Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Τοποθέτησαν κρυφές κάμερες στα…οπίσθια τους για να δουν τις αντιδράσεις! [video]

Δυο φίλες από την Δυτικό Χόλιγουντ που κυκλοφορούν με κρυφή κάμερα τοποθετημένη στα οπίσθιά τους!

Η Τζέσιε και η Ρεανιν θέλοντας να αποδείξουν ότι ένα ωραίο σώμα τραβά πάντα τα βλέμματα αποφάσισαν τοποθετώντας την κάμερα να δημοσιοποιήσουν ένα βίντεο στο διαδίκτυο με τις συμπεριφορές του κόσμου όταν τις βλέπει από πίσω.

Rear View Girls - Los Angeles από Newscaster

Χιλιάδες κατασχέσεις από την Δημοτική Αστυνομία Χανίων

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, οι έλεγχοι στην πόλη των Χανίων και ειδικά στην Παλιά Πόλη και στις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου από τη Δημοτική Αστυνομία των Χανίων για την πάταξη του παραεμπορίου, την καταπολέμηση της... παραοικονομίας και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους και τους επισκέπτες των Χανίων.
Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποιούνται από τις αρχές του καλοκαιριού, πρέπει να προβληματίσουν για την μεγάλη παραβατικότητα που υπάρχει, ενώ ερωτηματικά προκαλεί και το ότι παρά τις κατασχέσεις χιλιάδων προιόντων παραεμπορίου, κάποιοι επιμένουν να διακινούν τέτοια προιόντα.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία που ανακοινώνονται κατά χρονικά διαστήματα από τον Δήμο Χανίων, από την 1η Ιουνίου μέχρι και τις 12 Αυγούστου στην διάρκεια ελέγχων από την Δημοτική Αστυνομία Χανίων :

Κατασχέθηκαν σχεδόν 7.000 προιόντα παραεμπορίου τα οποία πωλούντο από πλανόδιους σε δρόμους και παραλίες.

Επίσης βεβαιώθηκαν και οι εξής παραβάσεις :

1279 Παραβάσεις για παράνομη στάθμευση και παραβάσεις ΚΟΚ

25 Αφαιρέσεις πινακίδων από οχήματα

27 Μηνύσεις για ηχορρύπανση , κοινή ησυχία και μουσική σε καταστήματα χωρίς άδεια

122 Παραβάσεις για αυθαίρετη κατάληψη κοινοχρήστων χώρων

16 Παραβάσεις για μη τήρηση διατάξεων προστασίας αρχαιοτήτων και ανθυγιεινές εστίες/ακάλυπτα οικόπεδα

Στη σημαντική προσπάθεια που καταβάλλει η Δημοτική Αστυνομία για να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες της Παλιάς Πόλης αλλά και στους κατοίκους όλων των περιοχών του Δήμου αναφέρεται με δήλωση του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χανίων, Μανούσος Λιονάκης, ο οποίος προσθέτει πως «η Δημοτική Αστυνομία διενεργεί καθημερινά τακτικούς - αλλά και έκτακτους – ελέγχους στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της και σύμφωνα με τις εντολές που έχουν δοθεί σε όλους μας από το Δήμαρχο Χανίων, Μ. Σκουλάκη».

Ιδιαίτερα όσον αφορά την Παλιά Πόλη ο κ. Λιονάκης καλεί κατοίκους και καταστηματάρχες να περιφρουρήσουν οι ίδιοι την Παλιά Πόλη, τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή θα επιβάλει την τάξη σε αυτούς τους λίγους «κακούς» καταστηματάρχες που προκαλούν τα προβλήματα και δεν σέβονται τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες αυτής, σημειώνοντας παράλληλα ότι τα μεικτά κλιμάκια ελέγχου που έχουν συγκροτηθεί φέρνουν σημαντικό αποτέλεσμα.
flashnews.gr

ΧΑΝΙΑ: Νεαροί έδειραν άνδρα που τους έκανε παρατήρηση και έκαψαν σχολείο

Δύο κρούσματα νεανικής παραβατικότητας καταγράφηκαν τις τελευταίες μέρες στα Χανιά, προκαλώντας αναστάτωση στους τοπικούς φορείς και την κοινωνία.

Το πρώτο έλαβε χώρα στο Κόκκινο Μετόχι, όπου μια μεγάλη παρέα συγκεντρώθηκε στην παιδική χαρά και άρχισε να προκαλεί ζημιές στα όργανα. Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτυρήθηκαν και τους έκαναν παρατηρήσεις και οι νεαροί απάντησαν με ύβρεις ενώ πέταξαν και πέτρες στο μπαλκόνι ενός γείτονα. Αυτός κατέβηκε κάτω και οι νεαροί δεν δίστασαν να τον ρίξουν κάτω και να αρχίσουν να τον κλωτσάνε. Επακόλουθο ήταν ο άνδρας να διακομιστεί στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η αστυνομία συνέλαβε αργότερα έναν ενήλικα και τρεις ανήλικους, στους οποίους έγιναν συστάσεις ενώ ο κάτοικος που ξυλοκοπήθηκε κατέθεσε μηνύσεις.

