Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Μια βραδιά μαγείας για τους θεατές με το Λουδοβίκο των Ανωγείων και τη Μαρία Τζομπανάκη

Οι επισκέπτες στη Φορτέτζα την Τρίτη 28 Αυγούστου 2012 έζησαν για μια ακόμη φορά στιγμές μαγείας χάρη στην εξαιρετική μουσική του Λουδοβίκου των Ανωγείων και τη θεατρική και μουσική παρουσία της Μαρίας Τζομπανάκη.

Οι δύο καταξιωμένοι καλλιτέχνες ένωσαν αρμονικά τη μουσική και σκηνική παρουσία τους σε ένα μοναδικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα με φόντο το αναγεννησιακό φρούριο της Φορτέτζας σε ένα σύνολο που εντυπωσίασε το κατάμεστο θέατρο “Ερωφίλη”.
Η φωνή, τα τραγούδια και το μαντολίνο του Λουδοβίκου, η ερμηνεία της «Αρετούσας» και τα τραγούδια από τη Μαρία Τζομπανάκη χάρισαν στιγμές απόλαυσης και χαλάρωσης στις δυσκολίες της καθημερινότητας.
Η συνεργασία τους στη σκηνή ήταν μια πρόταση που αφορά στο μύθο της Αρετούσας, της ηρωίδας του Ερωτόκριτου, του Βιτσέντζου Κορνάρου. Η σύγχρονη συνειδητοποιημένη Αρετούσα δέχεται με χαμόγελο την αυτοθυσία της αγάπης και σχολιάζει τα βάσανα του έρωτα στη βάση του θεατρικού κειμένου της γνωστής συγγραφέως Μάρως Βαμβουνάκη.
Η παράσταση διανθίστηκε από τα σκηνικά των Πέτρου και Αγλαίας Ξενάκη και τη μουσική ερμηνεία των Μανόλη Μπαρδάνη, Γιώργη Κοντογιάννη, Βασίλη Δραμουντάνη, Αντώνη Μυτακίδη, Σοφίας Μαυρογεννίδου.

Formula 1 Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου, απευθείας μετάδοση Grand Prix Βελγίου

Το πρωτάθλημα της F1 επιστρέφει το πρώτο Σαββατοκύριακο του φθινοπώρου με τον δωδέκατο αγώνα της χρονιάς, έναν αγώνα μοναδικού χαρακτήρα.

Η πρώτη φορά που διοργανώθηκε το GP του Βελγίου στην πίστα του Σπα ήταν το 1950. Φέτος θα είναι η 45η. Οι Σουμάχερ και Ράικονεν έχουν κερδίσει τους έξι από τους εννιά αγώνες που έχουν πραγματοποιηθεί στη θρυλική διαδρομή τα τελευταία χρόνια. Φέτος, δεν έχουν κερδίσει αγώνα ακόμη και ίσως έχουν την ευκαιρία να το κάνουν. Ο Αλόνσο που προηγείται στη βαθμολογία με 164 βαθμούς θέλει να διατηρήσει το προβάδισμα που έχει από τους Γουέμπερ (- 40), Φέτελ (- 42) και Χάμιλτον (-47).

Ότι κι αν γίνει στο Βέλγιο, ο Σεπτέμβριος προβλέπεται καυτός, καθώς ακολουθούν άλλοι δυο αγώνες: στην κατακόκκινη Μόντσα, τον ναό της ταχύτητας, στις 9/9 και στο Μονακό της Ανατολής, τη Σιγκαπούρη, στις 23/9.

Στο F1 Countdown, μια ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα, μπορείτε να παρακολουθήσετε ενδιαφέροντα θέματα όπως η αποκλειστική συνέντευξη του επικεφαλής κινητήρων της Renault Sport F1, Ρεμί Ταφίν. Στην παρουσίαση τον Τάκη Πουρναράκη πλαισιώνουν οι Νίκος Κατσαρός, Πάνος Σεϊτανίδης, και Τάκης Τρακουσέλλης.

Αυτή την Κυριακή έχει F1 στον Alpha. Μην τη χάσετε!

