Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Νέα τραγωδία στη θάλασσα. Πνιγμός τουρίστα το μεσημέρι στο Ρέθυμνο

Διαστάσεις επιδημίας έχουν λάβει το φετινό καλοκαίρι τα περιστατικά πνιγμών στις θάλασσες της Κρήτης.

Σήμερα το μεσημέρι ένα 24ωρο μετά τον χαμό ενός 71χρονου τουρίστα που πνίγηκε στην παραλία του Καλαμακίου στο Ηράκλειο, ένα ακόμη άτομο άφησε την τελευταία του πνοή στη θάλασσα.

Πρόκειται για έναν Ουκρανό, ηλικίας περίπου 40 ετών που εδώ και λίγες μέρες είχε έρθει για διακοπές στον Πλακιά και διέμενε σε γνωστό ξενοδοχείο της περιοχής.

Ο άτυχος άντρας εθεάθη από λουόμενους να επιπλέει στα νερά της θάλασσας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες προηγουμένως έκανε κατάδυση.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε και μετέβη στο σημείο για την διακομιδή της σορού στο Νοσοκομείου Ρεθύμνου και τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τις 31 Αυγούστου οι παραλίες του νησιού έχουν μείνει χωρίς ναυαγοσώστες ενώ η καλοκαιρινή περίοδος συνεχίζεται.

flashnews

Υπουργός έδωσε 25 εκ. δολάρια για «παλάτι» στο Μανχάταν!

Υπουργός δαπάνησε 25 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει και να φτιάξει ένα «παλάτι» στο Μανχάταν!


Την αποκάλυψη αυτή κάνει η εφημερίδα PRESS TIME  που κυκλοφορεί το Σαββάτο με σημαντικές πληροφορίες.

Η εφημερίδα δημοσιεύει  πληροφορίες από τις ΗΠΑ και αναφέρεται στις σχετικές έρευνες που έχουν αρχίσει.

Άλλα θέματα της Press TimeQ

-Φταίει το «βαθύ λαρύγγι»;Η διαρροή-«μυστήριο», η επέμβαση της Δικαιοσύνης και το παρασκήνιο. Η κυβέρνηση ήθελε να κρατήσει κρυφά τα μέτρα των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αρχικά, η κυβέρνηση θεωρούσε ότι η διαρροή του εγγράφου με τα μέτρα έγινε από το ΠΑΣΟΚ, όμως ύστερα από έρευνες οι Αρχές διαπίστωσαν ότι η «ομάδα δραστών» είχε ονοματεπώνυμο. Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Συγκεκριμένα πρόσωπα εναντίων των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία.

-«Τουρκική» Frontex. Κερκόπορτα για τα σύνορά μας. Ο ρόλος του διοικητή, το παρελθόν του και τα στοιχεία που έχει για την Ελλάδα

- Στα σκαριά ανασχηματισμός. Συναγερμός για τους υπουργούς που «σιωπούν». Από ποιους έχει παράπονα το Μαξίμου ότι δε στηρίζουν την κυβέρνηση

-Οριστικό διαζύγιο ΠΑΣΟΚ-Λοβέρδου. Αδιαφορεί για τη στάση του πρώην «κολλητού» του ο Βενιζέλος που ετοιμάζεται για αντιπρόεδρος.

-Στη «φάκα» όλοι οι παιδεραστές. Ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης μιλάει στην “PRESS Time”.

-Υπάρχουν ένοχοι για την κρίση. Εμφύλιος για τις μεγάλες ευθύνες. Βαριές κατηγορίες με ονοματεπώνυμο.

-«Ντοκουμέντο»: Όταν ο Σαμαράς έφτασε ως την Ομόνοια. Ήταν είδηση; Τι δεν είδε ο πρωθυπουργός

-Θεσσαλονίκη: Έπνιξαν τη συμπρωτεύουσα στα σκάνδαλα

SPORT

-Ισα βάρκα, ίσα πανιά. Η “PRESS Time” «μπήκε» στο…λογιστήριο της «πράσινης» ΠΑΕ!

-«Μπουρλότο» στο πρωτάθλημα. «Μαύρο χάλι» η ελληνική διαιτησία σε κάθε αγωνιστική.

H Press Time κυκλοφορεί το Σάββατο σε όλα τα περίπτερα .