Το δεύτερο περιστατικό συνέβη στο Πολεμάρχι Βουκολιών. Μια μικρή ομάδα ανήλικων μπήκε στο παλιό σχολείο και το "παιχνίδι" τους είχε ως αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά η ξύλινη στέγη του κτιρίου και να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές στο εσωτερικό.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολεμαρχίου, αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή η επέκταση της πυρκαγιάς στα γειτονικά πεύκα και στο υπόλοιπο χωριό, ενδεχόμενο που ήταν ορατό λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν.

Πηγή: haniotika-nea.gr

Στην Κρήτη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Την ανάγκη της ενότητας και της ομοψυχίας του γένους στην δύσκολη περίοδο που περνά σήμερα η χώρα επεσήμανε απόψε από τα Χανιά ,πρώτο σταθμό της επίσκεψης του στη δυτική Κρήτη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Στο αεροδρόμιο των Χανίων τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχτηκαν εκπρόσωποι του κλήρου με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο, ενώ παρόντες ήταν , ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσος Βολουδάκης οι βουλευτές Χανίων, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και πλήθος κόσμου.
Στην προσφώνηση του ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης καλωσόρισε στην Κρήτη τον κ Βαρθολομαίο .με θερμά λόγια.
« Οι δεσμοί των Χανίων με τον οικουμενικό θρόνο είναι άρρηκτοι .
Ο λαός μας τιμά τον Οικουμενικό Πατριάρχη και ζητά τις ευχές του ώστε να αντιμετωπίσει τις αντιξοότητες των καιρών.
Η κοινωνία μας όπως καλώς γνωρίζετε Παναγιώτατε μαστίζεται από ποικίλα προβλήματα .Σας παρακαλούμε ως πνευματικό πατέρα να προσεύχεσθε για το λαό των Χανίων ώστε να μπορέσομε να πιστέψομε στην ελπίδα.
Αυτό το πνεύμα της ελπίδας χρειαζόμαστε
και σήμερα που η οικονομική δυσπραγία και άλλες δυσκολίες οδηγούν πολλούς συμπολίτες μας στην απόγνωση», είπε ο δήμαρχος Χανίων.
«Ευχόμαστε η επίσκεψη σας να δώσει αέρα στις καρδιές των Χανιωτών» κατέληξε
Στην αντιφώνιση του ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε αρχές κλήρο και πολίτες για την υποδοχή εκφράζοντας την χαρά του που για μια ακόμα φορά επισκέπτεται το νησί, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους δεσμούς που συνδέουν την Κρήτη με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Ο κ Βαρθολομαίος αναφέρθηκε και στις δύσκολες στιγμές που περνά η Ελλάδα επισημαίνοντας την ανάγκη της ενότητας και της ομοψυχίας.
« Γνωρίζεται ότι ευρίσκεσθε πάντα στην σκέψη και στην καρδία μας και πάντοτε προσευχόμαστε για σας και τας ανάγκας σας ιδιαιτέρως δε, κατά την δύσκολον αυτήν περίοδον την οποία διέρχεται η ελληνική κοινωνία και η χώρα.
Ευχόμεθα η περίοδος αυτή να παρέλθει συντόμως , και είμαστε πεπεισμένοι
ότι τούτο όντως θα συμβεί , διότι γνωρίζομε τα ανεξάντλητα αποθέματα δυνάμεως ενεργητικότητος και εφευρετικότητος δια των οποίων έχει προικίσει ο Θεός το γέννος μας»
Ο κ Σκουλάκης δώρισε στον Οικουμενικό Πατριάρχη μια έκδοση του δήμου για τα παλιά Χανιά, ενώ ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσέφερε στο δήμαρχο Χανίων μια ασημένια μορφή της Παναγίας.
Αμέσως μετά ο Οικουμενικός Πατριάρχης βρέθηκε στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, όπου τελείται επίσημος δοξολογία με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 400 ετών από την ίδρυση της.
Ο Oικουμενικός Πατριάρχης επισκέπτεται την Κρήτη με αφορμή την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, η οποία πραγματοποιείται στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, στο Κολυμπάρι Χανίων.
Το απόγευμα της Δευτέρας θα μιλήσει στα μέλη του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών.
Αύριο Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου θα τελεστεί Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο Ιερόν Μετόχιον Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της Ιεράς Σταυροπηγιακής και Πατριαρχικής Μονής Ζωοδόχου Πηγής Χρυσοπηγής, θα πραγματοποιηθεί λιτάνευσις αγίων Λειψάνων και ακολουθία των εγκαινίων του νέου Καθολικού της Ιεράς Μονής.
Στις 5.30 το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα τελέσει τον αγιασμό του του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαιδεύσεως στην Αγία Κυριακή Βαρυπέτρου Κυδωνίας και αμέσως μετά θα αναχωρήσει για το Ρέθυμνο.