F1 Countdown: 14:00
Εκκίνηση αγώνα: 15:00
Enhanced by Zemanta

"΄Θαυματουργή Ενεση" υπέρ των Τραπεζών ,η διαρροή μέτρων για "ανάσα " τάχα των υπερχρεωμένων

 Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, οφείλει να τοποθετηθεί δημόσια και να ενημερώσει τους υπερχρεωμένους (καταναλωτές , επαγγελματίες  ,εμπόρους) ότι ηθελημένα η παρούσα Κυβέρνηση αφήνει να  κυκλοφορούν διάφορα "σενάρια" για τους υπερχρεωμένους, με βασικό ότι θα παρθούν τέτοια μέτρα ανακούφισης που σε περίπτωση "πλειστηριασμού της κατοικίας από την Τράπεζα, η καλοσυνάτη Τράπεζα θα προσφέρει τρίχρονη ενοικίαση με μίσθωμα που θα καταβάλλει ο χθεσινός δανειολήπτης, και ακόμα ότι εάν φανεί καλός ενοικιαστής, θα μπορέσει να ξανααγοράσει το σπίτι του, βασικά και ξεκάθαρα στηρίζει "ανοιχτά" πλέον τις Τράπεζες, αφήνοντας τις να πιέζουν , να καταπιέζουν τους καταναλωτές, καλώντας τους να υπογράψουν συμβόλαια 99 χρόνων, με υποχρέωση αποπληρωμής από τους απογόνους τους.

  Πουθενά δεν ακούγεται ,"έλεος πια...", τι θα γίνει με την "παράταση αναστολής των πλειστηριασμών", που η προθεσμία λήγει στις 31-12-2012, θα ανοίξουν οι πλειστηριασμοί και οι δανειολήπτες "χειμωνιάτικα" θα περάσουν στους 'αστεγους;

  Τα πράγματα σοβάρεψαν , η ανεργία καθημερινά αυξάνει, η ακρίβεια καλπάζει, χωρίς  κανένα εκτελεστό μέτρο, με  την Τριτικομματική Κυβέρνηση, έχει παρατήσει τις κοινωνικές δομές, αλλά και τους ίδιους τους πολίτες και να στέκεται απλός παρατηρητής, Το μόνο ξεκάθαρο τοπίο είναι η σωτηρία των Τραπεζών, η στήριξη αυτών και με τους δανειολήπτες ξέπνοους πλέον οικονομικά να να σκέφτονται να αυτοκτονήσουν, ή να μεταναστεύσουν.

  Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ζητά να σταματήσει "να αναμασιέται" η ίδια τσίχλα, ζητά από την Κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα ακακούφισης, για την στήριξη των δανειοληπτών, επαναλαμβάνοντας τις προτάσεις της που είναι

Οι προτάσεις της ΄Ενωσης είναι:

- Παράταση αναστολής των πλειστηριασμών που λήγουν 31-12-2012 για τρία έτη ακόμα . δηλ..μέχρι το έτος 2016
- Πλήρη διαγραφή του χρέους προς τις Τράπεζες. των ανέργων δανειοληπτών, των αρρώστων , ανεξαρτήτου ηλικιακού ορίου ,που δεν έχουν κανένα περιουσιακό στοιχείο στην κυριότητα τους.

- Διαγραφή του χρέους κατά 50%, των δανειακών υποχρεώσεων για στεγαστικά δάνεια , προς τις τράπεζες ενός δανειολήπτη ή μιας οικογένειας, καθώς η ευρύτερη οικονομική ύφεση "κούρεψε" την εμπορική αξία του ακινήτου.

- Επιβολή ρήτρας σε κάθε Τράπεζα , από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, που μονομερώς εφαρμόζει μη συμβατούς όρους.

-Μείωση του χρέους, σε όλους τους δανειζομένους (φυσικά πρόσωπα), αντίστοιχο με τη μείωση του συνολικού δηλωθέντος εισοδήματος του δανειολήπτη από το έτος έγκρισης του δανείου μέχρι σήμερα.

-Σημείο αναφοράς σε επιτόκια (μέγιστο επιτόκιο) κυρίως ,στις πιστωτικές κάρτες, στα καταναλωτικά δάνεια.

-Τειρεσίας: Είσοδος των στοιχείων του οφειλέτη, μετά από νόμιμη ενημέρωση του οφειλέτη, συν οφειλέτη, εγγυητή και εφόσον χορηγηθεί εύλογος χρόνος σαυτόν για εξόφληση του χρέους του.

