Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Ηράκλειο: Διαγωνισμός για το γλυκό του κουταλιού

Την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία συμμετοχής των ενδιαφερομένων στον διαγωνισμό «Γλυκό του κουταλιού» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 του μηνός στις 6.00 μ.μ. στο 3 ΚΕ.ΚΟΙΦ-Α.Π.Α. Δειλινών, Εργοτέλους και Ηπείρου γωνία, στο Ρέθυμνο.


«Τα “Τραταρίσματα”, για το καλωσόρισμα των φίλων μας, με ένα παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού, είναι συνήθεια πολύ παλιά, αλλά τόσο όμορφη που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα από πολλές νοικοκυρές. Στόχος του διαγωνισμού είναι να επαναφέρουμε σε κάθε ελληνικό σπίτι τα ξεχασμένα γλυκά του κουταλιού. Ένας επιπλέον στόχος είναι τιμήσουμε τους αυθεντικούς δημιουργούς, κυρίως ηλικιωμένες κυρίες, που από γενιά σε γενιά μεταφέρουν ατόφια την παράδοση και, ταυτόχρονα, να δώσουμε ένα γλυκό ερέθισμα στις νεότερες γενιές, να ασχοληθούν με την παρασκευή του γλυκού του κουταλιού», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση.

Η αξιολόγηση - βαθμολόγηση των διαγωνιζόμενων θα γίνεται από ειδική κριτική επιτροπή αποτελούμενη από γνωστούς σεφ. Στα τρία πρώτα καλύτερα γλυκά θα απονεμηθούν ειδικά δώρα και σε όλους τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό θα απονεμηθεί έπαινος συμμετοχής.

Να σημειωθεί τέλος ότι οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό θα παρουσιάσουν ένα γλυκό της επιλογής των, ενώ επισημαίνεται ότι το κάθε δείγμα πρέπει να φέρει τα πλήρη στοιχεία του δημιουργού (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας), καθώς και τη σχετική αναλυτική συνταγή (υλικά και τρόπο εκτέλεσης).

Ημερίδα για τον τουρισμό και τη διαχείριση των ακτών στα Χανιά

Ημερίδα με θέμα την ανάπτυξη μεθόδων αειφορικής διαχείρισης ακτών και τουριστικών μονάδων στην περιοχή των Χανίων γίνεται στις 23 Σεπτεμβρίου.


Ο Δήμος Χανίων και η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης διοργανώνουν ημερίδα με θέμα “Ενίσχυση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος και ανάπτυξη μεθόδων αειφορικής διαχείρισης ακτών και τουριστικών μονάδων. Η περίπτωση των διεθνών ecolabel ‘Γαλάζιες Σημαίες’ & ‘Green Key’ και η αλληλεπίδρασή τους με τις τοπικές κοινωνίες και τους επισκέπτες”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013, στις 18:00, στο Δημοτικό Θέατρο “Δημήτρης Βλησίδης” (τέρμα  Κουμ-Καπί).

Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:
18.00 – 18.15: Χαιρετισμοί

Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Χανίων, κ. Μανώλη Σκουλάκη
Χαιρετισμός από εκπρόσωπο της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων
18.15-20.30: Εισηγήσεις/Παρουσιάσεις

“O ρόλος της Αυτοδιοίκησης στη Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη”, Μαρία Κοκκινάκη
Προβολή βίντεο Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης
Πρόγραμμα “Γαλάζιες Σημαίες”, Δαρεία- Nεφέλη Βουρδουμπά
Πρόγραμμα “Green Key”, Σεραφείμ Χατζησκάκης
North Events, Λεωνίδας Μπαμπάνης
Green Evolution, δρ. Ιωάννης Παππάς και Βικτώρια Ζώινα
Περιβαλλοντική εκπαίδευση, καθαρισμός & housekeeping, Νίκος Κουτουλίδης.

traveldailynews.gr

Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών σε Ρέθυμνο και Χανιά

Με συγκέντρωση στην πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων και πορεία μέσα στην πόλη άνοιξε και στο Ρέθυμνο η αυλαία των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που συμμετέχουν στην πενθήμερη απεργία της ΟΛΜΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕΡ:

Χαιρετίζουμε τη μεγαλειώδη συμμετοχή των συναδέλφων κατά την 16/9, πρώτη ημέρα της απεργίας του κλάδου μας.  Εκτιμούμε ότι το ποσοστό συμμετοχής ήταν τουλάχιστον 95%.  Τα περισσότερα σχολεία, τόσο στην πόλη όσο και στην επαρχία, παρέμειναν κλειστά, δηλαδή είχαν συμμετοχή 100%.

Παρόμοια εικόνα για τα ποσοστά συμμετοχής υπάρχει και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Έχουμε κάνει μια πολύ καλή αρχή.  Καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν σε ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό, με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.  Καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα και όλους τους εργαζόμενους σε συντονισμένο αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας και υγείας, για την υπεράσπιση της εργασίας.  Μπορούμε να νικήσουμε!

 ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Με πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Χανίων, στην οποία συμμετείχαν και μαθητές, ξεκίνησαν στα Χανιά οι κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών.

Καθηγητές, μαθητές, εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και εκπρόσωποι φορέων, συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στην πλατεία της δημοτικής αγοράς απ' όπου μετά από σύντομες ομιλίες ξεκίνησε η πορεία. Νωρίτερα, εκπαιδευτικοί είχαν προχωρήσει σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Χανίων Γιάννη Τσαμαντάκη, στην περιφερειακή ενότητα Χανίων το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία ήταν 99%. Σύμφωνα με τον ίδιο από τις 35 σχολικές μονάδες οι 30 δεν λειτούργησαν κατά την πρώτη ημέρα της απεργίας.