Με δυο μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 24,8% έναντι 22,8% του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της ALCO, με το ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώνει μονοψήφιο ποσοστό και την Χρυσή Αυγή να σκαρφαλώνει στην τέταρτη θέση.

Στην δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 9,8%, η Χρυσή Αυγή 8,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,8%, η ΔΗΜΑΡ 5,2%, το ΚΚΕ 4,7%. Άλλο κόμμα δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν 7% των ερωτηθέντων, ενώ αναποφάσιστοι δηλώνουν περισσότεροι από δέκα στους εκατό (10,9%).

Σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, οι θετικές γνώμες για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά φτάνουν το 34%, για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 30%, για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο το 19%, για τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτη Καμμένο το 23%, για τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο το 18,5%, για τον αρχηγό της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη το 34% και για τη γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα το 13%.

Ποσοστό 43% των πολιτών δηλώνουν ότι η κυβέρνηση δεν είναι συνεπής με τη συμφωνία των κομμάτων, που τη στηρίζουν, 37% θεωρούν πως είναι συνεπής, ενώ 20% δηλώνουν ότι δεν ξέρουν ή δεν απαντούν.

Πηγή: | iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

Ηράκλειο: Πυροβόλησαν σταθμευμένο τουριστικό λεωφορείο

Ένα τουριστικό λεωφορείο σταθμευμένο λίγα μέτρα από το αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου πυροβόλησαν άγνωστοι προκαλώντας ζημιές.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το πρωί. Άγνωστοι που επέβαιναν σε ΙΧ, πλησίασαν στην κεντρική είσοδο των εγκαταστάσεων της εταιρείας τουριστικών λεωφορείων με στόχο το πούλμαν το οποίο ήταν ακινητοποιημένο εντός του χώρου και άνοιξαν πυρ τουλάχιστον οκτώ φορές.

Στη συνέχεια οι δράστες εξαφανίστηκαν και αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές.

Στην Παλαιοχώρα Χανίων ο γάμος της Ντόρας Κουτροκόη - Παρών και ο Γ. Παπαδάκης

Η παρουσιάστρια ανεβαίνει σήμερα τα σκαλιά της εκκλησίας με τον καλό της και όπως δήλωσε πρόσφατα "ο γάμος θα είναι παραδοσιακός". Ανάμεσα στους 300 καλεσμένους θα βρίσκεται και ο πασίγνωστος συνεργάτης της.

Μιλάμε για την Ντόρα Κουτροκόη, την παρουσιάστρια της καλοκαιρινής ενημερωτικής εκπομπής του Ant1, η οποία ντύνεται νυφούλα στο πλευρό του Μανώλη Λουπασάκη.

Ο γάμος θα γίνει στην Κρήτη στην Παλαιοχώρα Χανίων και ανάμεσα στους καλεσμένους θα είναι και ο Γιώργος Παπαδάκης.

Μετά τον γάμο δεν προβλέπεται γαμήλιο ταξίδι, αφού η Ντόρα θα επιστρέψει στο τηλεοπτικό της πόστο.

Ρεθυμνιώτης απειλούσε με μπουρλότο τη Βουλή

Άνω κάτω έκανε τη Βουλή και ολόκληρη την αστυνομία 58χρονος Ρεθυμιώτης που απειλούσε με μπουρλότο τη Βουλή.Σε κατάσταση αμόκ δήλωνε αποφασισμένος να τινάξει στον αέρα το Κοινοβούλιο, αλλά και τη μισή πλατεία συντάγματος καθώς όπως είπε χαρακτηρίστηκα στον υπάλληλο που απάντησε στο τηλεφώνημα του, θα εξαφάνιζε ακόμη και τα ανθοπωλεία που βρίσκονται επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας.

Τα απειλητικά μηνύματα δέχτηκε την περασμένη Παρασκευή το τηλεφωνικό κέντρο της Βουλής, όπου 58χρονος απευθύνθηκε ξεσπώντας την οργή και την αγανάκτηση του.

Όπως είπε στον τηλεφωνητή που δέχτηκε την κλίση, έφτασε στην απελπισία καθώς λόγω της κρίσης αδυνατούσε να εξασφαλίσει ακόμη και τα φάρμακα του

"Αν δεν μου φέρετε τα φάρμακα μου, θα τα τινάξω όλα στον αέρα. Και τη Βουλή και τους βουλευτές και τα ανθοπωλεία μαζί", φέρεται να είπε.

