Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Συνελήφθη 23χρονος Ηρακλειώτης φαντάρος για παιδική πορνογραφία

Συνελήφθη 23χρονος Ηρακλειώτης που αυτή την περίοδο υπηρετεί στο...στρατό καθώς μετά από αξιοποίηση στοιχείων- και από το εξωτερικό- σε έλεγχο που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν σκληροί δίσκοι με υλικό και παιδικής πορνογραφίας όπου πρωταγωνιστούσαν ανήλικα κορίτσια ηλικίας 6 έως 15 ετών!

Τα κορίτσια βρέθηκαν να έρχονται σε ερωτική επαφή με ενήλικες αλλά και μεταξύ τους. Ουσιαστικά, ο 23χρονος έπαιζε τον ρόλο του....διαμεσολαβητή! Πουλούσε δηλαδή το υλικό μέρος του οποίου βρέθηκε και στο εξωτερικό..

Στο πλαίσιο αυτό, ελέγχονται το Ηράκλειο και τα Χανιά - αν και ο 23χρονος πιάστηκε στο Ηράκλειο- από κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

Κολοσιαία γκάφα με το ανύπαρκτο tweet της γερμανίδας αθλήτριας που υποτίθεται έβριζε τους Έλληνες!

- Έσπευσαν να αποδώσουν στη Νατάσα Κέλερ την φράση:"Το Ολυμπιακό Χωριό έχει γεμίσει με ξυπόλητους Έλληνες αθλητές. Μόλις τους βλέπουμε κάνουμε τους μαλ...ες, γιατί φοβόμαστε ότι θα μας ζητήσουν δανεικά".
- Ανάγκασαν την Γερμανική Ολυμπιακή Επιτροπή να προβεί σε διάψευση
- "Ελληνες" έμπαιναν στον λογαριασμό της κοπέλας στο Facebook και την έβριζαν!


Θλίψη και μόνο θλίψη προκαλούν όλα όσα διαδραματίζονται από το πρωί με αφορμή ένα υποτιθέμενο tweet της σημαιοφόρου της Γερμανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνας και αρχηγού της ομάδας χόκεϊ της Γερμανίας, Νατάσας Κέλερ.

Έλληνες έκαναν μια πλάκα μεταξύ τους στο διαδίκτυο αποδίδοντας στην Κέλερ το εξής σχόλιο: "Το Ολυμπιακό Χωριό έχει γεμίσει με ξυπόλητους Έλληνες αθλητές. Μόλις τους βλέπουμε κάνουμε τους μαλ...ες, γιατί φοβόμαστε ότι θα μας ζητήσουν δανεικά".

Αμέσως και χωρίς να κάνουν έστω μια υποτυπώδη έρευνα, πολλά blog, site αλλά και κολοσσοί όπως η Yahoo! αναπαρήγαγαν την είδηση αποδίδοντας στην αθλήτρια την φράση αυτή.

Το blog μας αγνόησε αυτές τις εθνικιστικές αηδίες ενώ το Newsit, από την πρώτη στιγμή, ερεύνησε το θέμα και διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει τέτοιο σχόλιο της αθλήτριας.

Γράφει, χαρακτηριστικά το Newsit: "Mε θλίψη διαπιστώσαμε ότι κάποιοι που αισθάνονται περισσότεροι Έλληνες από κάποιους έσπευσαν να επισκεφθούν την σελίδα της αθλήτριας στο facebook και να την βρίζουν στα ελληνικά αλλά και στα γερμανικά.

Κάποιοι, ακόμα πιο Έλληνες από όλους μας, έφτιαξαν και γκρουπ στο facebook με το οποίο καλούν την ΔΟΕ να αποκλείσει την Γερμανίδα αθλήτρια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Στην παγίδα έπεσε και η Χρυσή Αυγή η οποία με ανακοίνωσή της καταδίκασε την αθλήτρια Νατάσα Κέλερ για το υποτιθέμενο ρατσιστικό tweet της κατά Ελλήνων αθλητών, προφανώς επηρεασμένη από το σάλο που προκλήθηκε σε μερίδα ελληνικών Μέσων καθώς και σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης".

Όλη η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής:

Οι αποχαυνωμένοι και άβουλοι πολίτες της Γερμανίας, με τρανταχτό παράδειγμα την αθλήτρια Κέλερ, να πάψουν να πιστεύουν τις ανοησίες του Focus και του Spiegel. Οι Έλληνες αθλητές θα αντιμετωπίσουν με παγερή αδιαφορία τις προκλήσεις αυτές και θα αποδείξουν στον στίβο την ελληνική υπεροχή και ανωτερότητα. Καλούμε την Ολυμπιακή Επιτροπή να αποβάλει πάραυτα την εν λόγω αθλήτρια για ρατσιστικό σχόλιο.

Παρολίγον διπλωματικό επεισόδιο


Η γερμανική Ολυμπιακή αποστολή, σε επικοινωνία με την ΕΟΕ, διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα που έφεραν τη σημαιοφόρο της ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, Νατάσα Κέλερ, να έχει αναρτήσει στο twitter σχόλιο εναντίον των Ελλήνων. Επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη αθλήτρια δεν έχει καν λογαριασμό στο συγκεκριμένο χώρο κοινωνικής δικτύωσης και ότι το θέμα δημιουργήθηκε από την Ελλάδα.

Επισημαίνουν δε, ότι σέβονται τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες και μάλιστα σε ένδειξη καλής θέλησης, αντιπροσωπεία της γερμανικής αποστολής, θα επισκεφθεί στις 18:00 ώρα Ελλάδας το αρχηγείο της ελληνικής αποστολής στο Λονδίνο.

Χανιά: Βρέθηκαν μπροστά σε ένα..πτώμα ενώ έκαναν μπάνιο!

Το πτώμα ενός άνδρα εντόπισαν το απόγευμα, έκπληκτοι, διερχόμενοι και λουόμενοι στην παραλία του Καβρού στα Χανιά.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ενώ φως στα αίτια θανάτου θα ρίξει η νεκροψία- νεκροτομή.

Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα
 
 cretalive.gr

Ληστής πυροβόλησε τη διευθύντρια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στη Νέα Σμύρνη

Ούτε οι πελάτες, αλλά ούτε και οι υπάλληλοι που ήταν στο υποκατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στη Νέα Σμύρνη περίμεναν πως ο καλοντυμένος κύριος που στεκόταν στην ουρά ότι ήταν ένας αδίστακτος ληστής που θα τους απειλούσε με χειροβομβίδα και θα πυροβολούσε τη διευθύντρια του υποκαταστήματος.

Ο δράστης ο οποίος μπήκε στο Ταμιευτήριο προσποιούμενος τον πελάτη και λίγα λεπτά μετά ζήτησε να του υποδείξουν που ήταν η διευθύντρια. Της ζήτησε να του δώσει χρήματα απειλώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα χρησιμοποιούσε χειροβομβίδα που είχε μαζί του.

Η διευθύντρια αρνήθηκε λέγοντας πως δεν είχε δυνατότητα να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο και τότε ο αδίστακτος δράστης έβγαλε ένα όπλο και άρχισε να πυροβολεί προς την διευθύντρια με αποτέλεσμα να την τραυματίσει στο χέρι.

Πελάτες άρχισαν να καλούν την Αστυνομία και τότε ο δράστης τράπηκε σε φυγή. Την περιοχή «χτενίζουν» μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ενώ η διευθύντρια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Δήμος Μαλεβιζίου: Χτίζοντας γέφυρες συνύπαρξης με τα παιδιά μας

Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινων/κης Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του δήμου Μαλεβιζίου, σε συνεργασία με το Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου, διοργανώνει ομιλία την Δευτέρα 30/7/2012 και ώρα 20:00μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της ενορίας του Κρουσώνα με θέμα : «Χτίζοντας γέφυρες συνύπαρξης με τα παιδιά μας»

Ομιλητές θα είναι η κ. Παναγιωτάκη Μαρία (Ψυχολόγος και Κοινωνιολόγος) και η κ. Σμυρνιωτάκη Αρετή (τελειόφοιτη Κοινωνική Λειτουργός), ενώ θα ακολουθήσει ανοιχτή συνομιλία με τους γονείς.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων σχετικά με θέματα που αφορούν την επικοινωνία γονέων – παιδιών.

Τρία χρόνια έχει να πληρώσει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ ο ΣΥΡΙΖΑ

Χρέη προς τη ΔΕΗ έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού όπως φαίνεται η Κουμουνδούρου έχει αφήσει ανεξόφλητους λογαριασμούς τα τρία τελευταία χρόνια με το ποσό που χρωστάει να ανέρχεται σε 22.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παρασκευή+13» έως τώρα δεν είχε γίνει καμία ρύθμιση ή κάποιος διακανονισμός προκειμένου να εξοφληθεί το ποσό.

 Βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε δεύτερο κόμμα στις εκλογές και κατάφερε να εξαπλασιάσει την κρατική του επιχορήγηση, αναμένεται να εξοφλήσει όλα τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί και στη συνεχεία θα προσχωρήσει στην ενίσχυση των μέσων ενημέρωσης του κόμματος.

Η Περιφέρεια Κρήτης στο πλευρό των απόδημων Κρητικών

Την άμεση διασύνδεση των απόδημων Κρητικών με την Περιφέρεια Κρήτης, μελετά το αιρετό όργανο του νησιού, που σχεδιάζει την ίδρυση και λειτουργία μόνιμου Γραφείου που θα υπηρετήσει τον παραπάνω σκοπό, όπως ανέφερε σήμερα ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο κ. Αρναουτάκης δέχτηκε στο γραφείο του τον Πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, Αντώνη Τσουρδαλάκη σε μία συνάντηση όλο… Κρήτη . Ο Πρόεδρος του τριτοβάθμιου Οργάνου των Κρητών, που συνοδευόταν από το μέλος της διοίκησης, Ιπποκράτη Μπελαδάκη, ζήτησε από τον κ. Αρναουτάκη τη στήριξη της Περιφέρειας, στη διοργάνωση του παγκόσμιου συνεδρίου Κρητών, που θα γίνει το καλοκαίρι του 2013 στα Χανιά και μεταξύ άλλων θα μετέχουν κρητικόπουλα δεύτερης και τρίτης γενιάς.

Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε δεδομένη τη στήριξη της Περιφέρειας στην οργάνωση του συνεδρίου και άνοιξε διαύλους για περεταίρω συνεργασίες. Ο κ. Αρναουτάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει η συνεργασία σε όλα τα επίπεδα για να φέρουμε όλους τους Κρήτες πιο κοντά για ένα καλύτερο αύριο του νησιού μας. Θεωρώ ότι μόνο με τη συμπόρευση, τη συνεργασία, τη συνέργεια και την ενότητα μπορούμε να πετύχουμε τα στόχο μας. Είμαστε δίπλα τους είναι δίπλα μας και θεωρώ ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα για την Κρήτη.»

Στο κάλεσμα για συνεργασία ανταποκρίθηκε άμεσα ο κ. Τσουρδαλάκης, που τόνισε ότι στους χαλεπούς καιρούς για τη χώρα μας η αρωγή στην πατρίδα είναι υπεραναγκαία.

Ο κ. Αρναουτάκης ζήτησε από τον Πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου, στήριξη της κρητικής διατροφής και του τουρισμού. Στην ίδια κατεύθυνση ο κ. Τσουρδαλάκης είπε ότι το Παγκόσμιο Συμβούλιο έχει συγκεκριμένη πρόταση, για τη καθιέρωση της κρητικής διατροφής στα χιλιάδες ελληνικά εστιατόρια του εξωτερικού.

Υπενθυμίζεται ότι το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών είναι το γνωμοδοτικό και εισηγητικό όργανο προς την ελληνική πολιτεία για θέματα που αφορούν τους ανά τον κόσμο απόδημους Κρητικούς. Αποτελεί το τριτοβάθμιο όργανο των Κρητών που ζουν εκτός του νησιού για τον στρατηγικό σχεδιασμό και τον συντονισμό των δραστηριοτήτων όλων των κρητικών ομοσπονδιών, συλλόγων και αδελφοτήτων ανά τον κόσμο. Απώτερο σκοπό έχει την προβολή της Κρήτης και της κρητικής ταυτότητας.

Η ετήσια Γενική Συνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών θα γίνει στις 11 Αυγούστου στο Ρέθυμνο.

Reuters: Νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους έως και κατά 100 δισ. ευρώ

Το κούρεμα έως και 30% των ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), όσο και των υπολοίπων κεντρικών τραπεζών μοιάζει ως η ύστατη λύση για τη διάσωση της Ελλάδας, από τη στιγμή που η προηγούμενη αναδιάρθρωση «δεν στάθηκε ικανή να επαναφέρει τη χώρα στο δρόμο της φερεγγυότητας», όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του την Παρασκευή το Reuters.

Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, ευρωπαίοι αξιωματούχοι, επεξεργάζονται ένα «τελευταίο σχέδιο» το οποίο θα επιτρέψει στην Ελλάδα να μειώσει το έλλειμμά της κατά 70 με 100 δισ. ευρώ ακόμη, ώστε να φθάσει το 100% ως ποσοστό του ΑΕΠ της χώρας.

Βέβαια, το σχέδιο αυτό συνεπάγεται ότι η ΕΚΤ και οι άλλες κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να δεχθούν ζημιές στο χαρτοφυλάκιο των ομολόγων που κατέχουν και θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση. . Πιθανή, ωστόσο παραμένει και το σενάριο στο νέο «κούρεμα» να εμπλακούν και κράτη.

Οπως, επισημαίνει το Reuters, το σχέδιο βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και ακόμη δεν έχουν γίνει επίσημες συζητήσεις.

Ωστόσο, η πεποίθηση που επικρατεί είναι ότι το ελληνικό πρόγραμμα έχει εκτροχιαστεί και απαιτείται «επιθετική δράση», προκειμένου το χρέος να καταστεί βιώσιμο.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω δημοσίευμα του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου, έρχεται μια μόλις ημέρα μετά το δημοσίευμα της Die Welt, σύμφωνα με το οποίο οι δανειστές της Ελλάδας επεξεργάζονται ένα Plan D, το οποίο δεν είναι άλλο από το κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Δωρεά φαρμάκων σε νοσοκομεία της Κρήτης

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης μέσω της ιστοσελίδα της απευθύνει πρόσκληση προς όλες τις φαρμακευτικές εταιρείες για την ευγενική χορηγία σκευασμάτων τους που θα συμβάλλουν στην κάλυψη, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μέρους των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών παροχής υγείας που προκύπτουν από τις κοινωνικές μεταβολές και τα προβλήματα της σημερινής οικονομικής πραγματικότητας.
Ακολούθως της ως άνω πρόσκλησης θετικά ανταποκρινόμενη η εταιρεία Novartis (HELLAS) Α.Ε.Β.Ε. προχώρησε πριν λίγες ημέρες στη σημαντική δωρεά φαρμακευτικών σκευασμάτων για την αντιμετώπιση της υπέρτασης, που απέστειλε προς όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης.

Οι ποσότητες των φαρμάκων που δωρίστηκαν και που φέρουν την έγκριση του ΕΟΦ αξίζει να σημειωθεί ότι αντιστοιχούν στην ετήσια κατανάλωση του 2011 για το κάθε νοσοκομείο.

Η Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης με επιστολή ευχαριστεί την εταιρεία για την χορηγία της αλλά και την έμπνευση που δίνεται μέσω αυτής στους κρατικούς λειτουργούς να συνεχίσουν την προσπάθεια ώστε, εν μέσω οικονομικής κρίσης, να αντιμετωπισθούν οι παρούσες αντιξοότητες στις οποίες καλείται να ανταπεξέλθει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Εκφράζει επίσης την ελπίδα και την ευχή ότι ανάλογες πρωτοβουλίες που αυξάνουν την ομορφιά της προσφοράς, θα συνεχιστούν.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης προς τις φαρμακευτικές εταιρείες αναφέρει:

«Όπως γνωρίζετε, τα νοσοκομεία με τα Κέντρα Υγείας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης καλύπτουν όλη την περιοχή του νησιού, απ άκρη σ άκρη, εξυπηρετώντας τον ντόπιο πληθυσμό, τους επισκέπτες, μετανάστες και απόρους.

Δεδομένης της έως σήμερα συνεργασίας μας και λόγω της οικονομικής κρίσης παρακαλούμε και για τη δική σας συνδρομή ώστε να καλύψουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέρος των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών παροχής υγείας που προκύπτουν από τις κοινωνικές μεταβολές και τα προβλήματα της σημερινής πραγματικότητας.

Γνωρίζοντας την κοινωνική σας ευαισθησία και έχοντας ως κύριο γνώμονα την προστασία της υγείας των ασθενών στην αντιμετώπιση νοσημάτων και ασθενειών παρακαλούμε για την ευγενική χορηγία σας και τη δωρεάν αποστολή φαρμακευτικών σκευασμάτων στα νοσοκομεία ευθύνης μας, που θα συμβάλλουν ουσιαστικά να ανταποκριθούμε στην αντιμετώπιση σημαντικών αναγκών στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στον ασθενή».

Η Επιτροπή Προμηθειών του Υπουργείου Υγείας που ενημερώθηκε σχετικά βρήκε την ως άνω πρωτοβουλία που ανέλαβε η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης ιδιαίτερα σημαντική, ενώ αναμένεται το παράδειγμα να ακολουθήσουν και οι άλλες Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας υλοποιώντας την παραπάνω ενέργεια.
Enhanced by Zemanta

Economist: Η Ελλάδα έχει μόνο δύο εβδομάδες για να πείσει ότι θα τα καταφέρει

Νέο χτύπημα για την Ελλάδα μέσα από τις σελίδες του «Ecomomist», αφού σε άρθρο του βρετανικού περιοδικού εκφράζονται αμφιβολίες σχετικά με το αν η ελληνική κυβέρνηση θα μπορέσει τελικά να πείσει την Τρόικα για τη δυνατότητα επαναφοράς τους προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής σε τροχιά...

«Η Ελλάδα έχει μόνο δύο βδομάδες για να πείσει τους δανειστές της ότι μπορεί να επαναφέρει σε τροχιά τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις». Αν τα νέα σχέδια της Αθήνας να δρομολογήσει περικοπές δαπανών ύψους 14,5 δισ. ευρώ την ερχόμενη διετία κριθούν μη ρεαλιστικά, η επόμενη δόση των 31,2 δισ. ευρώ δεν θα εκταμιευτεί, αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο του περιοδικού..

Σε αυτή την περίπτωση, δε θα είναι δυνατή η ανακεφαλαίωση των μεγάλων τραπεζών, οπότε ελλείψει πιστώσεων, η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί και θα παγώσουν μισθοί και συντάξεις. Τότε η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα είναι θέμα μερικών εβδομάδων, επισημένει ο «Ecomomist».

Χανιά: Στα χέρια των αρχών 20χρονος διακινητής ναρκωτικών... και οι πελάτες του

Με ναρκωτικά "τροφοδοτούσε" τις "πιάτσες" των τοξικομανών στα Χανιά, ένας 20χρονος, ενώ στα χέρια των αρχών έπεσαν μαζί με αυτόν και τρεις "πελάτες" του.
Οι δύο Έλληνες, ηλικίας 20 και 25 ετών, ένας 25χρονος Αλβανός και ένας 18χρονος Ρουμάνος συνελήφθησαν από άνδρες της δίωξης ναρκωτικών και της ΟΠΚΕ Χανίων για πώληση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, κατά περίπτωση.

Κατασχέθηκαν συνολικά 46,5 γρ. κάνναβης, μία ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 160 ευρώ.

Το "κουβάρι" της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται με αφορμή πληροφορίες για τη δράση του 20χρονου, ενώ χθες το μεσημέρι συνελήφθη ο 25χρονος Έλληνας και οι δύο αλλοδαποί, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, 31,5 γρ. ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία είχαν προμηθευτεί από τον 20χρονο.