Οι εκπαιδευτικοί των Χανίων έδωσαν νέο ραντεβού, στις 10:30 το πρωί της Τετάρτης, στην πλατεία της δημοτικής αγοράς καθώς θα συμμετέχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ, ενώ την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ στις 7 το απόγευμα, όπου και θα ληφθεί απόφαση για το μέλλον των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών.

goodnet.gr

Ρέθυμνο: Με εξαφάνιση απειλείται η αλιευτική παράδοση στην Ελλάδα

Με εξαφάνιση απειλείται η αλιευτική παράδοση και το χρώμα του Αιγαίου, εξαιτίας της υπεραλίευσης και της καταστροφής της θαλάσσιας ζωής, όπως επεσήμανε το πρωί από το Ρέθυμνο ο διευθυντής ερευνών του ινστιτούτου θαλάσσιας βιολογίας του ελληνικού κέντρου θαλάσσιων ερευνών, Κώστας Ντούνας.


Η πρόταση που καταθέτουν οι επιστήμονες είναι η ίδρυση προστατευόμενων αλιευτικών ζωνών σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να απλωθεί δίκτυ προστασίας στην παράκτια ζώνη που αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα υπεραλίευσης.

Νέο «καμπανάκι» σήμερα από τους επιστήμονες για τον ανεκτίμητο πλούτο που κρύβουν οι ελληνικές θάλασσες και ο οποίος δίνει ψωμί σε χιλιάδες επαγγελματίες, αλλά και ερασιτέχνες αλιείς σε ολόκληρη τη χώρα, τη στιγμή που συμβάλλει και στην ισορροπία του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Η νέα μάστιγα -για την οποία κλείνει τα αφτιά του το αρμόδιο υπουργείο- ονομάζεται υπεραλίευση και με βάση τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έπρεπε ήδη να έχει αντιμετωπιστεί.

Αντ” αυτού, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τηρεί «σιγή ιχθύος» παρά τις μελέτες των επιστημόνων που ζητούν μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος εδώ και τώρα, καθώς και εντατικούς ελέγχους.

Το πρόβλημα της υπεραλίευσης -πέρα από τον κόλπο της Μεσαράς για τον οποίο έγινε σχετική έρευνα στο πρόσφατο παρελθόν- παρατηρείται και μάλιστα πολύ έντονα και στο βόρειο και νότιο μέτωπο της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου. Το πρωί μάλιστα στα γραφεία της αντιπεριφέρειας, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς κάθισαν σε στρογγυλό τραπέζι και συμφώνησαν να ασκήσουν πιέσεις στο αρμόδιο υπουργείο προκειμένου ν” αναγκαστεί να ασχοληθεί με το ζήτημα.

neatv.gr

Προσλήψεις στους δήμους της Κρήτης – Δείτε τις 680 θέσεις στο νησί

Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας δίνει προσδοκία απασχόλησης σε δεκάδες χιλιάδες ανέργους σε όλη την Ελλάδα καθώς άμεσα θα ακολουθήσουν και οι άλλες προκηρύξεις που αφορούν τις θέσεις ΔΕ, ΤΕ και ΠΕ.

Του Σωτήρη Μεταξά / prismanews.gr

Με το δήμο Ηρακλείου να διατηρεί τα ... σκήπτρα, μέσα στα επόμενα 24ωρα ανοίγουν 680 θέσεις εργασίας που αφορούν στον πρώτο και το δεύτερο βαθμό της αυτοδιοίκησης στην Κρήτη. Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που ανακοινώθηκε από το αρμόδιο υπουργείο σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ παίρνει σάρκα και οστά και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα “απορροφηθούν” 10.000 άνεργοι.

Για την Κρήτη έχουν προβλεφθεί σε πρώτη φάση 680 θέσεις εργασίας. Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας δίνει προσδοκία απασχόλησης σε δεκάδες χιλιάδες ανέργους σε όλη την Ελλάδα καθώς άμεσα θα ακολουθήσουν και οι άλλες προκηρύξεις που αφορούν τις θέσεις ΔΕ, ΤΕ και ΠΕ.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, πιθανότατα από αύριο Τετάρτη και μετά θα βγουν δύο προκηρύξεις: Η πρώτη αφορά συνολικά 10.000 άτομα (ΥΕ γενικών καθηκόντων), από τις 50.000 που θα προκηρυχθούν, ενώ η δεύτερη έχει να κάνει με τις επιχειρήσεις, οι οποίες θα μπορούν να προσλαμβάνουν απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, για συνολικά 27 μήνες.

Οι κατανομή των 680 θέσεων εργασίας στην ΚρήτηΠεριφέρεια Κρήτης  50
Δήμος Ηρακλείου 188
Δήμος Χανιών  120
Δήμος Ρεθύμνου  57
Δήμος Αγίου Νικολάου 32
Δήμος  Γαύδου 4
Δήμος  Σφακίων 3
Δήμος  Οροπεδίου Λασιθίου 3
Δήμος  Ανωγείων 4
Δήμος  Καντάνου-Σελίνου 5
Δήμος  Βιάννου 4
Δήμος  Αμαρίου 2
Δήμος  Αγίου Βασιλείου 6
Δήμος  Κισσάμου 11
Δήμος  Αποκορώνου 18
Δήμος  Γόρτυνας 16
Δήμος  Αρχανών- Αστερουσίων 14
Δήμος  Μυλοποτάμου 10
Δήμος  Μινώα Πεδιάδος 21
Δήμος  Σητείας 20
Δήμος  Πλατανιά 13
Δήμος  Φαιστού 31
Δήμος  Ιεράπετρας 25
Δήμος  Μαλεβυζίου 14
Δήμος  Χερσονήσου 9

