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη στον Κ. Σκανδαλίδη για την εξασφάλιση των σχετικών πιστώσεων 
Να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία καταγραφής των ζημιών στη Μεσσαρά, ώστε να αποζημιωθούν το ταχύτερο δυνατόν οι πληγέντες αγρότες, αλλά και να εγκριθούν οι σχετικές πιστώσεις προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα με την καταβολή των χρημάτων ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, από τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κ. Σκανδαλίδη.

Ειδικότερα, ο κ. Αυγενάκης αναφέρει στο έγγραφό του ότι «ολοκληρωτική καταστροφή υπέστησαν καλλιέργειες σε πολλές περιοχές της Κρήτης από τον παγετό, που έπληξε το νησί στις 3 και 4 Δεκεμβρίου», ενώ «ο παγετός κατέστρεψε ολοσχερώς υπαίθρια κηπευτικά, ελαιόκαρπο, που βρίσκεται στο στάδιο της συγκομιδής, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις «έκαψε» ακόμα και δέντρα». Συμπληρώνει δε ότι «οι καταστροφές, σύμφωνα με τον ΕΛΓΑ και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης, έχουν σημειωθεί σε πολλές περιοχές του νησιού, αλλά κυρίως στον Δήμο Μινώα και την επάνω πεδιάδα της Μεσσαράς του Δήμου Αρχανών και Αστερουσίων». Επιπλέον, σημειώνει πως αυτόπτες μάρτυρες και αγρότες επισημαίνουν ότι οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες, αναφέροντας μάλιστα ότι «ο παγετός ήταν η ταφόπλακα για χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά», προσθέτοντας ότι «ο παγετός κατέψυξε και κατέστρεψε τα πάντα, χιλιάδες στρέμματα ελαιώνων, υπαίθριες καλλιέργειες κηπευτικών, πατάτες, ντομάτες, κολοκύθια», ώστε οι ζημιές φτάνουν κατά περιπτώσεις ακόμα και το 100%.

Ως εκ τούτου, θεωρεί ιδιαιτέρως κρίσιμο «να λάβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες άμεσα πρωτοβουλίες για την αναλυτική καταγραφή των καταστροφών στις περιοχές που επλήγησαν, καθώς και να εγκριθούν οι σχετικές πιστώσεις για την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες». Και συνεχίζει: «εξίσου κρίσιμο, πέραν από την έναρξη της διαδικασίας για την υποβολή των αιτήσεων εκ μέρους των αγροτών για την αποζημιώσεις τους από τον ΕΛΓΑ, είναι να εγκριθούν οι σχετικές πιστώσεις, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με την εκταμίευση των χρημάτων».

Αναφέροντας ότι «οι επιπτώσεις του παγετού ήταν ολέθριες για την οικονομική κατάσταση των αγροτών, οι οποίοι και υπέστησαν σοβαρή βλάβη στις καλλιέργειές τους», ο κ. Αυγενάκης ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό «συγκεκριμένες ενέργειες προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία καταγραφής των ζημιών, ώστε να αποζημιωθούν το ταχύτερο δυνατόν οι πληγέντες αγρότες», καθώς και να δεσμευτεί για την έγκριση «σχετικών πιστώσεων προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα με την καταβολή των αποζημιώσεων των αγροτών της Μεσσαράς».

Πρόταση – πρόκληση για τη μείωση της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων

Καταθέτει ο Λευτέρης Αυγενάκης στη Βουλή

Πρόταση – πρόκληση για τη μείωση της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων κατέθεσε ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, στη Βουλή, στο πλαίσιο της τοποθέτησής του στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού του 2012, το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011, καλώντας τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ να λάβει συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Επιπλέον, κατάθεσε τις συγκεκριμένες προτάσεις και παρατηρήσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας επί του προϋπολογισμού του 2012, τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισε «προσωρινό», προβλέποντας την άμεση αναθεώρησή του.

ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ κ. ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...