Όλγα Κεφαλογιάννη: Με συγκεκριμένες δράσεις η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην Κρήτη

Σειρά επαφών και συναντήσεων, για θέματα τουρισμού, είχε σήμερα στο Ηράκλειο, η υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη. Η υπουργός Τουρισμού τάχθηκε υπέρ της επιμήκυνσης τής τουριστικής περιόδου, τόνισε ότι η τρέχουσα περίοδος, παρά τις δυσκολίες, κλείνει με θετικό πρόσημο, λέγοντας παράλληλα ότι η επόμενη (τουριστική περίοδος) πρέπει να είναι και θα είναι καλύτερη.

Η κα Κεφαλογιάννη, κατά τη διάρκεια τής μακράς συνάντησής της με τον Περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη, τόνισε ότι με τη συνεργασία και τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, θα αναβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν τού νησιού, και επεσήμανε την ανάγκη η Κρήτη να επενδύσει σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Από την πλευρά του, ο κ. Αρναουτάκης ενημέρωσε την υπουργό και τον γενικό γραμματέα Τουριστικών Υποδομών και Επενδύσεων, Γ. Πυργιώτη, για τις ενέργειες της Περιφέρειας στο θέμα του τουρισμού, αλλά και για τις αναγκαιότητες και τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν άμεσα.

Όπως ανέφερε ο κ. Αρναουτάκης, μια τέτοια αναγκαιότητα είναι η αναβάθμιση του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης», το οποίο δεν μπορεί να διατηρηθεί στην παρούσα κατάσταση μέχρι να υλοποιηθεί το διεθνές αεροδρόμιο Καστελίου.

Το πρώτο σε πτήσεις τσάρτερ αεροδρόμιο της Ελλάδας - ανέφερε η κ. Κεφαλογιάννη - πρέπει πράγματι ν’ αναβαθμιστεί και μάλιστα άμεσα, γι’ αυτό και περιμένουμε τις προτάσεις όλων των εμπλεκομένων φορέων και τής Περιφέρειας.

Επίσης, επεσήμανε ότι το υπουργείο εκπονεί οργανωμένο σχέδιο για τις αερομεταφορές, στο οποίο πρωταρχικό ρόλο θα έχει το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».

Πρέπει να κινηθούμε συλλογικά, ανέφερε η υπουργός και πρόσθεσε ότι θα γίνουν βελτιωτικές παρεμβάσεις, ώστε το 2013 η Κρήτη να υποδεχθεί τους εκατομμύρια τουρίστες με καλύτερες υπηρεσίες και παρεχόμενες υπηρεσίες.

«Για μας είναι στόχος και προτεραιότητα η δωδεκάμηνη τουριστική σεζόν στην Κρήτη, το οποίο θα επιδιώξουμε σταδιακά, αρχίζοντας από την επιμήκυνση, αλλά με συγκεκριμένες δράσεις και ενέργειες για να μη μείνει και πάλι το συγκεκριμένο θέμα κενό γράμμα», υπογράμμισε η κ. Κεφαλογιάννη.

Μετά τη συνάντηση η υπουργός ερωτηθείσα από τους δημοσιογράφους για τα σενάρια περί αξιοποίησης της Σπιναλόγκα, ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί ο ηλεκτροφωτισμός της Σπιναλόγκα, που είναι έργο του ΕΣΠΑ, ούτως ώστε το μνημείο να είναι λειτουργικό και το βράδυ.

Η υπουργός Τουρισμού επισκέφθηκε επίσης το γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γιώργο Δεικτάκη, το δήμαρχο Ηρακλείου, Γιάννη Κουράκη, και τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, Γιάννη Μπρά, όπου ενημερώθηκε για τα έργα στο Ηράκλειο, με έμφαση στο Πολιτιστικό Κέντρο, καθώς και για την ανάπτυξη τού λιμανιού, ιδιαίτερα στον τομέα τής κρουαζιέρας.

Χανιά: Έλληνας διέρρηξε αυτοκίνητο για να κλέψει ένα κινητό τηλέφωνο

Την "σκυτάλη" από τους αλλοδαπούς διαρρήκτες αυτοκινήτων φαίνεται πως αρχίζουν να παίρνουν και οι Έλληνες, ειδικά όσο χειροτερεύουν οι οικονομικές συνθήκες. Έτσι, ενώ μέχρι πρότινος οι συλλήψεις αλλοδαπών μονοπωλούσαν... την σχετική ειδησεογραφία, χθες το βράδυ συνελήφθη στα Χανιά και ένας 35χρονος Έλληνας μετά απο καταδίωξη των αστυνομικών.