Ο 20χρονος εντοπίσθηκε και συνελήφθη χθες το απόγευμα, στο σπίτι του. Στην κατ' οίκον έρευνα που ακολούθησε παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 15 γρ. ακατέργαστης κάνναβης, μία ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 160 ευρώ, προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών ουσιών.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.
cretalive.gr

Ένας διαρρήκτης που εκτός από χρήματα ήθελε... και καναρίνια!

Προβληματίζουν την αστυνομία, η δράση και τα... κολλήματα του πρωταγωνιστή της υπόθεσης


Πρόκειται για έναν 36χρονο, που ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ως ο δράστης της διάρρηξης σε μια εκκλησία της πόλης από την οποία άρπαξε την περασμένη Κυριακή (22-07-2012) τάματα και αφιερώματα πιστών απροσδιόριστης αξίας.

Δυο ημέρες  αργότερα επιχείρησε να διαρρήξει άλλη μια εκκλησία για να κλέψει, αλλά έγινε αντιληπτός από έναν κάτοικο της περιοχής και τράπηκε σε φυγή. Την ίδια ημέρα, κατάφερε να μπει στην αυλή του σπιτιού ενός 53χρονου και προσπάθησε να αρπάξει το κλουβί με τα καναρίνια του!

Ο ιδιοκτήτης τον πήρε είδηση και τον καταδίωξε, αλλά και πάλι κατάφερε να ξεφύγει τρέχοντας. Ωστόσο, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Ζωνιανά: Γιορτή Βοσκού και Τυριού

Καντάδα, Χορός στις πλατείες, Λύρες, λαγούτα, νταούλια, ασκομαντούρες, μαντολίνα και ένα παρεϊστικο στέκι στην καρδιά των εκδηλώσεων για όλα τα μέλη και τους φίλους του, θα βρουν όσοι ακολουθήσουν τον Όμιλο Αετογιάννη στα Ζωνιανά την ερχόμενη Κυριακή 29 Ιουλίου 2012.

Ο Όμιλος προσκλήθηκε, και φέτος, να συμμετάσχει με τη μουσική, το χορό, το ύφος και την ατμόσφαιρα που δημιουργεί, στην Γιορτή Βοσκού και Τυριού των Ζωνιανών η οποία διοργανώνεται για πέμπτη χρονιά και αναμένεται να φιλοξενήσει χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.

Η εμφάνιση του Ομίλου θα ξεκινήσει από την πλατεία που βρίσκεται στην κορφή του χωριού με μουσική και χορό, θα συνεχιστεί με καντάδα στον κεντρικό δρόμο όπου η παρέα θα δοκιμάζει τις τοπικές γεύσεις κρητικής μαγειρικής που ετοιμάζουν οι φιλότιμες γυναίκες του χωριού.

Παρασύροντας τους παρευρισκόμενους σε ένα ανθρώπινο κύμα παράδοσης, κεφιού και συμμετοχής θα καταλήξει στην κεντρική κάτω πλατεία για την παράσταση των χορευτικών που συμμετέχουν και στη συνέχεια την τελετή παρουσίασης του μεγαλύτερου τυριού του κόσμου βάρους περισσότερου του ενός τόνου.

Απέναντι από την εξέδρα των μουσικών θα βρίσκεται το στέκι των μελών και φίλων του Αετογιάννη όπου όλοι μαζί θα υποστηρίζουν τις χορευτικές ομάδες που θα παρουσιάζουν χορούς από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα. Στη συνέχεια θα συμμετέχουν στο μεγάλο γλέντι που θα στηθεί στην πλατεία.

Παράλληλα, στο στέκι του Αετογιάννη, θα προβάλλονται οι παλαιότερες εκδηλώσεις του Ομίλου με θέμα "ΖΩΝΙΑΝΑ: η άλλη όψη" και οι προηγούμενες γιορτές Βοσκού & Τυριού.

Η παρουσία και φέτος του Ομίλου Αετογιάννη στα Ζωνιανά εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο υποστήριξης της Παιδείας & του Πολιτισμού στην ιδιαίτερη τοπική κοινότητα καθώς και στην ενδυνάμωση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ρεθύμνου το οποίο προσφέρει τρόφιμα στους απόρους συνανθρώπους μας.

Η αφετηρία του κομβόι αυτοκινήτων του Ομίλου έχει οριστεί στο ύψος του ξενοδοχείου Candia Maris (Αμμουδάρα) στις 4μμ της Κυριακής. Τηλ. 6976 216712.

Όσα μέλη & φίλοι μας δεν θα έρθουν από την αφετηρία, μπορούν να βρουν τον Όμιλο στο στέκι του, στην κεντρική Πλατεία των εκδηλώσεων.

Δημοσκόπηση δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC, για λογαριασμό της εφημερίδας  "Η Ελλάδα Αύριο", το 64% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ μόνο το 17% θεωρεί ότι η χώρα βαδίζει στη σωστή.

Όσον αφορά την ερώτηση "ποιο κόμμα θα ψηφίζατε, αν την ερχόμενη Κυριακή γίνονταν βουλευτικές εκλογές", τα αποτελέσματα είναι τα εξής.
  • ΣΥΡΙΖΑ                                  16,5%
  • Ν.Δ.                                       16,0%
  • ΠΑΣΟΚ                                   5,5%
  • ΑΝΕΞ.ΕΛΛΗΝΕΣ                      5,0%
  • ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ                           4,5%
  • ΔΗ.ΜΑΡ.                                 4,0%
  • ΚΚΕ                                        3,5%
  • ΔΗΜ.ΞΑΝΑ                              1,0%
  • ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ                         1,5%
  • ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ                    21,4%
  • ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ-ΑΠΟΧΗ             15,1%
  • ΔΕΝ ΞΕΡΩ/ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ         6,0%
Ακόμη, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 61% των ερωτηθέντως θεωρεί ότι η κυβέρνηση είναι ασυνεπής και το 23% συνεπής.

Σε ποσοστό 81% θεωρεί βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα πάρει νέα μέτρα μείωσης μισθών και συντάξεων, έναντι 9% που λέει ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα και 4% που λένε "εξαρτάται".
Το 44% θεωρεί ότι δεν υπάρχει πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη έναντι 43% που θεωρεί ότι υπάρχει.

Το 77% δηλώνει δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση έναντι 16% που δηλώνει ικανοποιημένο.

Ηράκλειο: Της έκλεψε το ποδήλατο και... έπεσε πάνω της !

Blue Bicycle
 (Photo credit: Wikipedia)
Βόλτα με ποδήλατο που είχε κλέψει στις 22 Ιουλίου από πυλωτή πολυκατοικίας στο Ηράκλειο, έκανε στους δρόμους της πόλης 27χρονος.

 Ο νεαρός για κακή του τύχη ωστόσο έπεσε πάνω στην ιδιοκτήτρια του η οποία το αναγνώρισε και ειδοποίησε την αστυνομία.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, η οποία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.
Enhanced by Zemanta

London School of Economics: Ποιά είναι η ιδανικότερη μέρα για σεξ;

Μπορεί και να μη χρειάστηκε ποτέ ως τώρα να το κάνετε αλλά καλού κακού το London School of Economics έκανε έρευνα και βρήκε την κατάλληλη μέρα για εσάς.
Η Πέμπτη λοιπόν είναι η ιδανικότερη μέρα να κάνετε σεξ γιατί τη συγκεκριμένη μέρα λένε οι ειδικοί ότι το σώμα παράγει πιο ενεργές σεξουαλικές ορμόνες και επιπλέον η χημεία με τον ή την σύντροφο είναι μεγαλύτερη. Και μάλιστα το σεξ το πρωί της Πέμπτης είναι καλύτερο γιατί και οι άντρες έχουν αυξημένη τεστοστερόνη και οι γυναίκες πενταπλάσια οιστρογόνα.
Έτσι για την ιστορία η χειρότερη μέρα, που δεν ενδείκνυται για σεξ είναι η Τρίτη σύμφωνα με τους ειδικούς πάντα. Εσείς όμως μην πτοείστε, όποτε σας κάνει κέφι κάντε το!
Πηγή:Newsbomb

Χανιά: Έπαιζαν παράνομα πόκα

100 Cupcakes Game
100 Cupcakes Game (Photo credit: Z Andrei)
Οι παραλλαγές της ΠΟΚΑΣ , έκαψαν αρκετούς Έλληνες και αλλοδαπούς που έπαιζαν παράνομα σε κατάστημα των Χανίων.

Συγκεκριμένα  συνελήφθη ένας Έλληνας ως υπεύθυνος του καταστήματος και διοργανωτής, καθώς και δεκανέα ακόμα άτομα Έλληνες και Αλλοδαποί που συμμετείχαν ως παίκτες, στο απαγορευμένο τυχερό χαρτοπαίγνιο «ΠΟΚΑ» και συγκεκριμένα στην παραλλαγή «TEXAS - HOLD ΄EM», με μάρκες.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
1.250 χαρτοπαικτικές μάρκες που αντιστοιχούσαν στο χρηματικό ποσό των 32.500 ευρώ.
13 κουτιά με τράπουλες καθώς και ένα σημειωματάριο με ονόματα παικτών και διακινούμενων ποσών. 
Enhanced by Zemanta

