Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Κρήτη: Προκήρυξη 2.679 θέσεων εργασίας στους δήμους

Προκήρυξη για 2.679 θέσεις εργασίας στους δήμους της Κρήτης μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για την Απασχόληση Ανέργων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς) αναμένεται να γίνει εντός του φθινοπώρου.

Η προκήρυξη θα γίνει μέσω του ΟΑΕΔ με κριτήρια ΑΣΕΠ και οι ειδικότητες θα είναι Π.Ε ιδιαίτερα Πληροφορικής και Υ.Ε Γενικών Καθηκόντων.

Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης δήλωσε ότι οι δήμοι σε μια περίοδο που απαγορεύονται οι προσλήψεις ακόμη και των Υ.Ε. για εργασία ανταποδοτικού χαρακτήρα θα μπορέσουν να λύσουν προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών.

«Βράζει» η Κρήτη για την… αναχώρηση της Ολυμπιακής

 Μάριου Διονέλλη
Του

Για καθεστώς μονοπωλίου μιλούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο ευρωβουλευτής Σπ. Δανέλλης. Εκπρόσωποι των τουριστικών πρακτόρων στο νησί θεωρούν βέβαιη την αύξηση των ναύλων. Απώλεια 15 θέσεων από τις υπηρεσίες βάσης της εταιρείας στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης»

Σοβαρές αντιδράσεις δημιουργεί στην Κρήτη η επικείμενη κατάργηση των δρομολογίων της Ολυμπιακής στο Ηράκλειο από τον προσεχή Οκτώβριο. Οι πληροφορίες που διέρρευσαν αρχικά από τους tour operators επιβεβαιώθηκαν και από την αλλαγή του προγράμματος πτήσεων στο σύστημα της εταιρείας.

Φορείς του νησιού κάνουν λόγο για δρομολόγια με πολύ μεγάλη ζήτηση, ακόμα και τους χειμερινούς μήνες, καθώς το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου εξυπηρετεί όλη την ανατολική Κρήτη με μόνιμο πληθυσμό 370.000 κατοίκων.

Για μονοπωλιακά παιχνίδια εις βάρος των καταναλωτών κάνουν λόγο οι βουλευτές τους ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο, Μιχάλης Κριτσωτάκης και Μαρία Διακάκη, σχολιάζοντας ειρωνικά το σλόγκαν της εταιρείας του κ. Βγενόπουλου: «Με πάθος να προσφέρει ακόμα περισσότερα η Olympic Air διακόπτει τις πτήσεις της για τους σημαντικότερους ίσως προορισμούς στο εσωτερικό της χώρας, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο πρόσθετα προβλήματα στους πολίτες και την οικονομία αυτών των περιοχών» αναφέρουν σε κοινή ερώτησή τους από κοινού με ακόμα επτά βουλευτές του κόμματος προς τους υπουργούς Μεταφορών, Ανάπτυξης και Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Βγενόπουλος έχει ήδη συμφωνήσει με τον κ. Βασιλάκη της Aegean για τη συγχώνευση των εταιρειών, κάτι όμως που δεν είχε επιτρέψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία εξετάζει αν δημιουργείται καθεστώς μονοπωλίου στην ελληνική αγορά. Η είσοδος της Cyprus στα δρομολόγια της Ελλάδας έδωσε το πρόσχημα για να επανέλθουν με το αίτημά τους οι κ. Βγενόπουλος και Βασιλάκης, μόνο που η επιτροπή επιφυλάχθηκε να απαντήσει το προσεχές φθινόπωρο. Ωστόσο, η συγχώνευση επί της ουσίας προχωρά κανονικά και η αποχώρηση της Ολυμπιακής από τα δρομολόγια του Ηρακλείου (όπως και της Ρόδου, αλλά και της Θεσσαλονίκης) αφήνει όλο τον χώρο ελεύθερο στην Aegean.

Παρέμβαση Δανέλλη

 Για ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει την Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρω- παϊκού Κοινοβουλίου κάνει λόγο ο Ηρακλειώτης ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της συγκεκριμένης επιτροπής Σπύρος Δανέλλης, μιλώντας επίσης για μονοπώλιο που διαμορφώνεται από τη συγχώνευση της Ολυμπιακής με την Aegean, κάτι το οποίο, όπως λέει, θα αποβεί εις βάρος των ήδη δοκιμαζόμενων από την κρίση πολιτών. «Οι επιφυλάξεις της ευρωπαϊκής επιτροπής ανταγωνισμού αποδείχτηκαν σωστές», λέει στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Σπύρος Δανέλλης.