Ειδικότερα, ο 35χρονος, αφού έσπασε τζάμι σταθμευμένου Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας 22χρονης ημεδαπής, αφαίρεσε από το εσωτερικό του ένα κινητό τηλέφωνο, αξίας εξακοσίων ογδόντα (680,00) €, ενώ διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο 35χρονος αναζητήθηκε, εντοπίστηκε και συνελήφθη από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων.

Στην κατοχή του βρέθηκε και αποδόθηκε στην 22χρονη το αφαιρεθέν κινητό τηλέφωνο.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.
flashnews.gr

Προς πώληση και η Σπιναλόγκα;

Με έντονη ανησυχία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη τις φήμες και τα σενάρια που θέλουν το ιστορικό νησί της Σπιναλόγκας να συμπεριλαμβάνεται στα νησιά που πρόκειται να παραχωρηθούν σε ιδιώτες προς εκμετάλλευση για 99 χρόνια...

Η είδηση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία που επισημαίνει πως αν κάτι τέτοιο συμβεί αυτόματα θα σημάνει την οικονομική καταστροφή των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Για εξόντωση της τοπικής κοινωνίας έκανε λόγο ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης σημειώνοντας με νόημα πως «κάποιοι ανεγκέφαλοι χωρίς ηθική και σκέψη έβαλαν σε ένα πακέτο την Σπιναλόγκα για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της Τρόικας. Είναι δυνατόν να αφαιρέσουν τη Σπιναλόγκα, την ψυχή της περιοχής; Αν αφαιρέσεις την ψυχή μιας περιοχής τι μένει;

«Ένα κενό» συμπλήρωσε ο ίδιος επισημαίνοντας ότι «η επισκεψιμότητα στο νησί αποφέρει τεράστια έσοδα στην πολιτεία».

Κι όλα αυτά την ίδια στιγμή που επιχειρείται η ένταξη του νησιού στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο.

Πολίτης άσκησε ένδικα μέσα, κατά του γείτονα, διότι τον ενοχλούσε ο σκύλος

The Stray Dogs
(Photo credit: Wikipedia)
Πολίτης, ενεργό μέλος της ΄Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, "δικαιώθηκε ", με την υπαρ.191/2012,απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, στην άσκηση ασφαλιστικών μέτρων όχι για δανεισμό, αλλά κατά του γείτονα, διότι τον ενοχλούσε ο σκύλος. πέτυχε να εκδοθεί απόφαση από το Ειρηνοδικείο Χανίων στην διαδικασία των Ασφαλιστικών Μέτρων επικαλούμενος κίνδυνο βλάβης της υγείας του, λόγω των υπερβολικών θορύβων που εκπεμπόταν από την οικία του γείτονα από τα συνεχή γαβγίσματα του λυκόσκυλου του , η οποία υποχρεώνει τον γείτονα

1)Να απομακρύνει τον σκύλο του από τον ακάλυπτο (ανοιχτό) χώρο της οικοδομής του.

2) Υποχρεώνει τον ιδιοκτήτη του σκύλου ,να παραλείπει στο μέλλον κάθε διατάραξη της νομής των αιτούντων στο ακίνητο τους λόγω του θορύβου που προκαλείται από τα γαβγίσματα του σκύλου του.

3)Απειλεί κατά του ιδιοκτήτη του σκύλου χρηματική ποινή 300Ευρώ και προσωπική κράτηση διαρκείας (20) εάν δεν τηρηθούν τα παραπάνω.

Η Ένωσης μας, δημοσιοποιεί το γεγονός, καθώς από την αρχή το πρόβλημα γνωστοποιήθηκε ΄σ αυτήν, με την μορφή «καταγγελίας», αλλά δεν υποστηρίχτηκε, από το στελεχιακό νομικό δυναμικό της, η υπόθεση προωθήθηκε στα δικαστήρια , από επαγγελματία δικηγόρο της πόλης μας, καθώς πρόκειται για ιδιαιτέρως, ιδιωτική διαφορά, ξεπερνά τον ευρύ δημόσιο ρόλο της ΄Ένωσης, τους σκοπούς του Καταστατικού της , αλλά και της Νομοθεσίας «Περί προστασίας των καταναλωτών….» παρόλα αυτά δημοσιοποιείται, με το σκεπτικό να επισημάνει σε όλους εμάς ότι, υπάρχουν και «ακραίες» συμπεριφορές που στις δύσκολες ημέρες, που διανύουμε οφείλουμε να τις προσέχουμε, μα προπάντων να τις παραβλέπουμε, να αλληλοϋποστηριζόμαστε, να πορευόμαστε με πυξίδα την αλληλοβοήθεια ιδιαίτερα του διπλανού μας, του γείτονα μας.-

Η Πρόεδρος της ΄Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη
Enhanced by Zemanta

Λυκούδης - ΔΗΜΑΡ: Ο Σαμαράς δεν κυβερνά, συγκυβερνά

"Ο κ. Σαμαράς εκπροσωπεί την πρωτεύουσα δύναμη στην κυβέρνηση αλλά δεν κυβερνά, συγκυβερνά" τονίζει σε συνέντευξη του ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής και βουλευτή Επικρατείας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Σπύρος Λυκούδης, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα fm». 