Επικίνδυνα καύσιμα στα στρατόπεδα της Κρήτης

Επικίνδυνα, νοθευμένα καύσιμα, εντελώς ακατάλληλα για την κίνηση αεροπλάνων, πλοίων και οχημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων - Αυγενάκης προς Αβραμόπουλο και Στουρνάρα


Στα νοθευμένα καύσιμα που διοχετεύονται στα αεροπλάνα της Πολεμικής Αεροπορίας, στο πλοία του Στόλου και στις μηχανοκίνητες δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού (τεθωρακισμένα και αυτοκίνητα), σύμφωνα με εκτενή δημοσιεύματα, και τα οποία έχουν «τινάξει στον αέρα» τις περισσότερες μηχανές και συχνά θέτουν εκτός λειτουργίας τον εξοπλισμό των τριών Όπλων, αναφέρεται σε παρέμβασή του ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών κ.κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και Γιάννη Στουρνάρα αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τους ελέγχους που διεξήχθησαν στην 115 Πτέρυγα Μάχης και στην 133 Σμηναρχία Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, στον Ναύσταθμο της Σούδας στην Κρήτη, στο 5ο Τάγμα Υλικού Πολέμου της V Μεραρχίας Κρητών (Στρατός Ξηράς), στο 628 Μ/Τάγμα Πεζικού στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, στο ΚΕΝ (Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων) στο Στρατόπεδο Βερσή Αρτας και στη 2η ΔΑΚΑ Κοζάνης (Στρατός Ξηράς) γίνεται εκτεταμένη νοθεία στα καύσιμα.

Όπως αναφέρεται στην παρέμβαση του κ. Αυγενάκη: «οι διαπιστώσεις των ελεγκτικών Αρχών, βασισμένες στις χημικές αναλύσεις των καυσίμων, εμφανίζουν μία επικίνδυνη κατάσταση για βασικές ναυτικές στρατιωτικές και αεροπορικές δυνάμεις της χώρας, που χρησιμοποιούν νοθευμένα καύσιμα, εντελώς ακατάλληλα για την κίνηση αεροπλάνων, πλοίων και οχημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι από ειδικά κλιμάκια του ΣΔΟΕ και οι εργαστηριακές αναλύσεις από αξιωματικούς και πολίτες χημικούς πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα από τον Φεβρουάριο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2013. Τα ευρήματα και οι διαπιστώσεις διαβιβάστηκαν στις 12 και 13 Ιουνίου 2013 στο γραφείο του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, όπου και παραμένουν μέχρι σήμερα, εν αναμονή των ενεργειών που απαιτούνται για τον εντοπισμό και την τιμωρία των υπευθύνων.»

Τουλάχιστον 47 υποθέσεις που κατατέθηκαν την τελευταία οκταετία στη στρατιωτική και στην τακτική Δικαιοσύνη παραμένουν σε εκκρεμότητα ή έχουν μπει ήδη στο αρχείο. Οι παραβάσεις που έχουν εντοπιστεί αφορούν μεταξύ άλλων σε μεγάλη περιεκτικότητα καυσίμων σε θείο και άλλους διαλύτες, τόσο στο πετρέλαιο, όσο και στην αμόλυβδη βενζίνη, σε μεγάλες αναλογίες πετρελαίου σε βενζίνη και το αντίθετο.

«Ωστόσο», όπως επισημαίνει ο κ. Λ. Αυγενάκης «σύμφωνα με το δημοσίευμα κάθε διαπίστωση του ΣΔΟΕ για ενδείξεις νοθείας των καυσίμων των Ενόπλων Δυνάμεων ακολουθείται από μία προσπάθεια απαξίωσης των ευρημάτων, στην οποία πρωτοστατούν είτε αξιωματικοί είτε ιδιώτες συνεργάτες των τριών Όπλων» και υπογραμμίζει ότι «το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικό αλλά και εθνικό, και είναι αναγκαίο να επανεξεταστούν όλες οι υποθέσεις που αφορούν νοθεία καυσίμων στις ένοπλες δυνάμεις, να διεξάγονται εντατικοί έλεγχοι και να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι στη δικαιοσύνη.»

Τέλος, ο κ. Λ. Αυγενάκης ερωτά τους αρμοδίους Υπουργούς εάν έχει διερευνηθεί η έκταση της νοθείας των καυσίμων και το ενδεχόμενο ύπαρξης κυκλώματος εντός του Στρατού, πόσοι έλεγχοι, σε ποια στρατόπεδα της επικράτειας και τι είδους παραβάσεις έχουν εντοπισθεί, εάν έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη και ποιο ήταν το πόρισμα. Ακόμη ερωτά, εάν έχει εξεταστεί το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν συστήματα εισροών-εκροών στα στρατόπεδα, πόσα και ποια είναι τα οχήματα ανά την επικράτεια τα οποία έχουν ακινητοποιηθεί μέχρι σήμερα, από βλάβες που προέρχονται από χρήση μη ενδεικνυόμενου καυσίμου και εάν έχουν διαπιστωθεί περιστατικά ελλειμμάτων και κλοπών στα καύσιμα, σε ποια στρατόπεδα και σε τι έκταση.

Ανθρώπινη αλυσίδα στην Κρήτη

 Με ανθρώπινη αλυσίδα προστασίας του δημόσιου σχολείου απαντούν εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και πολίτες του Ηρακλείου στα σχέδια της κυβέρνησης για τη διαθεσιμότητα των καθηγητών και το λουκέτο στα σχολεία.


Η διαμαρτυρία πραγματοποιείται στην οδό Σκεπετζή, όπου στεγάζονται το 3ο Γυμνάσιο, το 5ο Γενικό Λύκειο και το 4ο ΕΠΑΛ, με πρωτοβουλία της συντονιστικής επιτροπής αγώνα εκπαιδευτικών ΕΛΜΕ και ΕΛΤΕΕ Ηρακλείου.

