Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Συνάντηση Μπακογιάννη και Αυγενάκη με ιδιοκτήτες και οδηγούς ΤΑΞΙ στο Ηράκλειο

Με αντιπροσωπία ιδιοκτητών και οδηγών ΤΑΞΙ συναντήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής, 14 Οκτωβρίου, στο Ηράκλειο, η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κα. Ντόρα Μπακογιάννη, και ο Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας της Προέδρου στην Ανατολική Κρήτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κα. Μπακογιάννη και ο κ. Αυγενάκης άκουσαν με πολύ προσοχή τα παράπονα και την αγωνία των ιδιοκτητών και των οδηγών ΤΑΞΙ για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα ανοίγματος του επαγγέλματος, ενώ δήλωσαν την απογοήτευσή τους από τις συνεχείς και αλλεπάλληλες αναθεωρήσεις των σχετικών ρυθμίσεων στις οποίες προβαίνει το Υπουργείο, χωρίς διάλογο και χωρίς υπευθυνότητα.

Από πλευράς της, η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, επανέλαβε την πάγια θέση της ΔΗ.ΣΥ. για το πλήρες άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων, ενώ ειδικά για το ζήτημα των ΤΑΞΙ τόνισε:

«Είμαστε υπέρ του ανοίγματος του επαγγέλματος με εκ των προτέρων γνωστούς και ξεκάθαρους όρους και με διαδικασίες που ισχύουν και στις λοιπές Ευρωπαϊκές χώρες. Κρίσιμο είναι να δούμε βεβαίως ποιες θα είναι οι τελικές ρυθμίσεις στις οποίες θα καταλήξει η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο, ώστε κατόπιν, πάντοτε σε συνεργασία με αντιπροσωπίες των ιδιοκτητών και οδηγών ΤΑΞΙ, η Δημοκρατική Συμμαχία θα διαμορφώσει την τελική της θέση, την οποία θα στηρίξει στη Βουλή».

Αυγενάκης: Να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του ΚΕΘΕΑ

Με το Προεδρείο του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ συναντήθηκε ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, το μεσημέρι της Παρασκευής, 14 Οκτωβρίου, στο Ηράκλειο, προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά για το έργο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΝΔΗ, κ. Μ. Σφυράκης, ενημέρωσε το βουλευτή για τα θεραπευτικά Προγράμματα που «τρέχουν» στο Κέντρο, αλλά και την αναμφισβήτητη προσφορά του στους εξαρτημένους από τη χρήση ναρκωτικών και τις οικογένειές τους. Ιδιαίτερη βαρύτητα απέδωσε στο γεγονός ότι έχουν υπάρξει σημαντικές περικοπές στις επιχορηγήσεις του ΚΕΘΕΑ από το υπουργείο Οικονομικών, γεγονός που έχει προκαλέσει λειτουργικό αδιέξοδο. Επιπροσθέτως, ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΝΔΗ, κ. Κ. Ρουσάκης, εξέφρασε την έντονη αντίθεση όλων των εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ Πανελλαδικά να ενταχθούν αιφνιδιαστικά στις ρυθμίσεις για την εργασιακή εφεδρεία, παρόλο που από το 2006 δεν έχει εγκριθεί καμία πρόσληψη στο Κέντρο.

Από πλευράς του, ο κ. Αυγενάκης ενημερώθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θεραπευτικά προγράμματα που υλοποιούνται στο ΚΕΘΕΑ, ενώ εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για τις σημαντικές περικοπές που έχουν γίνει και για την εργασιακή εφεδρεία, γεγονός που δημιουργεί σημαντικά λειτουργικά προβλήματα. Επιπλέον, δεσμεύτηκε να στηρίξει τις όποιες πρωτοβουλίες αναλάβει στο ΚΕΘΕΑ, τόσο σε τοπικό, όσο και εθνικό επίπεδο, για την εξασφάλιση της οικονομικής του βιωσιμότητας και τη συνέχιση της πολύ σημαντικής του προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Κρίσιμο θεώρησε τέλος «να ενισχύσουμε το δικαίωμα των εξαρτημένων χρηστών στη θεραπεία και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να ανοίξει ο δρόμος της απεξάρτησης και της κοινωνικής επανένταξης για χιλιάδες συνανθρώπους μας».

Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων

Σε μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων προχωρούν από σήμερα και για 6 ημέρες οι γιατροί του Ι.Κ.Α. και στο Ηράκλειο, οι γιατροί του Ε.Σ.Υ. απεργούν την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία πραγματοποίησαν χθες συμβολική κατάληψη στη ΔΥΠΕ.