Και συμπληρώνει:  "Αν έχει αυτήν την άποψη κάνει λάθος. Αλλά εγώ θέλω να είμαι πιο επιεικής στις κρίσεις. Πολλές φορές νομίζουμε ότι τα πράγματα είναι περισσότερο σοβαρά απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα. Να βλέπουμε τις φυσιολογικές δυσκαμψίες σε σχήμα συγκυβέρνησης με περισσότερη ψυχραιμία".

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξη ΕΔΩ

Δήμος Φαιστού: Νέα φυτεία απο 107 χασισόδεντρα

Τα δενδρύλλια ήταν σε αγροτική τοποθεσία του Δημοτικού Διαμερίσματος Βόρρων, του Δήμου Φαιστού.


Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, μετά από πληροφορίες που είχαν οι αστυνομικοί, οργάνωσαν επιχείρηση σε περιοχές του Δήμου.

Εντόπισαν σε εγκαταλελειμμένο χωράφι τη χασισοφυτεία, με 59 δενδρύλλια, το ύψος των οποίων έφτανε τα 4 μέτρα!
Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν 48 δενδρύλλια επιπλέον, τα οποία είχαν ξεριζωθεί, με ύψος έως 3 μέτρα
και ήταν στο στάδιο της αποξήρανσης.

Τώρα, γίνονται έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Πάνω Χερσόνησος: Του έκλεψαν το φορτηγό για δεύτερη φορά

Πώς γίνεται για δεύτερη φορά, ο ίδιος άνθρωπος να πέφτει θύμα κλοπής και μάλιστα μπροστά στο σπίτι του;

Όπως κατήγγειλε στο Cretalive.gr κάτοικος της Πάνω Χερσονήσου Kρήτης άγνωστοι δράστες έκλεψαν τη νύχτα, για δεύτερη φορά, το φορτηγό τύπου κλούβα που είχε σταθμευμένο μπροστά στο σπίτι του με αριθμό πινακίδας ΚΝΗ 4990, μάρκας Τ0ΥΟΤΑ και χρώματος λευκού.

Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο είχε πέσει και πάλι θύμα κλοπής. Πριν από ένα μήνα, με την παρέμβαση ανδρών των ΤΑΕ, η κλούβα βρέθηκε στο... Λαράνι και μάλιστα ήταν «φορτωμένη» με αρνιά και άλλα ζωντανά ενώ το θράσος των δραστών ήταν τέτοιο που κυκλοφορούσαν με κλεμμένο αυτοκίνητο από το οποίο δεν είχαν αλλαξει ούτε καν την... πινακίδα!

Ο ιδιοκτήτης, τότε, προχώρησε σε ριζική «ανακαίνιση» του οχήματός του δαπανώντας αρκετά χρήματα, αλλά στάθηκε και πάλι άτυχος αφού τον έκλεψαν για δεύτερη φορά!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αρχές εκτιμούν ότι ίσως πρόκειται για τους ίδιους δράστες.

Αντιμετωπίστε την ακμή στην πλάτη

Η ακμή στην περιοχή της πλάτης είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι, άντρες και γυναίκες, χειμώνα – καλοκαίρι.

Μετά την παραλία και την έκθεση στον ήλιο, σίγουρα τα σπυράκια στην πλάτη δεν είναι τόσο ευδιάκριτα αλλά σιγά – σιγά θα αρχίσουν πάλι να εμφανίζονται. Για να καταπολεμήσετε το συγκεκριμένο πρόβλημα χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και υπομονή.

Τι πρέπει να αποφύγετε:

• Αποφύγετε τα ενυδατικά ή αντηλιακά λάδια σώματος. Η επιπλέον λιπαρότητα στο δέρμα με ακμή μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση του δέρματος και να προκαλέσει περισσότερα σπυράκια.
jenny

Ένα λευκό περιστέρι της Κρήτης «χαιρέτησε» τον Πατριάρχη του Γένους

Και ξαφνικά την ώρα που ο Οικουμενικός Πατριάρχης εισέρχονταν στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Κορακιών, ένα λευκό περιστέρι «προσγειώθηκε» πάνω στο Ιερό Ευαγγέλιο που κρατούσε ο Ιερέας. Κλήρος και λαός ξαφνιάστηκε από το γεγονός ενώ ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσκύνησε το Ευαγγέλιο και κοίταζε χαμογελώντας το περιστέρι που έστεκε αγέρωχο επί του Ιερού Ευαγγελίου.