Καταχρηστική η εκ περιτροπής απασχόληση μετά από άδεια μητρότητας

«Να τεθούν κριτήρια για την αποδοχή της αναγγελίας οικιοθελούς αποχώρησης των εργαζομένων από τις υπηρεσίες του ΟΑΕ∆, δεδομένου ότι σε πολλές περιπτώσεις ο εργοδότης καταθέτει τη δήλωση εν αγνοία του εργαζομένου, κατά τη διάρκεια αναρρωτικών αδειών ή ανάλογων περιπτώσεων, δημιουργώντας τεκμήρια σε βάρος του», προτείνει σε ειδική έκθεσή του ο Συνήγορος του Πολίτη.
Από το 2011, ο Συνήγορος του Πολίτη έχει χειριστεί σημαντικό αριθμό καταγγελιών για επιβολή µε µονοµερή απόφαση του εργοδότη εκ περιτροπής απασχόλησης, σε γυναίκες εργαζόμενες στον ιδιωτικό τοµέα, οι οποίες επιστρέφουν στην εργασία τους µετά από άδεια µητρότητας.
Στην συνοπτική ειδική έκθεση του ο Συνήγορος του Πολίτη διαπιστώνει ότι με την επίκληση αόριστων οικονοµικών λόγων, ολοένα αυξανόµενος αριθµός επιχειρήσεων θέτει σε εκ περιτροπής εργασία, χωρίς την τήρηση των προϋποθέσεων του νόµου, άρα παράνοµα και καταχρηστικά, εργαζόµενες που επιστρέφουν από άδεια µητρότητας και τελούν σε ειδικό καθεστώς προστασίας από απόλυση.
Η Επιθεώρηση Εργασίας ασκεί τυπικό έλεγχο, θεωρώντας το πρακτικό διαβούλευσης και το πρόγραµµα εργασίας του προσωπικού που τίθεται σε εκ περιτροπής απασχόληση, χωρίς να δύναται να εξετάσει αν συντρέχει πράγµατι «περιορισµός» της δραστηριότητας της επιχείρησης, αφού η έννοια αυτή είναι αόριστη και δεν εξειδικεύεται στο νόµο. Η αοριστία αυτή επιτρέπει στους εργοδότες να επικαλούνται γενικώς οικονοµικές δυσχέρειες, χωρίς να προσκοµίζουν συγκεκριµένα στοιχεία από τα οποία να προκύπτει π.χ. η µείωση του κύκλου εργασιών τους.
Για τους λόγους αυτούς, ο Συνήγορος του Πολίτη προτείνει να τεθούν συγκεκριμένα κριτήρια ελέγχου της οικονομικής κατάστασης της επιχείρησης, ώστε να μπορεί να ελεγχθεί κατά πόσον το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας είναι νόµιµο και εύλογο. Επίσης να γίνονται επαναλαµβανόµενοι έλεγχοι από το ΣΕΠΕ µετά τη θέση των εργαζομένων σε εκ περιτροπής απασχόληση, για να διαπιστώνεται αν εφαρµόζεται το πρόγραµµα εργασίας που δηλώθηκε ή αν υφίσταται καταστρατήγηση. Να τεθούν εκ του νόµου κριτήρια ελέγχου της µείωσης του χρόνου εργασίας ώστε η µείωση των αποδοχών που αυτή συνεπάγεται να µη θέτει σε διακινδύνευση την αξιοπρεπή διαβίωση του/της εργαζόµενου/ης (όπως π.χ. συµβαίνει όταν επιβάλλεται εργασία µίας ηµέρας την εβδοµάδα). Να ελέγχεται αυστηρά κατά πόσον ο εργοδότης προέβη σε αναλογική κατανοµή της µείωσης των ηµερών εργασίας σε όλους ή τους εργαζόµενους ή σε επιλεκτική µείωση του ωραρίου εργασίας εργαζόµενων που είναι έγκυες ή τελούν σε περίοδο προστασίας λόγω µητρότητας.
Real.gr

Επιμελητήριο Ηρακλείου: Σεμινάριο ιστιοπλοΐας στη Μαγιόρκα

Βασικές γνώσεις ιστιοπλοΐας και καλά Αγγλικά και φύγατε για τη Μαγιόρκα στο εκπαιδευτικό σεμινάριο ιστιοπλοΐας που  θα πραγματοποιήσει το Επιμελητήριο Ηρακλείου.
Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση:

«Το  Επιμελητήριο Ηρακλείου ενημερώνει τα μέλη του ότι πρόκειται να πραγματοποιήσει εκπαιδευτικό σεμινάριο ιστιοπλοΐας στη Μαγιόρκα της Ισπανίας από  10 έως 14 Σεπτεμβρίου 2012.
Στην εκπαιδευτική αποστολή μπορούν να συμμετάσχουν 10 επιχειρηματίες - μέλη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, οι οποίοι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο ναυτικό τουρισμό και κυρίως στην ιστιοπλοΐα.
Οι συμμετέχοντες  θα  λάβουν θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα ιστιοπλοΐας, ενώ τα έξοδα διατροφής και διαμονής τους, στο ναυτικό κέντρο της Calanova της Μαγιόρκα, καλύπτονται εξ ολοκλήρου από το Επιμελητήριο.
Η εκπαιδευτική αποστολή του Επιμελητηρίου Ηρακλείου πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου INNONAUTΙCS σε συνεργασία με το Επιμελητήριο της Μαγιόρκα.
Προϋποθέσεις συμμετοχής
1. άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας
2. βασικές γνώσεις ιστιοπλοΐας και ναυτικού τουρισμού, για τις οποίες απαιτείται αποδεικτικό έγγραφο.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν έως τις 31 Ιουλίου 2012 με το Επιμελητήριο Ηρακλείου (κα. Δημάρη, dimari@ebeh.gr,  τηλ: 2810 302731)».

Επίθεση με μαγκούρα σε δήμαρχο

Έξαλλος ιδιοκτήτης ταβέρνας απειλούσε ότι θα τον σκοτώσει

Στα γραφεία του δημάρχου Καλύμνου Δημήτρη Διακομιχάλη εισέβαλλε ένας ιδιοκτήτης ταβέρνας, ο οποίος σε έξαλλη κατάσταση τον έβρισε και εκτόξευσε απειλές κατά της ζωής του, σύμφωνα με το tvkosmos.gr.
Στη συνέχεια βγήκε στο διάδρομο και πήρε ξύλινη μαγκούρα, που προηγουμένως είχε κρύψει πίσω από κάδο απορριμμάτων που βρισκόταν στο διάδρομο, και κατευθύνθηκε προς το γραφείο του δημάρχου.
Παρενέβησαν άμεσα δημοτικός σύμβουλος και υπάλληλοι που βρίσκονταν εκεί για να τον εμποδίσουν και εκείνος αποχώρησε σπάζοντας την τζαμαρία του διαδρόμου.
Ο δήμαρχος ενημέρωσε το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνου, ο οποίος συνοδευόμενος από αστυφύλακες άμεσα έφτασε στο Δημαρχιακό Μέγαρο, αλλά ήδη ο δράστης είχε αποχωρήσει. Στη συνέχεια ο κ. Διακομιχάλης υπέβαλε μήνυση, ενώ η αστυνομία αναζητεί τον δράστη.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο λόγος που έγινε έξαλλος ο δράστης ήταν ένα πρόστιμο που επέβαλε το Λιμεναρχείο Καλύμνου σε ένα μικρό πλοίο που την τελευταία εβδομάδα προσέγγιζε παρανόμως μπροστά στο παραλιακό κατάστημα του δράστη μεταφέροντας του πελάτες, για το οποίο θεώρησε υπεύθυνο το δήμαρχο.
Συγκεκριμένα ενώ ο χώρος πρόσδεσης των ημερόπλοιων έχει χωροθετηθεί μπροστά από το ξενοδοχείο Ολύμπικ, το ημερόπλοιο τις τελευταίες ημέρες, χωρίς τη σχετική άδεια, κατέπλεε στην άλλη πλευρά του λιμανιού και προσέδενε μπροστά στο κατάστημα του δράστη. Σκοπός της αλλαγής αυτής ήταν να κατευθύνονται οι επιβάτες του στην ταβέρνα του δράστη.

Τυμπάκι: "Άφαντος" ο δράστης

Δεν εμφανίστηκε τελικά χθες όπως αναμενόταν ενώπιον των αρχών ο 44χρονος που φέρεται να είναι πρωταγωνιστής του επεισοδίου με τους πυροβολισμούς σε βάρος τριών αδελφών στο Τυμπάκι τις προηγούμενες ημέρες.

Όπως δήλωσε στη "Νέα Κρήτη." ο δικηγόρος του φερόμενου ως δράστη, κ. Αντώνης Δαμανάκης: "ο πελάτης μου είναι τραυματισμένος πάρα πολύ σοβαρά. Έχει τραυματιστεί στο κεφάλι από μπουκάλια και μαχαιριές, ενώ είναι σπασμένο και το ένα του χέρι. 
 
Δεν είναι και τόσο ελαφριά η κατάστασή του... Νόμιζα ότι θα είχε τη δυνατότητα να εμφανιστεί σήμερα (σ.σ. χθες) ενώπιον της Δικαιοσύνης, επειδή όμως έχει διάσειση, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να μετακινηθεί. Έχει γύψο στο χέρι και 32 ράμματα στο κεφάλι".
  
Μάλιστα, ο κ. Δαμανάκης αναφέρθηκε και στην πρόθεση του εντολοδόχου του να προχωρήσει σε μηνύσεις. Κλείνοντας, ο συνήγορος του 44χρονου επισήμανε ότι ο πελάτης του δεν εμφανίστηκε επειδή δεν ήταν σε θέση να το κάνει και πρόσθεσε: "οποτεδήποτε κληθούμε από τη Δικαιοσύνη είμαστε έτοιμοι να παρουσιαστούμε".

Υπενθυμίζεται ότι τα αίματα ανάμεσα στις δύο οικογένειες φέρεται να είχαν ανάψει από την προηγούμενη μέρα, όταν, όπως καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, ο 39χρονος αδερφός του 44χρονου είχε επιτεθεί και χτυπήσει με λοστό το 18χρονο αδερφό των τριών τραυματισμένων αδερφών.

Εντωμεταξύ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο συνεχίζουν να νοσηλεύονται τα τρία αδέρφια, που την περασμένη Τρίτη τραυματίστηκαν από πιστόλι που φέρεται να κρατούσε 44χρονος συγχωριανός τους, στην πλατεία του Τυμπακίου.

Συγγενικό τους πρόσωπο αναφέρει στην "Νέα Κρήτη" , πως οι δύο από αυτούς είναι σε καλή κατάσταση, ενώ ο τρίτος, που έχει χτυπηθεί στο μηρό, είναι πιο σοβαρά, χωρίς ωστόσο να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Όπως μας πληροφορεί ο συγγενής των τραυματιών, στο Τυμπάκι υπάρχει τρομερή ένταση, ενώ παράλληλα κάνει λόγο και για παντελή απουσία της Αστυνομίας από την περιοχή.
Έχουν αφήσει το Τυμπάκι απροστάτευτο, δηλώνει χαρακτηριστικά.

