Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2012

Στην Κρήτη σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Η Κρήτη υποδέχεται σήμερα τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος έρχεται ως επίσημος προσκεκλημένος της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί μοναστήρια, αλλά και να συναντηθεί με τον κλήρο, τους μοναχούς, τους φορείς, αλλά και τους πολίτες.

Ο κ. Βαρθολομαίος αναμένεται να αφιχθεί στα Χανιά στις 6.30 το απόγευμα.

Λίγο μετά, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί τη Μονή της Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι, ενώ την Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου, το πρωί, θα εγκαινιάσει το καθολικό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της Ιεράς Σταυροπηγιακής και Πατριαρχικής Μονής Ζωοδόχου Πηγής Χρυσοπηγής, στο Βαρύπετρο και το απόγευμα το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Αγία Κυριακή Βαρυπέτρου.

Η άφιξη του κ. Βαρθολομαίου στο Ρέθυμνο θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη , θα ακολουθήσουν δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και τα εγκαίνια της αίθουσας του Κέντρου Ορθόδοξου Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης.

Την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης, θα έχει εθιμοτυπική συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή. Θα ακολουθήσει σύντομη περιήγηση στην παλιά πόλη και θα εγκαινιάσει την έκθεση αγιογραφίας των αγιογράφων της Μητρόπολης στο Σπίτι του Πολιτισμού.

Ακολούθως, θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Σωτήρος Χριστού Κουμπέ, στην οποία θα εγκαινιάσει την ανακαινισθείσα αίθουσα στη μνήμη του αειμνήστου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Τίτου Συλλιγαρδάκη και τέλος την Ιερά Μονή Αρκαδίου, όπου θα εγκαινιάσει τις ανακαινισθείσες αίθουσες, που θα φιλοξενήσουν το νέο μουσείο του ιστορικού Μοναστηριού.

Η επίσκεψη του Παναγιωτάτου στο Ρέθυμνο θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας με προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αρσανίου

Στη συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα προσφωνήσει τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι.

Την Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου, στις 9.30 το πρωί ο κ. Βαρθολομαίος θα εγκαινιάσει το 'Τσατσαρωνάκειο' Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, ενώ λίγο αργότερα θα ευλογήσει την ποδοσφαιρική ομάδα του Πλατανιά και το μεσημέρι στις 12 θα αναγορευτεί επίτιμος διδάκτορας του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Επίσης, στις 3.30 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Κορακιών.
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...