Όταν ο Ιερέας που κρατούσε το Ευαγγέλιο άρχισε να περπατά προς το Καθολικό της Μονής το περιστέρι ανέβηκε στον ώμο του και στη συνέχεια στο καλυμμαύχι του και παρέμεινε εκεί σαν να ήθελε να οδηγήσει αυτό τον Οικουμενικό Πατριάρχη προς το Ναό.

Το περιστέρι δεν έφυγε ακόμα και όταν ο Ιερέας εισήλθε στο Ναό οπότε και κάποιος άλλος κληρικός το έπιασε, το κατέβασε από το καλυμμαύχι του και το απελευθέρωσε να πετάξει ξανά ψηλά προς τον γαλανό ουρανό της Κρήτης.

Το γεγονός προκάλεσε εντύπωση και χαμόγελα αφού Ιεράρχες και κληρικοί έκαναν λόγο για «χαιρετισμό» του περιστεριού στον Πατριάρχη που με την επίσκεψή του στο ιστορικό Μοναστήρι ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στην μεγαλόνησο Κρήτη και λίγο αργότερα αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη και το μαρτυρικό Φανάρι.






http://www.briefingnews.gr/

Τραγικός θάνατος για ηλικιωμένη στο Ρέθυμνο. Την εντόπισαν νεκρή ο σύζυγος και ο ανιψιός της

Τραγικό θάνατο βρήκε μια 77χρονη γυναίκα που εντοπίστηκε νεκρή σε γκρεμό στο χωριό Αξώς κοντά στα Ανώγεια.

Η άτυχη γυναίκα είχε φύγει από νωρίς το μεσημέρι από το σπίτι της για να μαζέψει καρύδια.

Ωστόσο η ώρα περνούσε χωρίς να δίνει σημεία ζωής κάτι που προκάλεσε ανησυχία στους οικείους της που άρχισαν να την αναζητούν.

Δυστυχώς η αναζήτηση είχε άσχημη κατάληξη καθώς ο σύζυγος και ο ανιψιός της 77χρονης την εντόπισαν, χθες περίπου στις 17:30 χωρίς τις αισθήσεις της αιμόφυρτη από τραύμα στο κεφάλι σε απόκρημνο σημείο κοντά σε χωράφι.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τη σορό της ηλικιωμένης γυναίκας και τη μετέφερε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής

Μιχελογιαννάκης: Να αποζημιωθούν οι παραγωγοί του Δήμου Βιάννου

Το αίτημα του Δημάρχου Βιάννου, έθεσε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νομού Ηρακλείου κ. Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, σχετικά με την αποζημίωση της ηρτημένης εσοδείας του έτους 2012 και την ασφάλιση των καμένων ελαιόδεντρων του Δήμου Βιάννου.

«Επειδή η απώλεια του εισοδήματος για τους παραγωγούς του Δήμου μας θα διαρκέσει για μεγάλο διάστημα, και επειδή η καλλιέργεια της ελιάς στον τόπο μας είναι μονοκαλλιέργεια, πρέπει να αναλάβετε άμεσα σχετική πρωτοβουλία έτσι ώστε να αποζημιωθεί η φετινή ηρτημένη εσοδεία σαν πρώτο μέτρο στήριξης τους, έτσι ώστε να μπορέσουν να επαναφέρουν σύντομα σε παραγωγή της καλλιέργειές τους.» Τονίζεται μεταξύ άλλων στην επιστολή του κ. Μπαριτάκη που κατέθεσε ο Βουλευτής.

Κολυμπάρι Χανίων: Νεκρός 30χρονος μοτοσικλετιστής

Με αίμα βάφτηκε για άλλη μια φορά η άσφαλτος σε τροχαίο δυστύχημα, το οποίο συνέβη χθες το βράδυ στο Κολυμπάρι Χανίων.

Θύμα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 30χρονος μοτοσικλετιστής, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα, όταν από άγνωστο προς το παρόν λόγο, λίγο μετά τις 11 το βράδυ, έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας, η οποία και εξετράπη απο την πορεία της.

Ο άτυχος άνδρας, βαρύτατα τραυματισμένος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Κισσάμου, αλλά δυστυχώς υπέκυψε στα τραύματά του...