Μετά την κινητοποίηση θα γίνει πορεία προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης.


Σύμφωνα με ανακοίνωση:

«Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, οι γονείς, αλλά και όλοι οι πολίτες μαζί προστατεύουμε συμβολικά τα σχολεία μας, ουσιαστικά το μέλλον της πατρίδας μας, με μια ανθρώπινη αλυσίδα.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

ΕΛΜΕ - ΕΛΤΕΕ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ».

Πηγή: cretalive.gr

Ημερίδα με θέμα: «Λογοτεχνικά έργα για την Κρήτη του 19ο αι.» στο Ρέθυμνο

Η Ιστορική & Λαογραφική Εταιρεία Ρεθύμνης, συμμετέχοντας, με την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνης και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών ‘‘Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος’’, στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Περιφέρειας Κρήτης για τον εορτασμό των Εκατό χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα (1913-2013), οργανώνει την 23η Σεπτεμβρίου ε. έ., ώρα 19.00, στο Σπίτι του Πολιτισμού Ημερίδα με θέμα: «Λογοτεχνικά έργα για την Κρήτη του 19ο αι.». Το Πρόγραμμα της Ημερίδας περιλαμβάνει τις ακόλουθες εισηγήσεις:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Α΄ Συνεδρία

Προεδρείο: Ερατοσθένης Καψωμένος –  Γιάννης  Παπιομύτογλου

Αλεξάνδρα Ζερβού: Το παιγνίδι των κανόνων και των παραβιάσεων. Ανάγνωση του παιδικού μυθιστορήματος Μια μικρή ηρωίδα της Γαλάτειας Καζαντζάκη.

Ελπινίκη Νικολουδάκη-Σουρή: Ἠλίας Βουτιερίδης,  Ἡμερολόγιον τοῦ Τάγματος Ἐπιλέκτων Κρητῶν: ιστορική γνώση και αισθητική. συγκίνηση.

Αγγελική Καραθανάση: Λογοτεχνικές εν θερμώ απηχήσεις της Μεγάλης Κρητικής Επανάστασης.

Μαρία Πατρελάκη: Απηχήσεις των Κρητικών Επαναστάσεων στο μυθιστόρημα της Μ. Δούκα Αθώοι και φταίχτες.

Β΄ Συνεδρία

Προεδρείο: Μιχάλης Τρούλης – Αγγελική Καραθανάση

 Ερατοσθένης Καψωμένος: Ηρωικοί κώδικες και πολιτισμικά πρότυπα στη λογοτεχνική παραγωγή για την Κρήτη του 19ου αιώνα.

Μιχαήλ Πασχάλης: Ο Καζαντζάκης και τα γεγονότα της περιόδου 1896-1898: τρεις αφηγήσεις, τρεις οπτικές.

Νικόλαος Ε. Παπαδογιαννάκης: Αντωνίου Αντωνιάδου: Κρητηΐς, Ο Όμηρος ως διακείμενο.

Εμμ. Ανδρούλιδάκης: Κωμικές περί της διδακτικής τέχνης αναγνώσεις στον Ι. Κονδυλάκη (Όταν ήμουν Δάσκαλος) 

ΝΕΑ επίσκεψη του Εγκέλαδου στην Κρήτη

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στη... γνώριμη περιοχή, νότια του Τυμπακίου λίγο πριν τις 20:00.


Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σιεσμολογικό Κέντρο, η δόνηση σημειώθηκε στις 19:59 είχε επίκεντρο 64 χλμ νοτιοδυτικά του Ηρακλείου και 15 χιλιόμετρα από την Αγία Γαλήνη, με εστιακό βάθος μόλις 2 χλμ.

Τριτοκοσμικές συνθήκες σε Βενιζέλειο – ΠΑΓΝΗ: Γιατροί κάνουν τους τραυματιοφορείς

Οι ίδιοι οι χειρούργοι μεταφέρουν τους ασθενείς από το χειρουργείο. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τους τραυματιοφορείς. 


Αυτό τόνισε ο πρόεδρος Διοίκησης των νοσοκομειακών γιατρών Γιώργος Κωστάκης, αναφερόμενος στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου, με αφορμή τη 48ώρη κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών.

Με δηλώσεις του στο Ράδιο Κρήτη, ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών παρουσίασε τις τρομακτικές ελλείψεις σε προσωπικό κι εξοπλισμό, ενώ τόνισε πως ακόμα αναμένεται το τι θα γίνει με τη συνένωση των δύο νοσοκομείων της πόλης.

Οι καταστάσεις στο νοσοκομείο περιγράφηκαν περίπου ως «τριτοκοσμικές» με αναφορές στην... επιστροφή των ράντζων, στην πολύ μεγάλη έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και στις «δεσμεύσεις» από πλευράς του Υπουργείου Υγείας που ακόμα δεν έχουν υλοποιηθεί σε σχέση με την πρόσληψη προσωπικού.Οι νοσοκομειακοί γιατροί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους σήμερα και αύριο, διεκδικώντας μια καλύτερη και περισσότερο ποιοτική δημόσια Υγεία.

prismanews.gr

Κρήτη: Σε περιοχη "Natura"... έκοψαν τα δέντρα και άνοιξαν δρόμο!

Δεκάδες πεύκα και δασική βλάστηση σε μια μεγάλη έκταση έχουν καταστραφεί, σε μια απόπειρα παράνομης διάνοιξης δρόμου, στην περιοχή μεταξύ του Ελαφονησίου και του ακρωτηρίου Κριός της Παλαιόχωρας.