«Σήμερα η Cyprus έχει αποχωρήσει από την Ελλάδα και η είσοδός της αποδείχτηκε προσχηματική. Επομένως, τυπικά αλλά και ουσιαστικά έχουμε μονοπώλιο αν υπάρξει η συγχώνευση των άλλων δύο εταιρειών. Ωστόσο, πριν από την Ευρώπη, το θέμα θα έπρεπε να απασχολεί την ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία δεν έχει κάνει το παραμικρό για να ελέγξει την αγορά. Είναι εκκωφαντικά απούσα στην προστασία των καταναλωτών και κατ” ουσίαν πλέον δεν λειτουργεί», τονίζει ο ευρωβουλευτής.

Οι κύριοι Βασιλάκης και Βγενόπουλος πάντως δεν φαίνεται να περιμένουν τη γνωμοδότηση ελληνικών ή ευρωπαϊκών επιτροπών. Εκπρόσωποι των τουριστικών πρακτόρων στο Ηράκλειο θεωρούν σχεδόν βέβαιη την αύξηση των ναύλων από και προς το νησί από το φθινόπωρο, ενώ ως «παράπλευρη» χαρακτηρίζεται και η απώλεια τουλάχιστον 15 θέσεων από τις υπηρεσίες βάσης (handling) της Ολυμπιακής στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».


«Εφημερίδα των Συντακτών»
Enhanced by Zemanta

Χανιά: Κοινωνικό φροντιστήριο για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Τη δυνατότητα σε 50 μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα, δίνουν και φέτος η Ένωση Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης και ο δήμος Χανίων μέσω του θεσμού του κοινωνικού φροντιστηρίου.

Η επιλογή των μαθητών που θα επιλεγούν, μετά την υποβολή των σχετικών αιτήσεων μέχρι τις 2 Αυγούστου, στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου Χανίων, θα γίνει με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, ενώ όσα παιδιά επιλεγούν θα παρακολουθούν μαθήματα σε κανονικά τμήματα φροντιστηρίων ώστε να αποφευχθούν τυχόν φαινόμενα κοινωνικού στιγματισμού.

Το κοινωνικό φροντιστήριο απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ωστόσο ιδιαίτερο βάρος δίνεται σε μαθητές της τελευταίας τάξης του λυκείου που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων Γιώργο Καμπουράκη, «παρά την οικονομική κρίση τα φροντιστήρια των Χανίων επιδεικνύουν κοινωνική ευαισθησία και βρίσκονται δίπλα σε μαθητές οι γονείς των οποίων αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα των φροντιστηρίων για τα παιδιά τους».

Ο θεσμός του κοινωνικού φροντιστηρίου στα Χανιά καθιερώθηκε την περυσινή χρόνια, ενώ όπως δήλωσε η αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Λούλα Βουράκη, υπολογίζεται ότι το 50% των μαθητών που πέρυσι παρακολούθησαν μαθήματα της τρίτης λυκείου θα εισαχθούν σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ κατά το νέο ακαδημαϊκό έτος. Η κ. Βουράκη χαρακτήρισε τεκμήριο ηθικής και κοινωνικής ευαισθησίας για τους φροντιστές την καθιέρωση του κοινωνικού φροντιστηρίου σε αντίξοες όπως τόνισε επιχειρηματικές συνθήκες.

Σύμφωνα με την ίδια οι εγγραφές μαθητών σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης στα Χανιά έχουν μειωθεί τα τελευταία 2 χρόνια κατά 20%.Την ικανοποίηση του για την λειτουργία και φέτος του κοινωνικού φροντιστηρίου εξέφρασε ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης.

Οι φλόγες...θέριεψαν και πάλι

Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις στην περιοχή της Μεσαράς- Μάχη υπό αντίξοες συνθήκες για την Πυροσβεστική υπηρεσία- Σηκώθηκαν και πάλι τα ελικόπτερα

Δεν πρόλαβαν να πουν "Δόξα σοι ο Θεός" οι κάτοικοι της Μεσαράς, όταν νωρίς το πρωί τέθηκε υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά (δείτε εδώ) και λένε πάλι "Βόηθα Παναγιά".

Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς στην περιοχή και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν συνεχώς μάχη να περιορίσουν τις φλόγες που, με τη βοήθεια και των καιρικών συνθηκών, "ξεπηδούν" σε διαφορετικά σημεία κάθε φορά.