Εξετάζεται κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο

Η κατάργηση του ήδη περικομμένου 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο συμπεριλήφθηκε στις προτάσεις που κατέθεσε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στους πολιτικούς αρχηγούς και θα εξετασθεί εκ νέου την προσεχή Δευτέρα.

Εάν υιοθετηθεί η πρόταση αυτή οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα χάσουν κατ' ελάχιστο 1.000 ευρώ, δηλαδή 500 ευρώ του Δώρου Χριστουγέννων, 250 ευρώ του Δώρου Πάσχα και 250 ευρώ του επιδόματος αδείας. Την ίδια στιγμή θα προέκυπτε ετήσιο όφελος 700 εκατομμυρίων ευρώ για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Στα μέτρα ύψους 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που υπέβαλε το οικονομικό επιτελείο και συζήτησαν χθες Πέμπτη ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, περιλαμβάνεται η κατάργηση του ήδη περικομμένου 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο (έχει αντικατασταθεί με επίδομα ύψους 1.000 ευρώ ετησίως), η κατάργηση της 13ης και της 14ης επικουρικής σύνταξης και πρόταση κλιμακωτών περικοπών 5% για όλες τις συντάξεις από 1.000 έως 1.400 ευρώ και 10% για τις συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.400 ευρώ, μέτρο που οδηγεί σε εξοικονόμηση δαπανών 880 εκατομμυρίων ευρώ. Αν αφαιρεθούν οι περικοπές στο τμήμα των κύριων συντάξεων από 1.000 έως 1.400 ευρώ, τότε το δημοσιονομικό όφελος μειώνεται κατά 214 εκατομμυρίων ευρώ.

Αντίστοιχα, αν το πλαφόν στις συντάξεις από τα 2.200 ευρώ αυξηθεί στα 2.500 ευρώ, τότε η αποδοτικότητα του μέτρου περιορίζεται από τα 1,484 δισεκατομμύρια ευρώ στα 815 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι ο συνδυασμός των προτεινόμενων αλλαγών από τους τρεις αρχηγούς οδηγεί στην ανάγκη εξεύρεσης ισοδύναμων μέτρων ύψους 883 εκατομμύρια ευρώ.

Στον κατάλογο των μέτρων που εξετάζεται ακόμα να εφαρμοστούν από τους επόμενους μήνες και σαφώς πριν από την έναρξη του 2013 περιλαμβάνονται οι περικοπές στα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων (22,67%) εξοικονομώντας 400 εκατομμύρια ευρώ.

Στη σύσκεψη τέθηκε και το θέμα της επιβολής πλαφόν 1.500 ευρώ σε ετήσια βάση στις δαπάνες φάρμακων και ιατρικής περίθαλψης, αν και αρχικά στελέχη του οικονομικού επιτελείου δεν υιοθετούσαν τη σχετική πρόταση του ΚΕΠΕ. Ακόμη, εξετάσθηκε η επιβολή διδάκτρων στους "αιώνιους" φοιτητές και τους μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Αγία Βαρβάρα Γόρτυνας: "Αγκαλιάστηκαν" αυτοκίνητα - Τρεις τραυματίες

Σοβαρό τροχαίο λίγο πριν τις 7.00 χθες το απόγευμα στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας του Δήμου Γόρτυνας.

Σοβαρά τραυματισμένος είναι ένας άνδρας και ελαφρύτερα η σύζυγός του και ο 18χρονος γιός του.

 Το ατύχημα σημειώθηκε από την σύγκρουση δύο αυτοκινήτων.

Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Διερευνώνται τα αίτια από την τροχαία.

«Αγνωστους λογαρισμούς» του Ακη θα παρουσιάσει ο Ζήγρας

Νέα στοιχεία για «άγνωστους λογαριασμούς» του Ακη Τσοχατζόπουλου σε ξένες τράπεζες θα παρουσιάσει τις επόμενες εβδομάδες στους δικαστικούς λειτουργούς ο ξάδελφός του κ. Νίκος Ζήγρας.


Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» ο Ν. Ζήγρας φέρεται να έχει ενημερώσει τους δικαστικούς λειτουργούς ότι θα παρουσιάσει νέα στοιχεία με κρυφούς λογαριασμούς του Α. Τσοχατζόπουλου που ανοίχτηκαν σε τράπεζες του εξωτερικού -κυρίως σε Αυστρία, Γερμανία και Ελβετία- με τη χρήση διαβατηρίου του κ. Ζήγρα που του είχε «υφαρπάξει», όπως ο ίδιος κατήγγειλε, ο πρώην υπουργός.

Ο Ν. Ζήγρας σε μια κίνηση «καλής θέλησης», για να βελτιώσει τη «θέση του», δεσμεύτηκε στους δικαστές ότι θα αναζητήσει στο εξωτερικό με την βοήθεια συνεργατών του και θα καταθέσει όλα τα σχετικά έγγραφα για άγνωστους λογαριασμούς του σκανδάλου Τσοχατζόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες τα περισσότερα από αυτά τα στοιχεία δεν είναι γνωστά στους ερευνητές της υπόθεσης αφού τα σχετικά παραστατικά φέρεται να είναι τμήμα του αρχείου του κ. Τσοχατζόπουλου που έχει κλαπεί -πριν από δύο χρόνια- από το γραφείο της οδού Κομνά Τράκα και είναι σε άγνωστο σημείο, στην Αθήνα.

Ο Ν. Ζήγρας φέρεται να έχει αναφέρει σε δικαστικούς λειτουργούς ότι μπορεί να αποδείξει ότι πραγματικός δικαιούχος αυτών των λογαριασμών είναι ο ίδιος ο πρώην υπουργός, με αντιπαραβολή των υπογραφών που βρίσκονται σε αυτά και με σχετικό γραφολογικό πόρισμα.

Πάντως μία νέα διάσταση στην απολογία Ζήγρα δίνει το περιεχόμενο της προηγηθείσας κατάθεσης της πρώην συζύγου του, Σώνας Λεοντοπούλου. Η κυρία Λεοντοπούλου είχε καταθέσει, τον Νοέμβριο του 2011, πολλά από τα στοιχεία που μνημόνευσε προ μερικών ημερών ο κ. Ζήγρας, ωστόσο είχε αναφερθεί σε ορισμένα πρόσωπα και καταστάσεις για τα οποία απέφυγε να μιλήσει προσφάτως ο ξάδελφος του κ. Τσοχατζόπουλου.

Η σύζυγος του κ. Ζήγρα είχε μιλήσει λοιπόν για τις συναντήσεις και τις συναλλαγές των κ. κ. Τσοχατζόπουλου και Ζήγρα με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών κ. Ντίνο Μιχαηλίδη αλλά και με τους επιχειρηματίες κ. κ. Σαχπατζίδη και Αλ Ζαγιάτ. Ωστόσο, στην κατάθεσή της η κυρία Λεοντοπούλου μιλά για συναντήσεις των Ζήγρα και Τσοχατζόπουλου με τον γνωστό έμπορο όπλων Τζωρτζ Χάλαγκ -είχε αναφερθεί σαν δανειοδότης του Ανδρέα Παπανδρέου- με εκπρόσωπο παλαιστινιακής αρχής στην Αθήνα αλλά και με έναν αυστριακό υπουργό για τις οποίες δεν αναφέρει οτιδήποτε ο ξάδελφος του πρώην υπουργού.
 
TOVIMA.GR

Έβαλαν στο Φαράγγι της Σαμαριάς εικονική πυρκαγιά

Άσκηση επί χάρτου, για την προστασία του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, πραγματοποιήθηκε στα Χανιά.

Το σενάριο της άσκησης αναφερόταν σε εκδήλωση πυρκαγιάς στον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς, η οποία πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω των βορειοδυτικών ανέμων με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο.

Η προστασία και ασφαλής απομάκρυνση επισκεπτών και τραυματιών αλλά και η προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς, ήταν μερικά από τα γεγονότα που συνέθεταν το σκηνικό αντιμετώπισης της καταστροφής με βάση το σενάριο της άσκησης.

Η άσκηση υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και σε αυτή έλαβαν μέρος εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων της Κρήτης.

«Στόχος της άσκησης δεν ήταν μόνο η αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, αλλά και ο συντονισμός των δεκάδων φορέων που εμπλέκονται», τόνισε μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης

Η άσκηση επί χάρτου «Σαμαριά -SOS- 2012» στην οποία προσομοιώνεται το τακτικό επίπεδο, αποσκοπούσε στον έλεγχο, τη δοκιμασία και την αξιολόγηση των σχεδίων έκτακτης ανάγκης όλων των εμπλεκόμενων φορέων και των διαδικασιών της Πολιτικής Προστασίας σχετικά με την ετοιμότητα, την αντιμετώπιση και την αποκατάσταση καταστροφών που προκαλούνται από πυρκαγιά στον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς.

Επίσης, απέβλεπε στον έλεγχο και τη λειτουργία των επικοινωνιών, στη διοίκηση και το συντονισμό των επιχειρήσεων και ειδικότερα στην προστασία των επισκεπτών στο Φαράγγι της Σαμαριάς.

Δολοφονία και τραυματισμός μετά από καυγά σε μπαρ

Ένας 61χρονος με χρήση εύφλεκτου υγρού τραυμάτισε σήμερα τα ξημερώματα θαμώνα μπαρ στην Ερμούπολη Σύρου και στη συνέχεια, όταν επιχείρησαν να τον ακινητοποιήσουν, πυροβόλησε και σκότωσε το συνιδιοκτήτη του καταστήματος.

Ο 61χρονος, που είχε έρθει στο νησί από την Αιτωλοακαρνανία, πήγε στο μπαρ όπου είχε φραστικό επεισόδιο με άλλο θαμώνα. Κατά την λογομαχία του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε με εύφλεκτο υγρό.