Πρόκειται για μια περιοχή που είναι ενταγμένη στο δίκτυο "Natura 2000” και σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στο Flashnews.gr, ο "δρόμος" αρχίζει από την περιοχή Αμουτσερά, συνεχίζει στην περιοχή Κτιστά, περνά από την περιοχή Γαιδάρου Ζάλο, στρίβει προς ανατολάς και στα 500 μέτρα σταματά. 

Όμως υπάρχει και ένα άλλο τμήμα το οποίο ξεκινά από τον παλιό δρόμο Σκλαβοπούλα - Ελαφονήσι από τη θέση Σταυρός, περνά από την περιοχή Ξερολίμνες και φθάνει έως την περιοχή Άμπελα.

Όπως φαίνεται σκοπός εκείνων που διάνοιξαν τον δρόμο είναι να ενωθούν τα δύο τμήματα.

ο Flashnews.gr, επικοινώνησε με την Διεύθυνση Δασών Χανίων, εκ μέρους της οποίας, ο Τμηματάρχης Προστασίας και Διατήρησης Δασών, κ.Γιάννης Φωτάκης, είπε πως το πρωί της Τετάρτης 18/9 θα μεταβεί κλιμάκιο της υπηρεσίας στην περιοχή προκειμένου να γίνει αυτοψία.

«Θα κληθούν οι τοπικές αρχές να δηλώσουν τι γνωρίζουν» είπε ο κ.Φωτάκης, επισημαίνοντας πως το είδος και το μέγεθος της προσπάθειας διάνοιξης του δρόμου, «δείχνει» πως είναι πολύ δύσκολο να έχει γίνει από ιδιωτική πρωτοβουλία.

Να σημειωθεί πως πριν από δύο περίπου χρόνια, είχε γίνει πάλι μια απόπειρα διάνοιξης παράνομου δρόμου στην ίδια δασική περιοχή, η οποία είχε σταματήσει από το Δασαρχείο Χανίων.

Λίφτινγκ 4,6 εκατομμυρίων ευρώ στο Γηροκομείο Ηρακλείου

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η αναμόρφωση της υφιστάμενης πτέρυγας των θαλάμων καθώς και η προσθήκη νέας πτέρυγας στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων


Την σύμβαση για την κατασκευή ενός σημαντικού κοινωνικού έργου για την τρίτη ηλικία υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Πρόκειται για την ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΘΑΛΑΜΩΝ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΝΕΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού με προϋπολογισμό 4,6 εκ. ευρώ.

Η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου, που εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, παρουσία του εντεταλμένου μέλους των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού Αλέξη Καλοκαιρινού, του διευθυντή του Ισίδωρου Δετοράκη, των υπηρεσιακών στελεχών Χαράς Τριαματάκη, Άννας Ροβίθη, και του εκπροσώπου της κατασκευαστικής εταιρείας ΝΕΟΔΜΗΤΟΝ ΡΟΔΟΥ Α.Ε..

Ένα ακόμα σημαντικό έργο στην Κρήτη από τα 500 συνολικά που εκτελούνται το διάστημα αυτό στο νησί. Είναι ανάγκη, ιδιαίτερα τη σημερινή περίοδο, η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να δείχνει έμπρακτα το κοινωνικό της πρόσωπο. Με τη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού και της Περιφέρειας Κρήτης ολοκληρώσαμε την μελέτη και άμεσα ξεκινάει το έργο υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης για να προσθέσει: Μέσα σε 2 χρόνια θα είναι έτοιμο το έργο και πολύ σύντομα θα προχωρήσουμε και σε άλλα έργα κοινωνικής πρόνοιας που θα ενταχθούν στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο, με στόχο την διεύρυνση της κοινωνικής πολιτικής.

Από την πλευρά του το εντεταλμένο μέλος των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού Αλέξης Καλοκαιρινός επεσήμανε ότι, το γηροκομείο που λειτουργεί εδώ και 60 χρόνια, έχει προσφέρει πάρα πολλά στον τομέα της πρόνοιας στο νησί, και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα γηροκομεία στην Ελλάδα. Σήμερα το γηροκομείο έχει πολύ μεγάλη ανάγκη από αυτό το έργο, δηλαδή, της ανακαίνισης και επέκτασης που θα ανεβάσει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ο κ. Καλοκαιρινός ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την υλοποίηση και ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.

Στοιχεία του έργου

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η αναμόρφωση της υφιστάμενης πτέρυγας των θαλάμων καθώς και η προσθήκη νέας πτέρυγας στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) με την επωνυμία Γηροκομείο Ηρακλείου, που ανήκει στα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Ανδρέου και Μαρίας Καλοκαιρινού.

Συγκεκριμένα η κατασκευή θα περιλαμβάνει:

α) Τον εκσυγχρονισμό και τη γενική ανακαίνιση όλων των χώρων της υφιστάμενης πτέρυγας (ιατρείο , λογιστήριο , γυμναστήριο ,χώρος φυσιοθεραπείας κ.λ.π.) και την δημιουργία νέων χώρων υποστήριξης (στάση εργασίας, θάλαμος προσωρινής νοσηλείας, θάλαμος μόνωσης) καθώς και των παρακάτω χώρων:

10 τετράκλινοι θάλαμοι 40 κλινών

14 δίκλινοι θάλαμοι 28 κλινών

4 μονόκλινοι θάλαμοι 4 κλινών

Σύνολο : 72 κλίνες

Κάθε θάλαμος περιλαμβάνει ιδιαίτερο W.C./ds.