Τηλεφωνήματα όπως αυτό δέχονται σχεδόν καθημερινά οι υπάλληλοι της Βουλής, ωστόσο το γραφείο Ασφαλείας , έσπευσε να σημάνει συναγερμό στην Αστυνομία, σηματοδοτώντας παράλληλα μια ακόμη εξονυχιστική έρευνα, με σκύλους ανιχνευτές να ψάχνουν ακόμη και ...τις γλάστρες στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Ο 58χρονος θέλοντας να τους πείσει ότι δεν αστειεύεται τους εξήγησε ότι εργάζεται σε λατομείο για γνώριζε πολύ καλά από εκρηκτικά, τα οποία θα χρησιμοποιούσε για να ισοπεδώσει τη Βουλή.

Ακολούθησαν 48ώρες αγωνίας για τις διωκτικές αρχές, που εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό στα λατομεία.

Έκπληκτοι αστυνομικοί άκουσαν τον 58χρονο να παραδέχεται τις πράξεις του αβίαστα, όταν κλίθηκε στην Ασφάλεια Ρεθύμνου.

Όπως διαπιστώθηκε πάντως πρόκειται για άτομο που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα για τα οποία λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή.

Το λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη για τον 58χρονο, που δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ωστόσο κατηγορείται για απειλή και διατάραξη οικιακής ειρήνης.
neakriti.gr

Πως να φορέσετε το αγαπημένο τζιν σας

Το τζιν παντελόνι είναι πλέον από τα must-have κομμάτια της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Είναι ευέλικτο και προσαρμόζεται σε όλα τα στυλ. Ένα άλλο χαρακτηριστικό που το κάνει ιδιαίτερα αγαπητό είναι ότι πλέον στη αγορά μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο για το δικό σας κορμί. Χρειάζεται ψάξιμο αλλά όταν το βρείτε δεν θα το βγάζεται από πάνω σας.

Styling tips:
• Τα skinny jeans είναι καλύτερα να φοριούνται απ’ όσες έχουν αδύνατα και καλλίγραμμα πόδια. Διαφορετικά, κάνουν το σώμα να δείχνει άχαρο και δεν κολακεύουν καθόλου. Επίσης τα φαρδιά jeans χρειάζονται αδύνατα πόδια αναλογικά με την υπόλοιπη σιλουέτα. Τα υπερβολικά φαρδιά jeans σε χοντρά πόδια θα χάσουν την ουσία τους και θα κάνουν τα πόδια να δείχνουν πιο χοντρά απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα. Ένα τζιν σε ίσια γραμμή είναι που φτάνει ως τον καβάλο θα κάνει τα πόδια σας ψηλότερα και πιο αδύνατα.
• Προτιμήστε να τα συνδυάσετε με φαρδιά πουλόβερ και t-shirts για casual look. Από την άλλη τα top σε ίσια γραμμή συνδυασμένα με τζιν μπορούν να κάνουν το ντύσιμο πιο κομψό και πιο επίσημο.
• Δοκιμάστε να φορέσετε τζιν με επίσημο top και ψηλοτάκουνα. Είναι ένα ντύσιμο που άνετα μπορεί να σας συνοδεύσει στις βραδινές σας εξόδους.

Extra tip: Φορέστε το τζιν σας στη δουλειά με μπαλαρίνες κι ένα πουκάμισο. Αν θέλετε να συνεχίσετε από τη δουλειά για μία βόλτα, ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα κι ένα blazer θα σας μεταμορφώσουν.

Στην Κρήτη σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Η Κρήτη υποδέχεται σήμερα τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος έρχεται ως επίσημος προσκεκλημένος της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί μοναστήρια, αλλά και να συναντηθεί με τον κλήρο, τους μοναχούς, τους φορείς, αλλά και τους πολίτες.

Ο κ. Βαρθολομαίος αναμένεται να αφιχθεί στα Χανιά στις 6.30 το απόγευμα.

Λίγο μετά, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί τη Μονή της Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι, ενώ την Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου, το πρωί, θα εγκαινιάσει το καθολικό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της Ιεράς Σταυροπηγιακής και Πατριαρχικής Μονής Ζωοδόχου Πηγής Χρυσοπηγής, στο Βαρύπετρο και το απόγευμα το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Αγία Κυριακή Βαρυπέτρου.

Η άφιξη του κ. Βαρθολομαίου στο Ρέθυμνο θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη , θα ακολουθήσουν δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και τα εγκαίνια της αίθουσας του Κέντρου Ορθόδοξου Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης.

Την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης, θα έχει εθιμοτυπική συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή. Θα ακολουθήσει σύντομη περιήγηση στην παλιά πόλη και θα εγκαινιάσει την έκθεση αγιογραφίας των αγιογράφων της Μητρόπολης στο Σπίτι του Πολιτισμού.

