Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Έκλεψε αυτοκίνητα και...παπούτσια

Αδυναμία στα αυτοκίνητα αλλά και στα...παπούτσια είχε ένας κλέφτης, ο οποίος συνελήφθη εν τέλει στο Ηράκλειο.


Ο 44χρονος είχε κλέψει μέσα σε λίγες ώρες δύο ΙΧ, αφαιρώντας μάλιστα από το ένα ένα ράδιο-cd, έναν ενισχυτή, 30 ζευγάρια γυναικεία παπούτσια και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Ακολούθησε η κλοπή ενός ακόμα αυτοκινήτου, που έμελλε να είναι η μοιραία, αφού η αστυνομία τον έπιασε να κάνει βόλτα με αυτό.


Πηγή: cretalive.gr

Μία Κρητικοπούλα κατέκτησε στέμμα ομορφιάς στο Λουξεμβούργο!

Η Κωνσταντίνα Μαθιουδάκη πήγε στο Λουξεμβούργο για σπουδές ... κι έμεινε! Μάλιστα εξακολουθεί και διατηρεί την εργασία της σε τράπεζα, ενώ παράλληλα κάνει, επιλεκτικά, δουλειές ως μοντέλο.

Παράδοξο πρώτο: Είναι Κρητικοπούλα κι όμως στέφθηκε βασίλισσα της ομορφιάς σε διαγωνισμό στο Λουξεμβούργο

Παράδοξο δεύτερο: Διατηρεί την εργασία της σε τράπεζα, ενώ παράλλαληλα εργάζεται ως μοντέλο.

Συμπέρασμα; Η Κωνσταντίνα Μαθιουδάκη πατάει γερά στη γη, δεν "θαμπώνεται" από τα φώτα, δεν "καβαλάει" το καλάμι από τον τίτλο της αναπληρωματικής «Miss Popularity of Luxemburg» που κατέκτησε.

Όσο για το τί κάνει η νεαρή Κρητικοπούλα στο Λουξεμβούργο; Εκεί βρέθηκε για σπουδές, αλλά τελικά εγκαταστάθηκε μόνιμα!

«Πήγα αρχικά για να βρω τον δρόμο μου και να σπουδάσω, αλλά τελικά έμεινα μόνιμα» δήλωσε η Κωνσταντίνα, η οποία εργάζεται σε τράπεζα.

«Κάνω φωτογραφίσεις, αλλά δεν ζω από αυτή τη δουλειά. Εξάλλου, όπως όλοι ξέρουμε, το μόντελινγκ έχει ημερομηνία λήξης, αλλά και, πέρα από αυτό, είμαι πολύ πρακτικό μυαλό και μια καριέρα μοντέλου ήξερα πως ποτέ δεν θα μου πρόσφερε την ασφάλεια που επιζητώ από τη δουλειά μου» πρόσθεσε.

cretalive.gr

40.000 δολάρια από το...Σικάγο για τα ορφανοτροφεία της Κρήτης!

Με πρωτοβουλία της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής διοργανώθηκε χθες εκδήλωση και συγκεντρώθηκαν τα χρήματα...

 
Ότι μία δεύτερη...Κρήτη ζει στο εξωτερικό με το μυαλό της όμως πίσω στο νησί και τους ανθρώπους της, είναι γνωστό.

Επίσης, είναι ευρέως γνωστή η συμπαράσταση των Κρητικών του εξωτερικού στους αδελφούς Κρήτες σε καιρούς δύσκολους και άγριους..

Όπως αυτός που διανύουμε τώρα.

Άκρως συγκινητική ήταν, λοιπόν, η ανταπόκριση των Κρητικών και όχι μόνον, από το Σικάγο στη χθεσινοβραδυνή εκδήλωση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής στη Λέσχη που βρίσκεται στο Μουσείο του Σικάγου, σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive.

Μάλιστα, οιι άνθρωποι κατάφεραν να συγκεντρώσουν ποσό ύψους 40.000 δολαρίων που θα διατεθούν στα ορφανοτροφεία της Κρήτης!

Μία πραγματικά αξιέπαινη προσπάθεια που δείχνει ότι οι Κρήτες δεν ξεχνούν ποτέ όσο μακριά κι αν βρίσκονται....
 
cretalive.gr

Αγία Πελαγία: Ενώ τον αναζητούσαν.. εκείνος κολυμπούσε κι έμπαιζε μπάλα!

"Συναγερμός" σήμανε από νωρίς το μεσημέρι, στις λιμενικές αρχές του Ηρακλείου και συγκεκριμένα της Παντάνασσας, όταν η σύζυγος και η κόρη ενός 30χρονου Ρώσου τουρίστα ζήτησαν βοήθεια για τον εντοπισμό του δικού τους  ανθρώπου στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Πελαγίας.