β) Την κατασκευή νέας πτέρυγας, συνολικής επιφάνειας 1.745,39μ2, που θα αποτελείται από δύο όμοιους ορόφους. Στη νέα πτέρυγα θα κατασκευαστούν:

24 δίκλινοι θάλαμοι 48 κλινών

4 τρίκλινοι θάλαμοι 12 κλινών

2 δίκλινα διαμερίσματα 4 κλινών

Σύνολο : 64 κλίνες

Κάθε θάλαμος θα περιλαμβάνει ιδιαίτερο W.C ./ds. Σε κάθε όροφο θα κατασκευαστεί ειδικό λουτρό, μικρός και μεγάλος χώρος διημέρευσης και στάση εργασίας.

Συνολικά στους χώρους της υφιστάμενης και της νέας πτέρυγας, θα υπάρχουν οι παρακάτω χώροι: γραφείο διεύθυνσης, γραφείο διοίκησης, λογιστήριο, ιατρείο, γυμναστήριο, αίθουσα φυσιοθεραπείας, ειδικά λουτρά, WC κοινού, WC ΑμΕΑ, εστιατόριο, μαγειρείο, ραφείο/σιδηρωτήριο, λινοθήκη, πλυντήριο, στάσεις εργασίας, χώρους διημέρευσης και καθιστικού, αποθήκες, κ.α.

Οι εξωτερικοί χώροι διαμορφώνονται έτσι ώστε να εναρμονίζονται (επιστρώσεις, επενδύσεις, φυτεύσεις, κ.λ.π.) με τις αυλές του υφιστάμενου κτηρίου, να είναι προσβάσιμοι και φιλικοί προς τους χρήστες του κτιρίου.

Ταυτόχρονα εκσυγχρονίζεται ο Η/Μ εξοπλισμός της μονάδας, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς και σύγχρονες αντιλήψεις για την άνετη και ασφαλή διαβίωση των ηλικιωμένων.

prismanews.gr

Τα κορυφαία Γερμανικά τουριστικά γραφεία στη Κρήτη

O Περιφερειάρχης ανάμεσα στον πρόεδρο του Γερμανικού τουριστικού Οργανισμού Ρόμπινσον και στον γενικό διευθυντή του στην Ελλάδα

Η Κρήτη στο επίκεντρο συνεδρίου κορυφαίων Γερμανικών τουριστικών γραφείων-που φέρνουν στην Ελλάδα 1 εκ. διανυκτερεύσεις το χρόνο, αλλά και στο Ελληνορωσικό φόρουμ στην Αθήνα


Η προώθηση της Κρήτης, του τουρισμού , των παραδοσιακών προϊόντων , τέθηκαν από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη στη συνάντηση 50 κορυφαίων ιδιοκτητών τουριστικών γραφείων της Γερμανίας που έγινε σήμερα στο Σίσι Λασιθίου αλλά και στο 3ο Ελληνορωσικό φόρουμ που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην Αθήνα στο Ζάππειο Μέγαρο.

Η Κρήτη, τόνισε ο Περιφερειάρχης, αποτελεί ένα ελκυστικό, ποιοτικό και ασφαλή τουριστικό προορισμό, και αναφέρθηκε στην ιστορία, στον πολιτισμό στις ομορφιές του νησιού αλλά και στην πατροπαράδοτη φιλοξενία των κατοίκων της.

Μάλιστα στην συνεδρίαση του Ελληνορωσικού φόρουμ για τα 185 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας ο Περιφερειάρχης Κρήτης απεύθυνε πρόσκληση στην Πρόεδρο του συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσίας κα Βαλεντίνα Ματβιένκο να πραγματοποιηθεί στην Κρήτη το επόμενο Ελληνορωσικό συνέδριο.

Ο κ. Αρναουτάκης επίσης μιλώντας στην συνάντηση των 50 ιδιοκτητών κορυφαίων τουριστικών γραφείων της Γερμανίας - που φιλοξενούνται από τον τουριστικό οργανισμό της «Robinson» στο ξενοδοχείο «Robinson Kalimera Kriti» στο Σισι Λασιθίου- τους ευχαρίστησε για την συνεργασία και εμπιστοσύνη τους στην Κρήτη και στον τουρισμό της. Πρόκειται-σύμφωνα με τον γενικό Διευθυντή της «Robinson Club» στην Ελλάδα Μιχάλη Πεδιαδιτάκη- για τους 50 κορυφαίους παραδοσιακούς τουριστικούς πράκτορες της Γερμανίας που φέρνουν στην Ελλάδα τους περισσότερους τουρίστες, περίπου ένα εκατομμύριο διανυκτερεύσεις τον χρόνο.

Ο Περιφερειάρχης, παρουσία του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νίκου Ραπτάκη, χαιρετίζοντας τις εργασίες του συνεδρίου των Γερμανικών γραφείων, αναφέρθηκε στις δράσεις εξωστρέφειας της Κρήτης, των παρεμβάσεων για αναβάθμιση και ανάπτυξη των υποδομών που θα ενισχύσουν το τουριστικό προϊόν, και πρόσθεσε: «σας καλωσορίζω στην Κρήτη και εύχομαι να απολαύσετε την παραμονή σας στο νησί μας, όπου η Ευρώπη άκουσε πρώτη φορά το όνομά της- στη γη του μύθου και του ονείρου- και είμαστε βέβαιοι ότι το σώμα και η ψυχή σας θα πλημμυρίσει με υπέροχες εικόνες, γεύσεις και αρώματα, ότι θα αγαπήσετε το νησί μας την Κρήτη όπως και εμείς.

Χαιρετίζω τις εργασίες του συνεδρίου σας και είμαι βέβαιος ότι τα τουριστικά πακέτα που θα προωθείτε κατά τα επόμενα χρόνια, θα έχουν έντονο το άρωμα της Κρήτης».