Ακολούθως, θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Σωτήρος Χριστού Κουμπέ, στην οποία θα εγκαινιάσει την ανακαινισθείσα αίθουσα στη μνήμη του αειμνήστου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Τίτου Συλλιγαρδάκη και τέλος την Ιερά Μονή Αρκαδίου, όπου θα εγκαινιάσει τις ανακαινισθείσες αίθουσες, που θα φιλοξενήσουν το νέο μουσείο του ιστορικού Μοναστηριού.

Η επίσκεψη του Παναγιωτάτου στο Ρέθυμνο θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας με προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αρσανίου

Στη συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα προσφωνήσει τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι.

Την Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου, στις 9.30 το πρωί ο κ. Βαρθολομαίος θα εγκαινιάσει το 'Τσατσαρωνάκειο' Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, ενώ λίγο αργότερα θα ευλογήσει την ποδοσφαιρική ομάδα του Πλατανιά και το μεσημέρι στις 12 θα αναγορευτεί επίτιμος διδάκτορας του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Επίσης, στις 3.30 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Κορακιών.
cretalive.gr

Κύμα φυγής από τα ιδιωτικά σχολεία - 8 χιλιάδες μαθητές δεν ανανέωσαν την εγγραφή τους

Η οικονομική κρίση και οι εισοδηματικές απώλειες που τη συνοδεύουν αυξάνουν τον αριθμό των νοικοκυριών που αδυνατούν να καταβάλουν δίδακτρα ώστε τα παιδιά τους να φοιτήσουν σε ιδιωτικά σχολεία. Το κύμα φυγής έχει...
συμπαρασύρει περίπου 8.000 μαθητές, των οποίων οι οικογένειες επιλέγουν τη λύση της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης. Το φαινόμενο φέτος είναι περισσότερο έντονο από πέρυσι, όταν το 10% των παιδιών δεν ανανέωσαν την εγγραφή τους.
Κύμα φυγής των μαθητών από τα ιδιωτικά σχολεία καταγράφεται λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, καθώς περίπου 8.000 μαθητές δεν έχουν επανεγγραφεί λίγες ημέρες πριν χτυπήσει το πρώτο «κουδούνι». Η οικονομική κρίση που έχει «γονατίσει» τις περισσότερες ελληνικές οικογένειες αναγκάζει πολλούς να επιστρέψουν τα παιδιά τους στα δημόσια σχολεία, μη μπορώντας να αντεπεξέλθουν στα δίδακτρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπήρχαν διαθέσιμα τον Ιούνιο, ο αριθμός των μαθητών που δεν είχαν δηλώσει επανεγγραφή σε πολλές ιδιωτικές σχολικές μονάδες της χώρας, έφτανε τους 10.000, αριθμός σαφώς μεγαλύτερος από τον περσινό της αντίστοιχης περιόδου.

Βέβαια, αρκετοί από τους γονείς επιθυμούν πάση θυσία να συνεχίσουν να φοιτούν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία και την ερχόμενη χρονιά και περιμένουν από τους ιδιοκτήτες των σχολειών μήπως ρίξουν τα δίδακτρα ή προχωρήσουν σε διευκολύνσεις για την πληρωμή τους.
Επισήμως τα δίδακτρα παραμένουν ίδια με την περσινή χρονιά, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες έχουν αρχίσει ορισμένα σχολεία, μέσω των ιστοσελίδων τους, να ενημερώνουν τους γονείς για μειώσεις διδάκτρων που φτάνουν κοντά στο 15%. Πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις, αλλά άνθρωποι με εμπειρία στον χώρο της ιδιωτικής Εκπαίδευσης εκτιμούν ότι προκειμένου οι σχολάρχες να κρατήσουν όσα περισσότερα παιδιά μπορούν στα σχολεία, θα αναγκαστούν να μειώσουν τα δίδακτρα.

Στο πλαίσιο αυτό, ορισμένα σχολεία κάνουν εκπτώσεις για γονείς που έχουν δύο ή και τρία παιδιά στο σχολείο, ενώ κάποια άλλα μειώνουν τα ετήσια δίδακτρα για όσους τα καταβάλουν εφάπαξ.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι καταληκτική ημερομηνία για την εγγραφή των μαθητών είναι η 15η Σεπτεμβρίου. Την περσινή χρονιά, κατά τον μήνα Ιούνιο, δεν είχε επανεγγραφεί το 10% του μαθητικού δυναμικού έναντι 15% φέτος, αλλά μέχρι τη λήξη των εγγραφών η μείωση που καταγράφηκε το 2011, ήταν πολύ μικρότερη από την αρχική εκτίμηση, φτάνοντας στο 2,5%.