-Επιχειρήσεις:¨Μη εισαγωγή του Επιχειρηματία στον "Τειρεσία" όταν συμμετέχει ως εγγυητής σε δάνειο φυσικού προσώπου

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

Καβγάς γιατρών και φαρμακοποιών με τον ΕΟΠΥΥ και στη μέση οι ασφαλισμένοι...

Με «καζάνι που βράζει» μοιάζει ο χώρος της Υγείας, καθώς μετά τους φαρμακοποιούς που προχωρούν σε αναστολή της χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) από 1η Σεπτεμβρίου και τους συμβεβλημένους γιατρούς που αποφάσισαν αναστολή της συνεργασίας με τον Οργανισμό από 3 Σεπτεμβρίου, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία - καταγγελία στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμο Βουδούρη, ζητώντας εξηγήσεις σχετικά με τον προϋπολογισμό του Οργανισμού, την απευθείας χρηματοδότηση, την αποπληρωμή των δεδουλευμένων των ιατρών, τη δημιουργία διαρκούς Επιτροπής Διαχειριστικού Ελέγχου, με το αν διενεργήθηκε Μειοδοτικός Διαγωνισμός για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ μέσω τηλεφωνικής κλήσης και σχετικά με την ταυτόχρονη πληρωμή όλων για τις υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, από τον Διοικητή έως τον τελευταίο λειτουργό της ή την εθελοντική τους συμμετοχή.

«Εάν δεν λάβουμε ρητές διαβεβαιώσεις και συγκεκριμένες απαντήσεις επιφυλασσόμαστε για την άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματος μας» υπογραμμίζει ο ΙΣΑ.

Από την άλλη πλευρά, οι νοσοκομειακοί γιατροί απειλούν με «σκληρές κινητοποιήσεις» αν η κυβέρνηση προχωρήσει στη περικοπή «επιπλέον 8% στο ειδικό ιατρικό μισθολόγιο», δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευθούν ούτε ένα ευρώ από το μισθό τους.

Στο μεταξύ σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται υπουργείο Υγείας και φαρμακοποιοί, μετά την απόφαση του ΕΟΠΥΥ να εξοφλήσει κατά προτεραιότητα τα φαρμακεία που εξακολουθούν να εκτελούν συνταγές για ασφαλισμένους του, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα για ατομική υποβολή των λογαριασμών συνταγών των φαρμακείων και ατομικής πληρωμής τους.

«Υιοθετώντας πρακτικές άλλων εποχών, ανακοίνωσαν την πρόθεση τους να χρηματοδοτήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό μέσα στον κλάδο των φαρμακοποιών. Αν υλοποιηθεί θα πρόκειται για απόφαση ντροπής, που θυμίζει μαύρες εποχές και υποβαθμίζει την ποιότητα της δημοκρατίας μας» αναφέρει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Κώστας Λουράντος, προσθέτοντας ότι «ουδείς φαρμακοποιός θα υπογράψει ατομική σύμβαση».

Ανάμεσα σε όλα αυτά βρίσκονται οι 9,5 εκατ. ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι θα είναι αναγκασμένοι από Δευτέρα να πληρώνουν από την τσέπη τους φάρμακα και ιατρικές επισκέψεις.

Στο Ηράκλειο το καλύτερο σουβλατζίδικο του κόσμου

Το σουβλατζίδικο του Πέτρου Ανωπολιωτάκη είναι και επισήμως το καλύτερο του κόσμου μετά από απόφαση χιλιάδων ταξιδιωτών που ψήφισαν στην ιστοσελίδα του διεθνούς οίκου πιστοποίησης Τουριστικών Υπηρεσιών Τripadvisor.

Πρόκειται για το ψητοπωλείο «Πολιτεία», το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του Ηρακλείου, απέναντι από τη Λότζια.

Το αποτέλεσμα προέκυψε μετά από ψηφοφορία εκατομμυρίων χρηστών του, που με βάση την ποιότητα, το σέρβις και την καθαριότητα, εκεί που τη λαμβάνουν, ψηφίζουν τα καλύτερα εστιατόρια, μαγαζιά, μπαρ και χώρους υπηρεσιών, δίνοντας με τα..κλικ τους τα ιδιότυπα βραβεία!