Ο 30χρονος έφυγε για μπάνιο στις 12.30 το μεσημέρι στην περιοχή "Μονονάφτης" όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο όπου διέμενε κι έκτοτε δεν έδωσε σημεία ζωής.

Οι έρευνες ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν  πριν από λιγο οπότε ο Ρώσος βρέθηκε...
Συγκεκριμένα, ο Ρώσος είχε πάει για...βουτιές με μάσκα και ειδικά γυαλιά περίπου στιςε 12.30 το μεσημέρι και στις 13.45 η σύζυγός του άρχισε να τον αναζητεί. Κινητοποιήθηκαν σκάφη του λιμενικού αλλά και εθελοντές και νωρίς το απόγευμα, ο 30χρονος βρέθηκε στην παραλία...απολογούμενος για την αναστάτωση που είχε προκαλέσει ενώ υποστήριξε ότι πήγε για μπάνιο στις Αλυκές, και κατόπιν έπαιξε για λίγο στην Ψαρομούρα και αποε εκεί επέστρεψε πίσω...

cretalive.gr

Περιοδείες στελεχών του ΚΚΕ στην περιοχή του Ηρακλείου

CPG flag
(Photo credit: karpidis)

Στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου κλιμάκια της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσουν περιοδείες και εξορμήσεις, αύριο Κυριακή 10/6, στους εξής χώρους:


Κυριακή 10/6:
  • Χερσόνησος στις 10:00, με επικεφαλής τους Δημήτρη Βρύσαλη και Γιάννη Χριστοφοράκη.
  • Αρχάνες στις 10:00, με επικεφαλής την Δέσποινα Αυγουλά.
  • Ξενοδοχεία της Χερσονήσου στις 13:30, με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη.
  • Ομιλία στις Μοίρες (έξω από το δημαρχείο Μοιρών) στις 19:00, με ομιλητές τους Δημήτρη Βρύσαλη και Γιάννη Χριστοφοράκη.
Enhanced by Zemanta

Ηράκλειο: Έκλεψε το πορτοφόλι και πήγε για ανάληψη

Μια 36χρονη Ελληνίδα και ένας 24χρονος από την Αλγερία συνελήφθησαν ενώ προσπαθούσαν να παραβιάσουν ένα αυτοκίνητο ιδιοκτησίας μιας 39χρονης..


Νωρίτερα η 36χρονη είχε "ανοίξει" ένα σταθμευμένο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο και είχε αρπάξει από το εσωτερικό του ένα πορτοφόλι το οποίο περιείχε κάρτες τραπεζών καθώς και προσωπικά αντικείμενα ενός 45χρονου.

Στη συνέχεια όπως αναφέρει το flashnews.gr η 36χρονη χρησιμοποίησε τη χρεωστική κάρτα και πραγματοποίησε από ΑΤΜ Τράπεζας που βρίσκεται στο Ηράκλειο τρεις διαδοχικές αναλήψεις, ύψους 570 ευρώ.

Αργότερα, η Ελληνίδα όσο και ο Αλγερινός συνεργός της ακινητοποιήθηκαν από πολίτες όταν επιχείρησαν να παραβιάσουν το αυτοκίνητο μιας 39χρονης. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου που έσπευσαν στο σημείο τους συνέλαβαν.

Η προανάκριση συνεχίζεται.

Όργιο με τις συντάξεις στο Ηράκλειο

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, καθώς ολοκληρώνονται οι έλεγχοι του ΙΚΑ για τον εντοπισμό περιπτώσεων δικαιούχων σύνταξης που έχουν φύγει από τη ζωή και οι συγγενείς τους εξακολουθούσαν να λαμβάνουν τις συντάξεις τους, ζημιώνοντας το ίδρυμα κατά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο Ηράκλειο Κρήτης ο σχετικός έλεγχος αποκάλυψε 27 τέτοιες περιπτώσεις, που εκτιμάται ότι προκάλεσαν ζημιά στο ΙΚΑ μεγαλύτερη των 350 χιλιάδων ευρώ.

Κραυγαλέα η περίπτωση συνταξιούχου που απεβίωσε το 2004, ωστόσο οι οικείοι του μέχρι και τον περασμένο Απρίλιο δεν είχαν δηλώσει το θάνατο του, με αποτέλεσμα να καταβάλεται κανονικά η σύνταξή του ακόμα και οκτώ χρόνια μετά. Μόνο για την περίπτωση αυτή, το ίδρυμα ζημιώθηκε κατά περίπου 95 χιλιάδες ευρώ

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπόλοιπες περιπτώσεις αφορούν σε συνταξιούχους που απεβίωσαν το 2009 ή το 2010.

