Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Αυγενάκης: Να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του ΚΕΘΕΑ

Με το Προεδρείο του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ συναντήθηκε ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, το μεσημέρι της Παρασκευής, 14 Οκτωβρίου, στο Ηράκλειο, προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά για το έργο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΝΔΗ, κ. Μ. Σφυράκης, ενημέρωσε το βουλευτή για τα θεραπευτικά Προγράμματα που «τρέχουν» στο Κέντρο, αλλά και την αναμφισβήτητη προσφορά του στους εξαρτημένους από τη χρήση ναρκωτικών και τις οικογένειές τους. Ιδιαίτερη βαρύτητα απέδωσε στο γεγονός ότι έχουν υπάρξει σημαντικές περικοπές στις επιχορηγήσεις του ΚΕΘΕΑ από το υπουργείο Οικονομικών, γεγονός που έχει προκαλέσει λειτουργικό αδιέξοδο. Επιπροσθέτως, ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΝΔΗ, κ. Κ. Ρουσάκης, εξέφρασε την έντονη αντίθεση όλων των εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ Πανελλαδικά να ενταχθούν αιφνιδιαστικά στις ρυθμίσεις για την εργασιακή εφεδρεία, παρόλο που από το 2006 δεν έχει εγκριθεί καμία πρόσληψη στο Κέντρο.

Από πλευράς του, ο κ. Αυγενάκης ενημερώθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θεραπευτικά προγράμματα που υλοποιούνται στο ΚΕΘΕΑ, ενώ εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για τις σημαντικές περικοπές που έχουν γίνει και για την εργασιακή εφεδρεία, γεγονός που δημιουργεί σημαντικά λειτουργικά προβλήματα. Επιπλέον, δεσμεύτηκε να στηρίξει τις όποιες πρωτοβουλίες αναλάβει στο ΚΕΘΕΑ, τόσο σε τοπικό, όσο και εθνικό επίπεδο, για την εξασφάλιση της οικονομικής του βιωσιμότητας και τη συνέχιση της πολύ σημαντικής του προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Κρίσιμο θεώρησε τέλος «να ενισχύσουμε το δικαίωμα των εξαρτημένων χρηστών στη θεραπεία και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να ανοίξει ο δρόμος της απεξάρτησης και της κοινωνικής επανένταξης για χιλιάδες συνανθρώπους μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...