Μέσα λοιπόν από αυτή τη ψηφοφορία, το ψητοπωλείο του κ. Ανωπολιωτάκη στο κέντρο του Ηρακλείου, ανακηρύχτηκε ως το καλύτερο σουβλατζίδικο του κόσμου, όπως του κοινοποίησαν οι διοργανωτές της ψηφορίας και του απένειμαν και το βραβείο το οποίο κοσμεί ως παράσημο τους τοίχους του σουβλατζίδικου!

«Είμαι βαθειά συγκινημένος γι΄αυτή τη διάκριση που έρχεται λίγο πριν συνταξιοδοτηθώ και που επιβραβεύει μια προσπάθεια και μια φιλοσοφία ζωής, που είχα από τότε που ξεκίνησα για πρώτη φορά», τονίζει ο ιδιοκτήτης, μιλώντας στο cretalive.gr

«Ποτέ δεν έριξα και δεν ρίχνω βάρος στο κέρδος, αλλά στην προσφερόμενη ποιότητα. Όταν μου χτύπησε την πόρτα η κούριερ για να μου δώσει το βραβείο, στην αρχή νόμισα πως ήταν κανένα μπιλιτάκι της Εφορίας. Όταν άνοιξα το φάκελο και είδα τη διάκριση, δεν πίστευα στα μάτια μου».

«Αυτή η βράβευση, όταν γίνεται και από έναν ξένο έχει άλλη βαρύτητα γιατί στέλνει κι ένα μήνυμα σ΄όλους αυτούς που μας πολεμάνε, πως ναι ρε μπορούμε κι εμείς, αρκεί να είμαστε σωστοί και επαγγελματίες».

Το ψητοπωλείο όμως διεκδικεί και ένα ακόμη βραβείο, αφού στο μαγαζί τόσο το αφεντικό όσο και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι είναι πτυχιούχοι, δίνοντας μια άλλη ταυτoτητα και φυσιογνωμία στο ταχυφαγείο!

Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης τελειώσε πριν 35 χρόνια Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες, αλλά δεν εξάσκησε ποτέ το επάγγελμα, καθώς ο έρωτας με το...γύρο ήταν κεραυνοβόλος!

Ο γαμπρός του που σερβίρει έχει τελειώσει Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος, ο ψήστης του μαγαζιού έχει σπουδές Διοίκησης Επιχειρήσεων και ο βοηθός σερβιτόρου σπουδάζει πληροφορική.

Η «Πολιτεία» λοιπόν δεν καταχωρήθηκε μόνον ως το καλύτερο σουβλατζίδικο του κόσμου, αλλά θα μπορούσε να μπει και στο βιβλίο Γκίνες, ως το πιο μικρό ταχυφαγείο... ΑΕΙ!

Πολίτης επιτέθηκε σε... φαρμακοποιό στην περιοχή του Τυμπακίου

Πολίτης επιτέθηκε σε...φαρμακοποιό! Κι όμως, συμβαίνουν κι αυτά σε μία περίοδο που η οργή του κόσμου ξεχειλίζει και τα οικονομικά προβλήματα ωθούν τις καταστάσεις στα.. άκρα...

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το περιστατικό εκτυλίχθηκε στην περιοχή του Τυμπακίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου:

"Οι φαρμακοποιοί του Νομού Ηρακλείου με έκπληξη και φόβο πληροφορηθήκαμε την επίθεση πολίτη σε συνάδελφο φαρμακοποιό, όταν ο τελευταίος του εξήγησε ως όφειλε ότι έχουμε αναστείλει την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων, κατόπιν αποφάσεων Γενικών Συνελεύσεων και λόγω των συσσωρευμένων χρεών της πολιτείας προς τα φαρμακεία.

Διαπιστώσαμε έτσι με το χειρότερο τρόπο τα αποτελέσματα της ανάρμοστης πολιτικής της κυβέρνησης η οποία μη μπορώντας να καλύψει τις συμβατικές της υποχρεώσεις, προσπαθεί ψευδολογώντας και διαστρεβλώνοντας, να στρέψει τον Έλληνα ασθενή εναντίων μας.

Παρ ότι όλο αυτό το διάστημα ο κόσμος έχει σταθεί στο πλευρό μας, υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι κάτω από το βάρος όλων αυτών των προβλημάτων που μας έχουν φορτώσει όλο αυτό το διάστημα οι ‘Ελληνικές κυβερνήσεις’ αντιδρούν όπως ο συγκεκριμένος πολίτης.