ΠΗΓΗ: flashnews.gr

Η πρόκληση της κυβερνητικής συνεργασίας.

Άρθρο του Βουλευτή

Ιωάννη Δ. Μιχελογιαννάκη.


Είναι αλήθεια ότι η κουλτούρα της συνεργασίας σε στόχο Εθνικής ευθύνης και ανάγκης πρωτοδοκιμάζεται. Η πραγματική δοκιμασία και επιτυχία θα είναι αν μπορέσει να σεβαστεί της διαφορετικές ιδεολογικές αναφορές της, χωρίς να ξεφύγει από τον κοινό στόχο της σωτηρίας του τόπου μας. Ο έλεγχος της διαφάνειας, η αξιοπιστία και η θεραπεία της άρρωστης σχέσης πολίτη – πολιτικού θα πρέπει να είναι από όλους ζητούμενο.

Τι φοβίζει άραγε, μια εξεταστική επιτροπή όταν και οι τρεις πλευρές θα πρέπει να επιδιώκουν το αυτό, δηλαδή όχι σικέ στάση, όχι προκατασκευασμένες αποφάσεις, αλλά εξέταση σε βάθος και αποκατάσταση είτε του κατήγορου, είτε του κατηγορουμένου.

Τι φοβίζει, η δοκιμασία του να ακουστούν με σεβασμό τα δικά μας προτεινόμενα ισοδύναμα.

Τι φοβίζει, να επιλέγονται άτομα ηθικά, αντικειμενικά και άξια στην κάθε είδους διαχείριση.

Τι φοβίζει, να υπάρχει παράλληλη διεκδίκηση, σε εξωτερικό και εσωτερικό, με κοινό αιτούμενο την όρθια Ελλάδα.

Τι φοβίζει, με μια φωνή να αποκλείσουν αυτά που ακραία δεσμεύτηκαν προεκλογικά, όπως όχι σε φόρο στην αγροτική γη, όχι σε τρελά σενάρια όπως ο φόρος ακινησίας.

Τίποτα δεν έπρεπε να τους φοβίζει, άλλωστε στο παράδειγμα της εξεταστικής επιτροπής, και η ΝΔ την είχε προεκλογικά εξαγγείλει, και το ΠΑΣΟΚ την θέλει για αποκατάσταση της ιστορία του.

Τα υπόλοιπα είναι περιττά και επικίνδυνα.


Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης

Βουλευτής ΔΗΜ.ΑΡ Ν. Ηρακλείου

Εκδηλώσεις μνήμης: «90 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή 1922-2012 και εκχώρηση της Ανατολικής Θράκης»

Με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις μνήμης - αφιέρωμα στη Μικρασία από 9-16 Σεπτεμβρίου. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται... ομιλίες, μουσική, χορός και εκθέματα από τις περιοχές που βίωσαν τον ξεριζωμό, με κορύφωση την επιμνημόσυνη δέηση για τους μάρτυρες της Μικρασιατικής Καταστροφής.
Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου με τους εκπροσώπους των Μικρασιατικών συλλόγων ο αντιπεριφερειάχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης ανέφερε ότι «υποστηρίζουμε έμπρακτα πρωτοβουλίες και δράσεις που αποδίδουν φόρο τιμής στον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας για τα 90 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, μια από τις τραγικές στιγμές της Ιστορίας της πατρίδας μας. Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούμε θα αναδείξουν και θα θυμίσουν τον σπουδαίο αυτό Ελληνικό πολιτισμό».

Εκ μέρους των Μικρασιατικών συλλόγων, ο πρόεδρος του συλλόγου Καππαδοκών-Μικρασιατών Κρήτης Γιώργος Μαρταβαντζής ευχαρίστησε την Περιφέρεια και τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου για την θερμή υποστήριξη προκειμένου να πραγματοποιηθούν αυτές οι εκδηλώσεις, ενώ κάλεσε το κοινό να συμμετέχει σε αυτές.

Στην διοργάνωση που πραγματοποιείται με τη στήριξη των Δήμων Ηρακλείου, Μινώα Πεδιάδας, Αρχανών Αστερουσίων, συμμετέχουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Αλικαρνασσού «Η Αρτεμισία», ο Σύλλογος Θρακιωτών Κρήτης «Ορφέας», ο Σύλλογος Αλατσατιανών Ν. Ηρακλείου, ο Σύλλογος Μικρασιατών Κρήτης «Ό Άγιος Πολύκαρπος», ο Σύλλογος Καραμπουρνιωτών Ηρακλείου "Ο Άγιος Γεώργιος", ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών Μικρασιατών Κρήτης, ο Σύλλογος Καππαδοκών Μικρασιατών Κρήτης.