Τα σημαντικότερα μέτωπα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι ισχυρές δυνάμεις που παραμένουν στη Μεσαρά ήταν, αργά το μεσημέρι κοντά στην Πόμπια και το Αντισκάρι, ενώ ζητήθηκε να σηκωθούν και πάλι τα δύο ελικόπτερα από Ηράκλειο και Χανιά, προκειμένου να προληφθούν ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις

Γνώρισαν την πόλη των Μινωιτών που ανασκάπτεται

Ποικίλες εκδηλώσεις από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου στο Ρουσσόλακο Παλαικάστρου

Από τις 11 το πρωί έως αργά το βράδυ του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε στην Χιόνα,  την πόλη των Μινωιτών που ανασκάπτεται, η εκδήλωση για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου στο Ρουσσόλακο Παλαικάστρου.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε : Ξενάγηση στο χώρο από τους αρχαιολόγους Alexander MacGillivray και Hugh Sackett., παρακολούθηση ανασκαφής και συντήρησης των ευρημάτων, από τον αρχαιολόγο Karl Knappett. Μεταξύ άλλων δόθηκαν πληροφορίες για τη μινωική εποχή και την καθημερινή ζωή των μινωιτών από τον φάκελο «Μελίνα»,ενώ υπήρχαν εναλλασσόμενα εργαστήρια , Μινωικά μαγειρέματα από την ομάδα «Μινωιτών Γεύσεις» της Στέφης Χλουβεράκη και των συνεργατών της JerolynMorisson και Jad Al Yunis ,εργαστήρι γραφής Γραμμικής Β’ από τον Μηνά Τσικριτζή , Ύμνος στον Κρητογενή Δία (δραματοποίηση από το Θέατρο της Σητείας με ντόπιους μουσικούς)
κ.α.

Πηγή: sitiapress.gr

Αγωνία για το πύρινο μέτωπο στην Κρήτη- Διακόπηκε η κατάσβεση

Ανεξέλεγκτη παραμένει η πυρκαγιά στην  περιοχή της Μεσάρας που ξέσπασε περίπου στις 12:00 το μεσημέρι, πάνω από το χωριό Αληθινή, απέναντι από τις Μοίρες.

Στο σημείο έσπευσε από την πρώτη στιγμή μεγάλη πυροσβεστική δύναμη, ωστόσο πνέουν ισχυροί άνεμοι που καθιστούν πολύ δύσκολες τις προσπάθειες περιορισμού της φωτιάς, η οποία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από σπίτια.

Δυστυχώς η επιχείρηση κατάσβεσης διακόπηκε όταν έπεσε το σκοτάδι με αποτέλεσμα να εντείνεται η ανησυχία για την επέκταση της φωτιάς.

Σεμινάριο της LG στo Ηράκλειο για νέες λύσεις θέρμανσης και κεντρικού κλιματισμού


Η LG Electronics (LG) πραγματοποίησε στις 24 Ιουλίου ένα νέο σεμινάριο εκπαιδευτικού χαρακτήρα στο Capsis Astoria Hotel στο Ηράκλειο Κρήτης. Οι επαγγελματίες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις τελευταίες τάσεις στα συστήματα θέρμανσης και κεντρικού κλιματισμού και να γνωρίσουν από κοντά τα τεχνολογικώς προηγμένα προϊόντα της LG.

Οι εμπλεκόμενες ειδικότητες, όπως οι μελετητές, εγκαταστάτες, μηχανικοί και ενεργειακοί επιθεωρητές, ενημερώθηκαν για τις νέες ενεργειακά αποδοτικές λύσεις θέρμανσης και κλιματισμού της εταιρείας. Συγκεκριμένα, η LG παρουσίασε τις αντλίες θερμότητας Therma V (Split Υψηλών και Μεσαίων Θερμοκρασιών & Monoblock), οι οποίες υποστηρίζουν τη θέρμανση και τον κλιματισμό κτιριακών εγκαταστάσεων, καθώς και την παραγωγή ζεστού νερού ως και 80°C. Χάρη στα προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά τους οι αντλίες θερμότητας της LG είναι έως και πέντε φορές πιο αποτελεσματικές σε σχέση με τα παραδοσιακά συστήματα θέρμανσης, αποφέροντας με τις σημερινές τιμές καυσίμων και ηλεκτρικού ρεύματος έως 80% εξοικονόμηση χρημάτων.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε εκτενής αναφορά  στα νέα πολυζωνικά συστήματα  κλιματισμού MULTI V IV, τα οποία ενσωματώνουν μια μεγάλη ποικιλία από μοναδικά χαρακτηριστικά, καθώς επίσης διαθέτουν ιδιαίτερα υψηλούς συντελεστές απόδοσης έως και 5,20.