Όμως αν πράγματι η πολιτεία δεν θέλει να σημειωθούν μόνο παρόμοια αλλά και χειρότερα περιστατικά, θα πρέπει να προστατέψει τον Έλληνα φαρμακοποιό, λέγοντας την αλήθεια στον κόσμο και όχι να τον στρέψει εναντίον μας, με ρεπορτάζ όπως αυτά του κ. Α. Κωνσταντάτου στο Mega.

Το ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου και οι φαρμακοποιοί του Νομού Ηρακλείου συμπαραστεκόμαστε στο συνάδελφο και δηλώνουμε ότι θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να προστατέψουμε τα μέλη μας".

Κατέληξε ο ηλικιωμένος που είχε υποστεί εγκαύματα όταν έπιασε φωτιά το σπίτι του στο Ηράκλειο

Έχασε τη μάχη για τη ζωή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ ο ηλικιωμένος που νοσηλευόταν με βαριά εγκαύματα ύστερα από φωτιά στο σπίτι του στο Μαραθίτη Ηρακλείου.

Ο 82χρονος είχε σωθεί από τους πυροσβέστες που έσπευσαν και τον έβγαλαν έξω από το φλεγόμενο σπίτι, το οποίο καταστράφηκε.

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της 18ης Αυγούστου και ο ηλικιωμένος εδώ και δύο εβδομάδες περίπου,νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση,με εγκαύματα σε όλο του το σώμα.

Τελικά σήμερα τα ξημερώματα υπέκυψε στα τραύματά του και εξέπνευσε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου.

Νέο μέτωπο πυρκαγιάς στο Σμάρι Ηρακλείου – Υπό έλεγχο η φωτιά σε Ελούντα και Ομαλό

Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα το πρωί, από άγνωστη αιτία, σε αγροτική περιοχή στο Σμάρι του δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Επί τόπου βρίσκεται ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής με 15 πυροσβέστες και έξι οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, κάτοικοι της περιοχής, καθώς και ελικόπτερο που πραγματοποιεί συνεχείς ρίψεις νερού.

Ωστόσο, τις προσπάθειες κατάσβεσης εμποδίζουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Στο μεταξύ, υπό έλεγχο βρίσκεται φωτιά στην περιοχή της Ελούντας Λασιθίου, καθώς επίσης και η πυρκαγιά που ξέσπασε χτες το απόγευμα στη Βαγιωνιά, ενώ σε επιφυλακή για πιθανές αναζωπυρώσεις βρίσκονται οι πυροσβέστες στο Σταυρό της Σητείας.

Η φωτιά στον Ομαλό Χανίων έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Κρήτη:Να,γιατί λένε ότι το χρήμα και ο έρωτας δεν κρύβονται...

Η αγαπημένη του ζητήσε τα καλλυντικά της, εκείνος άνοιξε το πορτοφόλι του και οι υπάλληλοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν τα όσα ακολούθησαν...


Το περιστατικό που συνέβη -με ένα μυστήριο Ρώσο- προχθές το βράδυ (27-08-2012) σε κατάστημα στην περιοχή της Χερσονήσου είναι ενδεικτικό, των χρημάτων που κρατούν οι περισσότεροι τουρίστες από τη Ρωσία, που έρχονται στη χώρα μας.

Ο Ρώσος πρωταγωνιστής της υπόθεσης, ζήτησε κάποια φαρμακευτικά-καλλυντικά είδη για τη γυναίκα του, τα οποία δεν υπήρχαν και έγινε παραγγελία στην Αθήνα από όπου και εστάλησαν.

Ειδοποιήθηκε να παραλάβει την παραγγελία του το κόστος της οποίας ανερχόταν σε 529 ευρώ. Ο Ρώσος άνοιξε το πορτοφόλι κι έβγαλε...δύο 500ευρα τα οποία κι έδωσε στον ταμία που για λίγο τα... έχασε ψάχνοντας να δώσει ρέστα 471 ευρώ.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο Ρώσος είδε τη δυσκολία και άρχισε να λέει ‘Τακ Χαρασό, Τακ Χαρασό»... Άργησαν από το κατάστημα να καταλάβουν ότι τους έλεγε ουσιαστικά δεν πειράζει...κρατήστε τα ρέστα!
Πριν προλάβουν να συνέλθουν από το γενναίο φιλοδώρημα ο Ρώσος ρώτησε εάν μπορούν να του στείλουν κι άλλη παρτίδα στη Ρωσία. ''Ναι, μπορούμε αλλά με Κουριερ'' ήταν η απάντησή τους...