Στο μεταξύ, με καταλήψεις υπουργείων και οργανισμών συνεχίζονται οι αντιδράσεις των συνδικάτων ενάντια στα νέα σκληρά κυβερνητικά μέτρα.

Οι κινητοποιήσεις κορυφώνονται με τη 48ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει για τις 19 και 20 Οκτωβρίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Πηγή: patris

Μπήκαν και τον ξυλοκόπησαν μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα

Μπήκαν με τα όπλα και τον ξυλοκόπησαν μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Σφακίων! Το πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ στη Χώρα Σφακίων στα Χανιά.
Συγκεκριμένα δύο άτομα με καταγωγή από την περιοχή Κομιτάδες ηλικίας 57 και 64 ετών αντίστοιχα συνεπλάκησαν στην περιοχή της Χώρας Σφακίων με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του 57χρονου από τον 64χρονο.

Το γεγονός θέλησε να καταγγείλει στο Α Τ. της περιοχής ο 57χρονος, τον οποίο ακολούθησε ο 64χρονος για να του ζητήσει το λόγο
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Χανιά: Οικονομική «ανάσα» από τα κρουαζιερόπλοια

Cruise ship - Radiance of the SeasImage by blmiers2 via Flickr
«Ανάσα» για την τοπική αγορά αποτελούν τα κρουαζιερόπλοια που προσαράζουν στο λιμάνι της Σούδας με χιλιάδες επιβαίνοντες.

Τις τελευταίες δύο ημέρες έφτασαν στην περιοχή περίπου 8.000 άτομα, η πλειονότητα των οποίων επισκέφθηκε τη δημοτική αγορά, καταστήματα των Χανίων και το παλιό λιμάνι.

Η μεταφορά τους από το λιμάνι στα Χανιά γίνεται με λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ και ταξί, ενώ για τις εκδρομές χρησιμοποιούνται τουριστικά λεωφορεία.

Οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων θα συνεχιστούν έως τις 22 Νοεμβρίου με 14 ακόμη κρουαζιερόπλοια, αρκετά εκ' των οποίων θα παραμένουν όλη την ημέρα, παρατείνοντας το χρόνο της επίσκεψης.
Enhanced by Zemanta

Μπήκαν και τον ξυλοκόπησαν μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα

Μπήκαν με τα όπλα και τον ξυλοκόπησαν μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Σφακίων! Το πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ στη Χώρα Σφακίων στα Χανιά.
Συγκεκριμένα δύο άτομα με καταγωγή από την περιοχή Κομιτάδες ηλικίας 57 και 64 ετών αντίστοιχα συνεπλάκησαν στην περιοχή της Χώρας Σφακίων με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του 57χρονου από τον 64χρονο.

Το γεγονός θέλησε να καταγγείλει στο Α Τ. της περιοχής ο 57χρονος, τον οποίο ακολούθησε ο 64χρονος για να του ζητήσει το λόγο. Ακολούθησε νέα συμπλοκή στο αστυνομικό τμήμα με τη συμμετοχή πλέον του αστυνομικού που εκτελούσε υπηρεσία και ενός λιμενικού με τον 64χρονο ο οποίος μάλιστα οπλοφορούσε.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής αφοπλίστηκε ο δράστης του επεισοδίου, αλλά κατάφερε να διαφύγει.

Λίγο αργότερα όμως επέστρεψε με τον αδελφό του 50 ετών και τους δύο του γιούς 35 και 33 ετών, εισέβαλαν στο Αστυνομικό Τμήμα αφού έσπασαν την πόρτα και αφού ξυλοκόπησαν άγρια τον 57χρονο εξαφανίστηκαν.

Οι δράστες αναζητούνται από τις αστυνομικές δυνάμεις ενώ ο 57χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων. http://www.flashnews.gr/