Στη συνέχεια, άλλοι θαμώνες με τον ιδιοκτήτη προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν τον 61χρονο, ο οποίος πυροβόλησε με όπλο κσι τραυμάτισε στο θώρακα 42χρονο συνιδιοκτήτη του καταστήματος.

Και οι δυο τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Σύρου όπου στις 05.25 υπέκυψε στα τραύματα του ο 42χρονος.

Αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη μετά από λίγη ώρα σε άλλο σημείο του νησιού.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το όπλο που χρησιμοποίησε το είχε πετάξει στο λιμάνι και εντοπίστηκε από δύτες ενώ παράλληλα είχε ζητήσει να τον περιμένει σκάφος για να φύγει από την Σύρο.

Από την Κρήτη στη βιομηχανία του θεάματος στις ΗΠΑ

Μεταξύ των Ελλήνων που έχουν μια πετυχημένη καριέρα στο εξωτερικό είναι και μια νέα Ελληνίδα από το Ηράκλειο της Κρήτης, η Χριστίνα Μαρούδα, που έχει ήδη ξεχωρίσει στον εξαιρετικά ανταγωνιστικό χώρο... της βιομηχανίας θεάματος στις ΗΠΑ. Ιδρύτρια του Indian Film Festival στο Λος Αντζελες, διευθύνουσα σύμβουλος της Media Partners Global και, πιο πρόσφατα, στέλεχος του Film Society στο Lincoln Center της Νέας Υόρκης που διοργανώνει το New York Film Festival, ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ κινηματογράφου στον κόσμο.

* Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τη βιομηχανία του θεάματος; Τι σας έκανε να βγείτε από τα ευρωπαϊκά σύνορα και να βρεθείτε στις ΗΠΑ;

Μου άρεσε πάντα ο χώρος του θεάματος, όπως και το μάρκετινγκ ταυτόχρονα. Οι ΗΠΑ και συγκεκριμένα το Λος Άντζελες είναι η παγκόσμια πρωτεύουσα της ψυχαγωγίας και του θεάματος, αλλά και του μάρκετινγκ. Όλα τα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του θεάματος έχουν τα κεντρικά τους γραφεία στο Λος Άντζελες. Οπότε αποφάσισα να πάω εκεί για μεταπτυχιακές σπουδές στο μάρκετινγκ ενώ παράλληλα έκανα και ένα πρόγραμμα πάνω στο μάρκετινγκ και τη διανομή στο χώρο του κινηματογράφου. Ξεκίνησα να εργάζομαι στο Τμήμα Μάρκετινγκ της Lions Gate Entertainment και στη συνέχεια στο AFI Fest, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου που διοργανώνει το American Film Institute στο Λος Άντζελες. Το 2002 θέλησα να μπω στο χώρο του θεάματος με κάτι το οποίο θα μου ανήκε. Έκανα λοιπόν ένα business plan και αποφάσισα να ξεκινήσω το Φεστιβάλ Ινδικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες (IFFLA).

Στο Φεστιβάλ αυτό προβάλλουμε κυρίως ανεξάρτητο ινδικό κινηματογράφο, ταινίες από διαφορετικές περιοχές της Ινδίας που είναι σε διάφορες γλώσσες, ταινίες της ινδικής διασποράς, κυρίως αγγλικές, και τέλος κάποιες ταινίες Μπόλιγουντ, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το καθαρά εμπορικό κομμάτι του ινδικού κινηματογράφου.

Σιγά-σιγά το IFFLA καθιερώθηκε όχι μόνο ως ένα πολιτιστικό γεγονός της ινδικής κοινότητας του Λος Άντζελες, αλλά και ως ο συνεκτικός κρίκος Αμερικής - Ινδίας στη βιομηχανία του θεάματος. Ειδικά το 2008 όταν βγήκε το “Slumdog Millionaire” συνεργαστήκαμε με όλα τα στούντιο που άρχισαν να δουλεύουν με Ινδία. Δεδομένου ότι η Ινδία δεν έχει Γραφεία Κινηματογράφου (Film Commission) στις ΗΠΑ όπως κάποιες άλλες χώρες, το IFFLA αποτελεί την πλατφόρμα από την οποία ξεκινούν όλα και στην οποία καταλήγουν όλα όσα έχουν να κάνουν με την Ινδία και τον ινδικό κινηματογράφο. Οποιοσδήποτε έχει μια ερώτηση ή θέλει πληροφορίες για την Ινδία, για ηθοποιούς, για σενάρια, για άδειες, κ.λπ. απευθύνεται σε μας.

* Πώς συνδέεται το IFFLA με τη διεθνή βιομηχανία θεάματος;

Α. Σίγουρα το IFFLA έχει καθιερωθεί ως το Φεστιβάλ που παρακολουθούν πρώτ’ απ’ όλα τα υπόλοιπα ινδικά φεστιβάλ προτού αποφασίσουν ποιες ταινίες θα προβάλλουν. Σε μας απευθύνονται τα φεστιβάλ κινηματογράφου της Νότιας Ασίας και αρκετά διεθνή φεστιβάλ, ιδιαίτερα μετά το “Slumdog Millionaire”, οπότε δημιουργήθηκε ένα μεγάλο ενδιαφέρον για τον ινδικό κινηματογράφο.

Εκτός αυτού, το IFFLA καλεί όλους τους διανομείς και τους παραγωγούς του Χόλιγουντ στις τελετές έναρξης και λήξης του Φεστιβάλ. Εδώ και οκτώ χρόνια διοργανώνουμε το “One-on-One”, μια συνάντηση στην οποία συμμετέχουν αφενός οι σκηνοθέτες και οι παραγωγοί των ταινιών μας και αφετέρου οι διανομείς, παραγωγοί και ατζέντηδες του Χόλιγουντ. Έτσι, στο πλαίσιο αυτών των συναντήσεων έχουν δημιουργηθεί κάποιες πολύ σημαντικές συνεργασίες: ηθοποιοί έχουν βρει μάνατζερ, σκηνοθέτες που είναι και σεναριογράφοι έχουν γράψει σενάρια για κάποια στούντιο του Χόλυγουντ κ.λπ. Ο θεσμός αυτός έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία.

* Πιστεύετε ότι η βιομηχανία θεάματος του Χόλιγουντ είναι πλέον έτοιμη να προβάλει ουσιαστικά την πολυ-πολιτισμικότητα, εντάσσοντας ξένους ηθοποιούς στις ταινίες που γυρίζονται σήμερα εκεί;

Έχουμε αρχίσει να βλέπουμε ηθοποιούς ινδικής καταγωγής να εμφανίζονται στην τηλεόραση παίζοντας ρόλους πέρα από τον στερεοτυπικό ταξιτζή ή μικροπωλητή. Βέβαια αυτό το ταμπού δεν έχει ξεπεραστεί ακόμα εντελώς. Και γενικά, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για ηθοποιούς άλλων εθνικοτήτων...

* Τα φεστιβάλ κινηματογράφου αποτελούν αποτελεσματικό μέσο μάρκετινγκ για τις ταινίες;

Ναι, διότι η διαφήμιση έχει ακριβύνει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια. Είναι πολύ βολικό για τις εταιρείες παραγωγής και διανομής και τα στούντιο να στείλουν την ταινία τους στο Φεστιβάλ του Τορόντο, του Παλμ Σπρινγκς ή στο AFI Fest και γενικά σε οποιαδήποτε αγορά έχουν υπόψη τους... Το Φεστιβάλ διοργανώνει την πρεμιέρα, στέλνει δελτία Τύπου και προσκλήσεις και κάνει διαφήμιση και promotion στις ταινίες που προβάλλει. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ένα στούντιο είναι να πληρώσει για να πάνε οι ηθοποιοί και ο σκηνοθέτης στο Φεστιβάλ. Για όλους αυτούς τους λόγους υπάρχει μεγάλος συναγωνισμός για να μπει μια ταινία σε κάποιο μεγάλο Φεστιβάλ.

* Μιλήστε μας και για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης (NYFF) όπου εργάζεστε τελευταία.

Το NYFF είναι το πιο καθιερωμένο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στις ΗΠΑ, καθώς λανσάρει όλες τις ταινίες στις ΗΠΑ και κάνει πολλές παγκόσμιες πρεμιέρες. Διοργανώνεται από το Film Society στο Lincoln Center και είναι ένας θεσμός που λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία εδώ και πενήντα χρόνια. Έχει έντονο διεθνή χαρακτήρα και είναι εξίσου σημαντικό όσο το Φεστιβάλ των Καννών ή του Τορόντο. Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στον Richard Peña, τον διευθυντή προγράμματος του Φεστιβάλ εδώ και είκοσι πέντε χρόνια. Πρόκειται για μορφή στον χώρο του κινηματογράφου, έναν άνθρωπο με αστείρευτες γνώσεις, ζεστή προσωπικότητα και ιδιαίτερο χιούμορ και είναι μεγάλη τιμή για μένα να δουλεύω μαζί του.

Εκτός από το NYFF που πραγματοποιείται κάθε Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, το Film Society παρουσιάζει κάθε χρόνο και έντεκα εξειδικευμένα κινηματογραφικά αφιερώματα. Για παράδειγμα, το “New Directors, New Films” (“Νέοι Σκηνοθέτες, Νέες Ταινίες”) προβάλλει μόνο τις πρώτες και τις δεύτερες ταινίες νέων σκηνοθετών και είναι το Φεστιβάλ που ανακάλυψε σκηνοθέτες όπως είναι ο Σπίλμπεργκ ή ο Πέδρο Αλμοδόβαρ. Υπάρχουν επίσης άλλα εξειδικευμένα αφιερώματα στον ανεξάρτητο κινηματογράφο, στον κινηματογράφο από Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Λατινική Αμερική, Ασία, Αφρική, σε ταινίες με θέμα τον χορό κ.λπ. Το NYFF στηρίζεται πολύ από τους Νεοϋορκέζους και έχει γύρω στα τέσσερις χιλιάδες μέλη.

* Το NYFF ενδιαφέρεται για τον ελληνικό κινηματογράφο;

Βέβαια. Το “New Directors, New Films” είχε προβάλει το “Attenberg” της Αθηνάς Τσαγγάρη πέρυσι. Επιπλέον, ένας από τους υπεύθυνους προγράμματος στο NYFF είναι ο Scott Foundas, ο οποίος είναι ελληνικής καταγωγής.