Πρόγραμμα

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012 Ώρα 8.30 π.μ.

Λειτουργία στον Άγιο Τίτο και ομιλία από τον Αρχιμανδρίτη π. Θεοφύλακτο Μαρινάκη για Τον Άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης και των συν αυτώ αγίων αρχιερέων Γρηγορίου Κυδωνιών, Αμβροσίου Μοσχονησίων, Προκοπίου Ικονίου, Ευθυμίου Ζήλων καθώς και των κληρικών και λαϊκών που σφαγιάσθηκαν κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Ώρα 21.30 μ.μ. Τεφέλι (αυλή Γυμνασίου) Μουσικοχορευτική βραδιά αφιερωμένη στη Μικρασία Συμμετέχουν: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Αλικαρνασσού «Η Αρτεμισία» με χορούς και τραγούδια από την Καππαδοκία, Ο Σύλλογος Θρακιωτών Κρήτης «Ορφέας» με χορούς και τραγούδια από τη Θράκη

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012 Αρκαλοχώρι Ώρα 21.00 μ.μ. Ανοικτό θέατρο Αρκαλοχωρίου, Ομιλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου κ.κ. Ανδρέα. Θα ακολουθήσει μουσικοχορευτική βραδιά αφιερωμένη στη Μικρασία. Συμμετέχουν: Ο Σύλλογος Αλατσατιανών Ν. Ηρακλείου, με τραγούδια από την Ιωνία & Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Αλικαρνασσού «Η Αρτεμισία» με χορούς και τραγούδια από την Καππαδοκία.

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012 Ώρα 20.30 μ.μ. Βασιλική Αγ.Μάρκου.

Εγκαίνια Έκθεσης ψηφιδωτών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ν. Αλικαρνασσού «Η Αρτεμισία» αλλά και φωτογραφική έκθεση με τίτλο : "Το Πανόραμα της Σμύρνης" του κου Κώστα Αρβανιτάκη (μέλος του Συλλόγου Αλατσατιανών). (Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή από 10-15 Σεπτεμβρίου ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 09:30 – 13:30 και 18:00 – 21:00, Σάββατο: 9:30 – 13:30).

Ώρα 21.00 μ.μ. πλατεία Ατσαλενίου Μουσικοχορευτική βραδιά αφιερωμένη στη Μικρασία. Συμμετέχουν: Ο Σύλλογος Μικρασιατών Κρήτης «Ό Άγιος Πολύκαρπος» με τραγούδια από την Ιωνία & Ο Σύλλογος Θρακιωτών Κρήτης «Ορφέας», με χορούς και τραγούδια από τη Θράκη

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012 πάρκο Μικράς Ασίας Ώρα 21.00 μ.μ.

Μουσική βραδιά αφιερωμένη στη Μικρασία & Προβολή ταινίας:"Αγαπημένη Μικρασία" της φιλόλογου Μάγδας Φραγκούλη. Συμμετέχουν:
Ο Σύλλογος Αλατσατιανών Ν. Ηρακλείου με τραγούδια από την Ιωνία & Ο Σύλλογος Καραμπουρνιωτών Ηρακλείου "Ο Άγιος Γεώργιος".

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012 πλατεία Αγίου Νικολάου, Ν.Αλικαρνασσός Ώρα 21.00 μ.μ. Μουσικοχορευτική βραδιά αφιερωμένη στη Μικρασία. Συμμετέχουν: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Αλικαρνασσού «Η Αρτεμισία» με χορούς και τραγούδια από τα παράλια της Μικράς Ασίας & Ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών Μικρασιατών Κρήτης με πολίτικα και μικρασιάτικα τραγούδια.

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 πλατεία Ελευθερίας, Ηράκλειο Ώρα 21.00 μ.μ. Μουσική εκδήλωση με το μουσικό σχήμα «Επτάσημο» τραγούδι: Μάνος Κουτσαγγελίδης.

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012 Βασιλική Αγίου Μάρκου, Ηράκλειο Ώρα 21.00 μ.μ. Ομιλία με θέμα: «Οι αιτίες του αφανισμού του Ελληνισμού της Ανατολής και η αθάνατη ζωογόνος δύναμη του», Δρ. Ν. Ουζούνογλου, Καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Τμ. Ηλ/Μηχανικών, Καππαδόκης εκ Κων/πολης.