Την Παρασκευή οι αποζημιώσεις των παραγωγών

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου ο ΕΛΓΑ θα καταβάλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 23.838 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής ύψους 23 εκατ. ευρώ. Η καταβολή αφορά ζημιές που προξενήθηκαν... στην φυτική παραγωγή από διάφορα ζημιογόνα αίτια (παγετός, χαλάζι, βροχόπτωση, ανεμοθύελλα κλπ) την χρονική περίοδο Οκτώβριος 2010 - Δεκέμβριος 2010, στους νομούς: Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδος, Αρκαδίας, Άρτας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Δράμας, Έβρου, Ευβοίας, Ζακύνθου, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λακωνίας, Λαρίσης, Λασιθίου, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Πρεβέζης, Ρεθύμνης, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φωκίδος, Χαλκιδικής και Χανίων. Ειδικότερα η καταβολή αφορά κυρίως: - Αποζημιώσεις για ζημιές από παγετό, χαλάζι, χιόνι κλπ στα εσπεριδοειδή, τις ελιές, τα κηπευτικά κλπ στη Λακωνία, Μεσσηνία και την Κρήτη. - Μέρος των αποζημιώσεων για ζημιές από βροχόπτωση στο βαμβάκι στους Νομούς: Αιτωλοακαρνανίας, Αττικής, Βοιωτίας, Δράμας, Έβρου, Ευβοίας, Ηλείας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λαρίσης, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας και Φωκίδος. Η καταβολή για τους υπόλοιπους δικαιούχους θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες και εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου. Αναλυτικές πληροφορίες μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι  στην ιστοσελίδα του οργανισμού στην διεύθυνση www.elga.gr

Ε.Π.Κ.ΧΑΝ.: "Παράνομη Ιντερνετική πρακτική της WIN AE"

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, κατήγγειλε στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή την "Παράνομη Ιντερνετική πρακτική της WIN AE"
θέτοντας την , υπόψη και στον Γενικό Γραμματέα κ Δημήτρη Σπυράκο

Στην καταγγελία της η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ αναφέρει
Κύριοι,

Καταναλωτές, μας έχουν καταγγείλει ότι, στο Ιντερνέτ υπάρχει «κύκλωμα απάτης» που υπόσχεται μια VESPA, σε όποιον καταναλωτή
απαντήσει σωστά σε μια απλή ερώτηση γνώσεων, καλώντας τον με αυτό τον τρόπο «αθώα» να απαντήσει. Αφού απαντήσει στην ερώτηση ο
καταναλωτής του ανακοινώνουν ότι θα πρέπει να δεχθεί να χρεώνεται με ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ SMS στο κινητό του την εβδομάδα ,για να κερδίσει την VESPA.Με «δέλεαρ» την VESPA ,ο ανυποψίαστος καταναλωτής αφού έχει καταχωρήσει στην προβαλλόμενη φόρμα τον αριθμό του κινητού του, δέχεται SMS από τον αριθμό 54034 WIN AE που του ζητείται να εγγραφεί και να δεσμευτεί ότι θα λαμβάνει 2 SMS επί 2,07 Ευρώ τη βδομάδα με χρέωση του ,στο ίντερνετ δεν τον έχουν ενημερώσει γιαυτή την χρέωση, παραβιάζοντας την υπάρχουσα νομοθεσία σε δύο σημεία
1)Υπόσχονται αρχικά δώρο στον καταναλωτή και εν συνεχεία ανακοινώνουν χρέωση χωρίς όρια....
2)Αναφέρουν στο Ιντερνέτ ότι ο καταναλωτής θα χρεώνεται με τουλάχιστον δύο SMS την εβδομάδα χωρίς να προσδιορίζουν τον όγκο των μηνυμάτων που θα τον «βομβαρδίσουν» εν συνεχεία.
Παρακαλούμε στα πλαίσια της Νομοθεσίας «περί προστασίας των καταναλωτών»,να ελεγχθεί από σας ,αυτή η πρακτική, η οποία είναι παραπλανητική, αλλά και να υποχρεωθεί η Εταιρεία WIN AE, , να σταματήσει αυτή την πρακτική της, εις βάρος των οικονομικών συμφερόντων ,αλλά και της ψυχολογίας του ανυποψίαστου καταναλωτή.-

Τράβηξαν μαχαίρι στους αστυνομικούς

Έβγαλαν μαχαίρι και χτύπησαν αστυνομικούς ένας 39χρονος και ένας 33χρονος χθες στο Ηράκλειο.Το περιστατικό σημειώθηκε στον Επαρχιακό δρόμο Τεφέλι - Χαρακίου του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων, όταν οι αστυνομικού του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, θέλησαν να κάνουν ένα τυπικό έλεγχο στους δυο άνδρες.

Οι δυο θερμόαιμοι Ηρακλειώτες όμως στη θέα των αστυνομικών, αντέδρασαν και τους επιτέθηκαν προκαλώντας τους ελαφρές σωματικές βλάβες.

Μάλιστα ο 39χρονος έβγαλε μαχαίρι και απείλησε τους αστυνομικούς. Τελικά οι δυο οξύθυμοι Ηρακλειώτες συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...