Η LG στηρίζει δυναμικά τους επαγγελματίες, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την προσπάθειά της για ενημέρωση με τη διοργάνωση εκτενούς προγράμματος σεμιναρίων για λύσεις θέρμανσης σε ολόκληρη την Ελλάδα, γιατί Life’s Good!
Enhanced by Zemanta

Βιάζονται να αποκτήσουν υδατοδρόμιο στον Άγιο Νικόλαο

Ηδη η εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια» έχει κάνει παρουσίαση των υπηρεσιών της στο Δήμο. Ήδη η εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια» έχει κάνει παρουσίαση των υπηρεσιών της στο Δήμο.

Ενδιαφέρον για την προώθηση των διαδικασιών για την εξασφάλιση άδειας λειτουργίας υδατοδρομίου στον Άγιο Νικόλαο εκδηλώνει η διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Ο Πρόεδρος Μιχάλης Σγουρός ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. για το θέμα, επικεντρώνοντας στο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από δύο εταιρείες, για να αναλάβουν αυτές να διεκπεραιώσουν για λογαριασμό του Δήμου Αγίου Νικολάου (και ειδικότερα για το Δ.Λ.Τ.) τη σύνταξη του φακέλου που θα κατατεθεί στο αρμόδιο υπουργείο απ' όπου θα εκδοθεί η σχετική άδεια.

Ήδη η εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια» έχει κάνει παρουσίαση των υπηρεσιών της στο Δήμο, εκδηλώνοντας ενδιαφέρον για να αναλάβει τη σύνταξη του σχετικού φακέλου αδειοδότησης. Όπως είπε ο κ. Σγουρός, η αρχική πρόταση της εταιρείας προς το Δήμο ήταν να αναλάβει το συγκεκριμένο έργο αντί του ποσού των 20.000 ευρώ, αλλά στο μεσοδιάστημα μέχρι σήμερα, η ίδια εταιρεία έχει μειώσει το χρηματικό ποσό κατά πολύ διαβάζουμε στην Ανατολή. 

Υπάρχει και δεύτερη εταιρεία η οποία εκτός από την αδειοδότηση του υδατοδρομίου, μπορεί παράλληλα να διεκδικήσει και τη χρήση του, δρομολογώντας υδροπλάνα δικά της. Όπως είπε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η επίσκεψη στελεχών της δεύτερης εταιρείας, που θα κάνουν τη σχετική παρουσίαση.

Η λειτουργία υδατοδρομίου και η δρομολόγηση υδροπλάνων αποτελεί μια εντελώς καινούρια για μας εμπειρία και δεν γνωρίζουμε πώς λειτουργεί, είπε ο κ. Σγουρός. Ενώ επισημάνθηκε επίσης ότι το Δ.Λ.Τ. δεν θα πρέπει να καθυστερήσει να προωθήσει το θέμα αυτό, γιατί ήδη αυτό προωθείται από άλλες περιοχές της Κρήτης και της υπόλοιπης χώρας και ως υποδομή λειτουργεί ενισχυτικά στην ανταγωνιστικότητα ενός τόπου ως τουριστικού προορισμού, πόσο δε μάλιστα, που οι εμπειρογνώμονες το συσχετίζουν και με την κρουαζιέρα. Οι επιβάτες κρουαζιερόπλοιων μπορούν φτάνοντας σε ένα λιμάνι να έχουν προγραμματίσει επισκέψεις σε άλλα σημεία της Κρήτης ή σε κοντινά νησιά, με υδροπλάνο.

Το Δ.Σ. αποφάσισε τη συγκρότηση επιτροπής, αποτελούμενης από τον Πρόεδρο Μιχάλη Σγουρό και τα μέλη Γιάννη Μελισσουργάκη, Γιώργο Γουναλάκη και Σταύρο Καναβάκη. Η επιτροπή θα κάνει τις αναγκαίες επαφές και συζητήσεις με εταιρείες που δραστηριοποιούνται με αυτό το αντικείμενο και στη συνέχεια θα εισηγηθεί στο Δ.Σ. προκειμένου να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...