Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Παρέμβαση Μανώλη Κεφαλογιάννη για το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας στο Ηράκλειο Εισερχόμενα

Με τον Υπουργό παιδείας Κων/νο Αρβανιτόπουλο επικοινώνησε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης για να του εκθέσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το  Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας στο Ηράκλειο Κρήτης στο οποίο όπως είναι γνωστό δεν άνοιξε καμιά βαθμίδα.


Ο κ. Κεφαλογιάννης αφού επεσήμανε στον Υπουργό ότι τη πρώτη μέρα έγινε ο αγιασμός και αμέσως μετά η διεύθυνση είπε στα παιδιά και τους γονείς τους να πάνε στο σπίτι και θα ειδοποιηθούν με e-mail για το πότε θα ανοίξει στο σχολείο,  ζήτησε την παρέμβαση του ούτως ώστε να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν προκειμένου το σχολείο να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά δεδομένου ότι αυτό  ιδρύθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης  με το ν. 3376/2005 αφού είχε προηγηθεί με τον ν. 3025/2002 η κύρωση της Σύμβασης για το Καταστατικό των Ευρωπαϊκών Σχολείων, υπογεγραμμένη από το ελληνικό κράτος στο Λουξεμβούργο στις 21/06/1994.

Ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε στον αρμόδιο Υπουργό πως:

-το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας είναι το μόνο στην Ελλάδα που το ελληνικό κράτος έχει υπογράψει σύμβαση με Βρυξέλλες για τη λειτουργία του λόγω της ύπαρξης του ευρωπαϊκού οργανισμού ENISA στο Ηράκλειο Κρήτης.

-Το ΣΕΠ εφαρμόζει πρόγραμμα μαθημάτων σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο εκπαίδευσης το οποίο καθορίζεται από το Ανώτατο  Συμβούλιο του Συστήματος Ευρωπαϊκών Σχολείων με αποτέλεσμα η διδακτέα ύλη να είναι διαφορετική εκείνης των Ελληνικού Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου

-Στο ΣΕΠ Ηρακλείου λειτουργούν αγγλόφωνο και ελληνόφωνο τμήμα και ενώ σε δύο μήνες θα πρέπει να γίνει πιστοποίηση των 2 τελευταίων τάξεων του Λυκείου για το Μπακαλορεά δεν έχει ανοίξει το σχολείο.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...