Η επόμενη κίνηση του Ρώσου, ήταν αυτή που τους... αποτελείωσε. Έβγαλε άλλο ένα 500ευρω και τους είπε να το κρατήσουν για τα... μεταφορικά!
''Έχουμε δει πολλά, αλλά αυτό δεν ξανάγινε. Έμοιαζε με κανονικό απλό άνθρωπο. Τι ήταν αυτός που μοίραζε τα 500ευρα έτσι; Μήπως δεν ήξερε την αξία τους; Μπα...κάτι άλλο συνέβαινε, αλλά δεν ξέρω'' σχολίαζε ο επιχειρηματίας που ακόμη μακαρίζει την τύχη του. Θα τη θυμάται για πολύ καιρό την 27η Αυγούστου!

Όλα αυτά την ώρα που στην Ελούντα, τις συζητήσεις μονοπωλεί ένας Ρώσος μεγιστάνας, που θέλει τα φρούτα του σε συγκεκριμένη θερμοκρασία

Χανιά: Μείωση τιμών στα καύσιμα ζητούν τα επιμελητήρια της Κρήτης

Τη λήψη άμεσων μέτρων από την πολιτεία, ώστε να μειωθούν οι τιμές των καυσίμων που στην Κρήτη αγγίζουν πλέον τα 2 ευρώ ζητούν με κοινή τους επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, τα τέσσερα επιμελητήρια του νησιού.

Στην επιστολή, την οποία υπογράφουν και οι τέσσερις πρόεδροι των επιμελητηρίων της Κρήτης, περιγράφεται η κατάσταση που υπάρχει στην αγορά των καυσίμων καθώς, όπως υποστηρίζουν τα τέσσερα επιμελητήρια, οι υψηλές τιμές των καυσίμων έχουν ως αποτέλεσμα, την αύξηση του μεταφορικού κόστους, την αύξηση του κόστους παραγωγής των βιοτεχνικών προϊόντων και συνακόλουθα τη δραματική μείωση της κατανάλωσης καυσίμων, γεγονός που θα οδηγήσει σε κλείσιμο πολλά πρατήρια υγρών καυσίμων.

«Ειδικά τώρα, στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν, σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για τον τουρισμό, όπου καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες από τους τοπικούς φορείς για τη βελτίωση του αρνητικού κλίματος που υπάρχει στην αγορά, οι υπερβολικά υψηλές τιμές της βενζίνης δημιουργούν επιπλέον προβλήματα στη διακίνηση των τουριστών, Ελλήνων και αλλοδαπών», τονίζεται χαρακτηριστικά στην επιστολή στην οποία ακόμα επισημαίνεται πως, «αν οι τιμές συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία, τότε η κατανάλωση καυσίμων θα γίνει απαγορευτική και τα πρατήρια θα λειτουργούν - εάν λειτουργούν - με μηδενικά περιθώρια κέρδους».

Τα τέσσερα επιμελητήρια της Κρήτης μετά από κοινή σύσκεψη και σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Πωλητών Πετρελαιοειδών νομού Ηρακλείου και τις Ενώσεις Βενζινοπωλών των νομών Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου προτείνουν, για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος, λύσεις όπως:

- Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης κατά 30 λεπτά.
- Υπολογισμό του ΦΠΑ επί της τιμής που πωλούν οι εταιρίες διύλισης και χονδρικής προ φόρων, ήτοι χωρίς να συνυπολογίζονται οι επιβαρύνσεις από το φόρο, ώστε να σταματήσει η επιβολή φόρου στον φόρο.
- Έλεγχο και εποπτεία σε όλα τα στάδια της αγοράς, δηλαδή όχι μόνο στη λιανική, αλλά και στη χονδρική και τη διύλιση.
- Πάταξη της λαθρεμπορίας και της νοθείας.
- Παραμονή στο χαμηλό ειδικό φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με παράλληλη άμεση τοποθέτηση ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εισροών εκροών σε όλα τα στάδια της διακίνησης για να διασφαλιστούν με αυτόν τον τρόπο τα έσοδα του κράτους.