* Ποια είναι η γνώμη σας για τον ελληνικό κινηματογράφο τα τελευταία χρόνια;

Νομίζω ότι παρουσιάζει μια ανάκαμψη και έχει αρχίσει να προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε διεθνές επίπεδο. Όταν ένας υπεύθυνος προγράμματος ενός Φεστιβάλ ή ένας διανομέας ακούσει ότι προβάλλεται μια ελληνική ταινία, νομίζω ότι οι πιθανότητες να πάει να τη δει τώρα είναι πολύ μεγαλύτερες απ’ ό,τι ήταν πριν από πέντε χρόνια. Βέβαια τώρα η οικονομική κρίση δεν βοηθάει πολύ. Αλλά πιστεύω ότι μέσα από την οικονομική κρίση θα δούμε πολύ ωραίες ιστορίες, οι σκηνοθέτες και οι καλλιτέχνες θα ευαισθητοποιηθούν.
flashnews.gr
Enhanced by Zemanta

Κάντο όπως οι φίλες μας Eva και Gisele!

Δεν μπορεί κάθε φορά που βλέπουμε τις αστραφτερές κυρίες που εκπροσωπούν τους διάσημους οίκους ομορφιάς, να είναι πάντα μέσα στη χλιδή και στη λάμψη και δεν μιλάμε για τα περιοδικά οι στημένες φωτογραφίες μέσω photoshop, αλλά για αληθινές παρουσίες σε event και gala.

Τι μυστικά έχουν οι Eva Mendes και η Gisele Bündchen και κλέβουν πάντα την παράσταση;

Διαβάστε 5 μυστικά όπλα που διαθέτουν και κάνουν την κάθε εξόρμηση τους μοναδική:

Αν θα κάνετε μια έξοδο τώρα που είναι καλοκαίρι, και θέλετε να φορέσετε ένα ντεκολτέ λίγο πιο βαθύ και πιο "χαλαρό"; Τότε χρησιμοποιήστε ταινίες διπλής όψης, κόψτε ένα μικρό κομμάτι και κολλήστε το μεταξύ δέρματος και υφάσματος. Έτσι θα αποφύγετε τα τυχόν ατυχήματα ειδικά τις βραδινές ώρες. Απλά φροντίστε να είναι μικρά διακριτικά κομμάτια για να μην φαίνονται.

Γρήγορο μυστικό για λεύκανση των δοντιών; Χρησιμοποιήστε μισή φράουλα και τρίψτε τα δόντια σας. Θα δείτε να γίνονται λευκά στο άψε-σβήσε. Απλά έχετε το νου σας, να μην αφήσετε υπολείμματα στα δόντια σας.

Χρησιμοποιήστε μικρά εσώρουχα strings τα οποία είναι χαμηλά και δεν θα έχετε κάποια «εμφάνιση» κατά τη διάρκεια κάποιας απότομης κίνησης και έτσι θα αποφύγετε τα αδιάκριτα βλέμματα.

Νιώσατε τα μαλλιά σας λιπαρά από την υγρασία; Αμέσως χρησιμοποιήστε λίγο ταλκ και τριφτέ τα. Θα δείτε ότι θα επανέλθουν στην φυσική τους μορφή και υφή. Απλά μην το παρακάνετε γιατί τότε θα έχετε πρόβλημα με το χρώμα.

Τέλος ένα μυστικό για τα πόδια, που το κάνουν συνέχεια η κυρίες στις πασαρέλες, είναι να χρησιμοποιήσετε λίγο βαζελίνη, στα σημεία, τα οποία το ψηλοτάκουνο σας, δημιουργεί τριβή. Θα αποφευχθεί, οποιαδήποτε φουσκάλα ή ερεθισμός να είστε σίγουρες. Το μόνο προσοχή, η βαζελίνη να είναι επώνυμη και προσοχή στο υλικό από το παπούτσι γιατί μπορεί να καταστραφεί.
Enhanced by Zemanta

''Χρυσάφι'' η βενζίνη στη Μεσαρά Ηρακλείου

Φωτιά έχουν πάρει τις τελευταίες 3 ημέρες τα καύσιμα στην Μεσσαρά, με την τιμή της αμόλυβδης να αγγίζει ακόμα και τα 1,87 ευρώ το λίτρο. Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων της περιοχής σπάνια γεμίζουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους, ενώ έχουν περιορίσει σε μέγιστο βαθμό και τις μετακινήσεις τους. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι και εκείνοι που προτιμούν να μετακινούνται με τις δίκυκλες μοτοσυκλέτες τους, βάζοντας μόλις 1 ευρώ βενζίνη.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για τις υψηλές αυτές τις τιμές και την νέα ανοδική πορεία της αμόλυβδης, ψάχνοντας παράλληλα για το πιο φθηνό πρατήριο υγρών καυσίμων, προκειμένου να γλυτώσουν ακόμα και λίγα λεπτά στο λίτρο. Η αύξηση που έχει πάρει τις τελευταίες 3 ημέρες η αμόλυβδη βενζίνη αγγίζει τα 15 λεπτά το λίτρο.

Παράπονα, όμως και διαμαρτυρίες εκφράζουν και οι Έλληνες επισκέπτες της Κρήτης για τις υπερβολικά και δυσανάλογα υψηλές, όπως τις χαρακτηρίζουν, τιμές των υγρών καυσίμων, συγκρίνοντάς τις με τις αντίστοιχες τιμές στην πόλη τους, λέγοντας ότι ήρθαν διακοπές στην μεγαλόνησο και είναι αναγκασμένοι είτε να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να την γνωρίσουν, είτε να περιορίσουν τις περιοχές που επρόκειτο να επισκεφτούν.

Οι ιδιοκτήτες των πρατηρίων υγρών καυσίμων, που καθημερινά βλέπουν την πελατεία τους να μειώνεται και τα ταμεία τους να αδειάζουν δικαιολογούν την αύξηση της βενζίνης, λέγοντας ότι η αύξηση κατά 15 λεπτά το λίτρο, που έχει παρατηρηθεί, είναι η αύξηση που επιβλήθηκε από τα διυλιστήρια και δεν μπορούν να χαμηλώσουν τις τιμές τους.
flashnews.gr

Στα χέρια της αστυνομίας 29χρονος που χτυπούσε και έβαζε να ζητιανεύει μια 13χρονη

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε 29χρονος, ο οποίος προωθούσε 13χρονη στην επαιτεία κατ’ εξακολούθηση, ενώ της προκαλούσε επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας σε βάρος του 29χρονου αφορά το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της εμπορίας ανήλικης και της πρόκλησης κατ΄ επανάληψη απλής και επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Όπως καταγγέλθηκε, ο 29χρονος από τον Φεβρουάριο του 2011 με την χρήση βίας, εκμεταλλευόμενος πρόβλημα υγείας της 38χρονης μητέρας της 13χρονης, την προώθησε στην επαιτεία μεταφέροντας την σε διάφορες περιοχές της Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Άρτας, Ιωαννίνων και Φιλιππιάδας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 29χρονος καρπώνονταν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που κέρδιζε η 13χρονη επαιτώντας και κατ΄ επανάληψη τις είχε προκαλέσει σωματικές βλάβες.
Ο 29χρονος θα οδηγηθεί στον ανακριτή Κέρκυρας.

Μπλόκαραν στην Κρήτη δεξαμενόπλοιο τουρκικών συμφερόντων

Δεξαμενόπλοιο τουρκικών συμφερόντων με σημαία Μάλτας μπλόκαραν το τελωνείο και η ΣΔΟΕ στην θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Παντάνασσας στην Κρήτη.

Μετά από έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει έλλειμμα στην ποσότητα των καυσίμων που μεταφέρει, με επακόλουθο να ακινητοποιηθεί μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Το δεξαμενόπλοιο είναι ναυλωμένο από την ΕΚΟ και μεταφέρει καύσιμα από τα διυλιστήρια προς την Αλεξανδρούπολη και το Ηράκλειο.


Πηγή: cretalive.gr
Enhanced by Zemanta

Οι 7 κινήσεις που κάνουν οι γυναίκες όταν θέλουν έναν άντρα!

Είναι γεγονός πως οι γυναίκες θεωρούνται πιο πολύπλοκες και απρόβλεπτες από τους άντρες. Ωστόσο φαίνεται ότι και αυτές έχουν... τα αδύνατα σημεία- σημάδια με τα οποία μας δείχνουν αν μας γουστάρουν πραγματικά! Δώστε ιδιαίτερη προσοχή:

7) Φτιάχνει τα μαλλιά της

Αυτό σίγουρα λέει κάτι, αφού μια κοπέλα το πράττει έχοντας αυτοπεποίθηση για τον εαυτό της. Θα το κάνει επίσης για να φαίνεται ωραία μπροστά σου και εσύ να την δεις με άλλο μάτι.

6) Κοιτάει τα χείλη σου

Άμα καμιά φορά δειτε κάποια κοπέλα να σας κοιτάζει και αντιληφθείτε πως εκεί που έχει καρφωμένα τα μάτια της είναι τα χείλια σας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε. Όχι μόνο της αρέσετε, αλλά σίγουρα θέλει να δοκιμάσει το πως φιλάτε!

5) Να μην σταυρώνει τα πόδια

Οι γυναίκες με ανοιγμένα πόδια (μην πάει το μυαλό σας στο σεξ), είναι ανοικτές για σχέσεις και σίγουρα είναι ένα καλό σημάδι όταν το κάνουν. Από την άλλη τα σταυρωμένα πόδια, δείχνουν έναν τοίχο μπροστά σας.

4) Είναι γυρισμένη προς τα εσένα

Εκεί καταλαβαίνεις ότι θέλει να σε απολαύσει και για αυτό αλλάζει την θέση του σώματος της, ώστε να έχει καλύτερη θέα. Ουσιαστικά θέλει να σε απορροφήσει με αυτόν τον τρόπο, όσο καλύτερα γίνεται.