Πηγή: cretalive.gr

Οι Ρώσοι...σώζουν και τον τουρισμό της Κρήτης!

Η...αρκούδα ξύπνησε και είναι πλέον φανερό ότι οι Ρώσοι τουρίστες που θα ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο είναι οι μόνοι που κάνουν τη διαφορά ακόμη και στα...φαρμακεία!

Όπως γράφει το cretalive,  κάποτε οι Έλληνες ήλπιζαν στον….Τσάρο να κατέβει και να απελευθερώσει την Ελλάδα!Σήμερα οι Ρώσοι τουρίστες…σώζουν τον τουρισμό μας! Το ένα εκατομμύριο Ρώσοι Τουρίστες που αναμένεται να έρθουν συνολικά φέτος και πολλοί εξ αυτών στην Κρήτη κάνουν τη διαφορά σε ένα δύσκολο και γκρίζο τοπίο για την ελληνική οικονομία…
“Εάν δεν ήταν οι Ρώσοι φέτος δεν θα ξέραμε τι να κάναμε! Τίποτα δεν θα υπήρχε…” είπε στο Cretalive ξενοδόχος του Αγίου Νικολάου που τα προηγούμενα χρόνια είχε συνηθίσει να δουλεύει με Γερμανούς και Άγγλους που φέτος τους...κυνηγά με το κιάλι!

Αλλά ακόμη και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται εκτός ξενοδοχείων σε παρεμφερείς δραστηριότητες επισημαίνουν ότι ‘μόνο οι Ρώσοι κυκλοφορούν και ψωνίζουν κάτι’, ουδείς άλλος! Και αυτό φαίνεται ακόμη και σε δουλειές που παλιότερα στήριζαν ντόπιοι , ο τοπικός πληθυσμός. Οι Ρωσοι δεν ψωνίζουν μόνο....γούνες όπως νομίζουν ακόμη ορισμένοι, αλλά και απλά είδη ένδυσης, ακόμη και τα...φαρμακεία(που αγοράζουν αφειδώς παραφαρμακευτικά είδη) ζούν πια από τους Ρώσους ειδικά στο Βόρειο άξονα της Κρήτης...

«Αυτοί που έρχονται εδώ είναι και υψηλών εισοδημάτων ή τέλος πάντων έχουν καλύτερο οικονομικό επίπεδο» τονίζει πράκτορας που ξέρει καλά τη ρωσική αγορά και ελπίζει ότι η αύξηση το επόμενο διάστημα θα είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Η φετινή αύξηση αναμένεται κατά 30%-40% σε σχέση με πέρυσι να σημειώσει ο αριθμός των Ρώσων τουριστών που θα επισκεφθεί φέτος την Ελλάδα, ενώ τα στοιχεία από την πρεσβεία της Μόσχας, τον ΕΟΤ και τα Visa Centers δείχνουν ότι έχουν εκδοθεί 19% περισσότερες βίζες σε σχέση με πέρυσι.

Το 2011 ήταν 650.000

«Εκατό εκατομμύρια Ρώσοι είναι έτοιμοι να επισκεφθούν την Ελλάδα», είχε πει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αγίας Πετρούπολης κ. Σεργκέι Φεντόροβ. Η Ελλάδα το 2011 υποδέχθηκε περίπου 650.000 Ρώσους τουρίστες, σημειώνοντας αύξηση κατά 50% σε σχέση με το 2010… Εντός μιας πενταετίας στην Ελλάδα έφτασαν 2 εκατομμύρια Ρώσοι, όταν στη γειτονική Τουρκία, που δεν αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα εισόδου στη χώρα οι αφίξεις Ρώσων τουριστών έφτασαν τα 14 εκατομμύρια. 

Νεάπολη Λασιθίου: Καυγάς και ξύλο μεταξύ ντόπιων και αλλοδαπών

Επεισόδιο σημειώθηκε, το βράδυ της Παρασκευής, στη Νεάπολη Λασιθίου, μετά τον έντονο καυγά μεταξύ αλλοδαπών (πιθανότατα Πακιστανών) και ντόπιων για άγνωστο λόγο...

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε συνέχεια επεισοδίου της προηγούμενης ημέρας, φίλοι των ντόπιων έσπευσαν στο χώρο όπου βρίσκονταν οι αλλοδαποί, προφανώς για να τους εκδικηθούν.

Η Αστυνομία όμως είχε ενημερωθεί και περίμενε υπομονετικά.

Όταν έφτασαν στο σημείο οι ντόπιοι, σημειώθηκαν επεισόδια με τους αστυνομικούς που προσπαθούσαν να τηρήσουν την τάξη στην περιοχή.

Ένα άτομο τραυματίστηκε ελαφρά.

cretalive.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...