Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Ζωνιανά: Γιορτή Βοσκού και Τυριού

Καντάδα, Χορός στις πλατείες, Λύρες, λαγούτα, νταούλια, ασκομαντούρες, μαντολίνα και ένα παρεϊστικο στέκι στην καρδιά των εκδηλώσεων για όλα τα μέλη και τους φίλους του, θα βρουν όσοι ακολουθήσουν τον Όμιλο Αετογιάννη στα Ζωνιανά την ερχόμενη Κυριακή 29 Ιουλίου 2012.

Ο Όμιλος προσκλήθηκε, και φέτος, να συμμετάσχει με τη μουσική, το χορό, το ύφος και την ατμόσφαιρα που δημιουργεί, στην Γιορτή Βοσκού και Τυριού των Ζωνιανών η οποία διοργανώνεται για πέμπτη χρονιά και αναμένεται να φιλοξενήσει χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.

Η εμφάνιση του Ομίλου θα ξεκινήσει από την πλατεία που βρίσκεται στην κορφή του χωριού με μουσική και χορό, θα συνεχιστεί με καντάδα στον κεντρικό δρόμο όπου η παρέα θα δοκιμάζει τις τοπικές γεύσεις κρητικής μαγειρικής που ετοιμάζουν οι φιλότιμες γυναίκες του χωριού.

Παρασύροντας τους παρευρισκόμενους σε ένα ανθρώπινο κύμα παράδοσης, κεφιού και συμμετοχής θα καταλήξει στην κεντρική κάτω πλατεία για την παράσταση των χορευτικών που συμμετέχουν και στη συνέχεια την τελετή παρουσίασης του μεγαλύτερου τυριού του κόσμου βάρους περισσότερου του ενός τόνου.

Απέναντι από την εξέδρα των μουσικών θα βρίσκεται το στέκι των μελών και φίλων του Αετογιάννη όπου όλοι μαζί θα υποστηρίζουν τις χορευτικές ομάδες που θα παρουσιάζουν χορούς από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα. Στη συνέχεια θα συμμετέχουν στο μεγάλο γλέντι που θα στηθεί στην πλατεία.

Παράλληλα, στο στέκι του Αετογιάννη, θα προβάλλονται οι παλαιότερες εκδηλώσεις του Ομίλου με θέμα "ΖΩΝΙΑΝΑ: η άλλη όψη" και οι προηγούμενες γιορτές Βοσκού & Τυριού.

Η παρουσία και φέτος του Ομίλου Αετογιάννη στα Ζωνιανά εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο υποστήριξης της Παιδείας & του Πολιτισμού στην ιδιαίτερη τοπική κοινότητα καθώς και στην ενδυνάμωση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ρεθύμνου το οποίο προσφέρει τρόφιμα στους απόρους συνανθρώπους μας.

Η αφετηρία του κομβόι αυτοκινήτων του Ομίλου έχει οριστεί στο ύψος του ξενοδοχείου Candia Maris (Αμμουδάρα) στις 4μμ της Κυριακής. Τηλ. 6976 216712.

Όσα μέλη & φίλοι μας δεν θα έρθουν από την αφετηρία, μπορούν να βρουν τον Όμιλο στο στέκι του, στην κεντρική Πλατεία των εκδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...