Συγκεκριμένα, το σχολικό έτος 2010-11 το μαθητικό δυναμικό στην ιδιωτική εκπαίδευση ήταν 86.734, ενώ το 2011-12 μειώθηκε σε 84.825.
Κύμα φυγής από τα ιδιωτικά σχολεία


Κατά τα λοιπά, και τη φετινή χρονιά ορισμένα σχολεία -λίγα μέχρι στιγμής- αναγκάζονται να βάλουν «λουκέτο» καθώς οι μαθητές που είχαν δηλώσει την πρόθεσή τους να συνεχίσουν ήταν ελάχιστοι. Πρόκειται για τρεις σχολικές μονάδες της Περιφέρειας, στις οποίες έτσι κι αλλιώς φοιτούσε μικρός αριθμός μαθητών. Την περσινή χρονιά είχαν κλείσει πέντε ιδιωτικές μονάδες, με μεγαλύτερο αριθμό μαθητών.

Δημοτικό: Τα ετήσια δίδακτρα ξεκινούν από τα 2.200 ευρώ και φτάνουν έως τα 11.300. Ο μέσος όρος φτάνει τα 5.000 ευρώ

Γυμνάσιο: Το ποσό που πρέπει να καταβληθεί αρχίζει από τα 3.900 ευρώ και μπορεί να ξεπεράσει τα 10.000

Λύκειο: Από 3.850 έως 10.000 ευρώ οι τιμές για τα παιδιά που φοιτούν στο Λύκειο


Μαγνήτης πλέον τα σχολεία με χαμηλά δίδακτρα
Απειλή λουκέτου για τα μικρά εκπαιδευτήρια

Δεν φαίνεται να επηρεάζεται μέχρι στιγμής ο αριθμός των μαθητών στα ιδιωτικά σχολεία τα οποία έχουν χαμηλά δίδακτρα και παρέχουν διευκολύνσεις για την αποπληρωμή τους.

Η πολιτική που έχουν ακολουθήσει ορισμένες σχολικές μονάδες να διατηρήσουν τα δίδακτρα σε χαμηλά επίπεδα και ταυτόχρονα να έχουν «χτίσει» ένα καλό όνομα στην Εκπαίδευση, έχει τις μικρότερες απώλειες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν και λίστες αναμονής αφού προσελκύουν μαθητές και από άλλα σχολεία, δημόσια αλλά και ιδιωτικά.

Οι σχολικές μονάδες που φαίνεται να «πληρώνουν τη νύφη» είναι όσες έχουν μικρό αριθμό μαθητών, καθώς κάποιες από αυτές δεν έχουν τη δυνατότητα να ρίξουν τα δίδακτρα, με αποτέλεσμα να χάνουν μεγάλο μέρος του μαθητικού δυναμικού.

Πάντως, όπως τόνισαν στο «Εθνος» παράγοντες της ιδιωτικής εκπαίδευσης και με βάση την εμπειρία των τελευταίων ετών, οι γονείς όταν παίρνουν την απόφαση να μην επανεγράψουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία, το κάνουν όταν το παιδί αλλάζει βαθμίδα.

Δηλαδή, όταν ο μαθητής ολοκληρώνει τη Στ΄ Δημοτικού και ετοιμάζεται να φοιτήσει στην Α΄ Γυμνασίου, ή όταν ολοκληρώνει την Γ΄ Γυμνασίου και προετοιμάζεται για το Λύκειο.

Στο μέσο για παράδειγμα του Δημοτικού σχολείου και πολύ περισσότερο στο Λύκειο, όπου τα παιδιά έχουν δώσει όλη τους την προσοχή στις Πανελλαδικές, είναι σπάνιο το φαινόμενο να φεύγουν οι μαθητές από τα ιδιωτική προς τη δημόσια Εκπαίδευση.

Τη φετινή χρονιά όμως, και εξαιτίας της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που ολοένα και επιδεινώνεται, θα υπάρξουν και τέτοιες περιπτώσεις και σίγουρα περισσότερες από τις προηγούμενες χρονιές.

Νέοι μαθητές
Σοβαρό πρόβλημα στα δημόσια σχολεία

Σημαντική αύξηση του μαθητικού δυναμικού αναμένεται στα δημόσια σχολεία -εάν επαληθευτούν οι προβλέψεις για μαζική φυγή μαθητών από την ιδιωτική εκπαίδευση- την ώρα που οι διορισμοί γίνονται με το σταγονόμετρο και χιλιάδες δάσκαλοι και καθηγητές ετοιμάζονται να συνταξιοδοτηθούν. Η φετινή χρονιά για τα δημόσια σχολεία προβλέπεται έτσι κι αλλιώς να είναι η δυσκολότερη των τελευταίων ετών από πλευράς διορισμών. Συγκεκριμένα, λίγες ημέρες πριν, ανακοινώθηκαν μόλις 225 μόνιμοι διορισμοί ενώ την ίδια στιγμή έχουν κατατεθεί σχεδόν 5.000 αιτήσεις για συνταξιοδότηση. Συγκεκριμένα, 3.198 καθηγητές δευτεροβάθμιας υπέβαλαν αίτηση παραίτησης από την 1η έως τις 10 Ιουλίου, ενώ ο αριθμός για τους δασκάλους έφτασε τους 1.384. Εκπαιδευτικοί προειδοποιούν ότι θα πέσει ακόμη περισσότερο η ποιότητα της εκπαίδευσης εάν δεν υπάρξουν οι αναγκαίοι διορισμοί για να καλυφθούν τα κενά που θα προκύπτουν τον Σεπτέμβριο.