«Με την παρούσα επιστολή και εκπροσωπώντας το σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας της Κρήτης, εκφράζουμε τον προβληματισμό μας για τη διατήρηση των τιμών της βενζίνης σε αυτά τα υψηλά επίπεδα και αναμένουμε την παρέμβασή σας προκειμένου να αποκλιμακωθούν οι τιμές και να αποφευχθεί μια όξυνση της υφιστάμενης κρίσης. Είμαστε βέβαιοι πως τόσο εσείς όσο και οι συνεργάτες σας, θα εισακούσετε τις προτάσεις μας οι οποίες κατά την άποψή μας δεν μειώνουν τα έσοδα του κράτους απεναντίας βελτιώνουν το κλίμα και την αισιοδοξία της αγοράς και βοηθούν να παταχθεί το παραεμπόριο. Με τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στις παραπάνω επισημάνσεις και προτάσεις μας, σας ευχαριστούμε προκαταβολικά», καταλήγει η επιστολή των τεσσάρων επιμελητηρίων της Κρήτης.

Υπο μερικό έλεγχο η φωτιά στον Ομαλό

Μετά από ολονύκτια μάχη, οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης κατάφεραν να τιθασεύσουν τις φλόγες που καίνε εκτάσεις με δασική και χορτολιβαδική βλάστηση στην περιοχή του Ομαλού.

Η φωτιά συνεχίζεται μεν σε μια εστία που βρίσκεται σε πολύ δύσβατη περιοχή, αλλά το ξημέρωμα βρήκε την κατάσταση πολύ καλύτερη απο χθες το βράδυ, με αποτέλεσμα να γίνει δυνατή η αποδέσμευση κάποιων απο τους πυροσβέστες που ξενύχτισαν δίνοντας την μάχη της κατάσβεσης.

Υπενθυμίζεται πως η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά χθες το βράδυ, σε πέντε εστίες, στην περιοχή μεταξύ Λάκκων και Καράνου,πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ στον Ομαλό έσπευσαν ισχυρότατες δυνάμεις με δεκάδες πυροσβέστες και οχήματα, ενώ συνέδραμε και το πεζοπόρο τμήμα που μετέβη στον Ομαλό απο το Ηράκλειο.

Υπο μερικό έλεγχο έχει τεθεί και η πυρκαγιά στον Άγιο ΝΙκόλαο κοντά στην Ελούντα.
flashnews.gr

Στα ίχνη του αποστολέα του δέματος – βόμβα στον κρητικό επιχειρηματία, η ΕΛ.ΑΣ

Σημαντικά στοιχεία για τους αποστολείς του δέματος - βόμβα που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά 40χρονος κρητικός επιχειρηματίας στην Βουλιαγμένη, τον περασμένο Ιούνιο, έχει πλέον στην διάθεση της η Δίωξη  Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Ο τραυματισμένος επιχειρηματίας πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο πριν από μερικές ημέρες και επέστρεψε στην Κρήτη, όπου παραμένει - ύστερα από αίτημα του -φρουρούμενος από ομάδα αστυνομικών.

Την ίδια ώρα οι αστυνομικές αρχές φέρεται να έχουν αποκαλύψει και τον δράστης μιας άλλης επίθεσης με δέμα- βόμβα πριν από έναν χρόνο στα Σεπόλια και να προχωρούν σε σχετική ενημέρωση των δικαστικών αρχών.

Η έκρηξη της βόμβας στην Βουλιαγμένη σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί, στις 15 Ιουνίου 2012. Υπάλληλος ανθοπωλείου παρέδωσε μία γλάστρα κι ένα μεταλλικό κουτί στον 40χρονο επιχειρηματία, συνιδιοκτήτη ξενοδοχειακής μονάδας στην Κρήτη, ο οποίος διέμενε σε διαμέρισμα 1ου ορόφου στην οδό Ήρας 18 στην Βουλιαγμένη. Όταν εκείνος επιχείρησε να ανοίξει το κουτί σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη αφού το δέμα ήταν παγιδευμένο με αμυντικού τύπου χειροβομβίδα. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας.


Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εντόπισαν το ανθοπωλείο απ΄ όπου στάλθηκε το δέμα-βόμβα και συγκέντρωσαν μαρτυρίες σχετικά με τον μυστηριώδη πελάτη που τους είχε παραδώσει το μεταλλικό κουτί. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εντόπισαν στον εκρηκτικό μηχανισμό εκμεταλλεύσιμο γενετικό υλικό αλλά και οπτικό υλικό από τη μεταφορά της βόμβας.