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ

ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΓΕΝΙΚΑ

Από 8ης πρωινής ώρας ως τη δύση του ηλίου της 16ης Σεπτεμβρίου 2012:
Γενικός σημαιοστολισμός. 
Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 16ης Σεπτεμβρίου.

ΕΙΔΙΚΑ

ΩΡΑ 8:00

Επίσημη Έπαρση της σημαίας στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

ΩΡΑ 10:00

Μετά το πέρας της Λειτουργίας ( 10:00 )θα τελεστεί μνημόσυνο στη μνήμη των πεσόντων και θα ακολουθήσει επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά κατά την οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο πρόεδρος του Συλλόγου Καπππαδοκών Μικρασιατών Κρήτης κ. Γιώργος Μαρταβαντζής.

(Μετά τη Δοξολογία η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου και το άγημα της ΣΕΑΠ , όλοι μαζί συντεταγμένα ( μπροστά η Φιλαρμονική, το άγημα αριστερά και δεξιά και στη μέση οι σύλλογοι με τα λάβαρά τους ) ξεκινούν από το Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά δια μέσου των οδών : Αγίου Μηνά, Κυρίλου Λουκάρεως, Αβέρωφ, Πλατεία Ελευθερίας για την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη).

ΩΡΑ 11:00

Τελετή στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

1) Επιμνημόσυνη δέηση.

2) Κατάθεση Στεφάνων από τους:

-Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης,

-Εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου,

-Περιφερειάρχη Κρήτης,

-Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης,

-Δήμαρχο Ηρακλείου,

-Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ηρακλείου, ως εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας,

-Πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούνται στο Εθνικό και Ευρωπαϊκό

Κοινοβούλιο

-Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης,

-Πρόεδρο ΤΕΙ Κρήτης,

-Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου,

-Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Ηρακλείου-

Ν. Λασιθίου,

-Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικής Αεροπορίας,

-Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών,

-Σύλλογο Αποστράτων Λ.Σ Κρήτης και Δωδεκανήσου,

-Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας,

- Σωματεία Μικρασιατών,

-Αναπηρικές Οργανώσεις,

-Εφεδροπολεμικές Οργανώσεις,

-Αντιστασιακές Οργανώσεις που εδρεύουν στο Νομό.

3) Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών.

4) Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Παρακαλούμε όσους από τους παραπάνω καταθέσουν στεφάνι

να ενημερώσουν τον υπεύθυνο για την κατάθεση κ. Κωνσταντίνο Πετράκη

μέχρι την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012 στο τηλέφωνο 2813 400379.

ΩΡΑ 19:30

Επίσημη Υποστολή της Σημαίας στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Στις παραπάνω εκδηλώσεις καλούνται να παρευρεθούν:

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, οι Βουλευτές της Π.Ε. Ηρακλείου, ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας Εφετών Ανατολικής Κρήτης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου, οι Δήμαρχοι του Νομού, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ηρακλείου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι, τα πολιτικά κόμματα, οι πρώην Υπουργοί πολιτικών και υπηρεσιακών Κυβερνήσεων Κοινοβουλευτικών Περιόδων, οι πρώην Ευρωβουλευτές και Βουλευτές, οι πρώην Νομάρχες και Δήμαρχοι Ηρακλείου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Πρωτοδικείου, Διοικητής Δ.Υ.Πε. Κρήτης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρωτοδίκες, Πρωτοδίκες Διοικητικού Πρωτοδικείου, ο Γενικός Διευθυντής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, οι Γενικοί Διευθυντές της Περιφέρειας Κρήτης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Σχολικοί Σύμβουλοι, Προϊστάμενοι Δημόσιων Υπηρεσιών, Προϊστάμενοι Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών, Τραπεζών, Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος σε ενεργή υπηρεσία ή αποστρατεία με στολή κατά την ιεραρχική τάξη, ο Περιφερειάρχης Ε.Ε.Σ., Εκπρόσωποι Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού, της Αεροπορίας, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, Αναπηρικών και Αντιστασιακών Οργανώσεων, Εφεδροπολεμικών Οργανώσεων, Πρόξενοι, Περιφερειακοί Έφοροι Προσκόπων και Ελληνικού Οδηγισμού, Πρόεδροι Επιμελητηρίων, Πρόεδροι Επαγγελματικών Οργανώσεων, Πρόεδροι Ομοσπονδιών και Εργατικών Οργανώσεων, Πρόεδροι Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών, Πρόεδροι άλλων Σωματείων και Συλλόγων, τα Μ.Μ.Ε. και ο λαός της πόλης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...