3) Βρίσκει λόγους να είναι κοντά σου

Άμα προσέξετε κάποια κοπέλα σε πάρτι να σας πλησιάζει όλο και πιο πολύ, σημαίνει ότι πιάσατε τζάκποτ. Σίγουρα σας γουστάρει και θέλει να κάνει κάτι μαζί σας. Είναι ακριβώς όπως οι μαγνήτες, που τραβιούνται μεταξύ τους.

2) Σου πιάνει το χέρι

Εκεί που κάθεσαι και μιλάς με το κορίτσι, σου αγγίζει το χέρι. Εκεί θέλει να δείξει ότι είναι οικεία μαζί σου και σίγουρα σε έχει πολύ ψηλά στην υπόληψη της. Είναι ένας τρόπος να σου δείξει τα συναισθήματα της.

1) Χαμογελάει ή γελάει πολύ

Άμα γελάει με το παραμικρό σου αστείο ακόμα και αν αυτό δεν είναι τόσο καλό, σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει ένας λόγος που το κάνει. Είναι πολύ φανερό και θα το καταλάβετε με την μια, ότι η κοπέλα σας γουστάρει σίγουρα.

Καλοκαιρινό μακιγιάζ που δεν "λιώνει"

Οσο λιγότερο τόσο το καλύτερο και ειδικά το καλοκαίρι που η θερμοκρασία είναι στα ύψη. Για να μην «λιώσει» το μακιγιάζ – απλά αποφύγετε τις πολλές στρώσεις και επιλέξτε τα κατάλληλα προϊόντα.
Αντί για το κανονικό σας foundation επιλέξτε ένα σε υγρή μορφή ή ενυδατική με χρώμα που πολλές φορές έχει και δείκτη προστασίας από τον ήλιο. Αν έχετε λιπαρό δέρμα επιλέξτε ένα τύπου oil free. Απλώστε το προϊόν με βρεγμένο σφουγγαράκι, έτσι θα χρησιμοποιήσετε λιγότερη ποσότητα και θα έχετε ένα ομοιόμορφο χρώμα στο πρόσωπο

Αν οι δυσχρωμίες είναι έντονες χρησιμοποιήστε ελάχιστο concealer προσώπου.

Σταθεροποιήστε τη βάση μακιγιάζ με μια διάφανη, απαλή πούδρα προσώπου. Χρησιμοποιήστε πινέλο για πούδρα προσώπου αντί για pon-pon για να έχετε πιο φυσικό και ελαφρύ αποτέλεσμα.

Για τα μάτια χρησιμοποιήστε ένα concealer ειδικό για το άνω βλέφαρο ή μια ουδέτερη κρεμώδη σκιά ματιών και μετά απλώστε μια σκιά ματιών σε σκόνη.

Επιλέξτε μια αδιάβροχη μάσκαρα και απλώστε τη σαν δεύτερη στρώση μετά την κανονική. Έτσι θα προστατέψετε τις βλεφαρίδες από την αφυδάτωση και παράλληλα η μάσκαρα θα μείνει στη θέση της.

Για ρουζ χρησιμοποιήστε την κρεμώδη μορφή, προσφέρει μεγαλύτερης διάρκειας αποτέλεσμα που δεν αλλοιώνεται εύκολα με την υψηλή θερμοκρασία.

Κάντε το περίγραμμα των χειλιών με ένα nude μολύβι, απλώστε ελάχιστη βάση μακιγιάζ ή concealer προσώπου και από πάνω πούδρα. Στη συνέχεια απλώστε το κραγιόν ή lip gloss. Έτσι θα έχετε μεγαλύτερης διάρκειας αποτέλεσμα και το κραγιόν δεν θα ξεφύγει από το περίγραμμα των χειλιών.
jenny.gr

Πάνω από 25.000 Έλληνες μετανάστευσαν στη Γερμανία

Περισσότεροι από 25.000 Έλληνες μετανάστευσαν το 2011 στη Γερμανία, σύμφωνα με δημοσίευμα των "Financial Times Deutschland", που επισημαίνουν ότι το ποσοστό αντιστοιχεί στο 0,6% του εργατικού δυναμικού της χώρας και θα αναλογούσε σε 250.000 Γερμανούς εργαζόμενους.

Η τάση πάντως αναμένεται να ενισχυθεί, καθώς, όπως αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Trendforce, οι μισοί απόφοιτοι τεχνικής σχολής στην Ελλάδα και το 40% των συναδέλφων τους στην Ισπανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία, σκέφτονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, ενώ επισημαίνεται ότι και οι γιατροί φεύγουν κατά χιλιάδες.

Ως θετικό στοιχείο για τη δημιουργία νομισματικού χώρου, εκτιμά τη μετακίνηση του εργατικού δυναμικού μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης ο νομπελίστας Ρόμπερτ Μάντελ, ο οποίος εξηγεί στους "FTD" ότι, εφόσον η υποτίμηση του νομίσματος δεν είναι εφικτή, η ύφεση μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο μέσω της μείωσης των τιμών και των μισθών και μέσω της μετανάστευσης. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το 2011 μετανάστευσαν στη Γερμανία 33.000 Ιταλοί και 28.000 Ισπανοί.

Την κατάργηση παρακράτησης στις συντάξεις ψυχικά ασθενών, εισηγείται η υφυπουργός Υγείας

Την κατάργηση διατάξεων που προβλέπουν εκτός των άλλων, παρακράτηση μέρους των συντάξεων των ψυχικά πασχόντων ατόμων που φιλοξενούνται... σε μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, θα εισηγηθεί, σύμφωνα με όσα δήλωσε η ίδια στη Βουλή, η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριά, που έκανε λόγο για ευθέως αντισυνταγματικές διατάξεις και άνιση παρακράτηση στις συντάξεις των ψυχικά ασθενών, η κ. Σκοπούλη σημείωσε ότι η όλη προσέγγιση του θέματος δηλώνει προχειρότητα και αβουλία.

«Δεν μπορούμε να ισοπεδώνουμε τα πάντα προς όφελος του κέρδους. Ο νόμος αυτός αντίκειται σε θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα που είναι κατοχυρωμένα συνταγματικά, όπως ισότητα απέναντι στο νόμο, το δικαίωμα ατόμων με αναπηρία να απολαμβάνουν μέτρα που εξασφαλίζουν την υγεία και την αυτονομία τους. Εισηγούμαστε την κατάργηση των σχετικών διατάξεων», τόνισε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Υγείας.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε αμφιβολίες για την κατάργηση των διατάξεων καθώς, όπως είπε, αφορά εφαρμοστικό νόμο του δεύτερου μνημονίου.«Ακόμη και η εθνική επιτροπή ελέγχου ατόμων με ψυχικές διαταραχές κρίνει το νόμο αντισυνταγματικό», συμπλήρωσε ο κ. Ζαχαριάς.

«Αυτό δεν είναι απαίτηση του μνημονίου. Η απαίτηση του μνημονίου ήταν να κοπούν οι φαρμακευτικές δαπάνες, που μεταφράστηκαν από το κοινοβούλιο και την προηγούμενη κυβέρνηση, σαν να κόβουμε από οπουδήποτε και δεν πειράζουμε το φάρμακο», σχολίασε η κ. Σκοπούλη.
express.gr

Πήδηξε στο κενό από τα 29.000 μέτρα [video]

563 χλμ. τελική ταχύτητα έπιασε ο Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ κατά την διάρκεια της πτώσης του από την στρατόσφαιρα, 29χλμ πάνω από την επιφάνεια της γης. Επόμενος στόχος του να σπάσει το φράγμα του ήχου, μόνο με το κορμί του, πηδώντας από...
τα 37.000 μέτρα τον επόμενο μήνα.


Με ασφάλεια προσγειώθηκε κοντά στο Ρόσγουελ του New Mexico ο παράτολμος Αυστριακός skydiver μετά την επιτυχημένη πτώση του από ύψος 29χλμ. Παρών στην ιστορική αυτή στιγμή ήταν ο 84χρονος Τζο Κίτινγκερ, κάτοχος του προηγούμενου σχετικού ρεκόρ που έμεινε όρθιο από το 1960.
Ο 43χρονος Μπαουμγκάρτνερ ανέβηκε στο επιθυμητό ύψος χρησιμοποιώντας ένα γιγάντιο μπαλόνι γεμισμένο με ήλιο, ενώ φορούσε ειδική στολή εξοπλισμένη με αλεξίπτωτα και παροχή οξυγόνου (αφού σε τέτοιο ύψος δεν υπάρχει αέρας να αναπνεύσεις).
«Αισθάνεσαι τον αέρα εντελώς διαφορετικά στα 27,400 μέτρα. Δεν έχεις καθόλου έλεγχο όταν βγαίνεις από την κάψουλα. Δεν υπάρχει τρόπος να σταθεροποιηθείς», δήλωσε ο skydiver. Συνολικά η ελεύθερη πτώση του διήρκεσε 3 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα, ενώ «έπιασε» τελική ταχύτητα 563 χλμ.

Συνεχίστηκε τον Ιούνιο η μείωση στις καταθέσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ

Η υποχώρηση των καταθέσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα συνεχίστηκε και τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, πέφτοντας έτσι... στα χαμηλότερα επίπεδα για πάνω από έξι χρόνια.
Μείωση καταθέσεων τον Ιούνιο καταγράφεται και στην Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ισπανία -με μόνη εξαίρεση από τους «υπερχρεωμένους» την Ιταλία, οι καταθέσεις στην οποία αυξήθηκαν κατά 2%.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το, το σύνολο των ιδιωτικών καταθέσεων στο ελληνικό σύστημα υποχώρησε κατά 5% στα 156,2 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου, κατά την ΕΚΤ. Στο τέλος Μαΐου, οι καταθέσεις βρίσκονταν στα 163,1 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά την Πορτογαλία, η μείωση έφτασε το 3,5%, στην Ιρλανίδα το 2%, στην Ισπανία κάτι λιγότερο από 1% ενώ οι καταθέσεις στο ιταλικό τραπεζικό σύστημα αυξήθηκαν κατά 2%.
sofokleous10.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...