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης έδωσε στους συνέδρους αναμνηστικά δώρα, ενημερωτικό υλικό αλλά και μικρή συσκευασία παραδοσιακού ελαιολάδου. Οι παριστάμενοι πρόεδρος της «Robinson Club» Ίνκο Μπούρμπενσεν αλλά και ο γενικός διευθυντής στην Ελλάδα Μιχάλης Πεδιαδιτάκης ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για την παρουσία του στο συνέδριο τονίζοντας ότι, η στήριξη στην Ελλάδα και στην Κρήτη από την παραδοσιακή αγορά της Γερμανίας θα συνεχιστεί. «Η Κρήτη είναι ένας πολύ καλός προορισμός και εμείς όλοι θέλουμε να υποστηρίξουμε την Ελλάδα. Οι Έλληνες είναι φίλοι μας και οι Γερμανοί θα συνεχίσουν την στήριξη στον Ελληνικό τουρισμό» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της «Robinson» Ίνκο Μπούρμπενσεν. Στην διάρκεια της εβδομαδιαίας παραμονής στην Κρήτη των 50 ιδιοκτητών τουριστικών γραφείων της Γερμανίας, η «Robinson» έχει προγραμματίσει για τους φιλοξενούμενους της εκδρομές και περιηγήσεις στο νησί.

cretalive.gr

Πέντε βιολάτορες ενώνουν τα δοξάρια τους στα Χανιά

Πέντε Κρητικοί βιολάτορες με το συγκρότημά τους ενώνουν τα δοξάρια τους σε μία επετειακή-τιμητική βραδιά για τον εορτασμό των 10 χρόνων από την ίδρυση του Πολιτιστικού Συλλόγου "Το Ρόδο".

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στην πλατεία του πρώην Λιμενικού Περίπτερου (πίσω από το Γυαλί Τζαμισί).

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο Δήμος Χανίων.

Στη μνήμη της Σάρα που "έσβησε" από καρκίνο - Στη Κρήτη μια μοναδική πρωτοβουλία [video]


Πριν από δώδεκα περίπου χρόνια, στις 16 Ιανουαρίου το 2001, είδαν την κόρη τους Σάρα να "σβήνει" στην αγκαλιά τους νικημένη από καρκίνο. Η Σάρα, που όλοι τη θυμούνται ως το γελαστό κορίτσι, προτού φύγει είχε μεταδώσει
στους οικείους της την επιθυμία να βοηθήσει άλλα παιδιά που περνούσαν δύσκολες ώρες, μεταξύ νοσοκομείων και επίπονων θεραπειών.

Γνωρίστε τη Σάρα και την ιστορία της μέσα από το παρακάτω βίντεο και γίνετε και εσείς συνεπιβάτες σε ένα ταξίδι που τα έχει όλα. Δάκρυα, λύπη, ελπίδα αλλά και γέλιο και που αποτέλεσε την έμπνευση για μια μοναδική πρωτοβουλία που φιλοξενείται στα Χανιά από την οικογένεια της Σάρα

Μετά από έξι χρόνια οι γονείς της, Γκεντ και Τζούλια Hoburn, αλλά και φίλοι της αποφάσισαν, την τραγωδία που βίωσαν να την ξορκίσουν δίνοντας χαρά και ελπίδα.

Έτσι, το 2007, ίδρυσαν στα Καμπιά Αποκορώνου το ίδρυμα "Sara's Hope Foundation" στη μνήμη της κόρης τους.

Το ίδρυμα συγκεντρώνοντας χρήματα από κοινωνικές δραστηριότητες φιλοξενεί από το Μάιο του 2011 δωρεάν κάθε εβδομάδα στα Χανιά, σε συνεργασία με νοσοκομεία στο Νιούκαστλ της Αγγλίας μια οικογένεια με παιδί που πάσχει από καρκίνο.

Μια τέτοια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στον Αποκόρωνα, με την διοργάνωση φιλανθρωπικού αγώνα δρόμου σε 3 χωριά, από την Εξώπολη στο Καλαμίτσι.

Η διαδρομή θα ξεκινήσει στις 9:30 το πρωί ενώ στην εκδήλωση θα υπάρχει ζωντανή μουσική, ντισκο, χάπενιγκς για παιδιά και κυρίως κέφι και ζωντάνια για ένα σκοπό που δεν αφήνει κανένα ασυγκίνητο και αδιάφορο.

Το 25% των χρημάτων θα διατεθεί για στον "Ορίζοντα", Ελληνική Εταιρεία βοήθειας καρκινοπαθών ενώ η πρόσκληση έχει τιμή 10 ευρώ για ενήλικες και 5 για παιδιά.

Δείτε τις παρακάτω αφίσες με τις λεπτομέρειες της εκδήλωσης

flashnews.gr

Παρέμβαση Μανώλη Κεφαλογιάννη για το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας στο Ηράκλειο Εισερχόμενα

Με τον Υπουργό παιδείας Κων/νο Αρβανιτόπουλο επικοινώνησε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης για να του εκθέσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το  Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας στο Ηράκλειο Κρήτης στο οποίο όπως είναι γνωστό δεν άνοιξε καμιά βαθμίδα.


Ο κ. Κεφαλογιάννης αφού επεσήμανε στον Υπουργό ότι τη πρώτη μέρα έγινε ο αγιασμός και αμέσως μετά η διεύθυνση είπε στα παιδιά και τους γονείς τους να πάνε στο σπίτι και θα ειδοποιηθούν με e-mail για το πότε θα ανοίξει στο σχολείο,  ζήτησε την παρέμβαση του ούτως ώστε να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν προκειμένου το σχολείο να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά δεδομένου ότι αυτό  ιδρύθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης  με το ν. 3376/2005 αφού είχε προηγηθεί με τον ν. 3025/2002 η κύρωση της Σύμβασης για το Καταστατικό των Ευρωπαϊκών Σχολείων, υπογεγραμμένη από το ελληνικό κράτος στο Λουξεμβούργο στις 21/06/1994.

Ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε στον αρμόδιο Υπουργό πως:

-το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας είναι το μόνο στην Ελλάδα που το ελληνικό κράτος έχει υπογράψει σύμβαση με Βρυξέλλες για τη λειτουργία του λόγω της ύπαρξης του ευρωπαϊκού οργανισμού ENISA στο Ηράκλειο Κρήτης.

-Το ΣΕΠ εφαρμόζει πρόγραμμα μαθημάτων σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο εκπαίδευσης το οποίο καθορίζεται από το Ανώτατο  Συμβούλιο του Συστήματος Ευρωπαϊκών Σχολείων με αποτέλεσμα η διδακτέα ύλη να είναι διαφορετική εκείνης των Ελληνικού Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου

-Στο ΣΕΠ Ηρακλείου λειτουργούν αγγλόφωνο και ελληνόφωνο τμήμα και ενώ σε δύο μήνες θα πρέπει να γίνει πιστοποίηση των 2 τελευταίων τάξεων του Λυκείου για το Μπακαλορεά δεν έχει ανοίξει το σχολείο.
Enhanced by Zemanta

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Έσωσε το σπίτι, το οικόπεδο του, αλλά και αγροτεμάχια, συνταξιούχος του Δημοσίου"


Αισιοδοξία και ελπίδα σε όλους τους συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους έφερε η υπαρ. 579/2013 απόφαση δικαίωσης του Ειρηνοδικείου Χανίων, σε οφειλέτη πρώην υπάλληλο του δημοσίου, η οποία όχι μόνο του ρύθμισε το χρέος του, αλλά και έσωσε από την ρευστοποίηση την πρώτη κατοικία, οικόπεδο και δύο αγροτεμάχια που είχε στην κυριότητα του προσφέροντας του την επιθυμητή ανακούφιση.

Επί της ουσίας της απόφασης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας ο οφειλέτης είναι μέλος και από την οποία ΄Ενωση έτυχε της Συμβουλευτικής και καθοδήγησης εξωδικαστικά, αλλά και της κατάθεσης αίτησης στο Ειρηνοδικείο Χανίων, από τον συνεργαζόμενο με αυτήν δικηγόρο των Χανίων πρόκειται για συνταξιούχο του Δημοσίου 66 ετών έγγαμο, με δύο ενήλικα τέκνα Το εισόδημα του προέρχεται από την σύνταξή του η οποία τον Ιούνιο 2012 ανέρχετο σε 814 Ευρώ.Η σύζυγός του δεν εργάζεται.Το χρέος του προήλθε από μία Τράπεζα από δύο συμβάσεις η μία είναι αναδανειοδότηση του προηγούμενου χρέους . συνολικού ύψους χρέωσης 29.652,48 Ευρώ.
Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει ο δανειολήπτης είναι : 1)ένα διαμέρισμα 104 τ.μ περίπου 2)Ένα αγροτεμάχιο 1,5 στρέμματα χωρίς καλλιέργεια 3)΄Ενα αγροτεμάχιο 500 τ.μ που περιέχει πορτοκαλιές.Η σύζυγος έχει κατά 100% την επικαρπία ενός διαμερίσματος β΄ορόφου 77.75 τ.μ

Το δικαστήριο αποφάσισε υπέρ του δανειολήπτη
1)Εξαίρεση από την εκποίηση της κατοικίας
2)Περίοδο χάριτος τεσσάρων ετών
3)Καταβολή δόσεων 300 Ευρώ Χ48 =14.400Ευρώ
4)Καταβολή δόσεων για (6) έτη (72μήνες) ύψους 211,84 Ευρώ =15.252,48 Ευρώ

Σημειωτέον: Eπειδή η Εμπορική αξία του ακινήτου υπολογίστη στα 22.000 Ευρώ και βάσει ν.3869/2010 υπολογίστη στο 85% της Εμπορικής αξίας που ανέρχεται σε 18.700 Ευρώ και επειδή όμως το υπόλοιπο της οφειλής του δανειολήπτη που απομένει μετά την καταβολή των δόσεων της τετραετίας είναι μικρότερο = 15.252,48:72 μήνες

Τέλος, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,καλεί τους δανειολήπτες που έχουν "κόκκινα δάνεια" και δεν μπορούν να τα ρυθμίσουν με τις Τράπεζες ,να επικοινωνήσουν άμεσα με τις Πιστοποιημένες Ενώσεις Καταναλωτών, για να πάρουν Συμβουλευτική και Καθοδήγηση, αλλά και για ένταξη στις διατάξεις του ν.3869/2010 τον γνωστό ως νόμο Κατσέλη για ρύθμιση και απαλλαγή

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

VIDEO - Φοιτητής του ΤΕΙ Κρήτης στη διαφημιστική εκστρατεία των Ολυμπιακών του Τόκιο!

Είναι η πρώτη φορά που ένας Έλληνας αθλητής συμμετείχε στο promo video με το οποίο η Ιαπωνική κυβέρνηση κέρδισε τη διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων του 2020.


Φοιτητής του ΤΕΙ Κρήτης στη διαφημιστική εκστρατεία των Ολυμπιακών του Τόκιο!
Για πρώτη φορά ένας Έλληνας αθλητής, ο Ευάγγελος Στέφανος Τζιβόπουλος, που ειδικεύεται στις καταδύσεις, συμμετείχε στο promo video με το οποίο η Ιαπωνική κυβέρνηση κέρδισε τη διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων του 2020 στο Μπουένος Άιρες!

O Έλληνας αθλητής από τη Θεσσαλονίκη, το προηγούμενο σαββατοκύριακο κατέκτησε 3 χρυσά μετάλλια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου στη Γερμανία.

Ο ίδιος αποφοίτησε από το ΤΕΚ Ηρακλείου!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...