Πώς διαμορφώνονται τα δίδακτρα σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια
Βαρύ φορτίο για τον οικογενειακό προϋπολογισμό

Τεράστιες αποκλίσεις από σχολείο σε σχολείο καταγράφονται στα δίδακτρα που καταβάλλουν οι γονείς προκειμένου να φοιτήσουν τα παιδιά τους σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

Τα δίδακτρα κατά μέσον όρο κυμαίνονται μεταξύ 4 και 5 χιλιάδων ευρώ ετησίως, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτό το ποσό τα έξοδα για τη μεταφορά των μαθητών, τα οποία ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ και σε κάποιες περιπτώσεις τα 1.500 ευρώ για κάθε χρονιά.

Για τα πρωτοκλασάτα ιδιωτικά σχολεία, πάντως, τα ετήσια δίδακτρα μπορεί να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν τα 10.000 ευρώ.

Αναλυτικά και σύμφωνα με τους καταλόγους με τα δίδακτρα ανά σχολική μονάδα, φαίνεται ότι για το Δημοτικό οι γονείς θα πρέπει να καταβάλουν από 2.200 έως 11.300 ευρώ, με τον μέσο όρο να φτάνει τα 5.000 ευρώ. Για τη μεταφορά των παιδιών θα πρέπει να υπολογίζουν επιπλέον 1.200 έως 1.800 ευρώ, ενώ σε λίγες περιπτώσεις το ποσό που ζητείται πέφτει κάτω από τα 1.000 ευρώ.

Για το Γυμνάσιο, τα ποσά δεν διαφέρουν σημαντικά. Τα δίδακτρα, ανάλογα με τη σχολική μονάδα και τις παροχές προς τους μαθητές, αρχίζουν από τα 3.900 και φτάνουν έως και τα 10.500 ευρώ. Για τη μεταφορά των μαθητών τα ποσά που απαιτούνται είναι αντίστοιχα με αυτά στο Δημοτικό.

Για το Λύκειο, το ύψος των διδάκτρων είναι παρόμοιο αφού ένας γονιός μπορεί να στείλει το παιδί του σε ιδιωτικό λύκειο καταβάλλοντας ποσό που ξεκινά από 3.850 και υπολογίζοντας επιπλέον 1.200 με 1.500 ευρώ για τη μεταφορά του.

Για όσους θέλουν και έχουν τη δυνατότητα να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, υπάρχουν και σχολεία στα οποία τα δίδακτρα έχουν διαμορφωθεί κοντά στα 10.000 ευρώ.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Σεισμός μεταξύ Αγ. Νικολάου και Σητείας

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 βαθμών (ml) της κλίμακας Ρίχτερ, κατεγράφη απο τους σεισμογράφους, στις 10:25 το πρωί, στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αγίου Νικολάου και Σητείας.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν σε απόσταση 57 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Σητείας ή 67 χιλιομέτρων βόρεια του Αγίου Νικολάου, ενώ το εστιακό του βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα.

Η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή παρακολουθείται απο τους σεισμολόγους.
flashnews.gr

Δήμος Μαλεβιζίου: Ενημέρωση για τα αποτελέσματα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ

Τους εργαζόμενους του δήμου Μαλεβιζίου ενημέρωσε ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης, σχετικά με τα αποτελέσματα του συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Ο δήμαρχος τους μετέφερε το πολύ άσχημο κλίμα που επικρατεί σε όλη την Ελλάδα και τις σημαντικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης εξαιτίας των διαδοχικών περικοπών των πόρων της αυτοδιοίκησης, καθώς επίσης και την αποφασιστικότητα των δημάρχων να διεκδικήσουν τους πόρους που τους αναλογούν. Όπως εξήγησε ο Κ. Μαμουλάκης, δεν υπάρχει άλλη επιλογή, αφού η κεντρική διοίκηση ολοένα και παραχωρεί αρμοδιότητες στην τοπική αυτοδιοίκηση χωρίς όμως να διαθέτει και τους απαραίτητους πόρους που απαιτούνται για να μπορεί η Τ.Α. να ανταπεξέλθει στις ολοένα αυξανόμενες υποχρεώσεις της. Τους ζήτησε παράλληλα να συνεχίσουν να υπερβάλλουν εαυτούς έτσι ώστε να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο οι δημότες και να παράγεται έργο, ενώ δεσμεύτηκε ότι ως δημοτική αρχή, θα βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό τους και στο πλευρό των δημοτών.