Το Βήμα

Καταθέτεις πινακίδες; Θα πληρώσεις!

Θέλουν να πληρώνουν και όσοι καταθέτουν πινακίδες!


Κι όμως... Η κυβέρνηση εξετάζει να χρεώνει την ακινησία των ΙΧ με ένα σύστημα παρόμοιο με εκείνο που υπάρχει στην ακινησία των σκαφών αναψυχής.
Σύμφωνα με την «Ημερησία» το κόστος κατάθεσης πινακίδων κυκλοφορίας βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ φορέων και κυβερνητικών στελεχών.

Τα... τέλη ακινησίας θα κυμαίνονται από 10 έως και 100 ευρώ ή την καταβολή του 50% των Τελών Κυκλοφορίας.

Μέχρι σήμερα η κατάθεση πινακίδων με την αιτιολογία της Προσωρινής Ακινησίας ήταν δωρεάν.

Ωστόσο η κατάθεση περίπου 745.000 πινακίδων κυκλοφορίας τα τελευταία 3 χρόνια έχει προκαλέσει προβληματισμό στα κυβερνητικά στελέχη, αφού καθώς οι απώλειες στα έσοδα από τα Τέλη Κυκλοφορίας χρόνο με το χρόνο αυξάνονται.

Στο αρχείο του καθηγητή βρήκαν πορνό βίντεο των μαθητών του!

Νέα στοιχεία για μία παλιά υπόθεση παιδικής πορνογραφίας που είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας τον Ιανουάριο του 2010 στη Θεσσαλονίκη έχουν στα χέρια τους οι Αρχές. Τότε ένας 42χρονος καθηγητής Γυμνασίου είχε συλληφθεί γιατί βρέθηκαν στην κατοχή του βίντεο παιδικής πορνογραφίας με πρωτότυπες βιντεοσκοπήσεις εφήβων μέσα σε αίθουσα διδασκαλίας.

Τα αρχεία αυτά είχαν κατασχεθεί στο πλαίσιο παλαιότερης υπόθεσης, που αφορούσε τη σύλληψη 42χρονου καθηγητή για παιδική πορνογραφία.

Μετά από συνεργασία της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, διαπιστώθηκε σε εργαστηριακή εξέταση που διενεργήθηκε, η ύπαρξη πλήθους αρχείων εικόνων και βίντεο παιδικής πορνογραφίας, καθώς και πρωτότυπες βιντεοσκοπήσεις εφήβων, πιθανόν μαθητριών, μέσα σε αίθουσα διδασκαλίας.

Οι βιντεοσκοπήσεις αυτές, οι οποίες ανέρχονται στις ογδόντα (80) είχαν γίνει μέσω υπολογιστή και η ομιλούμενη γλώσσα είναι η ελληνική. Επιπλέον, κάμερα φέρεται να είχε τοποθετηθεί σε τέτοια σημεία της αίθουσας, ώστε να είναι δυνατή η λήψη απόκρυφων σημείων του σώματος τους, χωρίς αυτό να γίνεται αντιληπτό από τους εφήβους.

Τα αποτελέσματα της εργαστηριακής εξέτασης αλλά και της έρευνας που συνεχίζεται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υποβλήθηκαν άμεσα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ποταμιών του Δήμου Χερσονήσου

Εντοπίστηκε, σήμερα (28-08-2012) το πρωί, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ποταμιών του Δήμου Χερσονήσου, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά διακόσια πενήντα (250) δενδρύλλια κάνναβης. 

Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου και στο Αστυνομικό Τμήμα Καστελίου, διενεργήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, με την συνδρομή του ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου και Ηρακλείου, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Λασιθίου και Ηρακλείου, του Αστυνομικού Τμήματος Καστελίου και της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (Ο.Ε.Α.) Κρήτης. 

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκε σε αγροτική – δασική περιοχή φυτεία κάνναβης, όπου καλλιεργούντο επιμελώς, διακόσια πενήντα (250) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 3 μέτρων, τα οποία ευρίσκοντο σε πλήρη ανάπτυξη. 

Τα ανωτέρω δενδρύλλια κατασχέθηκαν μαζί με εργαλεία και αντικείμενα που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση των χώρων της φυτείας. 

Ενεργούνται έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...