Ναυαγοσώστης έσωσε Ρώσο τουρίστα στη Χερσόνησο

Σωτηρία για τη ζωή Ρώσου τουρίστα αποδείχτηκε η επέμβαση ναυαγοσώστη σε παραλία της Χερσονήσου.

Ο 47χρονος Ρώσος που έχει έρθει για διακοπές στην Κρήτη και μένει μαζί με τη γυναίκα του σε γνωστό ξενοδοχείο της Χερσονήσου, είχε πάει για κολύμπι σε παραλία κοντά στην ξενοδοχειακή μονάδα που διαμένει.

Ωστόσο τα κύματα τον τράβηξαν προς τα βαθιά ενώ τα ρεύματα δυσκόλευαν την προσπάθειά του να βγει στη στεριά.

Περίπου στις 15:30 το μεσημέρι οι λουόμενοι και ο ναυαγοσώστης που υπήρχε στη παραλία άκουσαν τις φωνές του Ρώσου που ζητούσε βοήθεια.

Ο ναυαγοσώστης αμέσως βούτηξε στα νερά και έβγαλε τον Ρώσο στην ακτή ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Ο 47χρονος που έζησε μια μικρή περιπέτεια, είναι καλά στην υγεία του και δεν κινδυνεύει ενώ είναι βέβαιο ότι οι διακοπές του στο νησί θα του μείνουν αξέχαστες.
flashnews.gr

Spiegel: Αν διαλυθεί το ευρώ η Γερμανία θα υποφέρει

Σκληρή κριτική στην πολιτική ηγεσία της Γερμανίας ασκεί το γερμανικό περιοδικό Spiegel που της καταλογίζει ότι παίζει...
«σκληρό πόκερ» στο ζήτημα του ευρώ με «κακό χαρτί».

Όπως υποστηρίζει, οι συνέπειες θα είναι βαρύτατες για την ίδια χώρα, στην περίπτωση που διαλυόταν η ευρωζώνη.

«Αν το ευρώ διαλυθεί, όλοι θα υποφέρουν, αλλά για τους Γερμανούς θα είναι χειρότερα από ότι για τους Ιταλούς. Η γερμανική ανταγωνιστικότητα θα εκμηδενιζόταν, το νέο γερμανικό νόμισμα θα γινόταν πανάκριβο, το τραπεζικό σύστημα θα πτώχευε γιατί θα έπρεπε να διαγράψει τις απαιτήσεις του από τα κράτη του ευρωπαϊκού Νότου. Και το γερμανικό κράτος θα έπρεπε να ξεχάσει οφειλές ενός τρισ. ευρώ» αναφέρει το Spiegel.

Για τον ίδιο λόγο το περιοδικό διερωτάται: «Μήπως λοιπόν η Γερμανία έχει κακά χαρτιά και παρ΄όλα αυτά επιμένει να παίζει σκληρό πόκερ;».

Όπως όμως συμπληρώνει το δημοσίευμα, « το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν αρκετοί Γερμανοί που παίζουν αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι επειδή πιστεύουν ότι η χώρα τους έχει καλό χαρτί.

Σε στιγμές κρίσης, τα κράτη, όπως και οι παίκτες του πόκερ, δεν εκτιμούν πάντοτε ορθολογικά την κατάστασή τους».

Κατά το Spiegel η εντύπωση ότι η Γερμανία είναι εκβιάσιμη πλέον διαδίδεται και τις προσεχείς εβδομάδες και μήνες θα εξευρεθεί μια συμφωνία. «Το ελληνικό πακέτο κάπως θα χαλαρώσει.

Ουδείς πιστεύει ότι η Ελλάδα στο τέλος θα αποπληρώσει τα χρέη της. Η μεγάλη διαγραφή ελληνικού χρέους έρχεται αλλά θα γίνει εντός της Ευρωζώνης».

Βοηθήστε να βρεθεί ο μικρός Ιωάννης

Ώρες αγωνίας ζουν εδώ και τρεις περίπου μήνες η μητέρα και οι οικείοι του τετράχρονου Ιωάννη Μουζακίτη την επιμέλεια του οποίου ασκεί η μητέρα του με προσωρινή διαταγή.


Σύμφωνα με το «Χαμόγελο του Παιδιού», ο μικρός Ιωάννης από τις 18/5/2012, απομακρύνθηκε από τον πατέρα του χωρίς νόμιμο δικαίωμα, από την Κηφισιά Αττικής προς άγνωστη διεύθυνση. Ο Ιωάννης έχει ύψος 1,15 μ και ζυγίζει 20 κιλά, έχει καστανά μαλλιά και καστανά μάτια. Την ημέρα της απομάκρυνσης του φορούσε μπλε μπλούζα, μπλε σορτς και πορτοκαλί-χακί παπούτσια και επιπλέον στο αριστερό του φρύδι φέρει ουλή.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...